دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۹۶۰
دولت

خروج دسته جمعی دولتمردان از توئیتر!

دولت رئیسی در توییتر,فيلترينگ و شبکه‌هاي اجتماعي فيلترشده

اين روزها فيلتر شبکه‌هاي اجتماعي انتقاداتي را به‌همراه داشته است. يک بام و دو هواي موجود در برخورد با فيلترينگ و شبکه‌هاي اجتماعي فيلترشده، بدين صورت است که اگرچه در يک قانون نانوشته، استفاده از فيلترشکن ممنوع است و مردم عادي نمي‌توانند از شبکه‌هاي اجتماعي فيلترشده استفاده کنند، اما برخي مسئولان با برخورداري از اينترنت بدون فيلتر و عموما براي اطلاع‌رساني درباره خدماتشان، در اين شبکه‌ها حضور دارند.

مدت‌هاست که جامعه به دنبال پاسخ به اين سوال است که دليل فيلتر شبکه‌هاي اجتماعي مانند توئيتر چيست و چرا فيلتر مي‌شود اما برخي مسئولان از توئيتر استفاده مي‌کنند؟ در چنين شرايطي پيشنهاد خروج همه اعضاي دولت از توئيتر مطرح‌ مي‌شود تا شايد اين معماي چند ساله حل شود. در اين صورت نه تنها دولتمردان متهم به تناقض در گفتار و عمل نمي‌شوند بلکه مردم اطمينان پيدا مي‌کنند که اعضاي دولت مانند مردم در شرايط برابر هستند.

فيلتر توئيتر عضو دولت

«حساب کاربري معاون سياسي دفتر رئيس‌جمهور در توئيتر، از سوي اين شبکه اجتماعي بسته شد.» ؛به گزارش ايسنا، تنها چند روز بعد از آغاز فعاليت محمد جمشيدي معاون سياسي دفتر رئيس‌جمهور در شبکه اجتماعي توئيتر و انتشار اولين پست وي در اين شبکه اجتماعي که به مواضع جمهوري اسلامي ايران در مذاکرات هسته‌اي بازمي‌گشت صفحه وي که تنها يک مطلب در آن پست شده بود، از جانب توئيتر مسدود شد. متن اولين و تنها يادداشت محمد جمشيدي در توئيتر قبل از مسدود شدن که در زمان مذاکرات وين منتشر شد، به شرح ذيل بود: «در تمامي گفت‌وگوهاي تلفني آيت‌ا... رئيسي با روساي جمهور فرانسه، روسيه و چين، موضع قاطع ايشان اين بود که فقط زماني که ادعاهاي پادماني حل و فصل و بسته شود، توافق نهايي قابل دست يافتن است.»

برخي فيلترها و حذف شدن‌ها هم از خارج کشور است مانند بسته شدن صفحه اينستاگرام ميثم مطيعي مداح مشهور. فارس نوشته بود: « با توجه به روشن شدن خباثت شبکه آمريکايي اينستاگرام در حذف صفحه مداح اهل بيت حاج ميثم مطيعي تنها به‌خاطر انتشار يک قطعه سرود انقلابي، از مسئولان دولتي و حاکميتي مي‌خواهيم که اين شبکه اجتماعي آمريکايي «مروج فساد اخلاقي در جامعه»، «تغيير سبک زندگي اسلامي به غربي»، «کلاهبرداري مجازي»، «انتشار دروغ در جامعه»، «دعوت به کشف حجاب و قانون‌شکني درجامعه» و حالا بستن پيج مداحان انقلابي و محدوديت آثار آنها را يک بار براي هميشه مسدود کنند بدون هيچ ترس و واهمه‌اي.»

مردان توئيتري دولت

نکته قابل تامل آنکه ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ و در زمان تبليغات انتخاباتي بود که ايسنا نوشت: « حجت‌الاسلام والمسلمين سيد ابراهيم رئيسي رسما عضو توئيتر شد. آدرس صفحه توئيتر اين کانديدا به‌شرح زير است: سيد ابراهيم رئيسي @raisi_com جالب است ۱۷ مرداد سال گذشته محمدمخبر در جايگاه معاون اول رئيس‌جمهور در صفحه توئيتر خود نوشت: « خداوند منان را شاکرم که در سنگر خدمت به مردم عزيز فرصت و مجالي فراهم شد تا با صميميت و بي‌پيرايه و بي‌واسطه بگويم و با صراحت بشنوم از شما مردان و زنان تاريخ ساز کشورم که افتخار سرزمين ايران اسلامي هستيد.»

اما ديروز معاونت ارتباطات و اطلاع رساني دفتر معاون اول رئيس جمهور اعلام کرد: « دکتر محمد مخبر هيچ گونه صفحه شخصي به نام خود در فضاي مجازي ندارد و تمامي صفحات منتسب به ايشان جعلي است. سخنگوي دولت هم از اين قاعده مستثني نيست و حضور فعالي در توئيتر دارد. حسين امير عبداللهيان در اين شبکه حضور دارد. زارع‌پور وزير ارتباطات در روزهاي آغازين نشستن بر مسند وزارت، در ابتدا تلفن همراه و پيامک را وسيله ارتباطي خود با مردم اعلام کرد و پس از گذشت چند ماه در آذرماه ۱۴۰۰، تصميم گرفت علاوه بر شبکه‌هاي اجتماعي داخلي و پيامک و تماس، در اينستاگرام هم حضور داشته باشد و چندي پيش هم به توئيتر پيوست.

دولت روحاني تلاش کرد؛ متهم شد

در دولت گذشته تلاش‌هايي براي جلوگيري از فيلتر شبکه‌هاي اجتماعي مانند اينستاگرام شد به نحوي که در بهمن ۹۹ خبري مبني بر اعلام جرم قوه‌قضائيه عليه محمدجواد آذري جهرمي، وزير ارتباطات دولت قبل از سوي يک خبرگزاري دولتي منتشر شد. بر اين اساس، وزير سابق ارتباطات بايد براي پاسخ به سوالات بازپرس، در دادسراي فرهنگ و رسانه حاضر شود.

اعلام جرم دادستان کل کشور شامل محورهايي چون: استنکاف از اجراي اوامر قضايي در مورد فيلتر کردن اينستاگرام باوجود حکم صادره، استنکاف از اجراي دستورات مقام‌هاي دولتي که اشاره به ابلاغ رئيس مرکز ملي فضاي مجازي به وزارت ارتباطات براي کاهش پهناي باند بين‌الملل و محدودسازي پيام‌رسان‌هاي خارجي داشت؛ عدم اجراي مصوبات شوراي عالي فضاي مجازي از جمله مصوبه سال ۹۱ شورا در مورد انسداد فيلترشکن‌ها و VPNها و همچنين مصوبه حمايت از پيام‌رسان‌هاي بومي است. اين در حالي بودکه جهرمي در سال ۹۷ در پاسخ به شايعه احتمال فيلترينگ اينستاگرام در توييتر خود نوشته بود: «هيچ امر حاکميتي بر انسداد اينستاگرام به دولت ابلاغ نشده است.»

تيره و روشن توئيتر دو وزير

رويکرد دو وزير ارتباطات در موضوع فيلترينگ هم قابل تامل است. ۹ تير ايسنا نوشت جواد آذري جهرمي وزير ارتباطات دولت روحاني گفته بود: «استفاده خيلي خوب من از توئيتر نشان مي‌دهد که من اعتقادي به محدودسازي يا فيلتر کردن شبکه‌هاي اجتماعي ندارم.» اما وزير فعلي ارتباطات و فناوري اطلاعات (عيسي زارع‌پور) از ابتدا اعلام کرد که «اينترنت بدون فيلتر ندارد؛ در شرايطي که مردم نمي‌توانند بدون ابزارهاي دور زدن فيلترينگ از شبکه‌هاي اجتماعي استفاده کنند، خط قرمزش، استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي فيلتر شده‌ است.» اما ۱۳ خرداد سالجاري ايرنا نوشت: «عيسي زارع‌پور، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات براي شرکت در اجلاس جهاني «جامعه اطلاعاتي» به ژنو رفت. وي روز گذشته براي تشريح دستاوردهاي بين‌المللي ايران در اين اجلاس، فعاليت خود در حساب کاربري ۱۰ ساله‌اش در توئيتر را آغاز کرد. اما در حالي که تنها ۲ روز از فعال شدن حساب کاربري وزير ارتباطات مي‌گذشت، توئيتر حساب او را تعليق کرد.»

مطهره شفيعي

armanmeli.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش