دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۳:۰۲ - ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۴۴۸
دولت

صالحی: زیرساخت‌های صنعت هسته‌ای حفظ شده است

روحانی: نگرانی نابجای طرف مقابل ۱۶ سال موجب دردسر برای ملت ایران شد

حسن روحانی و علی اکبر صالحی,پیشرفت صنعت هسته ای کشور
رییس‌جمهوری تاکید کرد: یکی از آثار پر افتخار برجام این بود که صنعت هسته‌ای را در ایران به طور کامل قانونی کرد. این کار بزرگ و عظیمی بود که در این دوره انجام شد.

به گزارش ایرنا، «حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی» پیش از ظهر امروز در آیین پانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای گفت:‌ بسیار خوشحالم افتتاح‌های امروز با افتتاح‌های دیگر متفاوت است. این فناوری مانند فناوری‌های های‌تک و برتر است ولی چون طرف مقابل، از این فناوری برای سایر عرصه‌ها استفاده کرده، ما را در ردیف خود قرار می‌دهند.  

 نگرانی نابجای طرف مقابل ۱۶ سال موجب دردسر برای ملت ایران شد

وی با بیان اینکه اهداف ایران در صنعت هسته‌ای روشن بوده است، اظهار داشت: از این فناوری در بخش‌های دیگر بهره‌برداری شده و در زمینه صنعت، کشاورزی، پزشکی، انرژی و برق استفاده می‌شود. اگر طرف مقابل درست بیاندیشد، نگرانی آنها نابجا است. این نگرانی نابجا ۱۶ سال موجب دردسر برای ملت ایران شده است. اگر این تفکر غلط در ذهن آنها نبود و به آنچه سابقه ملت ایران است، اطمینان می‌کردند که در مسائل دینی و اخلاقی توجه خاص و ویژه‌ای دارند، از این مسئله هم عبور می‌کردند.

رییس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: اینکه هنوز با دنیا و آمریکایی‌ها حرف می‌زنیم تا دست از اقدامات غیرقانونی‌شان بردارند، به خاطر این مبنا است که آنها تفکری دارند که براساس آن برای خودشان دردسر و نگرانی درست کرده‌اند. بار دیگر تاکید می‌کنم تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ما صلح‌آمیز و برای اهداف غیرنظامی است و همانطور که مقام معظم رهبری در چندین نوبت مطرح کردند، از دید فقه ما پیگیری کردن یک سلاح که می‌تواند خطر بزرگ برای جامعه بزرگ باشد، حرام است.  

به گفته روحانی، اگر آنها به این مسئله توجه کنند، می‌فهمند ایران به دنبال این آثار نیست. وقتی آدم آثار کار خطرناک و غلطی که آمریکایی‌ها در جنگ جهانی دوم در ژاپن انجام دادند، را مشاهده کند، وقتی آدم به معلولین بعد از این همه مدت هنوز زنده‌اند و در سایه آن افنجار دچار معلولیت هستند، متوجه می‌شود مسیر غلط نادرست و غیراخلاقی است.  

وی با تاکید بر اینکه در دولت تدبیر و امید دو اقدام مهم در زمینه هسته‌ای انجام دادیم، تصریح کرد: یک اقدام آن است که قبل از آنکه دولت یازدهم تشکیل شود، فعالیت غنی‌سازی ما از دید آنها غیرقانونی بود و در شورای امنیت قطعنامه علیه ما گذارنده بودند که از ما خواسته شده بود که غنی‌سازی را در ایران کاملا متوقف کنیم.  

رییس‌جمهوری با بیان اینکه کار ما در غنی‌سازی از دید آنها غیرمشروع و غیرقانونی بود، خاطرنشان کرد: ما آن قطعنامه‌ها را تمام کردیم. این قطعنامه‌ها به زباله‌دان تاریخ رفت و فعالیت‌های ما قانونی شد. این بهانه از دست آنها گرفته شد که از نظر حقوقی و پایداری این فناوری بسیار مهم است و یکی از آثار پرافتخار برجام این بود که صنعت هسته‌ای را در ایران به طور کامل قانونی کرد. این کار بزرگ و عظیمی بود که در این دوره انجام شد.

