سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۵ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۲۱۲۵
دولت

حسن روحانی بدون نام بردن از ابراهیم رئیسی به 'منتخب مردم' تبریک گفت/اول کرونا ۲ تا آزمایشگاه داشتیم امروز ۴۰۰ تا!

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ابتدای جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا, انتخابات ریاست جمهوری
رییس جمهور گفت: به منتخب مردم تبریک می‌گویم حالا چون هنوز رسماً اعلام نشده من هم با توجه به قانون یک مقدار تبریک رسمی را به تعویق می‌اندازم، اما منتخب معلوم است در این انتخابات که چه کسی رای به اندازه کافی آورده است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ابتدای جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب سیزدهمین رئیس جمهوری ایران، تصریح کرد: من تبریک می‌گویم به منتخب مردم حالا چون هنوز رسماً اعلام نشده من هم با توجه به قانون یک مقدار تبریک رسمی را به تعویق می‌اندازم، اما منتخب معلوم است در این انتخابات که چه کسی رای به اندازه کافی آورده است.

وی افزود: ۴۵ روز دیگر مسئولیت ریاست جمهوری را رسماً به عهده خواهد گرفت و  این دولت به پایان می‌رسد.

روحانی یادآور شد: پیشاپیش افتخار می‌کنم که در دولتی بودیم که سخت‌ترین ایام تاریخ ایران را شاهد بودیم و بار مسئولیت را در این مخصوصا ۳ سال و نیم به عهده گرفتیم که هم تحریم و هم کرونا را داشتیم و در پیشگاه خداوند شاکر هستیم که توفیقات این ایام را به مردم و ما داد.

رییس جمهوری گفت: امیدواریم در ۴۵ روز آینده روزهای بهتری هم از لحاظ تحریم و هم کرونا و هم شرایط کشور برای دولت بعدی باشد.

وی با قدردانی از مردم برای حضور در انتخابات اظهار کرد: از ملت شریف و فهیم که در این مقطع حساس تاریخی به سخنان معاندین و آن‌هایی که با جمهوری اسلامی ایران رابطه شان دشمنی و ضدیت بوده گوش ندادند و دیروز یک روز بسیار پرنشاطی را با حضور وسیع و آبرومندانه خود آفریدند،‌قدردانی می کنم.

رییس جمهوری با اشاره به آمار رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جریان انتخابات، ادامه داد: مردم پروتکل‌های بهداشتی را تا ۹۵ درصد مراعات کردند، این انتخابات خوب دیروز برگزار شد و ان‌شاءالله نتایج امروز اعلام خواهد شد و مردم مطلع می‌شوند.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری شرایط شیوع کرونا در کشور، گفت: مجموعا دو دوره را پشت سر گذاشتیم. یک دوره ۱۶ ماه گذشته بود. دنیا در برابر این ویروس متحیر بود که ماهیت آن چیست، ماندگاری‌اش چقدر است و چه باید بکند. تلاش‌های مختلفی انجام شد. همه به این رسیدند که ویروس خطرناک و مسری است و به سادگی دست از سر ما برنمی‌دارد.

وی ادامه داد: هیچ کشوری شرایط سخت ما را در دنیا نداشت. ما دو سال در جنگ اقتصادی بودیم و منابع مالی فراوانی نداشتیم که خانه بمانید و سرکار نروید و این با کشورهایی که وضع مالی خوبی داشتند و تحریم و مشکل نداشتند فرق می‌کرد.

رییس جمهوری یادآور شد: کشور در محاصره صد در صدی بود. پریروز یک مقام آمریکایی اعلام کرد از امروز تحریم برای واکسن و ماسک را برای ایران برمی‌داریم. هرچه می‌گفتیم تحریم هستیم، آدم‌های تروریستی که در کاخ سفید هستند اجازه خرید واکسن را نمی‌دهند، عده‌ای می‌گفتند تحریم چه ربطی به واکسن دارد.

روحانی با اشاره به اقدامات ترامپ علیه جمهوری اسلامی، اظهار کرد: این آدم به زبان صریح جنایتش را برملا کرد و گفت از امروز به بانک‌ها بابت ماسک و واکسن به ایران اجازه جابه‌جایی می‌دهیم. معلوم شد آمریکای ترامپ تروریست بود و بایدن نیز در همین چند ماه این مسیر غلط را ادامه داد.

وی با بیان اینکه شرایط کشور به دلیل تحریم منابع مالی و کرونا سخت و دشوار است تأکید کرد: نمی‌توانستیم برای خرید واکسن اقدام کنیم. همین امروز گزارش داده شد که برای خرید واکسن‌های کوواکس چقدر زحمت کشیده شده است. چندین سال است که منابع مالی ایران در کشورهایی که ادعا می‌کنند با تروریسم میانه‌ای ندارند، قفل است؛ هم در کشورهای همسایه و هم در کشورهای دور دست که اموال ما را به دلیل اجرای تحریم‌های ظالمانه آمریکا نگه داشتند.

رییس جمهوری ادامه داد: روز پنج‌شنبه در همین سالن به صورت ویدئوکنفرانسی ۱۲۰۰ تخت درمانی را افتتاح کردیم. وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است که هر ماه حدود یکهزار تخت جدید افتتاح کردیم که این کار بسیار عظیم و بزرگی است.

وی گفت: داروهای مورد نیاز نیز در این مدت اضافه و تهیه شده است. انواع ماسک‌های مورد نیاز طبی و گان‌ها و آنچه که مورد نیاز بوده در همین مدت تهیه شده و یک نفر پشت در بیمارستان نمانده است که این افتخار بزرگی برای بخش سلامت، شرکت‌های دانش بنیان و بخش مهم تولید است که دست به دست هم دادند و این کار بزرگ را انجام دادند.

روحانی یادآور شد:‌ ساختار ستاد ملی کرونا که درست شد تا هر جا لازم بود تصویب کردیم، اقدام کردیم، اجرا کردیم، در کنار هم بودیم، همه آمدیم در کنار هم، اختیاراتی که به این ستاد داده شد،‌ تلاش‌هایی که شد؛ اما حالا فکر نمی‌کنم هیچ کشوری پیدا کنیم که رئیس جمهور کشور در هفته بین ۲ تا ۳ جلسه در طول این ۱۶ ماه ویژه کرونا گذاشته باشد.

رییس جمهوری با بیان اینکه در این مدت تولید کنندگان کشور در تولید مواد شوینده، مواد غذایی و حتی در تولید ماسک اقدامات سریعی انجام دادند، اظهار کرد: ما جزو کشورهایی هستیم که ارزان‌ترین ماسک را در اختیار مردم گذاشتیم و این کار عظیم و بزرگی بود که انجام گرفت. همچنین ساختارهای مناسبی از اول دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه سلامت، اقتصاد دیجیتال، فعالیت‌های الکترونیک ایجاد شد و اگر برای همه این زیر ساخت‌ها تلاش نمی شد، ما امروز دچار مشکلات عظیمی بودیم.

وی افزود: در زمینه واکسن گرفتار بگو و مگوها نشدیم، البته عده‌ای اظهارات مختلفی داشتند و حرف‌هایی در زمینه واکسن زده شد؛ وقتی واکسن کرونا آمد تبلیغ زیاد بود، اما ستاد ملی کرونا آگاهانه گفت که باید واکسن خریداری شود و ما یک روز هم برایمان خیلی مهم بود، لذا همه اقدامات انجام شد، از خرید واکسن کوواکس گرفته تا خرید از کشورهای دوست و همسایه که عمدتاً روسیه و چین بود.

روحانی ادامه داد: امروز دو واکسن ما مجوز لازم برای مصرف اضطراری دریافت کرد؛ یعنی یک واکسن از این هفته و واکسن دیگر از هفته آینده استفاده می‌شود. حداقل پنج واکسن در داخل خواهیم داشت و اینکه ایران در این شرایط پنج واکسن تولید کرده کار سخت و عظیمی است، مگر چند کشور در دنیا وجود دارد که واکسن تولید می‌کند؛ شش کشور بیشتر نیستند و ایران هم جزء تولید کنندگان واکسن کرونا در جهان است.

رییس جمهوری با بیان اینکه احتمالاً در ماه‌های آینده هم شرایط صادرات واکسن را داشته باشیم، اظهار کرد: دولت دوازدهم زمینه تولید و تامین واکسن را ارائه کرد و دولت بعدی فقط باید واکسن را تزریق کند. مسئولان بهداشتی ما می‌گویند در این شرایط باید از واکسن استفاده کرد، شاید از هزار واکسن یک مورد مشکل پیش بیاید اما نفع آن بیشتر است و چاره‌ای نداریم. حتی پس از تزریق واکسن نیز باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم؛ زیرا جهش یافتن مجدد ویروس کرونا امکان دارد.

روحانی گفت: در مناظرات هم برخی نامزدها متاسفانه اطلاعاتشان ناقص بود. در ایام نوروز ویروس انگلیسی کار ما را سخت کرد وگرنه ما مشکلی نداشتیم. اگر این ویروس که از خوزستان شروع شد، به استان‌های دیگر ویروس انتقال نمی‌یافت، مشکلی به وجود نمی‌آمد.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش