جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۰۶ - ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۶۶۶
دولت

جهانگیری: آمریکایی‌ها مجبورند به برجام برگشته و تحریم‌ها را لغو کنند

اسحاق جهانگیری,معاون اول رئیس جمهور
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: آمریکایی‌ها مجبورند به برجام برگشته و تحریم‌ها را لغو کنند.

به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،  اسحاق جهانگیری عصر امروز(سه شنبه) با حضور در شهرستان اسلامشهر، ضمن بازدید از بخش های مختلف یک شرکت تولید کننده بستنی در جریان ظرفیت تولید، اشتغال و مسائل مختلف این مجموعه قرار گرفت.

معاون اول رییس جمهور همچنین در حاشیه این بازدید در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به شعار سال جدید تحت عنوان تولید؛ حمایت ها و مانع زدایی ها از سوی مقام معظم رهبری، گفت: این شعار منطبق بر نیازهای سال جاری است اما باید توجه داشته باشم که تولیدی باید مورد حمایت قرار گیرد که رقابت پذیر، با کیفیت و محصولات آن با قیمت مناسب باشد زیرا نمی توان به مصرف کننده تکلیف کرد که هر کالایی را صرف آنکه تولید داخلی است استفاده کند.

جهانگیری افزود: تولید کنندگان باید تلاش کنند محصولات خود را در فضایی رقابتی و با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده قرار دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه بخش خصوصی در سه سال اخیر که با تحریم های آمریکا مواجه بودیم تلاش وسیعی کرد که تولید و توسعه را همزمان انجام دهد، اظهار داشت: واحدی که امروز مورد بازدید قرار گرفت یکی از مهمترین واحدهای تولیدی و صادراتی در بخش لبنیات و بستنی است که جمعیت قابل توجهی نیز در این واحد مشغول به کار هستند و حدود سه هزار نفر در این مجموعه فعالیت می کنند و براساس طبقه بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت جزو بنگاه های صنعتی و اقتصادی بزرگ محسوب می شود.

جهانگیری ادامه داد: این گونه واحدها معمولا مواد اولیه خود را از داخل کشور و از دامپروری ها تامین می کنند و تلاش می کنند محصولاتی با کیفیت تولید کرده و به بازارهای بین المللی صادر کنند. توضیحات مدیران این مجموعه نشان می دهد که در طول سالهای تحریم به امر توسعه نیز توجه داشته اند و برنامه توسعه قابل توجهی در دستور کار خود دارند.

معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: در بخش صنایع غذایی و به طور مشخص در صنعت لبنیات تقریبا همه واحدهای تولیدی در اختیار بخش خصوصی هستند و تنها درصد کمی از تولید این بخش در اختیار برخی نهادهای عمومی است که تعدادی کارخانه فعال در این زمینه دارند اما بیش از ۸۵ درصد واحدهای فعال در این حوزه در اختیار بخش خصوصی هستند.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر همواره عناوین اقتصادی را برای شعار سال انتخاب کرده اند، خاطر نشان کرد: شعار سال ۹۷ حمایت از کالای ایرانی بود زیرا تولید زمانی می تواند رشد کند که بازار مناسب باشد. ما بازار ۸۰ میلیون نفری در اختیار داریم و این فرصت خوبی برای ما است و هیچ یک از کشورهای منطقه چنین فرصتی ندارند.

جهانگیری ادامه داد: اگر مردم ایران اراده کنند که کالای ایرانی مصرف نمایند البته با این پیش فرض که تولید کنندگان کالای خوب و با کیفیت ارائه دهند، گام بزرگی در جهت حمایت از تولید برداشته خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به نام گذاری های سال های اخیر که رونق تولید، جهش تولید و در سال جاری تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها است، تصریح کرد: تا امروز در چند جلسه ستاد اقتصادی دولت و جلسات هیات وزیران، شعار سال به طور مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به نظر می رسد اقتصاد ایران با محوریت تولید می تواند روزهای رونق و شکوفایی را در پیش رو داشته باشد.

جهانگیری اضافه کرد: با پیش بینی هایی که برای سال ۱۴۰۰ وجود دارد و با توجه به اینکه آمریکایی ها با صراحت اعلام کرده اند که فشار حداکثری به شکست کشیده شده، مجبور هستند به برجام برگردند و تحریم ها را لغو کنند و به نظر می رسد شرایط مناسبی برای تولید کشور فراهم خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور افزود: در شرایط بهبود اقتصادی نیز باید همواره سیاست های ما در راستای حمایت از تولید باشد و نباید تولید کنندگانی که در این سالهای سخت، پای کشور ایستاده اند را فراموش کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه سیاست های پولی نظام بانکی و بازار سرمایه باید حمایت کننده بخش تولید باشد، گفت: سال گذشته بیش از ۶۰ درصد تسهیلات نظام بانکی برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بود و حجم تسهیلاتی که نظام بانکی در سال گذشته پرداخت کرد یک میلیون و ششصد هزار میلیارد تومان بود که عددی بسیار بزرگ و بیش از سه برابر بودجه دولت است.

جهانگیری افزود: اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد از این تسهیلات در بخش سرمایه در گردش هزینه شود، عدد قابل توجهی برای حمایت از تولید خواهد بود.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه سیاست های تجاری کشور نیز باید در همین راستا باشد، گفت: ما به دلیل جنگ اقتصادی از سوی آمریکا، واردات بیش از ۲۵۰۰ قلم کالا را ممنوع کرده ایم و این فرصتی برای تولید کنندگان داخلی بود تا بازار این محصولات را در اختیار خود بگیرند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد این سیاست ها در آینده تغییر کند، باید تعرفه ها را به نوعی تعیین کنیم که حمایت از تولید در آن لحاظ شود و سیاست های تجاری، پولی، مالی و خارجی کشور باید در همین راستا قرار گیرد تا حمایت از تولید محقق شود.

اسحاق جهانگیری,معاون اول رئیس جمهور

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نظام بانکی ایران پشتوانه اصلی تولید و اقتصاد کشور است، گفت: گاهی مطالبی علیه نظام بانکی مطرح می شود اما باید توجه داشته باشیم که اقتصاد کشور بانک محور است و تامین منابع اقتصاد فعلا توسط بانکها انجام می شود و سهم بازار سرمایه در مقابل تسهیلاتی که بانکها پرداخت می کنند بسیار اندک است.

معاون اول رییس جمهور افزود: باید کاری کنیم که بانکها بتوانند همواره تجهیز کننده منابع باشند و بتوانند منابع مالی را جمع آوری کرده و در اختیار بنگاه های اقتصادی و تولیدی کشور قرار دهند.

وی همچنین در خصوص دیرکرد بازپرداخت اقساط تسهیلات واحدهای تولیدی نیز گفت: گاهی این دیرکرد به دلیل شرایط اقتصادی کشور است که در اختیار بنگاه های اقتصادی نیست. نظام و دولت گاهی تصمیماتی می گیرند که در نتیجه این تصمیمات شرایط اقتصادی تغییر می کند. در این شرایط باید از بنگاه های اقتصادی حمایت کنیم.

جهانگیری ادامه داد: گاهی نیز ممکن است در شرایط عادی برخی بنگاه ها تمایل به بازپرداخت اقساط تسهیلات نداشته باشند که باید میان این دو حالت تفکیک قائل شویم. کسانی که در مقابل نظام بانکی گردن کشی می کنند و نمی خواهند تسهیلات را بازگردانند باید با قاطعیت به سراغ آنها رفت و بانکها باید جدیت لازم را در این زمینه داشته باشند.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: اما کسانی که به دلیل شرایط اقتصادی با مشکل مواجه شدند و کارنامه عملکرد آنها نشان می دهد که قصد آنها عدم بازپرداخت تسهیلات نیست باید مورد حمایت قرار گیرند که در این راستا به هیات مدیره بانکها اختیار داده شده با این گونه مشتریان به تفاهم برسند، جرایم را ببخشند و فرصت و تنفس به آنها دهند و اقساط را استمهال کنند. از هیات مدیره بانکها و بنگاه های اقتصادی می خواهم این گونه مسائل خود را از طریق گفتگو حل و فصل کنند.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش