به گزارش اقتصادنیوز، روز گذشته نامهای از مسعود پزشکیان رئیس جمهوری منتخب خطاب به محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری منتشر شد؛ نامه ای با این مضمون که در همه وزارتخانهها و معاونتها، از عقد و عملیات، عزل و نصب و استخدام نیروی جدید جلوگیری شود به جز در موارد غیرقابل اجتناب.
این نامه در حقیقت بیشتر از آنکه وجهه حقوقی داشته باشد، سندی بود بر اتفاقاتی غیرمعمول در دستگاههای اجرایی که در روزهای آخر دولت در حال وقوع است.
در همین راستا، اسنادی رسیده که نشان میدهد با وجود نامه محمد مخبر به دستگاه های اجرایی زیر مجموعه دولت در ۱۲ تیرماه مبنی بر اجتناب از انتصابها تا زمان تحویل دولت به مسعود پزشکیان، در روزهای بعد از ابلاغ این بخشنامه مهم برخی دستگاه ها با تخلف از دستور سرپرست ریاست جمهوری همچنان احکام انتصاب امضا و ابلاغ کردند. به گزارش اقتصادنیوز، بر اساس گزارش اقتصادنیوز، این اسناد نشان می دهد که در یکی از معاونتهای وزارت راه و شهرسازی و در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران نیز طی روزهای اخیر احکامی جهت بکارگیری برخی اشخاص در پستهای گوناگون صادر شده است.
جمعی از متخصصان صنعت هوانوردی کشور میگویند افرادی که اخیرا حکم گرفتهاند، دارای سابقه اجرایی و تخصصی مرتبط نبودهاند که این موضوع میتواند به ساختار کارشناسمحور سازمان لطمه وارد کند.
ورود سازمان بازرسی به تخلفات دولت سیزدهم
اسناد رسیده نشان می دهد که سازمان بازرسی کل کشور نیز به این موضوع ورود کرده است. این سازمان در نامه ای با امضای بازرس کل خطاب به رضا نخجوانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور، با اشاره به بخشنامه ۱۲ تیر محمد مخبر، انتصابات در شرکت فرودگاه های کشور را مغایر این بخشنامه اعلام کرد.
این سازمان در ادامه این نامه به نخجوانی هشدار قانونی داد تا بخشنامه مخبر را اجرایی کند.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب روز گذشته (۱۸ تیرماه) با ارسال نامهای به محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری، خواستار عدم هرگونه عزل و نصب نیروی جدید در وزارتخانه ها و معاونت های ریاست جمهوری شده بود.
این نامه در حالی از سوی پزشکیان به نگارش درآمد که سه روز پیش، حمیده زرآبادی سخنگوی ستاد انتخابات در توییتی که در شبکه اجتماعی اکس منتشر کرد، با اشاره به بخشنامه مهم مخبر به کلیه دستگاههای اجرایی درباره عدم تغییر و جا به جایی در ساختارهای سازمانی و جا به جایی نیروی انسانی، نوشته بود: علیرغم صدور بخشنامه به تمامی دستگاههای اجرایی مبنیبر خودداری از هر گونه تغییر در ساختارهای سازمانی، جابهجایی نیروی انسانی و… تا استقرار دولت چهاردهم، گزارشهای واصله از صدور احکام بیرویه، بدونضابطه و خلاف بخشنامه مذکور در دستگاههای اجرایی و زیرمجموعههای آن خبر میدهد.
وزیر صمت، قائم مقام خود را رئیس «کارگروه توسعه صنایع میکروالکترونیک» کرد
در ادامه انتصابات و عزل و نصبهای دولت سیزدهم، وزیر صمت، قائم مقام خود را رئیس «کارگروه توسعه صنایع میکروالکترونیک» کرد.
رییس ستاد کشوری پزشکیان: چند انتصاب برخلاف بخشنامه سرپرست ریاست جمهوری در وزارت کشور انجام شده است
محمدجواد کولیوند، رییس ستاد کشوری پزشکیان، در مورد عدم رعایت بخشنامه سرپرست ریاست جمهوری توسط برخی دستگاههای اجرایی در صفحه شخصی خود در ایکس نوشت: طبق بخشنامه شماره ۴۳۷۶۸ مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۱۲ سرپرست محترم ریاست جمهوری به دستگاههای اجرایی، تغییر در ساختار سازمانها و جابهجایی نیروها تا استقرار دولت چهاردهم ممنوع اعلام شد اما برخلاف این بخشنامه طبق اطلاع واصله پس از این تاریخ چندین انتصاب در وزارت کشور در قامت مدیرکل، معاون مدیرکل و... انجام شده است.
وی تصریح کرد: وزارت کشور را باید از هرگونه بازیهای سیاسی و مهرهچینی بدور نگهداشت. عمل به قانون و رعایت اخلاق بخصوص در ایام پایان دولتها لازمه انجام کار سیاسی است.
جوابیه شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران: انتصابات مربوط به سال گذشته بوده و صرفا تعیین تکلیف شده اند
در پی درج خبری با عنوان «افشای اسنادی از انتصاب های دقیقه نودی دولت سیزدهم/ سازمان بازرسی هشدار صادر کرد » به نقل از "اقتصادنیوز"؛ روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران جوابیه ای ارسال کرده است که متن آن را عینا در ادامه می خوانید.
بسمه تعالی
به دنبال اخبار نادرست منتشره در فضای مجازی پیرامون انتصابات در صنعت فرودگاهی نکات زیر برای تنویر افکار عمومی به استحضار میرسد:
با توجه به تذکرات دستگاههای نظارتی در سه حوزه؛
۱. تعیین تکلیف پستهای سرپرستی، ۲. لزوم رعایت و دقت نظر در پروژههای عمرانی ۳. کنترل هزینهها در شرایط انتقال دولت و جلوگیری از هرگونه سواستفاده احتمالی، تصمیماتی در سطح مدیریتی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گرفته شد.
همچنین با توجه به منویات رئیسجمهور منتخب و رفع دغدغههای ایشان، با هدف جلوگیری از ایجاد تعهدات جدید مالی، اختیارات مادههای ۵۲، ۵۳ و ۷۶ قانون محاسبات عمومی، از برخی از مدیران شرکت سلب شده است.
از سوی دیگر، اغلب احکام منتشر شده در شبکههای اجتماعی، از سال گذشته سرپرست بودهاند و پس از پایان مدت سرپرستی قانونی (ماده ۹۴ قانون مدیریت خدمات کشوری) و اعلام نظر رسمی نهادهای نظارتی جایگاه سازمانی ایشان تثبیت و تعیین تکلیف شدهاند.
فقط یک مورد از این احکام به صورت سرپرستی نبوده است و تغییر یافته که در این باره با توجه به بندهای مذکور فوق الذکر در این بیانیه، چنین تصمیمی در شرکت فرودگاهها اتخاذ شده است.
همچنین رئیس اداره مراقبت پرواز فرودگاه امام خمینی(ره) به عنوان فرودگاه بینالمللی مهم کشور مدتی بلاتصدی بوده است که ناگزیر برای حفظ ایمنی و انجام صحیح کارهای حساس این حوزه، مسئول آن انتخاب شده است که درخواست مطرح شده برای ایشان از سال گذشته بوده است.
لازم به ذکر است؛ انتصابات در شرکت فرودگاهها صرفا بر اساس معیارهای علمی، تخصصی و حرفهای و فارغ از گرایشات سیاسی بوده است.
به یقین در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران به عنوان یک ساختار کاملا تخصصی، توجه فراوانی به دستورات و قوانین بالادستی میشود و این جوابیه در جهت تنویر افکار عمومی و پرهیز از هرگونه شائبه افکنی، منتشر شده است.
- 13
- 6