سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۲۱:۰۷ - ۰۳ دي ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۰۰۱۵۹
دولت

عارف: حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم/ مچ گیری هنر نیست

محمدرضا عارف,معاون اول رئیس جمهور
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مچ گیری هنر نیست و نباید صرفا دنبال «سوژه» باشیم، گفت: باید پیش از وقوع فساد پیشگیری کرد تا یک مسئول و کارمند در دام فساد نیفتد.

به گزارش ایرنا، محمدرضا عارف عصر امروز (دوشنبه) در مراسم تکریم حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان و معارفه مصطفی مولوی به عنوان رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور با بیان اینکه راهبرد دولت چهاردهم پیشگیری از وقوع فساد و جرم است، گفت: از تمامی نهادهای بازرسی و نظارتی تقاضا دارم تا سلامت سیستم و نظام را پیگیری کنند و ما به دنبال صرف آمار دادن در زمینه فساد نیستیم.

وی افزود: امیدواریم روزی برسد که دستورات اسلام آنچنان پیاده سازی شود که فعالیت نهادهای نظارتی و بازرسی کاملا کاهش یابد.معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: باید قبل از وقوع فساد پیشگیری و سلامت نظام اداری را دنبال کنیم تا نیازی به درمان و جراحی نباشد چرا که جراحی های سال‌های گذشته هزینه های فوق العاده برای نظام داشت و آلوده شدن دست یک مسئول را نمی توان با هیچ چیزی پاک کرد.

عارف با تأکید بر اینکه دولت برای بستن کامل پرونده های فساد کاملا آمادگی دارد ادامه داد: دفتر بازرسی دستگاه ها و وزارت اطلاعات وظایف حاکمیتی دارند تا در سالم سازی نظام اداری توفیق داشته باشیم و در پایان فعالیت دولت چهاردهم بتوانیم به مردم و مقام معظم رهبری گزارش دهیم که در راستای مبارزه با فساد و سالم سازی نظام اداری حرکت کرده ایم.

وی با بیان اینکه جایگاه حقوقی دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور و همچنین سایر نهادهای نظارتی بیرون از دولت وظایف مشخص، با اختیارات ویژه و استقلال اقدام است، گفت: در دولت، وزارت اطلاعات نقش نظارتی دارد اما دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور از چنان اهمیتی برخوردار است که در بالاترین سطح دولت بازرسی ویژه رئیس جمهور ایجاد شده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وجود دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور به معنای آن است که بازرسی و نظارت بر امور در نظام اداری به عهده بالاترین مقام اجرایی کشور است، تصریح کرد: جایگاه بالای دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور باید این ظرفیت را داشته باشد که از همه امکانات دستگاه های نظارتی داخل کشور استفاده کند تا بتواند به رئیس جمهور در زمینه مبارزه با فساد و سالم سازی کمک کند.

عارف «ویژه بودن» را از دیگر مهمترین شاخصه های دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور برشمرد و گفت: ویژه بودن به افراد ویژه بازمی گردد و کاری که برای یک شهروند مباح بوده اما برای یک مسئول محکوم بوده و این یک اعتقاد اسلامی است چرا که رفتار مسئولین الگو می شود و باید به بخش هایی از مدیریت کشور نگاه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: زمانی که در دولت وفاق ملی شعار عدالت داده می شود در ذات آن سلامت اداری و حکومت است و حتی فردی که یک مسئولیت سنگین دارد حق ویژه نداشته و این نگاه عدالت، ذات انقلاب اسلامی است.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه مفتخر هستیم در یک نظام الهی که مبنای آن معنویت و خدمت به خدا و بندگان خدا است کار می کنیم، تأکید کرد: در ابتدای انقلاب مسأله گزینش  و بورسیه کردن دانشجویان در نظام جمهوری اسلامی و با هزینه بیت المال که چه ضابطه و وجه ممیزه ای برای انتخاب یک فرد وجود داشته باشد، مطرح بود.

عارف تأکید کرد: تعهد، باور به ارزش های الهی، سلامت اداری و داشتن وسواس در تحصیل مال حلال از مهمترین ویژگی هایی بود که در گزینش مسئولین و افراد در نظر گرفته شد و حال باید در نظر داشت اگر این شاخصه ها را کنار بگذاریم چند نفر در این پست ها و سمت ها باقی می مانند و قطعا کسانی که از نظر صلاحیت تخصصی و کاری بهتر هستند در کشور وجود دارند، اما چرا در میان این خیل افراد یک فرد دیگر انتخاب می شود که قطعا به دلیل بعد معنوی و ارزشی است که به هیچ عنوان نمی توان کنار گذاشت.

وی با طرح این پرسش که در شاخص های احراز پست های کلیدی آیا می توان از پایبندی به واجبات شرعی عبور کنیم؟ تصریح کرد: توجه به این مسائل یک اصل برای گزینش افراد است و طبق آن افراد گزینش می شوند که قطعا برای حفاظت از این شاخص ها راهی جز نظارت، پیشگیری و تذکر نداریم. 

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید مراقبت کنیم که به شاخصه های گزینشی افراد آسیبی وارد نشود اضافه کرد: انسانها دچار اشتباه می شوند اما در گام های بعدی خطا به دنبال توجیه هستند و در زمانی فساد زیرمیزی مطرح بود اما امروزه به عنوان یک حق و حقوق مطرح می شود و اینها عواملی است که در کمین یک انسان است و وظیفه حاکمیت در تشکیلات اداری جلوگیری از قرار گرفتن افراد در چنین مسیری است.

عارف با بیان اینکه حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم خاطرنشان کرد: نباید یک فرد خوب با ویژگی های اخلاقی و ضوابط و معیارهای اسلامی در مسیر کاری و  اداری آلوده به ویژگی ناپسند شود. البته منکر نبودن فساد در نظام اداری نیستیم اما در ذات نظام پاک و الهی جمهوری اسلامی به دلایلی فساد تحمیل شده است و به عنوان کارفرمای فرد تلاش کنید که در مسیر درست قرار گیرد و با ساز و کارهای قانونی و ضوابطی یک کارمند موظف است طبق قانون عمل کند.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه سلیقه ای عمل کردن، تبعیض و عدم اجرای قانون مقدمه فساد است ادامه داد: در یک نظام اداری که مبرا از هر گونه خطا است به مرحله ای می رسیم که مقام معظم رهبری فرمان هشت ماده ای که اصل آن بر مبارزه بر فساد بنا شده است را صادر می کند و در سال های صدور این فرمان اقداماتی صورت گرفت که نسبت به نقطه مطلوب فاصله داریم تا جایی که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود فرمودند که از هیچ دولتی در زمینه مبارزه با فساد راضی نیستند.

وی با اشاره به اینکه در نظام پاک و اداری ما حتی یک مورد فساد هم زیاد است تصریح کرد: باید رویکرد ما سالم سازی و سالم ماندن باشد و نهادهای نظارتی از استقلال ویژه ای برخوردار هستند و حکم آنان فراقانون است و تمامی نهادهای نظارتی از جمله دفتر بازرسی، دیوان عدالت و محاسبات اگر دستور لغو یک موضوعی را بدهد برای همه لازم الاجرا است.

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش