به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با تبریک میلاد مبارک امام رضا (ع) گفت: انقلابی بودن یعنی مصالح دنیای اسلام را رعایت کردن و اگر جایی هم اگر لازم است با حاکم وقت حرف زدن و با حاکم وقت همسایه شدن. خانه امام هشتم را کنار خانه مامون قرار دادند. برای اینکه مساله دنیای اسلام حفظ شود حتی امام سمتی (ع) را که نمیخواهد، با شرایطی میپذیرد. این موارد نکاتی از تاریخ زندگی امام هشتم است.
رییس جمهوری تصریح کرد: انقلابی بودن یعنی اهداف مهم را از یاد نبردن. در بحث انتخابات هم همین است هدفهای اصلی انقلاب، نظام و ایران نباید به خاطر انتخابات فدا شود. اهداف بلند باید سر جای خودش باقی بماند.
روحانی گفت: بسیار خوشحال هستیم که بعد از قرنها از ورود امام هشتم (ع) به سرزمین ایران و امروز مدفن آن حضرت در خراسان است که همچنان ملجاء همه عاشقان و علاقهمندان خاندان رسالت، ایرانیان، شیعیان و مسلمانان است و در همه روزهای سخت آن مضجع شریف، ملجاء ما بوده است و تا پایان خواهد بود و افتخار ما این است که پیرو راه امامان عزیزمان و پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هستیم.
وی با اشاره به انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: اصل انتخابات بسیار مهم و به یک مفهوم از ارکان نظام است. اگر گفتیم جمهوریت رکن بزرگ نظام است، جمهوریت بدون انتخابات حاصل نخواهد شد امکان ندارد بگویید جمهوریت داریم ولی در آن انتخابات نیست.
روحانی اضافه کرد: جمهوریت یک پایه بسیار مهم در کنار اسلامیت است و تمام توان ما باید این باشد که این پایهها را حفظ کنیم. این پایهها متزلزل شود کل نظام ما متزلزل میشود. انقلاب ما و همه تلاشها که شده، همه خونها، زندانها و مجاهدتها برای این بود که اسلامیت و جمهوریت در ایران عزیز محفوظ بماند.
وی گفت: همه تلاش کنیم به اسلام لطمه نخورد نمیخواهد به اسلام خیلی خدمت کنیم به اسلام لطمه نزنیم هرچه بتوانیم خدمت کنیم چه بهتر. اسلام جایگاه بلند و عظیمی دارد خیلی نیاز به ما ندارد ولی ما به اسلام لطمه نزنیم. اسلام دارای سیاست و اخلاق و احکام روشن و عدالت و احترام به همه قومیتها و جنسیتها است. در اسلام همه چیز سرجای خود است ما بد عمل میکنیم بحث دیگری است. اگر اخلاق نباشد و دروغ گفتن آدم را منفور میکند. باید جامعهای داشته باشیم اگر کسی دروغ گفت هیچ کس به او اعتنا نکند بگویند او دروغگو است.
روحانی تاکید کرد: اسلامیت به این نیست که شعار دهیم و حرف بزنیم، قرآن بخوانیم و بگوییم ما مسلمان هستیم. آنچه اسلامیت، اخلاق و رفتار اسلامی است. در اخلاق و رفتار اسلامی، راستگویی، صداقت، احترام به شخصیت به مردم، حسن ظن به مردم داشتن، آبروی مردم را پایمال نکردن مهم و اساسی است. اگر اینها صدمه ببیند از اسلامیت چیزی باقی نمیماند. این که شعار دهیم اسلامیت نمیشود. اسلامیت به معنی واقعیت کلمه در این کشور در همه بخشها و ابعاد آن باید حاکم شود.
رییس جمهوری تاکید کرد: اما مساله جمهوریت کمی آسانتر از اسلامیت است. باید مردم را سهیم و شریک کرد. در جمهوریت اگر بتوانید ۵۰ درصد مردم را سهیم کنید این کار حداقلی است. اگر بتوانید ۷۰ درصد مردم را سهیم کنید به نقطه قابل قبولی رسیدید اما اگر توانستید ۹۰ درصد مردم را سهیم کنید به نقطه اوج رسیدهاید.
به خاطر یک دستمال قیصریه را به آتش نکشیم
روحانی گفت: در انتخابات و در جمهوریت باید فضا را باز کنیم. باید مردم را در آغوش بگیریم. طرد مردم که هنر نیست. ۵۰ تا ۳۰ درصد جمعیت را که به تفکری علاقه دارند را حذف کنیم بگوییم اینها نباشد این چه هنر و خدمتی به کشور میکند؟ اگر ۳۰ درصد مردم را کنار زدیم آیا به کشور و امنیت ملی و انسجام ملی خدمت کردیم؟ این که مردم نگران و ناراحت و اندوهگین شوند این خاصیتی برای ما دارد؟ این که اشکال کار از کجا است بحث دیگری است.
رییس جمهوری، اصل انتخابات را بسیار مهم دانست و افزود: یکی از کارهای مهم دولت دوازدهم در هفتههای پایانیاش برگزاری انتخابات کاملا امن و سالم و با رعایت پروتکلهای بهداشتی بود. این کار مهمی بود که انجام گرفت. این که دهها هزار صندوق در سراسر کشور از صبح زود تا پاسی از شب که مردم آزادانه بتوانند پای صندوق بیایند و در زمان کوتاهی رای گیری انجام بگیرد و صبح اول وقت فردا بتواند بگوید منتخب مردم کیست، هنر و کار بزرگی است.
وی گفت: این که در صندوقی نیم ساعت کسی معطل شود به دلیل آن کل انتخابات را زیر سوال ببریم یعنی به خاطر یک دستمال بخواهیم قیصریه را به آتش بکشیم، عقل و انصاف کجا رفته است؟
روحانی افزود: وزارت کشور، فرمانداران، استانداران و بخشداران و وزارت خارجه برای صندوق خارجی و همه وزیران، وزارت ارتباطات و آب و برق و صدا و سیما تلاش کردند و کار بزرگی انجام دادند. همه چیز به خوبی، امن و سالم و یک انتخابات بزرگ در کشور برگزار شد که باید به آن افتخار کنیم.
نباید با صندوق رای قهر کنیم/ دفعات بعد باید جبران کنیم
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است که در زمان بمباران و موشک باران مردم پای صندوق آرا آمدند. امام مردم را دعوت کرد و انتخابات برگزار کردند. این یک تودهنی نسبت به آنهایی است که علیه جمهوری اسلامی ایران حرف میزنند و میگویند این حکومت مردمی و مردمسالار نیست و مردم هیچ کاره اند. این حرف غلطی است مردم پای صندوق آرا میآیند و صندوق تعیین کننده است. اینکه ما غصه میخوریم چرا ۴۸ شد و ۵۸ درصد نشد، یعنی مردم و صندوق مهم است اگر مهم نبود، غصه نمیخوردیم که ۴۸ درصد شد بنابراین معلوم است تاثیر دارد.
وی اضافه کرد: اینکه مقام معظم رهبری با آن بیان صریح مردم را دعوت میکند و اصرار میکند و مراجع تقلید، فرهیختگان و مسئولین همه از مردم خواهش میکنند پای صندوق آرا بیایید، این به معنای آن است که صندوق و رای مهم است. البته اگر در یک دوره حضور مردم مقدار کمی کمرنگ بوده باید بررسی کنیم و آن را حل کنیم و نباید ادامه پیدا کند.
رییس دولت تدبیر و امید اظهار کرد: این ۴۸ درصد باید یک بار در تاریخ ما باشد و دفعات بعد ما باید جبران کنیم. اگر مشکلی داشتیم باید آن را پیدا کنیم از نظر من روشن است که مشکل چه بوده است. به هر حال محققین، دانشگاهها و جامعه شناسان سیاسیون فکر کنند و بگویند اگر این مشکل نبود، شرکت مردم به جای ۴۸ درصد میشد ۵۸ درصد و ۶۸ درصد.
روحانی ادامه داد: مندرآوردی علت درست نکنیم که مردم زندگی شان سخت بود برای همین نیامدند رای بدهند. درد و رنج مردم سیستان و بلوچستان که سختتر بود، در آنجا آمار بالاتر بود. در شهرهایی شرکت کمتر است که اتفاقاً وضع معیشت و زندگی شان بهتر است. چرا در خارج از کشور کم شرکت کردند و آنجا هم زندگی شان بد بود؟ حرفی بزنیم که درست باشد و اساس داشته باشد.
وی ادامه داد: البته مردم سختی داشتند اینکه جای تردید نیست مردم در جنگ بودند و در داخل جنگ اقتصادی پای صندوق رای آمدند. اینکه مردم پای صندوق آمدند به آمریکا نشان دادند که تو در مسیرت راه غلط انتخاب کردی و نتوانستی ما را پشیمان کنی و ما را از صندوق و نظام جدا کنی مردم کار بزرگی کردند.
رییس جمهوری یادآورشد: مردم در شرایط کرونا مقداری احتیاط میکنند و این در همه جای دنیا طبیعی است. در جنگ و کرونا هستیم مسائل دیگری هم بوده است. شیوه و نحوه ای که کاندیداها چیده شدند، اینها همه مسائلی است که کنار هم قرار میگیرد و باید حل کنیم. اگر مشکلی بوده ما نباید با نظام و صندوق قهر کنیم این کار درست نیست. اگر مشکلی هست بنشینیم و مشکل را برای انتخابات بعدی حل کنیم.
همه باید به دولت منتخب کمک کنیم
رییس جمهوری گفت: الحمدالله انتخابات به پایان رسید و وزارت کشور نظر رسمی خود و آمار و ارقام را اعلام کرد. برادر بسیار خوب ما حجت الاسلام والمسلمین رییسی به عنوان کسی که آرای لازم را کسب کردند، ۱۸ میلیون رای کسب کرد و رئیس جمهور منتخب مردم شد.
روحانی افزود: همه باید کمک کنیم و فرقی هم نمیکند این دولت، دولت دوازدهم است یا فردا سیزدهم و چهاردهم است همه ما یک نظام و یک ملت هستیم و همه باید به هم کمک کنیم.
وی ادامه داد: به محض اینکه صبح شنبه وزیر کشور به من اطلاع داد که تکلیف انتخابات تقریباً روشن شده است. ۹۰ درصد آرا شمرده شده و نتیجه روشن بود. وزیر کشور به من گفت که جناب آقای رییسی رییسجمهوری شده است. همان وقت تصمیم گرفتم و به آقای رییسی زنگ زدم و به او تبریک گفتم. همان وقت با او قرار گذاشتم که ساعت ۱۱ خدمت او بروم و طبق رسم متعارف سیاسی به دیدن نامزدی که بالاترین رای آورده بود، رفتم و حضوراً هم به او تبریک گفتم.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: البته در آن جلسه درباره مسائل سیاست خارجی، مسائل بینالملل مسائل داخلی مسائل اقتصادی در حدی که فرصت آن جلسه بود، بحث کردیم و آن جلسه را ما ادامه میدهیم. امروز ما جلسه دوم با رئیسجمهور منتخب داریم و بحثها را ادامه میدهیم و باز هم جلسات مختلف را ادامه میدهیم.
ادامه دارد
- 11
- 2