شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۱:۳۸ - ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۰۹۲۹
دولت

وزیر کشور: ایران توان این حجم از مهاجرت را ندارد/ بخشی از مرز باید دیوارکشی شود

اسکندر مؤمنی,وزیر کشور
 اسکندر مومنی وزیر کشور در برنامه صف اول مهم‌ترین اولویت‌های وزارت کشور را تشریح کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، اسکندر مومنی وزیر کشور در برنامه صف اول که به موضوع مهم‌ترین اولویت‌های وزارت کشور اختصاص داشت با اشاره به اینکه چگونه رئیس جمهور ایشان را به عنوان وزیر کشور انتخاب کرده است اظهار کرد: سابقه آشنایی من با رئیس جمهور به سال‌ها قبل برمی‌گردد و یک شب با من تماس گرفتند و من فکر کردم رئیس جمهور در حوزه مواد مخدر با من کاری دارد، اما به من پیشنهاد وزارت دادند دو من ایشان را از زمان دانشگاه می‌شناسم.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب و شخص رئیس جمهور بار‌ها اولویت خود را مسائل اقتصادی بیان کردند و در برنامه هفتم  نیز به این امر تاکید شده است، اگرچه وزارت کشور ممکن است مانند وزارتخانه‌های اقتصادی در امور اقتصادی نقش نداشته باشد، اما سیاست‌های کلان دولت را استانداران و فرمانداران باید اجرایی و پیگیری کنند و ما یک معاونت اقتصادی داریم که در این امر نقش دارد.

مومنی متذکر شد: پیشبرد همه سیاست‌های دولت از طریق استانداران اجرایی می‌شود طبیعتاً وزارت کشور به دلیل اینکه نقش راهبری دارد اولویت ما تعیین استانداران نیست که ویژگی‌ها و شاخصه‌های خوبی داشته باشند و بتوانند با ایجاد هم افزایی از همه ظرفیت‌های استان‌ها استفاده کنند تا اهداف کلی دولت محقق شود.

وزیر کشور همچنین تاکید کرد: رئیس جمهور بار‌ها تاکید کردند که به شعار وفاق ملی قائل هستند و در عمل نیز این را با تشکیل کابینه نشان دادند که یک سلیقه و تفکر نمی‌تواند کشور را اداره کند، لذا این رویکرد باید تا سطح استانداران و فرمانداران ادامه پیدا کند و افراد شایسته‌ای انتخاب شوند فرقی ندارد که چه تفکری داشته باشند و کارآمدی آنها حائز اهمیت است. بر اساس این شاخصه‌ها از تشکل‌ها و نمایندگان به ما ارائه می‌شود و در نهایت انتخاب می‌کنیم. 

وی ادامه داد: قطعاً داشتن سابقه وزارت کشور و بازنشسته نبودن اولویت دارد و ما ترجیح می‌دهیم که این افراد در آن استان‌هایی که مدنظر است قبلاً استاندار نبوده باشند و چهره‌های جدیدی باشند البته در مراحل پایانی کار هستیم و با انتخاب معاون سیاسی وزارت کشور کار تسریع خواهد شد، اما آنچه که برای ما اهمیت دارد مردمداری استانداران است.

ساماندهی اتباع به دور از مسائل هیجانی انجام خواهد شد

مومنی متذکر شد: ما در ابتدای حضور خود در وزارتخانه نشست مشترکی با با بخش‌های دیگر کشور از جمله وزیر آموزش و پرورش داشتیم چرا که در ابتدای سال تحصیلی مسائلی مانند ترافیک و منسجم نشدن سرویس‌های مدارس وجود دارد بازگشایی مدارس برای همه خانواده‌ها نقطه عطفی است باید همه تلاش کنیم خاطره خوبی برای همه بماند. 

وزیر کشور درباره مهم‌ترین اولویت‌های خود به عنوان جانشین فرمانده  نیروهای مسلح در نیروی انتظامی گفت: من از حسن اعتماد رهبر انقلاب متشکرم. یکی از مهمترین موضوعات این است که نیروهای انتظامی باید به تجهیزات جدید مجهز شود چرا که امنیت بستر همه فعالیت‌ها است و مردم هر روز با آن سر و کار دارند لذا ما باید نیروی انتظامی را روز به روز ارتقا بدهیم تا آماده خدمت بیشتر به مردم باشد.

وی گفت: طبیعی است که همیشه بین انتظارات و تکالیف و برنامه‌ها فاصله‌ای وجود دارد و تکالیف برنامه هفتم باید اولویت بندی شود البته فراجا طی چند سال اخیر این کار را شروع کرده است و نیاز به منابع بیشتری دارد. زمانی که کنترل تخلفات راهنمایی و رانندگی دستی بود با اکنون که به صورت هوشمند انجام می‌شود بسیار متفاوت است.

مومنی افزود: همه می‌دانند که کنترل مرزها و انسداد آنها مانند حفظ حریم چهار دیواری خانه است و به مردم امنیت و آرامش می‌بخشد و جلوی بسیاری از تهدیدها را می‌گیرد،به هر حال ما در جغرافیایی قرار داریم که ناامنی‌هایی از بعضی نقاط ممکن است وجود داشته باشد لذا باید امنیت مرزها را بیشتر کنیم و امیدواریم که منابع مالی بیشتری برای آن فراهم شود. بخشی از مرز باید دیوارکشی شود و بخشی از طریق کنترلهای اپتیکی و سیم خاردار پوشیده شود اکنون نیز نیروهای مسلح بحث انسداد را آغاز کردند اما باید به اطمینان خاطری برسیم که عبور و ورود تهدید سخت باشد و از آنجایی که این تکلیف برنامه هفتم است باید طی برنامه آن را انجام دهیم اما منابع آن مهم است لذا امیدواریم که با اختصاص منابع لازم در پایان برنامه شامل انسداد کامل مرزها باشیم.

وزیر کشور گفت: وقتی از انسداد حرف می‌زنی منظورمان این نیست که ارتباط را با آن طرف مرز کاملاً قطع کنیم چرا که مرزنشینان معیشت خود را از تجارت دو طرفه تامین می‌کند باید با کمک مرزنشینان تلاش کنیم تا هم امنیت تامین شود منافع مالی به خود آنها برسد نه به کسان دیگری که نقشی ندارند. 

مومنی با اشاره به ساماندهی اتباع خارجی گفت: بیشترین مهاجران ما از کشور افغانستان هستند و این ملت رنج‌های بسیاری کشیده‌اند و ملت با فرهنگ و سخت کوشی هستند و نگاه ما به آنها به عنوان یک مردم با فرهنگ است اما کشور ما نیز توان این حجم از مهاجرت را ندارد و انشاالله برنامه‌ای را در دست اقدام داریم و اولویت اول با کسانی است که به صورت غیرقانونی در کشور حضور دارند البته این ساز و کار در تمام دنیا به همین گونه است و طبیعتاً مادر ساماندهی که صورت خواهیم داد در ابتدا به سراغ مهاجرین غیرقانونی می‌رویم چرا که این امر برای کشور ما قابل تحمل نیست و فرصت‌های شغلی بسیاری گرفته می‌شود انتظارمان از اتباع افغانستانی این است که به کشور خود بروند و آنجا را آباد کنند و کشورهای دیگر نیز ملزم هستند که به دلیل رنج‌هایی که به این ملت وارد کرده‌اند پاسخگو باشند ما به مردم افغانستانی احترام می‌گذاریم اما شرایط ما اجازه این حجم از مهاجرت را نمی‌دهد. 

وی بیان کرد: سازمان ملی مهاجرت با توافقاتی که صورت گرفت ایجاد شد و قانون برنامه هفتم نیز تاکید کرده که وزارت کشور به ایجاد این سازمان مکلف است و این سازمان کاملاً قانونی است؛ همچنین لازم است که ساختار آن به صورت لایحه به مجلس ارائه شود و ما هم یک گروهی را تشکیل داده‌ایم که سازمان ملی مهاجرت و تهیه لایحه آن را انجام بدهند.

مومنی گفت: اتباعی که به صورت مجاز در کشور زندگی می‌کنند مجاز نیستند که هر شغلی داشته باشند باید مشخص شود که به چه کارهایی باید انجام شوند و در چه مناطقی باید ساکن شوند مردم عزیز مطمئن باشند که ما با دقت و سرعت با برنامه‌ریزی مناسب و به دور از هیجانات لحظه‌ای این امر را پیگیری خواهیم کرد.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش