پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۰۱ - ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۰۳۰۷
دولت

آقای علی آبادی! هر وقت خود و خانواده تان یک هفته در جنوب ایران با پنکه زندگی کردید از این حرف ها بزنید

علی آبادی,وزیر نیرو
این گونه پیش برود، هیچ بعید نیست فردا روزی، وزیر کشاورزی به مردم بگوید مانند اجدادتان بروید و آنچه می خواهید بخورید را بکارید یا شکار کنید و وزیر ارتباطات هم بگوید برای مبادله پیام، همانند قبل نامه بنویسید و وعده بدهد که صندوق های پستی را در سراسر کشور گسترش خواهد داد و زمستان که گاز قطع شد، وزیر نفت پیشنهاد سوزاندن هیزم و پِهن گاو را برای گرم کردن خانه ها بدهد و قس علیهذا!

عصرایران نوشت: وزیر نیرو در گفت و گو با خبرنگار صدا و سیما گفته است در ماه اخیر که مصرف برق خانه شان به خاطر استفاده از کولر و وسایل سرمایشی بالا  رفته، قبض برق شان صد و خرده ای هزار تومان شده است.

علی آبادی از مردم خواسته به جای کولر از روش های قدیمی که قدیم ها و در نبود برق برای خنک سازی استفاده می شده بهره ببرند و به عنوان مثال از پنکه نام برده و گفته در ژاپن هم مردم از پنکه استفاده می کنند.

در این باره نکات زیر قابل توجه است:

۱ - آقای وزیر گفته که در خانه خودشان از کولر استفاده می شود. کسی که خودش و خانواده اش از کولر استفاده می کنند، اساساً حق ندارد از مردم بخواهد به جای کولر از پنکه استفاده کنند که گفته اند رطب خورده، کی منع رطب کند؟!

اگر آقای وزیر، توانست به همراه خانواده اش یک هفته در گرمای اهواز و کرمان و بندر عباس و بوشهر و زاهدان و ... بدون کولر و صرفاً با پنکه یک زندگی معمولی و غیر آزار دهنده داشته باشد، آن وقت می تواند زندگی مشابهی را به مردم پیشنهاد کند.

البته همین الان هم بسیاری از مردم محروم این مناطق، با پنکه و حتی بدون آن، به سختی روزگار می گذرانند و وزیر به جای این که به فکر تبدیل پنکه آنها به کولر باشد، می خواهد کولردارها هم به پنکه برگردند و ترقی معکوس کنند!

۲ - گفته است مانند دورانی که برق نبود، از پنکه استفاده کنید؛ گو این که خبر ندارد پنکه هم با برق کار می کند و البته با قطعی های مکرر کنونی، همین یک فقره هم خاموش است!

۳ - شگفت انگیر و تاسف آور است در دورانی که همه دنیا رو به آینده و توسعه دارند و دولتمردان شان می کوشند رفاه و امکانات بیشتری برای مردم شان تامین کنند، وزیر مملکت ما به مردم کشورش توصیه می کند که به روش های قدیمی متوسل شوید.

این گونه پیش برود، هیچ بعید نیست فردا روزی، وزیر کشاورزی به مردم بگوید مانند اجدادتان بروید و آنچه می خواهید بخورید را بکارید یا شکار کنید و وزیر آموزش و پرورش راه حل کمبود معلم را بازگشت به مکتب خانه  های قدیمی بداند و وزیر ارتباطات هم بگوید برای مبادله پیام، همانند قبل نامه بنویسید و وعده بدهد که صندوق های پستی را در سراسر کشور گسترش خواهد داد و زمستان که گاز قطع شد، وزیر نفت پیشنهاد سوزاندن هیزم و  پِهن گاو را برای گرم کردن خانه ها بدهد و قس علیهذا!

۴ - نمی دانم آیا واقعاً در ژاپن مردم به جای پنکه از کولر استفاده می کنند یا خیر؟ ولی به فرض صحت، هر کشوری، اقلیم خود را دارد و نمی توان نسخه سرمایشی ژاپنی ها را در ایران تجویز کرد کما این که در  داخل ایران نیز همین گونه است و نمی شود تابستان جنوب را با تابستان آذربایجان و کردستان و لرستان مقایسه کرد و برای همه شان یک راهکار واحد داد. 

وانگهی، کجای زندگی روزمره مردم ایران با ژاپنی ها قابل مقایسه است که این یکی باشد؟ تورم شان؟ خودروهای زیر پایشان؟ صنایع شان؟ شبکه حمل و نقل عمومی شان؟ آموزش و پرورش شان؟ روابط خارجی شان؟ قدرت پول ملی شان؟!

هر وقت دولتمردان ایرانی توانستند فقط در یکی از این موارد، ایران را به ژاپن نزدیک کنند، آن گاه می توانند از مردم بخواهند در فلان موضوع مثل ژاپنی ها باشند.

۵ - به دلایل متعددی که به سال های قبل بر می گردد و عمده ترین شان، عدم سرمایه گذاری برای تعمیر، نگهداری و توسعه شبکه تولید و انتقال برق است، میزان تولید برق از مصرف آن عقب مانده است. این  سخن نیز درست است که بسیاری از ما ایرانی ها، در مصرف انرژی، دچار اسراف هستیم و می توانیم با صرفه جویی بیشتر مصرف کنیم. اما هیچ کدام از این ها دلیل موجهی نیست که وزیر، از مردم ایران بخواهد از "حداقل های رفاهی" محروم شوند و در تابستان داغ، کولرهایشان را خاموش کنند. داشتن "دمای مناسب" برای "یک زندگی معمولی"، نه لاکچری بازی است و نه زیاده خواهی و اسراف و زیاده روی.

بهتر است وزیر به جای سخنانی چنین نازل و بیهوده، به دنبال رفع مشکل یا حداقل مدیریت آن باشد که کاری سخت و دشوار  در پیش دارد چرا که رفع ناترازی انرژی در حوزه برق، به "سرمایه گذاری پرحجم و تکنولوژی های جدید دنیا" وابسته است که هر دوی این ها نیز به مسائل راهبردی تری در حوزه سیاست خارجی بر می گردد و باید کل دولت و فراتر از آن، مجموعه نظام در یک وفاق ملی، به دنبال گشودن گره های اصلی باشند تا گره های بعدی، مانند همین کمبود برق نیز باز شوند.

در غیر این صورت، تابستان سال آینده، شاید وزیر به جای مردم ژاپن، اسکیموها را به رخ مردم بکشد که ببنید چقدر خوبند! حتی پنکه هم روشن نمی کنند.

جعفر محمدی

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش