به گزارش توسعه ایرانی، هم وزیر به کلیگویی درباره برنامههایش بسنده کرد و هم موافقان وی با سخنرانی کلی برنامههایش را مورد تایید قرار دادند. در این نشست نیز رئیسجمهوری حاضر نشد و محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری در این نشست حضور یافت. وزیر پیشنهادی نیز وعده تکراری خودکفایی را بدون تشریح چگونگی دستیابی به این هدف در میانه بحران آبی داد.
با رأی اعتماد بهارستان، محمدعلی نیکبخت در آستانه دومین سالگرد فعالیت دولت سیزدهم، بهعنوان وزیر جهاد کشاورزی انتخاب و بار دیگر کابینه تمام مردانه رئیسی تکمیل شد.
وزیر جهاد کشاورزی در حالی دیروز راهی این وزارتخانه شد که بازار مواد غذایی و سفرهی خانوار در ایران بازاری آشفته است و هزینه غذا در سبد خانوار ایرانی افزایشی قابلتوجه را تجربه کرده است. کمآبی و خشکسالیهای پیاپی در کنار از دست رفتن منابع آبی زیرزمینی و فرسایش شدید خاک از کشور اکوسیستم ایران را با بحرانی جدی و سهمگین مواجه کرده است. اتفاقا سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی به این مساله توجه ویژهای نشان داده و در نوشتاری مساله مهاجرتهای داخلی را مورد اشاره قرار داده و گفته است: مهاجرت از شهرهای دیگر به سمت شمال کشور خطر بزرگی را پیش رو دارد و آن خالی شدن از سکنه بخشهایی از مرکز و جنوب کشور است.
با این حال در برنامههای وزیر جهاد کشاورزی و حتی در سخنرانیهای موافقان وزیر جهاد کشاورزی جای برنامههایی از این دست خالی بود و هم وزیر به کلیگویی درباره برنامههایش بسنده کرد و هم موافقان وی با سخنرانی کلی برنامههایش را مورد تایید قرار دادند. در این نشست نیز رئیسجمهوری حاضر نشد و محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری در این نشست حضور یافت. وزیر پیشنهادی نیز وعده تکراری خودکفایی را بدون تشریح چگونگی دستیابی به این هدف در میانه بحران آبی داد.
موافقان چه گفتند؟
محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در موافقت با نیکبخت، گفت که نیکبخت یک کارشناس تمام عیار در حوزه کشاورزی است.
همچنین مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی به عنوان کارشناس کار خود را آغاز کرده و مسیر پیشرفت را به صورت پله به پله تا مقام معاونت طی کرده است نه اینکه به صورت آسانسوری و یا با سفارش کسی به این مقام رسیده باشد.
علیاکبر بسطامی، نماینده مردم ایلام در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: نیکبخت مرد روزهای سخت نظام جمهوری اسلامی ایران است، مردی است که در کنار همرزمان خود به دنبال ترویج گفتمان خدمت بیمنت به مردم بوده و دارای شخصیتی انقلابی و ولایتمدار است. از سوی دیگر نیکبخت تجربه کافی در سطوح مختلف را دارد و مانند سربازی است که به درجه سرداری میرسد. نیکبخت یار غار صاحبان اصلی انقلاب است. وی در ادامه مدعی شد: مخالفان وی دغدغهمند بوده وگرنه مخالفتی با ایشان نداشتند.
قدرتالله حمزه شلمزاری، نماینده فارسان در مجلس شورای اسلامی ضمن موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: نیکبخت روستازاده است و مشکلات حوزه جهاد کشاورزی را به خوبی درک میکند.
مخالفان چه گفتند؟
عیسیزاده، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: ما امروز برای بزرگترین نهادی که در سفره مردم تاثیر میگذارد تصمیمگیری میکنیم. آقای نیکبخت برای آبرسانی به مزارع چه اقداماتی قرار است انجام دهید؟ سوال بنده این است که برای مواجهه با خشکسالی چه مواردی در برنامه شما پیشبینی شده است؟
همچنین سید سلمان ذاکر، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت که در برنامههای وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی موضوعی برای آبیاری قطرهای و تحت فشار دیده نمیشود حال که در برنامه ششم و لایحه برنامه هفتم آمده است.
وی در مخالفت با برنامههای نیکبخت اظهار کرد: چگونه میخواهید جلوی تقسیم اراضی مردم را بگیرید؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاشت دیم تبدیل به یک فرهنگ شده است، ادامه داد: در برنامه ششم آبیاری قطرهای و تحت فشار آمده اما شما هیچ برنامهای برای آن ندارید.
همچنین علیرضا پاکفطرت، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: موضوع امنیت غذایی و تولید محصولات کشاورزی در دنیا موضوع مهمی است و باید امنیت غذایی به بهترین شکل تامین شود. سوال این است که وزیر جهاد کشاورزی چه طور میخواهد در این عرصه تحول ایجاد کند؟ وی با بیان اینکه قول میدهید امنیت غذایی برای کشور تامین شود؟ اظهار کرد: برنامه شما برای حفظ جنگلها چیست؟ بیش از دو میلیون هکتار جنگل عمدتا بلوط در جنوب کشور وجود دارد که در حال از بین رفتن است در این صورت استانهای جنوبی غیرقابل زندگی میشود. چه برنامهای برای حراست از جنگلها دارید؟
مهرداد ویس کرمی، نماینده مردم خرم آباد نیز در مخالفت با محمدعلی نیکبخت، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی بیان کرد: چرا دولت آقای رئیسی در یافتن افراد این همه کُند کار میکند و گویا گاهی از روی ناچاری، در آخرین روزها افراد را معرفی میکند. کسی مثل آقای نیکبخت حداقل به مدت یک سال است که معاون وزیر بوده و سالهاست که در وزارت جهاد کشاورزی مشغول خدمت هستند.
نیکبخت چه وعدهای داد؟
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی وعده داد برای خودکفایی در تولید محصولات اساسی برنامه دارد.
محمدعلی نیکبخت در دفاع از برنامههای خود برای تصدی بر وزارتخانه جهاد کشاورزی، گفت: تولید تصادفی و بیبرنامه نمیتواند ضامن امنیت غذایی پایدار باشد ضمن آن که فقط در همین ۶ سال اخیر، درصد خودکفایی برای گندم ۲۵ درصد، برنج ۲۲ درصد، شکر ۵۴ درصد و جو ۳۱ درصد است و به عبارتی گاهی خودکفا و گاهی واردکننده بزرگ بودهایم و شرمندهام که بگویم در حال حاضر درصد خودکفایی در روغن و ذرت دانهای کمتر از ۱۰ درصد است و دسترسی به امنیت غذایی پایدار با روشهای رایج گذشته امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه کشاورزی ایران نیاز به یک بازنگری عمیق و طرح تحولزا دارد، مطرح کرد: من و همکارانم برای خودکفایی در محصولات اساسی برنامه داریم و جهت اطمینان خاطر شما بزرگواران نظرتان را به یک الی دو عدد از این برنامهها جلب میکنم، به عنوان مثال خلأ عملکرد گندم در آبی و دیم به ترتیب ۵ و ۱.۵ تن است، این یعنی امکان دستیابی به ۱۶ میلیون تن گندم.
وی افزود: همچنین در جو؛ خلأ عملکرد آبی و دیم، ۴ و ۲ تن است، این یعنی امکان دسترسی به ۵ میلیون تن جو و خودکفایی و توسعه دامپروری وجود دارد. درباره مبحث خودکفایی محصولات اساسی نیز باید بگویم؛ دیمزارها ظرفیت مغفولی هستند که از پتانسیل تولیدی بسیار خوبی برخوردار هستند و دیمزارها میتوانند ضمن تأمین بخشی از نیازهای غلات، علوفه، حبوبات و دانههای روغنی زمینههای اشتغال بیشتر روستاییان و سرمایهگذاری عزیزان را فراهم کنند. در این راستا یکی از برنامههای اینجانب پیگیری جدی طرح جهش تولید در دیمزارها است و ارتقای جنبههای نوآوری آن نیز با نخبههای دانشبنیان است.
وی افزود: توجه به حفاظت و صیانت از منابع محیط زیست یکی از برنامههای اینجانب است، یکی از موضوعاتی که کمتر به آن توجه شده موضوع خاک است، امروزه در حالی که نرخ خاکسازی در کشور نیم تن در هکتار برآورد می شود شاهد افزایش شدید ۵ تا ۱۶ تن و تخلیه مواد غذایی هستیم.
درنهایت رأیگیری درباره صلاحیت و برنامههای وی انجام شد و نمایندگان با ۱۹۸رأی موافق، ۴۰رأی مخالف، ۱۰رأی ممتنع و صفر رأی باطله از مجموع ۲۴۸نفر، به «نیکبخت»رأی اعتماد دادند.
ایمان ربیعی
- 19
- 2