چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۲۰۲۴
دولت

ابراهیم رئیسی به کدام وعده خود عمل نکرد؟/ ۳ وزیر پیشنهادی رئیسی در معرض رأی نیاوردن

کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی,اعضای دولت ابراهیم رئیسی
یک فعال سیاسی اصلاح طلب به بررسی ابعاد سیاسی، اقتصادی و رفاهی کابینه پیشنهادی رئیس جمهور پرداخت.

علی صوفی، در ارتباط با کابینه معرفی شده از سوی رئیس جمهور اظهار کرد: قبل از اینکه اصلاح‌طلبان بخواهند درباره این کابینه صحبت کنند بحث‌های جدی در میان خود اصولگرایان به وجود آمد . الان می توان گفت آن بحث ها خیلی بیش‌تر از نقد و بررسی‌ است که در بین اصلاح‌طلبان و دیگر گروه های سیاسی وجود دارد.

وی با ابراز این عقیده که این کابینه با آن چیزی که رئیس جمهور در شعارهایشان مطرح کرده بودند و تا روزهای آخر هم اعلام می کردند روی همان موازین ایستاده اند ،تفاوت دارد، افزود: ایشان شعار  تشکیل کابینه فراجناحی در بالاترین سطح را دادند؛ معنی اش این بود که در آن کابینه  وزرای موفق دولت قبلی هم می توانستند حضور داشته باشند و از نظر سیاسی اصلاح طلبان هم می توانند در چنین کابینه ای دیده شوند.

دبیر کل حزب پیشرو اصلاحات گفت: من همان زمان  اعلام کردم آقای رئیسی نمی توانند بر اساس شعارشان کابینه فراجناحی را تشکیل دهند؛ چرا که این شعار حتی در درون اصولگرایان هم اقناع کننده نبود ، حرف و حدیث های زیادی ایجاد کرد.

وی با اشاره به واکنش برخی اصولگرایان به کابینه معرفی شده، اظهارکرد: در خود اصولگرایان نسبت به کابینه واکنش های تندی بروز کرده، در مجموع نشان می دهد در داخل اصولگرایان هم آقای رئیسی نتوانسته کابنیه ای معرفی کند که به رخ دیگران اعم از دولت قبلی و اصلاح طلبان بکشند.

این فعال سیاسی کابینه پیشنهادی را فرا از دیدگاه های سیاسی نیازمند بررسی فنی و علمی دانست و گفت: از نقطه نظر کارآمدی می شود این کابینه را به چند گروه مشخص تقسیم کرد و تاثیر آنان را در خروج از بحران ها و بیرون آمدن از چالش ها و تحقق شعارها بررسی و دسته بندی کرد.

وی سپس ادامه داد: از نظر دسته بندی و گروه بندی، گروهی به موضوعات و چالش‌های بین المللی مربوط می شوند. این چالش ها در برگیرنده همه موضوعات ما در منطقه و سطح بین المللی است. در رابطه با کشورهای همسایه و اتفاقات اخیر افغانستان، در رابطه با موضوعات عربستان و اسرائیل، در رابطه با کشورهای حاشیه خلیج فارس و کنفرانس اسلامی و همه چالش های منطقه ای دولت جدید باید تصمیم گیری کند. 

صوفی تصریح کرد:  در برخی سطوح بحران ها  بالا گرفته و انتظار می رود کابینه جدید بتواند در آن موضوعات مثل جنگ یمن و عربستان به کمک کمیسیون سیاست خارجی مجلس از پس بحران ها برآید. 

وی افزود: در سطح کلان تر مذاکرات برجام را داریم. ادامه این مذاکرات در  انتظار شکل گیری این دولت است. باتوجه به اینکه حاکمیت امروز یک دست است حضور آقای رئیسی می تواند برای غرب اعتماد آفرین باشد. اما اینکه بتوانند در یک دیپلماسی فعال مذاکرات را پیش ببرند، برجام را فعال کنند، از دست تحریم ها مردم را خلاص کنند و  زمینه را برای بهبود مسائل داخلی فراهم کنند به تصمیمات کابینه جدید بر می گردد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به تیم اقتصادی کابینه پیشنهادی نیز گفت: تیم اقتصادی باید تصمیمش را در باره رفتار در  بازار سرمایه، نحوه کنترل تورم، افزایش اشتغال و مسکن بگیرد. آیا سیاستش در مقابل تورم  انقباضی است؟ مثل دولت روحانی که سیاست ریاضتی را بر مردم تحمیل کرد می خواهند تورم را کاهش دهند؟  در این صورت بحران معیشتی که داریم تقویت می شود.

وی  بازار بورس را چالش تیم اقتصادی خواند و ادامه داد: آقای صالح آبادی که برای بانک مرکزی معرفی شده و قبلا عملکرد مثبتی داشته می تواند عرضه و تقاضا را طوری پیش بررد که بورس  کنترل شود؟ در رابطه با مسکن و اشتغال چه خواهد کرد؟ آقای میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه و آقای صالح آبادی از تیم احمدی نژاد بودند و ای بسا با هم هماهنگ خواهند بود اما آقای خاندوزی که برای وزارت اقتصاد مطرح است و در اجرا پیشینه ای ندارد، تئوری هایش با آن دو متناقض نیست؟ سوال مهم این است که آیا تیم اقتصادی با هم هماهنگ می شوند؟

صوفی گفت: آیا وزارت نیرو از پس بحران آب و برق بر خواهد آمد ؟ آیا وزارت کشاورزی از پس مسئله تولیدات کشاورزی بویژه گندم و میزان مصرف آب کشاورزی بر خواهد آمد؟ آیا بخش صنعت در حوزه آب با وزارت نیرو هماهنگ خواهد بود؟

وی افزود:  آیا در زمینه حمل و نقل بین المللی که حوزه ای بسیار پر درآمد است و موقعیت ما را در منطقه می تواند تثبیت کند و هزینه ای هم ندارد موفق می شوند؟ تا کشورهای منطقه ما را دور نزند. امروز مسیر چین-ترکیه به جای گذر از ایران از جای دیگری عبور می کند.

وی در پایان با طرح این سوال که آیا وزارت تعاون و رفاه به بخش اقتصادِ عدالتِ اجتماعی یعنی بخش تعاون توجه می کند؟ خاطرنشان کرد: آیا توسعه توام با عدالت اجتماعی در دولت رئیس واقعا دنبال می شود؟همه این سوالاتی که در پرده ابهام و تردید است از جمله شعارهای انتخاباتی بود که مردم منتظر تحققش هستند. 

«قاسمی» از ظرفیت لازم برای تصدی وزارت راه برخوردار است

همچنین رحمت الله فیروزی پوربادی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به برنامه های رستم قاسمی به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، بیان کرد: با توجه به کارنامه و عملکرد ایشان در بخش های مختلف کشور و تجاربی که هم در حوزه کارهای عمرانی و هم در حوزه مسائل اقتصادی کشور دارند، گزینه مناسبی برای تصدی وزارت راه و شهرسازی هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: باتوجه به روحیه، ظرفیت و توانمندی هایی که ایشان از خود نشان دادند و تجاربی که در کارنامه خود دارند، شناخت کافی را برای پیشبرد امور این وزارتخانه داشته و می تواند به عنوان یک وزیر موفق عمل کند. قطعا باتوجه به سوابق و برنامه های ایشان در کسب رای اعتماد از مجلس، موفق خواهد شد.

نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از جمله اولویت هایی که ایشان در برنامه خود به آن پرداخته بودند بحث تامین و ساماندهی بازار مسکن، احداث و بازسازی راه های مواصلاتی کشور و نوسازی و توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی و جاده ای کشور بود. با توجه به نگاه ایشان به این حوزه و برنامه هایی که ارائه کردند نظر بنده نسبت به حضور ایشان در این وزارتخانه مثبت است. اعضای کمیسیون عمران مجلس نیز اکثرا نظر مثبتی نسبت به وزارت ایشان دارند.

۳ وزیر پیشنهادی رئیسی در معرض رأی نیاوردن/پایداری انتقام می گیرد؟

مشروح مصاحبه خبرآنلاین با عزت‌الله یوسفیان ملا از نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی را می خوانید؛ 

کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی,اعضای دولت ابراهیم رئیسی

*آقای یوسفیان ملا! با توجه به اینکه دولت سیزدهم و مجلس متعلق به یک جریان سیاسی هستند، ارزیابی شما از نوع تعامل این دو قوه به چه صورت است؟ 

اینطور که از مباحث مطرح در مجلس مشخص است، نمایندگان بدون هیچ ملاحظه‌ای اعم از سیاسی و یا موارد دیگری،در حال مطالعه و بحث پیرامون کابینه پیشنهادی هستند و سوالاتی که در کمیسیون‌ها از وزرا پرسیده می‌شود نشان‌دهنده این نکته است که مجلس بدون تعارف کابینه را مورد بررسی قرار می‌دهد اما همه این موارد به دور پایانی معطوف است.

بنده زمان رأی اعتماد دادن به چندین کابینه اعم از کابینه احمدی‌نژاد، روحانی و قبل از اینها کابینه خاتمی در مجلس بودم، براساس این تجارب بر این باور هستم که باید منتظر ماند و مشاهده کرد که در دو روز آخر که به نوعی روز فینال محسوب می‌شود، چه اتفاقی می‌افتد. 

سه وزیر در معرض رأی نیاوردن قرار دارند 

اما در حال حاضر بر اساس صداهایی که از مجلس و به ویژه هیئت رئیسه به بیرون می‌آید، ممکن است یک پنجم اعضای کابینه موفق به اخذ رأی اعتماد از مجلس نشوند. لذا از چنین گفته‌هایی این تعبیر می‌شود که دو یا سه وزیر در معرض خط رای نیاوردن، قرار دارند مگر اینکه در روزهای پایانی لابی صورت بگیرد و نظرات تغییر کند اما الان قطعا شرایط صد در صدی برای رای آوردن کل کابینه نیست. به نظر می‌رسد که اگر امشب رأی‌گیری در مورد کابینه صورت بگیرد، دو یا سه نفر از وزرا در معرض رأی نیاوردن، هستند. در هر صورت همه این موارد معطوف به ۴۸ ساعت قبل از برگزاری صحن علنی مجلس جهت دادن رأی اعتماد به اعضای کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم است. 

رئیسی می‌تواند نظر مجلس را در مورد وزرای پیشنهادی تغییر دهد؟ 

نکته حائز اهمیت این است که دفاع رئیس جمهور از کابینه در صحن، برای رای آوردن کابینه بسیار موثر است، کما اینکه پیش از این وزرایی در معرض خطر رأی نیاوردن، بودند که بعد از صحبت‌های رئیس جمهور در مورد علت انتخاب آنها برای وزارتخانه مورد نظر، نظر نمایندگان مخالف تغییر می‌کرد و خطر از آن وزرا دور می‌شد، لذا اکنون شرایط نشان‌دهنده این است که چند نفر در معرض خطر قرار دارند اما در مجموع به نظر می‌رسد که اکثریت وزاری پیشنهادی دولت سیزدهم از مجلس رأی اعتماد می‌گیرند. 

*در ۴۸ ساعت پایانی به رأی اعتماد دادن به کابینه، چه اتفاقی صورت می‌گیرد که رأی آوردن یا نیاوردن وزرای پیشنهادی به آن بستگی دارد؟ 

آن دسته از افرادی که در اطراف هستند، در دولت قرار دارند و نظر نمایندگان را ارزیابی و رصد می‌کنند، فردی که در مورد یکی یا چند تا از  وزرای پیشنهادی مخالفت می‌کند را مورد شناسایی قرار می‌دهند و به سراغ او می‌روند و در مورد وزیر پیشنهادی توضیحاتی ارائه می‌دهند و شروع به لابی و رایزنی کردن، می‌کنند.

این اتفاق معمولا از ۴۸ ساعت پایانی به صحن علنی مجلس برای رأی اعتماد دادن به کابینه پیشنهادی، شروع می‌شود و بعضاً تا چند ساعت قبل از شروع جلسه صحن ادامه پیدا می‌کند. در حقیقت اگر عده‌ای در دولت ماموریت برای مذاکره و رایزنی داشته باشند، معمولاً این اتفاق می‌افتد.

*گفته می‌شود چهره‌های مورد نظر جبهه پایداری در لیست پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم حضور ندارند و از این رو ممکن است اعضای این جبهه در مجلس، برخوردهای چالشی با دولت سیزدهم داشته باشند، چنین گمانه‌زنی‌هایی تا چه اندازه نزدیک به واقعیت است؟ 

قبل از این هم به این ترتیب بوده است، یعنی افرادی که امیدها و نظراتی در مورد کابینه داشتند، شرایط را برای دولت منفی می‌کردند، به عنوان مثال می‌گفتند فلانی باید در کابینه بود اما به جای او یک نفر دیگر معرفی شده که قابل مقایسه با شخص مورد نظر نیست، بنابراین این قبیل صحبت‌ها صورت می‌گرفت.

در حقیقت به این ترتیب نیست که گفته شود اگر فردی باید معرفی می‌شد، معرفی نشده، اشکال ندارد. در حقیقت آن گروهی که فرد مورد نظرشان در کابینه نیست، ناراحت و از این بابت نگران هستند که چرا این اتفاق صورت نگرفت و سهم آنها داده نشد. البته این امر طبیعی است و در همه دوره‌ها بوده است. 

*یعنی پایداری‌ها تلاش می‌کنند که کابینه رأی نیاورد؟ 

اینکه گفته شود این اندازه ظرفیت سیاسی وجود دارد حتی آنهایی که امیدوار بودند در این لیست کابینه باشند، اما در عمل اسمی از آنها آورده نشد و حالا ناراحت نیستند، واقعیت ندارد. بلکه آنها ناراحت هستند و ناراحتی خود  را بروز می‌دهند. از طرفی بهترین جای بروز دادن این است که تلاش کنند چند نفری از کابینه رأی نیاورند.

*نهایتاً در نوع مراوده مجلس یازدهم با دولت سیزدهم، شاهد تکرار نوع برخورد مجلس هفتم با دولت احمدی‌نژاد خواهیم بود؟

بعید می‌دانم که این نوع برخورد مجلس با دولت تکرار شود. در حقیقت صحبت‌ها و نحوه دفاع رئیس جمهور بسیار در این تعامل و همراهی محاسبات دولت موثر است آنچه از مجلس شنیده می‌شود این است که نمایندگان بسیار بی‌طرفانه مسائل را مطرح می‌کنند و بدون هیچ ملاحظه‌ای موارد را می‌گویند.

به عنوان مثال بخش اقتصادی کابینه دولت سیزدهم بسیاری مورد حمله قرار گرفت، همچنین  نمایندگان در مورد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هم نظرات تند و شدیدی دادند، لذا با توجه به این موارد بسیار سخت است که گفته شود هیچ اتفاقی نمی‌افتد. مگر اینکه در آن ۴۸ ساعت پایانی اتفاقی صورت بگیرد و یا رئیس جمهور با صحبت‌های خود بتواند نمایندگان را قانع کند

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش