جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۴۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۲۱۹۳
دولت

غلامعلی رجایی: کابینه رئیسی ناکارآمدترین کابینه بعد از انقلاب است

غلامعلی رجایی, کارشناس سیاسی
غلامعلی رجایی کارشناس سیاسی می‌گوید دولت فعلی بسیار ناکار آمد است و برخی از مدیران و وزرا حتی سابقه مدیرکلی هم نداشتند بعد به یکباره پست‌های کلان گرفته‌اند و این یعنی معدل مدیران بالا نیست و این مهمترین ضعف دولت است. در چنین شرایطی تیم اقتصادی، شامل وزارت کار و وزارت صنعت و اقتصاد، وزرا باید تغییر کنند.

 بیش از شش ماه از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی می‌گذرد و همچنان وعده‌هایی که مطرح شده بود، تحقق نیافته است؛ مشکلات اقتصادی و گرانی به بالاترین حد خود تا این لحظه رسیده است و به نحوی کار گره خورده است. برخی می‌گویند بزرگترین مشکل دولت، بی‌برنامگی و استفاده از مدیران ناکارآمد است و برخی نیز بر این باورند که دولت زمان کافی برای تحقق وعده‌هایش نداشته است.

رویداد۲۴ برای بررسی کارنامه دولت در چند ماهه اخیر و اینکه بزرگترین نقطه ضعف کابینه چیست، با غلامعلی رجایی استاد علوم سیاسی گفت‌وگو کرده است. رجایی فعال می‌گوید: مهمترین مشکلی که اکنون دولت دارد، موضوع ناکارآمدی است و متاسفانه باید بگویم معدل ناکارآمدی مدیران در دولت فعلی و مجلس بسیار پایین است، چرا که بسیاری از مدیران حتی سابقه مدیر کلی هم نداشتند بعد به یکباره پست‌های کلانی را دریافت کردند. معدل مدیران بالا نیست و این یکی از ضعف‌های دولت است. خود رئیسی هم از قوه قضاییه به قوه مجریه آمده و این در حالی است که ماهیت این قوه کاملا متفاوت است.

وی ادامه داد: بحث سرخوردگی و مایوس شدن جامعه نیز نکته مهمی است. شرایط اقتصادی جامعه و کوچک شدن سفره مردم، اعتماد عمومی به دولت را از بین برده است و زندگی مردم روز به روز سخت‌تر می‌شود و دولت هم برنامه‌ای ندارد. برخی از مشکلات هرچند که ریشه در سیاست‌های گذشته دارد، اما اکنون ۶ ماه از روی کار آمدن دولت جدید می‌گذرد و شرایط بدتر شده است. امیدواریم با امضای احیای برجام و رفع تحریم‌ها و ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور، شرایط بهتر شود، اما اعتماد عمومی مردم بازهم با این شرایط بهتر نخواهد شد و نظام باید برای این اتفاق کاری کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نظام در یکدست‌ترین حالت ممکن خود به سر می‌برد، یادآور شد: این یکدست‌بودن باعث حل مشکل نمی‌شود چراکه دولت هیچ برنامه‌ای برای حل مشکلات کشور ندارد. در حال حاضر دولت رئیسی برای احیای برجام جدی عمل می‌کند، اما در سایر زمینه‌ها چه برنامه‌ای دارد؟ این همه در زمان انتخابات گفتند فلان صفحه برنامه برای حل مشکلات دارند، خب چه شد؟ الان برای حل مشکل تورم چه برنامه‌ای دارند؟

وی ادامه داد: ۶ ماه از دولت گذشته و یک‌هشتم زمان دولت گذشته، خب در این مدت اگر برنامه‌هایشان را رو نکرده‌اند دیگر چه زمانی می‌خواهند تا از برنامه‌هایی که در دوران انتخابات می‌گفتند را رونمایی کنند! از قیمت برنج گرفته تا سیب زمینی که ربطی به تحریم‌ها ندارد. بالاخره اینهمه از برنامه‌های منسجم و مدون در زمان انتخابات صحبت کردند که رای مردم را داشته باشند، اما باز هم دیدیم که رای زیادی نداشتند و کمترین رای و مشارکت در انتخابات را از آن خود کرد. به نظرم دولت و کابینه رئیسی ضعیفت‌ترین دولت بعد از انقلاب است.

رجایی می‌گوید سپاه با امکاناتی که دارد می‌تواند دولت را کمک کند و مثلا نهاد‌هایی مانند سپاه و ... می‌توانند افراد کارامد را به دولت معرفی کنند. رئیسی به عنوان رئیس‌جمهور اختیاراتی دارد، اما وقتی تیم قوی و کارآمد نداشته کاری از پیش نمی‌رود و در اولین اقدام باید مدیران و وزرای خود را تغییر دهد. به هرحال بعد از این همه مدت عملکرد مدیران را دیده و می‌تواند آن‌ها را تغییر دهد. خصوصا در تیم اقتصادی، شامل وزارت کار و وزارت صنعت و اقتصاد، رئیس جمهور در اولین فرصت باید وزرا را تغییر دهد. بعد از آن هم، برنامه مدونی ارائه دهند و بر اساس آن مشکلات را حل و فصل کنند. دیگر وقتی وارد پاستور شده‌اند نمی‌توانند باید و نباید کنند، اکنون وقت عمل کردن است نه دستور دادن.

او با بیان اینکه باید دید با گشایش‌های برجام باز هم شرایط به همین منوال باقی می‌ماند یا خیر، گفت: باید صبر کنیم نتیجه رفع تحریم‌ها را ببینیم و بعد نتیجه عملکرد دولت به طور کامل را قضاوت کنیم. اکنون در بر همان پاشنه است. این عملکرد‌ها در آینده ابراهیم رئیسی بی‌تاثیر نیست. مردم به کارآمدی نگاه می‌کنند و بعد نمره می‌دهند. بر پایه همسن کارآمدی است که مانند افرادی همچون آیت‌الله هاشمی، مهندس موسوی و خاتمی ماندگار می‌شوند یا از یاد می‌روند و تمام می‌شوند. دولت نمی‌تواند به نظر و خواست مردم بی‌تفاوت باشد. دولت مانند ماشینی است که در جاده‌ای حرکت می‌کند و آن جاده خواست و نظر افکار عمومی است. فکر می‌کنم رای و اقبال پایین مردم به انتخابات و رئیسی و درصد بالای آرا باطله، منجر به تصمیمات جدیدی در نظام شود مانند پارلمانی شدن.

زینب غبیشاوی

rouydad24.ir
  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
نیازی به گفتن نبود خودم اینو خوب میدونستم
بهتره بگویی حزبی شدن آن هم تک حزبی مانند کره شمالی افغانستان طالبانی هم بد نیست بلاخره یکی بمب اتم دارد وآن دیگری آمریکا را با رسوایی اخراج کرد هردو ایدآل همفکران آقای رئیسی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش