چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۲۴ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۱۴۹۱
دولت

وزیر نفت: خاموشی دیشب تهران به‌دلیل تامین نشدن سوخت نیروگاه‌ها برای تامین برق نبود

سخنگوی دولت: قطع برق انتخاب اول ما نیست ولی مجبوریم/ آمریکا زبان مذاکره را متوجه نمی‌شود

فاطمه مهاجرانی,سخنگوی دولت
سخنگوی دولت با بیان اینکه : ایرانیان اهل مذاکره هستند، اما زیر بار حرف زور نمی‌روند، تصریح کرد که نمی‌شود با لبخند برنامه فشار حداکثری را ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: گزارش‌هایی را وزرا از حوزه‌های کاری خود در جلسه امروز مطرح کردند، از جمله رئیس کل بانک مرکزی درباره مدیریت بازار ارز و طلا گزارشی مطرح کرد و رئیس‌جمهوری نیز درباره تماس تلفنی با رهبر ترکمنستان درباره موضوعات حمل‌ونقل و توسعه روابط اقتصادی با این کشور صحبت کرد.

وی ادامه داد: ستاد مقابله با تحریم‌ها که ذیل مدیریت معاون اول رئیس‌جمهوری فعالیت می‌کند تا با مدیریت بازار و  از فشار به معیشت مردم جلوگیری کند، نیز گزارشی ارائه کرد.

سخنگوی دولت همچنین درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تاکید کرد: تأمین اعتبار برای طرح توزیع کالابرگ الکترونیکی برای ۷ دهک به تصویب هیئت وزیران رسید.

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره علت دیدار معاون اول رئیس‌جمهوری با مهدی کروبی، گفت: اولاً لازم است که به دلیل عفوی که مقام معظم رهبری نسبت به جمعی از کسانی که محکومیت داشتند، انجام دادند، که باعث می‌شود امید و اعتماد به جامعه بیشتر برگردد، تشکر و قدردانی کنم.

وی ادامه داد: این دیدار در راستای دوستی‌های قبلی بود و نیز ایام شعبانیه، امیدوارم که گشایش‌هایی در همه فضاهای ما رخ دهد.

سخنگوی دولت تأکید کرد: در جلسه امروز هیئت دولت برای تامین خسارات ناشی از سیل سال‌های اخیر در سیستان و بلوچستان بودجه اختصاص یافت و همچنین با توجه به اهمیت موضوع بهداشت و سلامت، برای تامین نقدینگی مورد نیاز در این بخش بودجه مصوب اختصاص یافته است.

مهاجرانی با بیان اینکه دولت برنامه فعالی برای مقابله با تحریم‌ها دارد، گفت: این پیش‌بینی را داشتیم که دولت آمریکا فشار حداکثری را علیه ایران به کار ببرد اگرچه می‌دانستیم این راهبرد راه به جایی نخواهد برد، اما دولت برنامه فعالی برای رونق اقتصاد دارد. ما این شرایط دشوار را با حمایت مردم پشت سر خواهیم گذاشت.

سخنگوی دولت تأکید کرد: نمی‌گوییم وضعیت آسانی در پیش داریم. ما بارها و بارها در شرایط سخت قرار گرفته‌ایم، اما با کمک و حمایت مردم از این شرایط عبور کرده‌ایم. امروز وضعیت بخش خصوصی و صنعت ما به مراتب نسبت به دهه‌های گذشته بهتر است، توان بسیار خوبی را دارد شرکت‌های دانش بنیان ما بسیار فعال هستند. توجه به بخش خصوصی و توانمندی‌های آن و ظرفیت‌های داخلی و ارتباطات با همسایگان جز راهبردهای اساسی دولت است.

مهاجرانی تأکید کرد: ایرانیان اهل مذاکره هستند،اما زیر بار حرف زور نمی‌روند، نمی‌شود با لبخند برنامه فشار حداکثری را ابلاغ کرد.

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره ادامه روند رفع فیلترینگ فضای مجازی، تاکید کرد: معنای حکمرانی فضای مجازی لزوما مسدودسازی نیست. برنامه رفع فیلترنیگ‌ ادامه دارد. رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب در دستور کار شورای عالی فضای مجازی و وزیر ارتباطات قرار دارد و امیدواریم زودتر انجام شود. وفاق و همکاری خوبی در راستای تحقق خواسته‌های مردم وجود دارد.

سخنگوی دولت همچنین درباره قطع برق در تهران، تأکید کرد: در فضای خانواده‌ها به خصوص با هوای سردی که وجود دارد، خیلی اوقات قطع برق مشکلات عدیده‌ای را ایجاد می‌کند، اما در شرایطی قرار داریم که مجبور به این کار هستیم. قطع برق انتخاب اول ما نیست، اما در شرایطی قرار داریم که مجبور به این کار هستیم از اینکه مردم صبورانه با ما همکاری می‌کنند، تشکر می‌کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره شایعات مربوط به واگذاری ایران خودرو به شرکت کروز، گفت: شما خبرنگاران به خوبی می‌دانید اخبار غیرواقعی هم قسمتی از اخبار است. در کلان قضیه، واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی جزو راهبردها است و به رقابت‌پذیری کمک می‌کند و هرجایی ما رقابت داریم به افزایش کیفیت کمک می‌کند.

سخنگوی دولت یادآور شد: نکته دوم اینکه فرایند خصوصی‌سازی هم مانند هر فرایند دیگری باید فرایند با سلامتی و صحت طی شود، امیدواریم موضوع واگذاری ایران‌خودرو به بخش خصوصی که کمک می‌کند کیفیت محصولاتی که مردم مصرف می‌کنند بهتر شود، در خود فرایند هم با صحت و سلامتی طی شود و شرکت‌هایی که اهلیت کافی دارند و می‌توانند، این کار تخصصی را به خوبی انجام دهند. در راستای اینکه مردم ما حقشان است که خودروهای باکیفیتی را سوار شوند، این کار خروجی این فرایند باشد.

وی درباره برنامه دولت برای مذاکره با آمریکا، گفت: ایران همیشه به عنوان کشوری اهل گفت‌وگو است، شناخته شده اما مذاکره شرایطی دارد. مذاکره با زبان زور نامش مذاکره نیست. زبانی که به سمت این می‌رود فشار حداکثری را تحمیل کند اسمش مذاکره نیست.

سخنگوی دولت تاکید کرد: اینکه می‌گوییم «مذاکره نه» به این دلیل است که طرف مقابل کسی است که اتفاقاً او زبان مذاکره را متوجه نیست. ما زبان مذاکره را هم بلد هستیم و هم به عنوان ابزار دیپلماسی همواره استفاده کرده‌ایم. جهان شاهد است که در سال‌های گذشته برجام با تلاش ایران و همراهی سایر کشورها منعقد شد و در پایان کسی که از برجام خارج شد، آن‌ها بودند.

مهاجرانی تاکید کرد: ایرانیان اهل مذاکره و دوستی هستند، اما ایران زیر بار زور و حرف دوگانه نمی‌رود. چیزی که رئیس جمهور آن را امضاء می‌کند پشتوانه اجرایی دارد و نمی‌توان با لبخند بخشنامه فشار حداکثری را ابلاغ کرد و بگویند می‌خواهند با ما مذاکره کنند ما همیشه اقدامات عملی طرف مقابل را به عنوان شاخص رفتاری باید مدنظر قرار دهیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دولت برنامه‌ای برای به‌روزرسانی برنامه‌های تقابلی خود با آمریکا دارد یا خیر، گفت: اصولاً در علم سیاستگذاری سناریو یک موجود زنده است که ما از قبل آن را طراحی می‌کنیم، اما بنا به اقتضای محیط و شرایط حتماً باید به‌روزرسانی شود. این کار در دستور کار دولت و همه نهادهایی که در راستای طراحی سناریو هستند وجود دارند و کارها در حال انجام است.

مهاجرانی گفت: اتفاقا یکی از موضوعات مهم این است که آنقدر قرار گرفتن ایران در سه کنج اقتصادی برای آمریکا مهم است که یکی از مفادی که دنبال می‌کند این است که ایران از لیست سیاه FATF خارج نشود، طبیعی است که ما در این شرایط باید دست بالا را داشته باشیم و خودمان به سمتی نرویم که خودتحریمی کنیم. به همین جهت است که دو لایحه CFT و پالرمو که موضوع پولشویی و کمک به سازمان‌های تروریستی را مطرح می‌کند جزو موضوعاتی است که در راستای کمک به اقتصاد خودمان و منافع خودمان دنبال می‌کنیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینترنت طبقاتی، گفت: من اینترنت طبقاتی ندارم و هر زمانی که بخواهیم به شبکه‌های دیگر وصل شویم، باید از همان راه‌هایی برویم که همه شماها می‌روید.

وی یادآور شد: نکته مهم این است که همه کشورها یکسری از سکوها را بنا به ملاحظات  محدود می‌کنند و یا روی آن محدودیت‌هایی را اعمال می‌کنند. فراموش نکنید هرگونه حق تحفظی اسمش فیلترینگ نیست، بلکه اسم آن کنترل و مدیریت فضا است، لذا در عین حال که به حقوق شهروندی کاملاً پایبند هستیم ؛ معتقد به اینترنت طبقاتی نیستیم.

مهاجرانی گفت: اما این نکته که باید حکمرانی فضای مجازی را داشته باشیم و یک جاهایی باید بتوانیم دسترسی به یکسری محتواهایی که به خصوص برای کودکان و نوجوانان مناسب نیست را مدیریت کنیم، جزو موضوعات مهم است.

وی ادامه داد: تاکید می‌کنم که در همه دنیا با توجه به آسیب‌هایی که برخی از محتواها برای گروه‌های سنی دارد موضوعاتی از جنس مدیریت فضای مجازی اعمال می‌شود. قرار بر این بود تا زمانی که موضوع رفع مسدودسازی دنبال شود به جهت کاربردهای علمی که در دانشگاه‌ها وجود دارد، این اینترنت به برخی داده شود که به آنها هم داده نشده است.

***

وزیر نفت: خاموشی دیشب تهران به‌دلیل تامین نشدن سوخت نیروگاه‌ها برای تامین برق نبود

محسن پاک نژاد وزیر نفت در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص مصرف گاز کشور گفت: مصرف گاز خانگی تا ۶۸۱ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کرد که یعنی یک رکورد بی‌سابقه بود.

وی افزود: وقتی ما در بخش خانگی امکان قطع نداریم، طبیعتاً باقیمانده آنچه قابلیت تولید دارد را به شبکه تحویل می‌دهیم و به نیروگاه‌های صنایع می‌رسانیم و البته یک بخش خیلی کمی هم صادرات داریم که نمی‌توانیم صادرات نداشته باشیم، چون مشمول جریمه‌های جدی می‌شویم.

پاسخ وزارت نفت به وزارت نیرو: به‌جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح، با فرافکنی کمبود گاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه می‌دهید

پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت در پاسخ به مطلبی که آن را ادعاهای وزارت نیرو می‌خواند تاکید کرد: تأمین پایدار انرژی در کشور مستلزم مدیریت دقیق سبد سوخت از سوی نیروگاه‌ها است. این سبد شامل گاز طبیعی، نفت‌گاز و نفت‌کوره است که در مجموع به آن «سوخت معادل» گفته می‌شود. برنامه‌ریزی صحیح در مصرف این سوخت‌ها، نقش کلیدی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد.   

در حالی که آمارها نشان می‌دهد مدیریت صحیح سبد سوخت می‌توانست از مشکلات اخیر جلوگیری کند، وزارت نیرو به جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبودگاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه دهد. این در حالی است که تأمین گاز و سوخت مایع، حتی فراتر از تعهدات انجام شده و در بسیاری از روزها بیش از میزان تکلیف‌شده به نیروگاه‌ها تحویل داده شده است.

نادیده گرفتن این واقعیت و چشم‌پوشی از نقش مدیریت نامناسب سوخت معادل، نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز چالش‌های مشابه در آینده باشد.

بر اساس دستورالعمل‌های بالادستی، نیروگاه‌ها موظفند در فصول مختلف سال، به‌ویژه در تابستان که فرصت مناسبی برای ذخیره‌سازی سوخت مایع فراهم است، سبد سوخت خود را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که در ماه‌های سرد سال، تأمین برق بدون چالش ادامه یابد.

در اوایل مرداد امسال، تصمیمی اتخاذ شد که نیروگاه‌ها را مکلف می‌کرد از ۱۰ مرداد به بعد، روزانه ۴۰ میلیون لیتر نفت‌کوره مصرف کنند. این در حالی است که مصرف واقعی در نیروگاه‌ها به‌طور میانگین تنها ۲۴ میلیون لیتر در روز بوده است. نتیجه این عدم مصرف، کاهش ۲.۳ میلیارد لیتر نفت‌کوره در نیروگاه‌ها بود که به‌جای آن، نفت‌گاز بیشتری مصرف شد. این موضوع نشان‌دهنده عدم مدیریت بهینه سبد سوخت و تأثیر آن در تأمین انرژی در ماه‌های سرد سال است.   

با وجود افزایش بی‌سابقه مصرف گاز در دی و بهمن‌ امسال که در برخی روزها رکورد ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز را ثبت کرد، شبکه گازرسانی کشور پایدار باقی ماند و گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها مطابق تکالیف بالادستی تحویل شد. افزون بر این، میانگین تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها ۵۵ درصد بالاتر از تعهدات ابلاغی در سال ۱۴۰۳ بوده است.   

همچنین، طبق آمار رسمی، مقدار تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها در بهمن‌ ۸۶ میلیون لیتر در روز بوده که ۲۴ درصد بیشتر از سال گذشته است. این افزایش تأمین، بیانگر تعهد وزارت نفت در پشتیبانی از تولید برق پایدار در کشور است.   

مدیریت تأمین برق در کشور وابسته به تنظیم صحیح سبد سوخت نیروگاه‌هاست. در صورتی که مصرف نفت‌کوره در فصل گرم سال مطابق برنامه‌ریزی انجام می‌شد، امکان استفاده بهینه از منابع در ماه‌های سرد سال فراهم‌تر بود. با این حال، تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها در دی و بهمن‌، مطابق تکالیف ابلاغی و حتی در بعضی روزها فراتر از آن انجام شده است که نشان از پایبندی وزارت نفت به وظایف خود در قبال تأمین پایدار انرژی دارد.

توانیر: علت حدود ۲۰ درصد از ناترازی‌های ما، فعالیت ماینر‌ها است

محمد الله داد، معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر، درخصوص برخی تحلیل‌ها که فعالیت ماینر‌ها را علت اصلی قطعی‌های برق می‌دانند، توضیح داد: علت حدود ۲۰ درصد از ناترازی‌های ما، فعالیت ماینر‌ها است. اما برخی می‌خواهند همه مساله را نادیده بگیرند و آن را فقط به فعالیت ماینر‌ها مرتبط بدانند. ما در میان مصرف ماینرها، مصرف‌های مجاز هم داریم، اما متاسفانه این ۲۰ درصد غیرمجاز فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ مگاوات از برق تولیدی کشور به صورت غیرقانونی توسط مراکز غیرقانونی استخراج رمزارز مصرف می‌شود. هر ماینر به طور متوسط ۳.۵ تا ۴ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند. در واقع، به دلیل استمرار فعالیت ماینر‌ها در کل ساعات شبانه روز محاسبات نشان می‌دهد هر ماینر به اندازه نیاز برق ۱۰ خانوار برق مصرف می‌کند. با این حال حداکثر ۲۰ درصد علت ناترازی، مربوط به آنها است.

الله داد با بیان اینکه ما با کلیت ماینر‌ها مشکل نداریم، حمایت هم می‌کنیم، اضافه کرد: برنامه خوبی تنظیم کردیم تا ماینر‌های غیرمجاز را شناسایی و جمع آوری کنیم. امیدواریم با کمک مردم و دستگاه‌های ذیربط بتوانیم این شرایط را تا پیک سال بعد بهتر کنیم. در دستور اخیر مدیرعامل شرکت توانیر مقرر شده است انشعاباتی که به طور غیر قانونی مبادرت به استخراج رمز ارز به ویژه منازل، فروشگاه‌ها و دامداری‌ها می‌کنند، انشعابات آنها جمع آوری و به طور دائم برچیده شود.

همچنین الله داد، در رابطه با انتقاد مدیران صنایع و بخش تولیدی کشور نسبت به زیان‌هایی که درخصوص قطعی برق متحمل می‌شوند، درباره برنامه دولت برای سال ۱۴۰۴، گفت: این گونه نیست که این مشکل یک باره حل شود، برای سال ۱۴۰۴ مشکل برق به طور کلی حل نخواهد شد و، اما تلاش می‌کنیم وضعیت بهتر شود. اما با این میزان ناترازی که ما داریم، مساله در عرض یک سال حل نمی‌شود.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش