چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۱۶ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۸۱۸۳۷
دولت

حضرتی: در هیات دولت نیمی از چراغ‌ها را خاموش می‌کنیم تا در مصرف برق صرفه جویی کنیم/ ۲۰ هزار مگاوات کمبود برق داریم

پزشکیان: من در خانه لباس گرم می‌پوشم/ شرایط فعلی و ناترازی در حوزه انرژی را به مردم صادقانه بگوییم

مسعود پزشکیان,رئیس جمهور
رئیس جمهور در جلسه با مدیران وزارت نیرو و نفت پیرامون سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور بر بیان صادقانه شرایط کشور در حوزه انرژی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان امروز شنبه در نشستی با مدیران وزارت نیرو و نفت ضمن استماع گزارش سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور گفت: شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفه جویی است و برای هر پروژه‌ای که برای کاهش مصرف طراحی می‌کنید، پیوست رسانه‌ای لازم را در نظر بگیرید.

رئیس جمهور  با اشاره به مصرف بالای انرژی در کشور افزود: این منطقی نیست که حدود سه برابر کشورهای اروپایی در کشور ما برق مصرف می‌شود. باید از تمام مسیرهایی که می‌توان مصرف را کاهش داد، بررسی و کم هزینه ترین‌ها را اجرا کنیم. می‌توان با کاهش دمای هوای ادارات دولتی به صرفه جویی انرژی در کشور کمک کرد.

رئیس جمهور  با تأکید بر لزوم آغاز نهضت صرفه جویی در کشور گفت: خود من در خانه  از لباس گرم استفاده می‌کنم. دیگران هم می‌توانند این کار را انجام دهند. می‌توان با کاهش دمای هوای ادارات دولتی از طریق کاهش فعالیت سیستم‌های گرمایشی در انرژی صرفه جویی کرد تا بتوانیم برق و گاز بیشتری به خانه‌های مردم برسانیم و خاموشی‌ها هم کمتر شود.

 پزشکیان اظهارکرد: ‌ضمن این که تأکید دارم شرایط فعلی و ناترازی در حوزه انرژی را به مردم صادقانه بگوییم، معتقدم از تمام رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی و نیز از ظرفیت روحانیت و امامان جمعه برای توجیه مردم و کاهش مصرف انرژی در کشور باید بهره بگیریم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: توسعه شبکه‌های توزیع انرژی اعم از برق و گاز در کشور متناسب با زیرساخت‌های موجود نیست و چاره‌ای جز صرفه جویی در مصرف انرژی به خصوص گاز در شرایط فعلی و سرمای هوا نداریم.

 پزشکیان همچنین با اشاره به اهمیت حفظ برق و گاز صنایع تولیدی گفت: تا حد ممکن برق و گاز صنایع تولیدی را قطع نکنید چون فعالیت آنها منجر به تولید بیشتر و بیکاری کمتر خواهد شد.

در این جلسه وزیر نیرو با توصیفی از شرایط حاد تأمین انرژی در کشور گفت: امسال بر خلاف سال قبل سرما یک ماه زودتر آغاز شده است و در صورتی که شاهد صرفه جویی در مصرف برق و گاز نباشیم، ممکن است فعالیت برخی نیروگاه‌های برق ما که از سوخت فسیلی استفاده می‌کنند، به دلیل عدم تأمین سوخت مورد نیاز از مدار خارج شوند.

وزیر نفت در این جلسه از افزایش تولید نفت خام در طی ۳ ماه گذشته خبر داد و گفت: گاز تحویلی به شبکه نیز در این مدت افزایش داشته است اما امسال سرما زودتر آغاز شده و شاهد افزایش مصرف هستیم.

وزیر نفت یکی از مشکلات کشور را ظرفیت پایین انتقال سوخت به مناطق سردسیر کشور عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به محدودیت شبکه‌های انتقال اعم از خط لوله، ناوگان ریلی و حمل و نقل جاده‌ای برای رساندن سوخت لازم به نیروگاه‌های شمال کشور که مناطق سردسیر هستند، در تنگنا هستیم و جلسات متعددی برای حل این مشکل برگزار کرده‌ایم.

در پایان جلسه مقرر شد که وزارت نیرو گزارش جامع و دقیقی از بحران انرژی و تنگناهای وزارت نیرو در تأمین سوخت نیروگاه‌ها به رئیس جمهور ارائه دهند و ضمن ارائه پیشنهاداتی به جلسه سران قوا تصمیمات لازم در سطح کلان اتخاذ شود.

***

حضرتی: در هیات دولت نیمی از چراغ‌ها را خاموش می‌کنیم تا در مصرف برق صرفه جویی کنیم/  ۲۰ هزار مگاوات کمبود برق داریم

رییس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: نتیجه چندین سال گذشته این است که امروز مردم با ٢٠ هزار مگاوات کمبود برق مواجه هستند و در هیات دولت نیمی از چراغ‌ها را خاموش می‌کنیم تا در مصرف برق صرفه جویی کرده و از مردم هم می‌خواهیم که در صرفه جویی کمک کنند.

مسعود پزشکیان,رئیس جمهور

به گزارش ایلنا، "الیاس حضرتی" رییس شورای اطلاع رسانی دولت در مراسم رونمایی از سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی با بیان اینکه آقای پزشکیان پرده‌ها را کنار می‌کشد و به صراحت می‌گوییم که ٢٠ هزار مگاوات برق کم داریم، اظهار داشت: این میزان کمبود برق در چند روز دولت چهاردهم ایجاد نشده و به چندین سال گذشته برمی‌گردد اما در دولت چهاردهم بنا نداریم بگوییم که خرابه‌ای تحویل گرفتیم و آباد تحویل می‌دهیم .

وی ادامه داد: نتیجه چندین سال گذشته این است که امروز  مردم با ٢٠ هزار مگاوات کمبود برق مواجه هستند و در هیات دولت نیمی از چراغ‌ها را خاموش می‌کنیم تا در مصرف برق صرفه جویی کنیم و از مردم هم می‌خواهیم که در صرفه جویی کمک کنند. 

رییس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: پروژه تامین ٣٠ هزار مگاوات برق با سرمایه گذاری خارجی آغاز شده و قرار بر این است که تا ١.۵ سال تکمیل شود. این سرمایه گذاری در بخش پنل‌های خورشیدی و در انرژی‌های تجدیدپذیر است.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه دولت چهاردهم هیچ پروژه‌ای را زخمی رها نمی‌کند، گفت: مشکل برق را در کشور باید حل کنیم و مردم هم با کاهش مصرف به دولت کمک کنند و صرفه‌جویی در مصرف برق به فرهنگ سازی نیاز دارد و فرهنگ‌سازی هم کار رسانه‌‌است.

حضرتی با تاکید بر تکیه بودجه بر درآمدهای مالیاتی اظهار داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که کل درآمدهای بودجه از محل درآمدهای مالیاتی باشد. سهم نفت در بودجه به صفر برسد و نفت در جای درست خود مصرف شود:

وی با بیان اینکه اقتصاد جزو مباحث درست در اولویت‌های دولت است، افزود: مهمترین اقدام کشور اقتصاد و سفره مردم است و برای پا گرفتن اقتصاد این است که جراحی‌های درست انجام شود که مقدمه آن فعالسازی سیاست خارجی بوده که در راس آن رفع تحریم‌ها و مسأله FATF است. در این شرایط مهمترین کار در حوزه اجتماعی امیدآفرینی بوده تا مردم قدرت تحمل جراحی‌های اقتصادی و تصمیمات بزرگ در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد بین‌الملل را داشته باشند و این اقدامات با همراهی مردم انجام شود.

حضرتی ادامه داد: مبنای کار دولت چهاردهم، وفاق اجتماعی است و آقای پزشکیان برای انجام همین کار وارد میدان شده و همواره اعلام می‌کند که با کسی دعوا نداریم. از این رو، از توان تمام ایرانی‌ها از اقوام مختلف برای اداره امور کشور کمک می‌خواهد و می‌خواهد عدالت چالش سیاسی را به عدالت سیاسی تبدیل کند. اگر در گذشته خالص‌سازی را در دولت اجرا کردند و افرادی را کنار گذاشتند، در دولت چهاردهم از تمام آحاد و اقوام و سلیقه‌ها استفاده شد و تعداد زیادی از مدیران و استانداران و فرمانداران همچنان از مدیران دولت گذشته هستند.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره استفاده از ظرفیت زنان در پست‌های مدیریتی در دولت تاکید کرد: امروز ۴ خانم در کابینه دولت حضور دارند و تبعضیت جنسیتی برای به کار گرفتن افراد در پست‌های مختلف در دولت وجود ندارد و اتفاقا رقابت وحشتناکی در سازمان‌های مختلف برای استفاده از این ظرفیت و زنان شایسته در پست‌های مدیریتی دیده می‌شود، این در حالی است که زمانی در مجلس ششم برای اینکه خانم جلودار زاده که عضو هیات رییسه مجلس کنیم یا حسین و یا ابوالفضل می‌گفتیم اما مخالفت کردند و گفتیم خانم جلودارزاده شبیه به مردان است اما گفتند اسلام به خطر می‌افتد و یک زن نباید در آن جایگاه و آن بالا بنشیند.

وی افزود: در آن زمان مگر می‌شد، یک زن وزیر شود؟ اما الان حضور زنان در پست‌های مدیریتی به یک جریان تبدیل شده‌است.

حضرتی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که درگیر آن بودیم چالش اقوام بود، در مجلس ششم هر چقدر زور زدیم آقای جلال جلالی اهل تسنع را عضو هیات رییسه مجلس کنیم اما نتوانستیم و کار به خون و خون ریزی رسید در حالی که ٢٠ درصد جمعیت کشور اهل سنت هستند. در نهایت هم این موضوع در آن زمان در حال تبدیل شدن به یک فتنه وحشتناک بود. اما الان یک جوان اهل سنت استاندار کردستان است که یک فرماندار زن اهل سنت را هم انتخاب کرده‌است. با همین تصمیم هم بستگی و دل بستگی این استان ١٠ برابر افزایش پیدا کرد.

وی افزود: امروز یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شده و با همین اقدام داستان امنیتی و پیچیده است استان حل شد، هر چند در این استان همچنان اشکالاتی وجود دارد اما این اشکالات هم برطرف خواهد شد.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: دیدیم که چگونه دانشجوها و اساتید را به راحتی اخراج کردند بدون اینکه وجاهت قانونی داشته باشد و ماشالله بدسلیقگی در کشور بسیار زیاد است اما این مشکلات را حل رسیدگی و حل کردیم و می‌کنیم.

وی گفت: بحث مالیات هم از کشور امید ایجاد می‌کند اما اگر تبعیضی در آن ایجاد شود همین امید به کینه تبدیل می‌شود .

حضرتی با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم به دنبال این است که در کشور امید به آینده و اعتماد به حکومت و اعتماد به یکدیگر ایجاد کند، اظهار داشت: مناسبات اجتماعی بهم ریخته است و بین ارتباطات و تعاملات شیشه خرده ایجاد شده و دولت به دنبال ترمیم و اصلاح این فضای ایجاد شده است. آن چیزی که می‌تواند بستر ساز حرکت بعدی باشد و مخالفت با تبعیض را به تصویر بکشند و به کاهش فقر کمک کند ابزار مالیاتی است که در ردیف پنجم اهمیت قرار دارد و معتقدم در ردیف‌های بالاتر امید و اعتماد قرار دارند.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: امروز مهمترین چالش جمهوری اسلامی چالش با رسانه است چراکه به رسانه و افکار عمومی اهمیت ندادیم. مردم هر سال در رویدادهای مختلف از جمله راهپیمایی‌ها و ... حضور داشتند از این رو خیال و فکر مسئولان راحت بود اما هر چند کار انجام می‌شود همه گریان بودند و سطح رضایت کاهش پیدا کرده بود. بنابراین باید مردم به رسمیت بشناسیم و به آنها احترام بگذاریم.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
تنها راه چاره نبودنتان است
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش