سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۰۷ - ۱۰ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۰۸۴۳
دولت

انتصاب عجیب در دولت رئیسی!/ مرتضی روزبه مسئول پیگیری مصوبات سفر ۱۸ سال قبل رهبری به قزوین شد!

مرتضی روزبه,انتصاب عجیب مرتضی روزبه
محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین در حکمی عجیب، مرتضی روزبه استاندار اسبق قزوین را به عنوان مسئول پیگیری مصوبات رهبری در سفر استانی به قزوین منصوب کرده است. نکته عجیب این حکم آنجاست که سفر رهبری به قزوین مربوط به ۱۸ سال قبل بوده است! انتصاب روزبه، حتی برای بعضی اصولگرایان نیز تعجب برانگیز بوده و آن‌ها هشدار داده‌اند که این رفتارها، متملقانه و ایجاد فضایی است که مدیران نه بر اساس توانایی و تعهد آنها به کار، بلکه بر پایه میزان تملق بتوانند پیشرفت کنند.

به گزارش رویداد۲۴، صدور یک حکم عجیب از طرف استاندار قزوین، مورد توجه قرار گرفت. محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین با صدور حکمی مرتضی روزبه را به عنوان «مشاور استاندار و مسئول کار گروه پیگیری موضوعات سفر مقام معظم رهبری به استان» منصوب کرد.

در حکم انتصاب روزبه چنین آمده است: «یکی از مهمترین اتفاقات معاصر استان قزوین سفر تاریخی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۲ به این استان و اقامت چند روزه ایشان در شهر قزوین بود که منجر به تمرکز توجهات جهانی به شناختن ظرفیت‌های تمدنی، تاریخی، اجتماعی و اقتصادی این استان و شناساندن آن در سطوح وسیع در کشور گردید. معظم‌له در این سفر در کنار اشاره به ظرفیت‌های مشهور و مغفول این استان، باید‌هایی را برای آتیه استان بیان فرمودند که به نظر می‌رسد علیرغم تلاش‌های ارزشمند پیشین متولیان، ضرورت دارد مجددا مورد مداقّه و مداومت در پیگیری توسط دستگاه‌های ذیربط قرار گیرد. بدین منظور پیرو مذاکره‌ای که با هم داشته‌ایم و مبتنی بر شناخت دقیق، تجارب ارزشمند و تعهد و تقیّدتان به این امر، مذعن به شان محترمتان، جنابعالی را به سمت مشاور استاندار و مسئول کارگروه پیگیری موضوعات سفر مقام معظم رهبری به استان که برای پیگیری موارد مرتبط با سفر تشکیل خواهید داد، منصوب می‌کنم.»

صدور این حکم از دو جهت عجیب بود؛ اول اینکه از سفر رهبری به استان قزوین، ۱۸ سال گذشته بود. در این ۱۸ سال تحولات بزرگی در کشور رخ داده بود. از جمله تاسیس چند استان جدید مثل البرز، افزایش بحران خشکسالی و... که به وضوح نشان می‌دهد ضرورت‌های استان قزوین نسبت به دو دهه قبل، تغییرات اساسی داشته است.

از طرف دیگر، استاندار جدید قزوین برای کسی این حکم را صادر کرده بود که هشت سال قبل، در مسئولیت استانداری قزوین قرار داشته و بعضی فعالان سیاسی و اجتماعی این سوال را ایجاد کرده بود که اگر پیگیری مصوبات سفر رهبری به قزوین باید انجام می‌شد، چرا مرتضی روزبه زمانی که خودش استاندار قزوین بود، این کار را انجام نداد و چرا پیگیری آن مصوبات ۱۸ سال به طول انجامیده است؟

این انتصاب در حالی انجام شده که دفتر رهبری، معاونتی به نام پیگیری‌های ویژه دفتر مقام معظم رهبری دارد بنابراین اگر بنا به پیگیری باشد، آن ارگان چنین وظیفه‌ای دارد و معلوم نیست ایجاد یک معاونت یا یک کارگروه با نام «مسئول کارگروه پیگیری مصوبات سفر رهبری» آنهم برای سفری که نزدیک به دو دهه از آن می‌گذرد، چه توجیهی به جز «رفتار متلمقانه» یا «انتصابات مبهم» دارد؟

این حکم چنانچه گفته شد برای فردی زده شده که خودش استاندار قزوین بوده است! با این وصف آیا ابتدا همین فرد برای عدم پیگیری همان مصوبات در دوره مدیریت خودش نباید مواخذه شود؟ عجیب آنکه چنین نمی‌شود و در ساختاری که ظاهرا قرار است سوءمدیریت را پرورش دهد، همان فرد دوباره پست هم می‌گیرد!

در روز‌های گذشته رسانه‌های نزدیک به استاندار قزوین سعی کردند با مصاحبه‌هایی این انتصاب را توجیه کنند. احمد خورگامی دبیر جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در مصاحبه‌ای گفته «رهبر انقلاب در سفر چند روزه خود به قزوین به مسائلی اشاره کردند، ازجمله این مسائل می‌توان به موضوع کشاورزی و دشت قزوین، آب قزوین، صنعت و حوزه‌های علمیه اشاره کرد که این‌ها مصوبه نداشته است، اما توجه به این موضوعات می‌تواند نقشه راه استان برای رسیدن به اهداف و آرمان‌های مدنظر باشد. در دوران سکانداری آقای روزبه وی برای اولین بار طی هماهنگی با دفتر حفظ و نشر آثار رهبری محتوای فرمایش رهبری در دیدار‌های خصوصی و عمومی در استان را به کتاب تبدیل کرد تا به‌عنوان سند بالادستی برنامه‌ریزی کند، اما عمر مدیریتی‌اش برای پیاده‌سازی کفاف نداد و توسط تنش‌هایی که در همان مقطع برایش ایجاد شد استاندار تغییر کرد.»

محمدحسین شفیعی‌ها دبیر حزب موتلفه استان قزوین نیز می‌گوید «رهبر نقشه جامعی از وضعیت و پتانسیل استان را ترسیم کردند که برای خیلی‌ها و حتی قزوینی‌ها بدیع بود، خیلی‌ها می‌گویند ما قزوینی‌ها نمی‌توانستیم به این زیبایی قزوین را ترسیم کنیم. در حقیقیت رهبر فرمودند که مردم قزوین و مسئولان در چنین بستری زندگی می‌کنند و این سرزمین مستعد رشد، پیشرفت و تعالی بیش از این است و باید برای پیشرفت استان برنامه‌ریزی کرد تا استعداد‌های استان را شکوفا کنند. این یک واقعیت انکارناپذیر است که در ۱۸ سال گذشته آقای روزبه بیشتر از بقیه افراد دغدغه پیگیری سخنان رهبری را داشتند؛ این انتصاب مبارک است حتی اگر اختلاف سلیقه داشته باشیم وقتی روزبه دغدغه دارد همه باید برای تحقق اهداف استان تلاش کنیم. حکم انتصاب روزبه، ابلاغ ارزشمندی است و امیدواریم روزبه برنامه مشخصی را به استاندار ارائه و استاندار نیز همه مسئولین را مکلف کند تا تمام دستگاه‌های اجرایی دیدگاه‌های رهبری در سفر به قزوین را در برنامه‌ریزی‌های دستگاهی ملاک برنامه‌های خود قرار دهند و اجرا کنند.»

بیشتر بخوانید: مجتبی عبداللهی سردار البرز؛ استاندار نظامی که پیام روشنی به مردم کرج بود

مرتضی روزبه از جمله اصولگرایانی بود که در دولت حسن روحانی به استانداری رسیده بود. او سابقه مدیرکل سیاسی امنیتی استان‌های گیلان و کردستان و همچنین قائم‌مقامی فرمانده سپاه مهاباد را در کارنامه خود دارد. روزبه مدتی هم فرماندار قزوین بوده است. او پیش از آن مدیرعامل مؤسسه نبوی استان قزوین بود.

مؤسسه نبوی استان قزوین ظاهرا شرکتی است که بعضی مقامات سیاسی نزدیک به علیخانی، نماینده وقت قزوین در آن حضور دارند. در حال حاضر غلامحسن اسلامی صدر گزینه جدی مسئولیت شهرداری قزوین، ریاست هیئت مدیره این شرکت را بر عهده دارد و عباس کاظمی مسئول بسیج دانشجویی استان قزوین نایب رئیس هیات مدیره آن است.

علی شفیعی شاد عنوان قائم مقام و دبیر ستاد نماز جمعه قزوین، محمدتقی وحدانی عضو متوفای ستاد مرکزی نماز جمعه و خادم نماز جمعه از زمان آغاز در قزوین و محمد عابدینی پسر آیت الله عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین از چهره‌های فعال حال حاضر این شرکت هستند که به خوبی ارتباط نزدیک این شرکت را با امام جمعه قزوین نشان می‌دهد.

محمد کریم باریک‌بین (از نزدیکان هادی باریک‌بین امام جمعه سابق قزوین) و چند فرد با نام فامیلی علیخانی (روحانی متنفذ قزوینی و از نزدیکان مرحوم هاشمی رفسنجانی) از جمله دیگر چهره‌هایی بودند که سابقا و در زمان مدیر عاملی روزبه در این شرکت حضور داشتند.

انتصاب روزبه، حتی برای بعضی اصولگرایان نیز تعجب برانگیز بوده و آن‌ها هشدار داده‌اند که این رفتارها، یادآور رفتار‌های متملقانه سعید نمکی وزیر بهداشت حسن روحانی است و در حقیقت ایجاد فضایی است که مدیران نه بر اساس توانایی و تعهد آنها به کار، بلکه بر پایه میزان تملق بتوانند پیشرفت کنند. این در حالی است که خود آیت الله خامنه‌ای بارها به این رفتار تذکر داده است.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش