چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۳ - ۱۶ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۸۸۵
سیاست خارجی

تهران- سئول؛ تنش پیش از دیپلماسی/ کره جنوبی و آمریکا خواستار آزادسازی فوری کشتی توقیف‌شده توسط سپاه پاسداران شدند

توقیف کشتی کره ای,توقیف نفتکش کره‌جنوبی
توقیف نفتکش کره‌جنوبی، اما حال در شرایطی صورت گرفته که از برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر احتمال توافق ایران و کره‌جنوبی بر سر طلب ایران به گوش می‌رسید.

به گزارش روزنامه اعتماد، تشدید تخاصم موجود میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده امریکا از یک‌سو و اعمال شدیدترین تحریم‌های اقتصادی تاریخ معاصر از سوی واشنگتن از سوی دیگر سبب شده تا در سال‌های اخیر هر بار که بحث توقیف نفتکش در رسانه‌های ارتباط‌جمعی داخل و خارج از ایران مطرح می‌شود، بسیاری از ناظران ناخودآگاه به یاد ۴ نفتکش ایرانی توقیف شده توسط امریکا بیفتند، اما واقعیت آن است که در یکی، دو سال اخیر ایران نیز در توقیف نفتکش‌های مختلف که در آب‌های سرزمینی ناقض قوانین بوده‌اند با قاطعیت عمل کرده است.

نفتکش انگلیسی استتنا ایمپرو که پنجم مهرماه سال گذشته پس از فراز و فرود‌های بسیار بالاخره رفع توقیف، آزاد شد و به آب‌های آزاد برگشت، یکی از معروف‌ترین نفتکش‌های توقیف شده توسط ایران است. نفتکش اماراتی نیز از دیگر مواردی بود که حاشیه‌هایی را برای ایران ایجاد کرده بود، اما حدود یک‌سال بود که خبری از توقیف نفتکش نبود تا اینکه روز گذشته دوباره خبری در این زمینه، ابتدا در رسانه‌های خارجی اعلام و سپس از سوی منابع رسمی داخلی و رسانه‌های فارسی‌زبان مورد تایید قرار گرفت. خبری که حکایت از توقیف نفتکشی متعلق به کره‌جنوبی داشت؛ کشوری که روابطش با تهران، حداقل پس از اعمال تحریم‌های واشنگتن علیه ایران، پر فراز و نشیب‌تر از همیشه بوده است.

خبررسانی غیررسمی

ماجرا با خبرگزاری آسوشیتدپرس آغاز شد. این رسانه ظهر روز گذشته بود که در گزارشی از «احتمال» توقیف یک نفتکش توسط نیرو‌های نظامی جمهوری اسلامی سخن به میان آورد و نوشت: «یک نفتکش با پرچم کره‌جنوبی که عازم امارات بود به آب‌های سرزمینی ایران رفته و نگرانی‌هایی درباره توقیف آن ایجاد شده است، آخرین داده‌های ماهواره‌ای، محل این نفتکش را در نزدیکی اسکله بندرعباس نشان می‌داد.» این خبر به سرعت در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی فارسی‌زبان بازنشر و با واکنش‌های گسترده افکار عمومی مواجه شد. برخی کاربران توقیف نفتکش را به منزله تشدید تخاصم‌ها در خلیج‌فارس دانستند و برخی دیگر از لزوم اثبات اقتدار نظامی جمهوری اسلامی در آب‌های سرزمینی و فراسرزمینی خود سخن به میان آوردند تا اینکه دو خبرگزاری فارس و تسنیم کنار سایر رسانه‌ها به نقل از منابعی آگاه، موضوع توقیف نفتکش کره‌ای در ایران را تایید کردند.

خبرگزاری تسنیم یکی از اولین رسانه‌هایی بود که به نقل از منابعی آگاه کنار انتشار تصاویری از نفتکش متعلق به کره‌جنوبی که توسط سپاه توقیف شده بود، به ذکر جزییاتی از چرایی این مساله پرداخت و نوشت که «یکی از دلایل توقیف این کشتی، ایجاد آلودگی زیست‌محیطی و شیمیایی در خلیج‌فارس است.»

توقیف کشتی کره ای,توقیف نفتکش کره‌جنوبی

جزییات رسمی

«سپاه‌نیوز» نیز به عنوان پایگاه اطلاع‌رسانی رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گزارشی موضوع توقیف نفتکش توسط این نهاد نظامی را رسما تایید و جزییاتی درباره چرایی این مهم منتشر کرد. این پایگاه اطلاع‌رسانی، توقیف نفتکش کره‌جنوبی را کار «دریادلان» نیروی دریایی سپاه اعلام کرد و درباره آن نوشت: «این نفتکش که از مبدا بندر الجبیل عربستان در خلیج‌فارس در حرکت بود، به دلیل نقض پیاپی قوانین زیست محیطی دریایی توسط ناوگروه ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شد.»

سپاه همچنین درباره محموله این نفتکش نیز اعلام کرد: «این کشتی با پرچم کره‌جنوبی به نام HANKUK CHEMI حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی بوده است.» روابط عمومی سپاه درباره خدمه کشتی نیز در بیانیه خود آورده است: «خدمه‌های این شناور نفتی از ملیت‌های کره‌جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند.» پایگاه اطلاع‌رسانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین درباره آخرین وضعیت این نفتکش کره‌جنوبی نیز اعلام کرد: «این نفتکش پس از توقیف در لنگرگاه بندرعباس پهلو گرفت و پرونده آن برای طی مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی کشور خواهد شد.» این نهاد نظامی همچنین در بخش پایانی بیانیه خود یادآور شد: «توقیف این شناور به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی و با حکم دادستانی استان هرمزگان در ساعت ۱۰ صبح پانزدهم دی‌ماه انجام شد.»

روابط تهران- سئول

توقیف نفتکش کره‌جنوبی، اما حال در شرایطی صورت گرفته که از برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر احتمال توافق ایران و کره‌جنوبی بر سر طلب ایران به گوش می‌رسید. سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در همین راستا و با ابراز نارضایتی از روند آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی، از سفر زودهنگام قائم‌مقام وزیر خارجه کره‌جنوبی به تهران برای حل و فصل اختلاف‌های مالی دو کشور خبر داده و درباره اهداف این سفر گفته بود: «او به ایران سفر می‌کند تا با مقامات کشورمان صحبت کند و امیدواریم این سفر خاتمه‌ای بر کندی‌های موجود در این روند باشد.»

کره جنوبی و آمریکا خواستار آزادسازی فوری کشتی توقیف‌شده توسط سپاه پاسداران شدند

توقیف کشتی کره ای,توقیف نفتکش کره‌جنوبی

سئول روز دوشنبه ۱۵ دی خواستار «آزادسازی فوری»‌ کشتی توقیف‌شده کره جنوبی در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران شد.

وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد که از امنیت خدمه این کشتی اطمینان یافته و اکنون خواستار آزادسازی آن است. وزارت دفاع این کشور نیز خبر داد که یک واحد از نیروهای دریایی ویژه مقابله با دزدان دریایی را به آب‌های مجاور تنگه هرمز اعزام کرده است.

ایالات متحده هم نیز اعلام کرد که در این موضوع با کره‌جنوبی «هم‌صدا» می‌شود و بر آزادی فوری کشتی مورد اشاره تاکید دارد.

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش