پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۷۳۴
دولت

جیره بندی نداشتیم و کشور اداره شد!

آخرین حرف روحانی با مردم: برخی چیزها را نمی شد گفت!

حجت الاسلام دکتر حسن روحانی,آخرین جلسه هیات دولت
رئیس جمهور گفت: برخی چیزها را نمی شد به مردم گفت و می ترسیدم این دُر گران بها صدمه ببیند. خیلی از اشکالات را پاسخ ندادیم تا انسجام و وحدت ملی در کشور حفظ شود.

به گزارش برنا، حجت الاسلام دکتر حسن روحانی در آخرین جلسه هیات دولت اظهار کرد: برخی چیزها را نمی شد به مردم گفت و می ترسیدم این دُر گران بها صدمه ببیند. خیلی از اشکالات را پاسخ ندادیم تا انسجام و وحدت ملی در کشور حفظ شود.

وی افزود: چهار سال دوم  دولت متفاوت بود. ما به خودمان اطمینان داشتیم که حریف قدرتهای بزرگ هستیم. من تردید نداشتم که در مذاکره با جهان شکست نمی خوریم. انقدر دیپلمات های قوی و توانمند در خط مقدم این کار داریم و حقوقدان های توانمند داریم که در مقاطع حساس، به پیروزی رسیدیم.

روحانی ادامه داد: ما مذاکره نکردیم که فقط در سیاست پیروز شویم بلکه آثار آن را در اقتصاد هم دیدیم. آرزوی ما این بود که وقتی توانستیم تورم کشور را کاهش و تک رقمی کنیم این را نگه داریم. بعد از اینکه وارد جنگ اقتصادی شدیم تورم ما تغییر کرد و این واضح است. اگر فردی زمان جنگ و صلح را تشخیص ندهد باید غصه بخوریم و این جنگ را بر ما تحمیل کردند و ما آغازگر نبودیم. در شرایطی  نگذاشتند نفت صادر کنیم و روابط بانکی ما را مسدود کردند و صادرات ما را با مشکل مواجه کردند.

وی تصریح کرد: واردات ۲۵۰۰ قلم کالا را ممنوع کردیم ممنوعیت، یعنی گران شدن از جمله خودرو اما چاره  نداشتیم تا اجناسی که ضرورتی ندارد، واردات آن را ممنوع کنیم. ما جیره بندی نداشتیم و کشور اداره شد.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: ما برای کالای اساسی ۴۲۰۰ پرداخت کردیم. قیمت کالا فقط ارز نیست حمل و نقل و تورم آن جنس هم تاثیرگذار است. ما همه توان خود را به کار گرفتیم حتما کار ما نقص و عیب داشته است تلاش کردیم نقص ما کمتر باشد اما معصوم نیستیم. اگر عیبی داشتیم از مردم عذرخواهی می کنیم و طلب عفو می کنیم. توسعه کشور را در شرایط جنگ اقتصادی هیچ وقت رها نکردیم کشوری که وارد جنگ اقتصادی می شود توسعه را رها می کند. 

وی متذکر شد: ۳/۵ میلیارد برای یک پالایشگاه سرمایه گذاری کردیم. سال ۹۲ حدود یک میلیون روستایی آب آشامیدنی سالم داشتند و الان به ۱۰ میلیون رسیده یعنی ۱۰ برابر شده است. آمار ساختن سدها هم مشخص است. در اینکه در بنزین خودکفا هستیم و صادر هم می کنیم در این هم تردید است؟ پنج شنبه ها را کسی نمی تواند انکار کند و این پنج شنبه ها در تاریخ ما ماندگار خواهد بود.فقط دیروز ۱۴۴۳ تخت بیمارستانی را افتتاح کردیم پارسال هم بیش از ۱۴۰۰ تخت افتتاح کردیم. الان ۱۲۶۶ تخت در تهران آماده افتتاح است.

رئیس جمهور گفت: آرزوی ریل سریع السیر داشتم و قرارداد بسته شد و طرح های زیر بنایی اجرا شد اما به تحریم ترامپ خوردیم. گفتیم همه کامیون ها را نوسازی می کنیم با کشورها قرارداد بستیم و ارز تخصیص دادیم هرچند ۵۳ هزار کامیون نوسازی می شوند اما به تحریم خوردیم. آرزو داشتم ارتش و سپاه به مدرن ترین سلاح ها تجهیز شوند آنها گفتند، ابتدا تحریم سازمان ملل برداشته شود، تحریم سازمان ملل را برداشتیم اما به خاطر تحریم و عدم فروش نفت نتوانستیم خریداری کنیم والا قرارداد آن  بسته شد.نفت را از دریای عمان صادر می کنیم و این آرزوی تاریخی ایران بود.

وی افزود: ما سواحل مکران را می خواستیم آباد کنیم و در زمینه راه و بزرگراه اقداماتی انجام شد و صادرات نفت از جاسک انجام می گیرد. یکی از آرزوهای محقق شده، طرح تحول سلامت و دسترسی مردم به پهنای باند و فضای سایبری بود. آب را به شرق کشور رساندیم و آب به سیرجان، گل گهر، سرچشمه و اردکان رسید. ۷۵۷ کیلومتر در یک روز راه آهن افتتاح کردیم کی در تاریخ این اقدام انجام گرفته است.

روحانی خاطرنشان کرد: می توانستیم تحریم را برداریم اما از یک جای دیگر دچار گرفتاری شدیم که الان جای صحبت آن نیست. از معاون اول و وزرا در حضور مردم تشکر می کنم. می دانم چه روزهایی بر اینها در فروردین ۹۸ و سیل گذشت. می دانم چه روزهایی بر مدافعین سلامت گذشت. من می دانم امروز که صدها هزار نفر را واکسینه می کنیم چقدر سخت بود اما این کار در روزهای سخت انجام گرفت.

وی افزود: صنعت راه وزارت خارجه بهداشت و درمان و نیرو ارتباطات همه در کنار هم قرار گرفتند تا این پول تامین و اجرا شود. امسال خشکسالی به کرونا و تحریم  اضافه شد و اگر کسی می خواهد دولت را قضاوت کند به این موضوعات هم توجه کند. از لحاظ امنیت از وزارت دفاع و اطلاعات تشکر می کنم. در بخش کشاورزی کارهای عظیمی انجام شد.

رئیس جمهور گفت: محصولات کشاورزی از ۹۷ میلیون تن به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است. مردم ما قدرشناس هستند اما در رنج و سختی بودند و روزهای سختی بر آنها گذشت. از ملت ایران به خاطر رنج های کشیده شده و پیروزی به دست آمده تشکر می کنم ما در تعامل سازنده و مذاکره پیروز شدیم ملت ما با مقاومت پیروز شدند.

  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
روحانی مرد خوبی بود مطمئنن انسانیتش از رئیسی بیشتره
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش