روزنامه آرمان ملی با اشاره به وعده های دولت سیزدهم نوشت:بهتر است وعدههای دولت را مرور کنیم. اینکه ظرف یکسال یک میلیون ردیف شغلی ایجاد شود، یک میلیون مسکن ساخته شود، اینترنت چنان ارزان شود که در اختیار همگان باشد.
آیا اشتغال افزایش پیدا کرده است؟ مسکن نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه آمار پروانههای ساختمانی که از شهرداریها صادر میشود بهطور متوسط باید سالانه صدهزار پروانه باشد اما سال گذشته به ۱۰ هزار پروانه رسیده و برای شش ماهه اول امسال حدود ۶.۹ درصد هم کاهش پیدا کرده است.اینترنت امروز نیز در حد ضعیفترین حالت ممکن است.
قول مهار تورم را دادهاند، تورمی که در اوج خود است. میانگین تورم در دولت موسوی ۲۳درصد، در دولت هاشمی ۲۰درصد و یکسال ۴۹ درصد، در دولت خاتمی ۱۵درصد، تورم زمان احمدینژاد ۳۷درصد، روحانی بالای ۴۰درصد ولی تورم اعلامی دولت سیزدهم بالای ۵۰درصد است. از این رو به نظر میرسد هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است.
مسئول تعاونی توزیع کنندگان گوشت کشور میگوید میزان مصرف گوشت مردم نسبت به سال گذشته ۵۰درصد کاهش یافته و همچنین مصرف لبنیات و میوه کاهشی بوده است. اگر وضع مردم بهتر شده باید بتوانند برنج ایرانی بخرند، گوشت و لبنیات و میوه بیشتری مصرف کنند. آقای میرکاظمی بیان میکنند این دولت از بانک مرکزی استقراض نکرده و چون نمیتوانند انکار کنند استقراض از بانک، چاپ پول بدون پشتوانه تورم زاست ولی وقتی تورم هست، پس نقدینگی دست بخش خصوصی را افزایش دادهاید و آن نقدینگی با چاپ اسکناس افزایش پیدا کرده تورم افزایش پیدا میکند.
روزنامه همشهری: یکی از ضعفهای دولت رئیسی چیدمان مدیران است/ استفاده از مدیرانی که یکسان می اندیشند،سیاستگذاریها را نامطلوب نشان می دهد
همشهری نوشت:هر چقدر دولت بتواند شاخصهای کیفی و مطلوب ارتباط سازنده با مردم را پویایی بخشد نوعی ارتباط منطقی، سازنده و ملموس شکل میگیرد که هر آنچه دولت در تمامی عرصههای اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجی انجام میدهد را باورپذیر میکند.
با این حال یکی از ضعفهای دولت سیزدهم نوع چینش و چیدمان مدیران است که البته باید تصحیح شود. در واقع تلاش شود که از همه نخبگان و متخصصان در عرصههای مختلف بهره گرفته شود تا در تدوین و انجام سیاستها نوعی یکساناندیشی دیده نشود؛ چرا که نهایت این امر روندی است که میتواند سیاستگذاریها را نامطلوب یا خنثی نشان دهد.
در واقع دولت باید بتواند در بستر تحولمحوری و خلاقیتمداری زمینه مدیریت تنوع را ایجاد کند. این مدیریت تنوع البته که برای دولت مفید است؛ چرا که به تقویت عملگرایی منجر میشود. تقویت عملگرایی که در عرصههای مختلفی چون توزیع و بازتوزیع درآمد و رفاه، توسعهاندیشی و شفافیت ارتباط بین مردم و دولت خواهد انجامید.
- 14
- 1