وی اظهار کرد: ما این فناوری را توسعه دادیم. به دروغ و به غلط بعضی‌ها می‌گفتند که آنها رفتند برجام را امضا کردند و در برجام یکسری امتیازاتی گرفتند، پول‌ها را از بانک‌های خارجی گرفتند. تحریم نفت، فلزات، کشتی رانی و بیمه و همه تحریم‌هایی که بوده برداشتند و در عوض این فناوری را تقدیم خارجی‌ها کردند و معامله کردند که یک دروغ بزرگ بود.  آنها این دروغ بزرگ را تکرار می‌کردند و ما هرچه به مردم می‌گفتیم که آنها دروغ می‌گویند، اگرچه اکثریت مردم می‌فهمیدند که آنها دروغ می‌گویند اما اقلیتی بودند که شک داشتند.

 مصوبه مجلس حرف‌های دروغ را از بین برد

رییس دولت دوازدهم یادآور شد: اخیرا مجلس یازدهم مصوبه‌ای را گذراند که در آن مصوبه تکالیفی را برای سازمان انرژی اتمی مشخص کرد و این تکالیف نشان می‌داد توانمندی هسته‌ای ما از هر زمان دیگر بیشتر است و حرف‌های دروغ را از بین برد اگرچه دنیا واقعیت را می‌دانست.  

وی گفت: وقتی به سازمان انرژی اتمی می‌گویند ما یک زنجیره «آی آر۶» می‌خواهیم می‌توانیم راحت تولید کنیم و امروز یک زنجیره ۱۶۴ تایی آی آر۶ افتتاح شد و این زنجیره به گونه‌ای است که نسبت به زنجیره قبلی ۱۰ برابر می‌تواند محصول در اختیار ما قرار دهد. یعنی  سانتریفیوژهای قبلی حداکثر یک سو بودند و این سری جدید ۱۰ سو است.

 روحانی اضافه کرد: حتی امروز از لحاظ تکنولوژی به سانتریفیوژ «آی‌آر۹» که ۵۰ سو است، رسیدیم یعنی ۵۰ تا ۶۰ برابر سانتریفیوژهای قدیمی محصول در اختیار ما قرار می‌دهد. امروز برای ما و جهانیان روشن شده است که در دولت یازدهم و دوازدهم چه کار بزرگی در زمینه هسته ای انجام گرفته است.

رییس جمهوری در ادامه با بیان این که ما در این ۸ سال در زمینه هسته‌ای هم از لحاظ فناوری و هم تولید در سطح بالایی قرار گرفتیم، گفت: فناوری در سطح بسیار بالایی است که نمونه‌های آن را امروز افتتاح کردیم. تولید هم بسیار مهم است، تولیدی است که در بخش خدمات، صنعت و کشاورزی ما را یاری کند و خودش هم محصولات فراوانی را تحویل دهد.

 وی خاطرنشان کرد: رادیوداروها یکی از آن محصولاتی است که برای بخش تشخیصی مورد استفاده قرار می گیرد و در پزشکی بسیار حائز اهمیت است. بنابراین در این بخش یکی از افتخارات دولت در این ۸ سال توسعه فناوری در زمینه‌های مختلف هسته‌ای است.

روحانی با بیان این که در همه جا تاسیسات بسیار عظیم و گسترده داریم که هرکدام در بخش خود حائز اهمیت است، گفت: ما همچنان بر عهد خود پایبند هستیم. عهده ما با دنیا NPT  بوده است. NPT دو کلمه بیشتر نیست.  در NPT  دولت‌هایی که به این معاهده ملحق شدند متعهد می‌شوند به این که فعالیت آنها صرفا صلح آمیز باشد و انحراف به سمت فعالیت نظامی نداشته باشند. دوم فعالیت‌های صلح آمیز را انجام دهند و به اضافه این که  خود آژانس و دنیا به آن کشور در این زمینه کمک کند.  

 کار ‌آژانس فقط بازدید و گزارش‌دهی نیست/ کشورهای صنعتی بدهکار ما هستند

 رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این که یکی از مطالبات بزرگ ما کمک آژانس و دنیا به ما در زمینه هسته ای است، گفت: ما به NPT  پیوستیم و پادمان را هم قبول کردیم. آژانس هم طبق پادمان عمل می‌کند اما شما چقدر به ما کمک کردید؟ شما در ساخت سانتریفیوژها و لیزر و ایزوتوپ‌های پایدار، آب سنگین و راکتور آب سنگین ما که همه آنها صلح آمیز است، چه کمکی به ما کردید.

وی ادامه داد: قرار ما این بود که ما عضو این معاهده باشیم و شما ما را برای تهیه وسایلی که نیاز داریم یاری کنید، آژانس که فقط برای بازدید نیست که مرتب بازدید کرده و گزارش بنویسد، این یکی از کارهای آژانس است. یکی از کارهای مهم آژانس حمایت و کمک است، شما چه کمک و حمایتی از ایران ‌کردید؟

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: این طلب ما از آژانس، کشورهای صنعتی و از جهان است. اینکه ما امروز می‌گوییم حتی حاضریم پروتکل الحاقی را هم داوطلبانه‌ها اجرا و پیاده کنیم و آژانس بالاترین نظارت‌ها را داشته باشد در برابر آن، این نیست که دنیا بگوید در فعالیت‌های تجاری و اقتصادی شما را تحریم نمی‌کنم این یک حداقل است.

روحانی بیان کرد: شما در برابر این فعالیت صلح‌آمیز با توجه به نظارت آژانس بین المللی باید ما را یاری کنید. شما باید بگویید، ۱۵ نوع سانتریفیوژ شما درست کردید، ما در ساخت شانزدهمین سانتریفیوژ به شما کمک می‌کنیم. شما بدهکار ما هستید، طلبکار ما نیستید. آژانس، آمریکا و اروپا بدهکار ما هستند، کشورهای بزرگ صنعتی بدهکار ما هستند و باید بدهی خودشان را به ما پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه ما کشوری هستیم که روی پای خودمان ایستاده‌ایم، گفت: ما حتی در زمینه غنی‌سازی روی پای خودمان ایستاده‌ایم. امروز در اداره رآکتور بوشهر هم که برای ما برق تولید می‌کند، روی پای خودمان ایستاده‌ایم و در آینده در ساخت این نیروگاه‌های پرقدرت هم روی پای خودمان خواهیم ایستاد.

رییس جمهوری با بیان اینکه موظف هستیم در توانمندی‌های علمی، گام‌های جدید را برداریم، افزود: من در اینجا از همه شهدایمان یاد می‌کنم به ویژه شهدای هسته‌ای و عزیزانی که جان خود را برای ارتقای کشور، علم و دانش در این کشور فدا کردند، شهیدان علی‌محمدی، شهریاری، احمدی‌روشن، قشقایی و شهید فخری‌زاده و همه عزیزانی که جان خود را فدا کردند به روح بلند آنها درود می‌فرستیم و برای آنها تعالی مقام و عظمت می‌خواهیم.

روحانی با قدردانی از دکتر صالحی و همه کارکنان سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: ما از سال گذشته تا امسال ۱۳۳ دستاورد بزرگ و عظیم داشتیم. این نشان می‌دهد در طول یک سال گذشته چه اقداماتی انجام داده‌اند. البته هر سال لیست بلندبالایی از افتتاح‌های مهم داشته‌اند.

وی اضافه کرد: من از همه این عزیزان قدردانی می‌کنم، ملت ما هم قدردان هستند انشاءالله بتوانیم به اهداف بلندی که مورد نظر این کشور و ملت بزرگ بوده برسیم و قدم به قدم، قدم‌های بلندتری برداریم و شاهد سربلندی بیشتر ایران عزیز باشیم.

 
 
 

صالحی: با وجود همه محدودیت‌ها، پروژه‌های مختلف در حوزه هسته‌ای مورد پیگیری قرار گرفته است

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: باوجود همه محدودیت ها، طرح ها و پروژه های مختلف در حوزه های متنوع علوم و فنون هسته ای مورد پیگیری قرار گرفته است.

حسن روحانی و علی اکبر صالحی,پیشرفت صنعت هسته ای کشور

به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی در سخنانی در پانزدهمین سالروز فناوری هسته ای گفت: پس از تصویب قانون و اجرای سریع مفاد آن توسط سازمان انرژی اتمی، این حقیقت بر همگان هویدا شد که زیرساخت های این صنعت ملی با وسواس بسیار حفظ شده است.

 مراسم افتتاح، رونمایی و راه اندازی ۱۳۳ پروژه و دستاورد سازمان در سال ۱۴۰۰ امروز (شنبه) ۲۱ فروردین ماه در محل مجموعه تاریخی سعدآباد برگزار شد.

متن کامل سخنرانی رییس سازمان انرژی اتمی در این مراسم بدین شرح است: 
باسلام و درود بر ارواح طیبه شهدا، به خصوص بر روح پرفتوح امام عزیز راحلمان و با آرزوی سلامتی و توفیق پیش از پیش برای خلف صالح او مقام معظم رهبری و با احترام به روان پاک شهدای هسته ای، آقایان دکتر فخری زاده، دکتر علی محمدی، دکتر شهریاری، مهندس رضایی نژاد، مهندس احمدی روشن و شهید قشقایی، در آغاز اجازه میخواهم تا پیشاپیش، فرارسیدن ماه ضیافت الهی را تبریک عرض نمایم. همچنین بر خود فرض میدانم تا به رسمِ حق شناسی از هدایت ها و ارشادات راهگشای رهبر ِحکیم و فرزانة انقلاب اسلامی(مُدَّظلّه‌العالی) و حمایت‌های ریاست محترم جمهوری،جناب آقای دکتر روحانی در مسیر تثبیت و توسعة دستاوردهای صنعت هسته ای سپاسگزاری نمایم.
خوشبختانه، درحال حاضر، به‌رغم همه محدودیت‌ها و فشارهای ناشی از اعمال  تحریم‌هایِ غیرقانونی و ظالمانه از سوی بدخواهانِ ایران اسلامی، طرح‌ها  و پروژه‌های مختلف در حوزه‌های متعدّد و متنوّعِ علوم و فنون هسته‌ای با قدرت و صلابت  و نیز با عطف توجّه به رهیافت های اصولیِ نظام اسلامی و رویکرد خردمندانه دولت محترم مبنی بر اجرای سیاستِ تعاملِ سازنده با جهان، مورد پیگیری قرار گرفته است.  پس از تصویب قانون و اجرای سریع و دقیق مفاد آن توسط سازمان انرژی اتمی ایران این حقیقت بر همگان هویدا شد که زیرساخت‌ها و بُن‌مایه‌های این صنعت ملّی با وسواس بسیار حفظ شده و چنانچه مقامات و تصمیم‌سازان ارشد نظام، امری را به مسئولان صنعت هسته‌ای تفویض کنند، در زمانی کوتاه هنگامه‌ای عظیم بر پا خواهد شد.


در این میان، معرفی ۱۳۳ دستاورد جدید در حوزه‌های مختلف، بویژه در حوزۀ تأمین نیازمندی‌های بخشِ سلامت، صنعت و کشاورزی و نیز یاری‌رساندن به طرح‌های تأمین انرژی در سطح ملّی، گواهی روشن بر این مدعاست که این کاروان را سَرِ باز ایستادن نیست. اینجانب در فراز پایانی سخنان خود شایسته می‌دانم تا به چند نمونه از این دستاوردهای ارزشمند و شایان توجّه اشاره نمایم. به عنوان نمونه می‌توان به تولید سانتریفیوژ مورد نیاز مرکز انتقال خون، تولید ۱۱۰ زیست مولکول ایزوتوپی مورد استفاده در کیت غربالگری نوزادان، تولید صنعتی تیتانیوم گرید پزشکی مورد استفاده در ساخت ایمپلنت‌های کاشتنی در بدن انسان و تولید چند رادیوداروی جدید اشاره نمود که براستی مایه مباهات و در خور تحسین است.


همچنین عزم راسخ متخصّصان حوزۀ علوم و فنون هسته‌ای جهت برپا نمودن هنگامه‌ای دیگر در عرصه فنّاوری کوانتومی از جمله ارتباطات امن کوانتومی نکته‌ای است که از نظر اهل فن و دوستداران فنّاوری‌های نوین دور نخواهد ماند.


 اینجانب در موقعیت‌ها و مناسبت‌های دیگر به این نکته نیز اشاره نموده‌ام که یکی از ثمرات دستیابی به فنّاوری صلح‌آمیز هسته‌ای، سرریز دانش هسته‌ای و زمینه‌سازی برای شکوفایی دیگر صنایع راهبردی و علوم کاربردی در پهنۀ ایران اسلامی است.


کوتاه سخن آنکه ما بر سر آنیم تا ضمن پایبندی به قوانین و تعهدات بین المللی و نیز تعامل با جهان بر اساس سه مؤلفه عزت، حکمت و مصلحت، بر توفیقات و دستاوردهای خود بیفزاییم. ناگفته پیداست که ما همچنان به تداوم یافتن حمایتهای بزرگان و مردم شریف و عزیزمان نیازمندیم و یقین داریم که در سایۀ تقویت روحیۀ وحدت و همدلی و پایبندی همگانی به شعار " اتّحاد ملّی و انسجام اسلامی" بیش از پیش در تحقّق اهداف کلان نظام در این عرصۀ راهبردی موفق خواهیم بود.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش