شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۳ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۰۷۸۲
دولت

نسخه جدید از مدیران امام صادقی در رأس پیچیده‌ترین وزارت‌خانه دولت

وزارت کار,نسخه جدید از مدیران امام صادقی در رأس وزارت کار
اندکی پس از اخباری که حکایت از قطعی بودن «احمد میدری» به عنوان گزینه مدنظر پزشکیان جهت معرفی به مجلس برای وزارت تعاون، کار‌ و رفاه اجتماعی داشت؛ ظاهرا روال مرسوم در مشورت غیررسمی از نهادهای ذیربط به مانعی جدی‌ بر سر‌ راه میدری و البته چند تن دیگر از گزینه‌های پیشنهادی شورای راهبری بدل شده است.

به گزارش دیده‌بان ایران، اندکی پس از اخباری که حکایت از قطعی بودن «احمد میدری» به عنوان گزینه مدنظر پزشکیان جهت معرفی به مجلس برای وزارت تعاون، کار‌ و رفاه اجتماعی داشت؛ ظاهرا روال مرسوم در مشورت غیررسمی از نهادهای ذیربط به مانعی جدی‌ بر سر‌ راه میدری و البته چند تن دیگر از گزینه‌های پیشنهادی شورای راهبری بدل شده است و پزشکیان که همواره از تعامل و عدم تقابل با مجلس‌ و دیگر بخش‌های حاکمیت سخن گفته، به دنبال گزینه‌ای جدید برای این وزارتخانه مهم است که قرعه شانس به نام «علی زینی‌وند» افتاده است.

کسی که تحلیل‌گران، علت قرار گرفتن ناگهانی نام او در فهرست پیشنهادی شورای راهبری را بیشتر جهت مطرح شدن برای تصدی جایگاه‌های سیاسی دیگری در دولت می‌دانستند، اما‌ حالا در کمال ناباوری شرایط به سمتی رفته که زینی‌وند را در آستانه تصدی‌ بر یکی از بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و البته تخصصی‌ترین وزارت‌خانه‌های‌ کشور قرار داده است.

همیشه در گردش

علی زینی‌وند متولد ایلام است. در دولت اصلاحات به مدیرکلی انتظامی استانداری ایلام رسید و در دولت حسن روحانی، با اتکا به مواضع و سوابق اصلاح‌طلبانه، ابتدا فرماندار محلات در استان مرکزی شد و بعدا در استانداری‌های یزد و سیستان و بلوچستان به عنوان معاون استاندار خدمت کرد و نهایتا استاندار کرمان شد. با شروع دولت سیزدهم، در سمت استاندار کرمان ابقا شد. سخنرانی او در تغییر مواضع سیاسی و ابراز برائت از اصلاح‌طلبی و همچنین صحبت‌های احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم در حمایت از زینی‌وند نیز جالب و تا مدت‌ها نقل محافل سیاسی بود. 

او سپس با حمایت وزارت کشور دولت سیزدهم، به سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور رفت. زینی‌وند در انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه کرج نامزد شد و این بار به اردوگاه اعتدال بازگشت و علی‌رغم قرار داشتن در لیست مورد حمایت اعتدالیون، موفق به راهیابی به مجلس نشد. 

گردش جغرافیایی وی مانند گردش جناحی او مورد انتقاد کسانی است که معتقدند زینی‌وند به شدت اهل تلاش و لابی برای پست و سمت گرفتن است و‌ نوسان قابل توجهی در مواضعش متناسب با شرایط سیاسی کشور دارد! شاید تفاوت زیاد تخصصی در مسئولیت‌هایی که او بر عهده گرفته هم گواه این نکته باشد. 

مردی از جنس مدیران دانشگاه امام صادق

یکی از جدی‌ترین انتقادها به دولت سیزدهم استفاده از مدیران تحصیل‌کرده الهیات در دانشگاه امام صادق(ع) در جایگاه‌های تخصصی غیرمرتبط بود، حالا توجه به تحصیلات دانشگاهی زینی‌وند و رابطه آن با وزارت‌خانه‌ای که قصد مسوولیت آن را کرده، نگران‌کننده است تا مبادا همان رویه نادرست با افرادی جدید تکرار شود. 

زینی‌وند کارشناس الهیات و معارف اسلامی است که البته بعدا در تحصیلات تکمیلی و حین داشتن مسوولیت، به رشته روابط بین‌الملل روی آورده است. البته هر دو این رشته‌ها هم حتی کمترین ارتباطی به موضوعات مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ندارد. همچنان که هیچ کدام از سوابق اجرایی او هم ارتباطی با این وزارت ندارد و شاید بی‌ارتباط‌ترین فرد معرفی شده توسط شورای راهبری با موضوعات این حوزه نظیر آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای، درمان، تعاونی‌ها، مطالبات جامعه کارگری،کارفرمایی و بازنشستگی، آینده‌پژوهی و مسائل خاص‌ صندوق‌های بازنشستگی باشد.

از بندبازی سیاسی تا روابط خانوادگی

نگرانی دیگر در خصوص پایگاه حمایتی و معرفان زینی‌وند است و اینکه چرا در کمیته بررسی گزینه های وزارت کار، جزو ۱۰ نفر اول نبود ولی در شورای راهبری ناگهان بین سه نفر اول قرار گرفت. شنیده شده به واسطه سال‌ها حضور او در یزد، محمد صدوقی (نوه آیت‌الله صدوقی) که از اعضای شورای راهبری دولت چهاردهم بود، اصلی‌ترین معرف و حامی زینی‌وند است و انتصاب دکتر عارف در کسوت معاون اولی هم منجر به بهره‌گیری وی از ارتباطات ناشی از حضورش در یزد شده و ناگهان به صدر جدول صعود کرده است.

 البته به لطف روابط‌ عمومی (یا به عبارتی روابط خصوصی) بالای زینی‌وند و دوران حضور در استان کرمان و روحیه منعطف و تبعیت‌پذیر او، در‌ روزهای اخیر حسین مرعشی نیز به حامی تمام قد او بدل شده و عملا یکی ازجدی‌ترین گزینه‌هایی که دبیرکل حزب کارگزاران برای حضورش در دولت چهاردهم رایزنی می‌کند، همین استاندار سابق کرمان است. 

رنگارنگ بودن حامیان زینی‌وند به این مقدار محدود نیست. نزدیکی و روابط زینی‌وند با یکی از اعضای خانواده قالیباف هم پشتوانه‌ای برای ایشان است. نقل و انتقال پیام‌هایی از اطرافیان رییس مجلس به دولت در خصوص شانس بیشتر او‌ برای کسب رای اعتماد که گفته شده با تاکید مستقیم قالیباف به پزشکیان انجام می‌شود؛ به نظر می‌رسد در مسیر تلاش قالیباف برای حفظ نیروها و منافعش که در سطوح مختلف در ارکان و صندوق‌های زیرمجوعه این وزارت‌خانه باشد. مساله‌ای‌ که به نظر می‌رسد احتمال تحقق آن با سایر گزینه‌های نامزدی وزارت‌خانه بسیار ضعیف‌تر‌ باشد. 

در نهایت باید دید نامربوط‌ترین فرد پیشنهادی شورای راهبری، می‌تواند با اتکا‌ به روابط‌ و رایزنی‌های شخصی خود و البته در نتیجه موانع پیش‌‌آمده برای دیگر‌گزینه‌ها، با بندبازی سیاسی میان اصولگرایی، اصلاح‌طلبی و‌ اعتدال‌گرایی، حمایت همزمان خواهرزاده خاتمی، خانواده قالیباف و خاندان مرعشی، بدل به فصل مشترک آنان شود و با سواستفاده از شعار «دولت وفاق ملی» دکتر پزشکیان، سکان وزارت‌خانه‌ای‌ را به دست بگیرد که مستقیما با سرنوشت بیش از ۶۰ میلیون ایرانی ارتباط دارد؟!  

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش