جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۴۷ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۲۳۶
دولت

رئیس‌جمهور:

اگر برخی از حالت سنتی قرون پیش خارج نشوند، زنان آنها را به زور خارج می‌کنند/ دوران حضور زنان در آشپزخانه گذشته است

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت,حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی
رئیس‌جمهور گفت که همه تلاش ما باید غرور و افتخار و عظمت این سرزمین و ملت باشد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز (شنبه) در مراسم تجلیل از قهرمانان بازی‌های المپیک و پاراالمپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو و قهرمانان سال ۱۳۹۴ در سالن اجلاس سران اظهار کرد: خوشحالیم که زنان پا به پای مردان در راهپیمایی ها، عزاداری ها، انتخابات، باشگاه ها و مسابقات، مدیریت جامعه و مناصب مدیریتی حضور پیدا کردند. آن دورانی که زن فقط آشپزی و بچه داری می کرد سپری شده است. البته این مسائل هم سر جای خود با اهمیت است، اما نمی توان وظایف زنان را تنها به درون خانه منحصر کرد.

 

وی ادامه داد: آیا خداوند همه عالم را برای مردها و تنها یک آشپزخانه سه در چهار را برای زن ها آفریده است. معلوم است که این حرف غلط است. اسلام دینی است که مرد و زن را دارای ارزش مساوی در کنار هم قرار می دهد. مگر فاطمه اطهر،  زینب کبری، مریم، ساره، هاجر، آسیه و آن همه زنان پر افتخار در طول تاریخ زنانی نبودند که درخشیدند و بار بزرگ مسئولیت را بر دوش گرفتند.

 

روحانی افزود: عده‌ای هستند که باید در برخی از مسائل مقداری از حالت سنتی چند قرن پیش خارج شوند و اگر خارج نشوند، زن‌های ما آنها را به زور خارج می‌کنند. ما خوشحالیم که در صحنه ورزش، زنانمان افتخار مضاعف می آفرینند.

 

رئیس دولت یازدهم با اشاره به موفقیت های بانوان در عرصه های ورزشی یادآور شد: دیدید که بانوان پرافتخار ما در همین ماه های گذشته از کیمیا و زهرا گرفته تا ساره چه نشاطی را در جامعه به وجود آوردند. این بسیار مهم است که زنان ما در باشگاه های ورزشی و مسابقات خود در سطح جهانی با عظمت ایرانی به تکنیک های ورزشی آشنا هستند و تلاش ماه ها و سال‌های خود را در سطح جهانی به نمایش می‌گذارند و به همراه آن عفاف و حجاب و فرهنگ ایرانی و اسلامی را در برابر دید جهانی قرار می دهند که این یک افتخار مضاعف برای ما است.

 

روحانی با بیان اینکه همه تلاش ما باید غرور، افتخار و عظمت این سرزمین و ملت باشد، افزود: ورزش وقتی به سطح جهانی می رود، مسابقات در سطح جهان تبدیل به یک موضوع ملی می شود. مسائلی که به فرد، مذهب و قومیتی خاصی تعلق ندارد و تمام اتباع ایرانی یکپارچه از نظر ملی از آن تاثیر می گیرند و برای ما بسیار اهمیت دارد.

 

وی اضافه کرد: یکی از آثار مهم ورزش، ایجاد نشاط،‌امید و شادابی است. ورزشکار یعنی انسان شاداب و امیدوار و کسی که به جسم و جانش شادابی می بخشد، اجتماع خود را در شادابی نگه می دارد.

 

رئیس جمهور در ادامه خاطر نشان کرد: تمامیت ارضی، انتخابات سراسری، حاکمیت ملی، هنر ایرانی، علم و دانش و ورزش از موضوعات ملی است و از طرفی برخی از مشکلات و نارسایی‌ها در زمینه محیط زیست، آب، اقتصاد و معیشت مردم هم ملی است. ما یک ملت واحدیم که یک قانون اساسی، یک کشور، یک رهبر عزیز و بزرگوار، یک دولت و یک مجلس داریم و همه تلاشمان باید غرور،‌ افتخار و عظمت این سرزمین باشد. ایران و ایرانی دو واژه‌ای است که در همه مسائل ملی باید به آن توجه کنیم.

 

وی ادامه داد: اگر ما به آینده امیدوار نباشیم و احساس نکنیم گشایش پیش روی ماست، حرکت و تلاشمان متوقف می شود. چطور امکان دارد ملتی به آینده خود امید نداشته باشد اما بتواند به تلاش خود ادامه دهد. این که گفته اند افضل اعمال امت انتظار و توجه است در واقع فرج هم به معنای گشایش است. روح هم که در قرآن آمده به معنای گشایش است و در کل ناامیدی با ایمان جمع نمی شود.

 

رئیس دولت تدبیر و امید همچنین تصریح کرد: عده ای هستند که می خواهند همواره مردم را به هر بهانه ای نسبت به آینده ناامید کنند، ایجاد ناامیدی، ضربه به منفعت ملی و مایوس کردن جامعه از حرکت است. چرا همیشه بعضی ها نصفه خالی لیوان را می بینند و هیچ موقع نصفه پر را متذکر نمی شوند.

 

وی با بیان اینکه باید مقایسه کنیم ورزش ما نسبت به دیروز در حال پیشرفت است یا پسرفت، افزود: اگر ورزش در اماکن و میادین مختلف در حال جلو رفتن است، یعنی مسیر ما درست است و باید به آینده امیدوار باشیم. امید یک سبد است و ما نیاز به سبد امید داریم. بخشی از این سبد امید مربوط به اقتصاد، بخشی مربوط به فرهنگ است و بخشی مربوط به ورزش است. در این سبد امید، اقتصاد باید درست حرکت کند و مردم نسبت به سود سرمایه شان و آینده زندگی خود امیدوار باشند. ثبات در مقررات و برنامه ریزی صحیح و حرکت درست اقتصادی به مردم امید می دهد.

 

روحانی اضافه کرد: امید است، که ما را وادار می کند صبح از خانه خارج شویم و به دنبال شغل و فعالیتمان برویم. امید انسان را به حرکت در می آورد و یک ملت برای پیشرفت و حرکت نیاز به امید و سبد امید دارند. وقتی هنر در سطح جهانی درخشش پیدا می کند و فیلم و موسیقی شما می تواند در سطح منطقه و جهان بدرخشد، این جزئی از سبد امید شماست،‌ یا وقتی دیپلماسی شما در سطح جهان حرکت درست دارد، موفقیت می آفریند، توطئه ها را می شکند، تحریم ها را پس می زند و حقوق ملت را احقاق می کند، این دیپلماسی جزئی از سبد امید شماست.

 

رئیس دولت یازدهم در ادامه بیان کرد: بخشی از این سبد، بخش سلامت جامعه و ورزش و قهرمانی است. قهرمانان ما امید آفرین و نشاط آفرین هستند. شما ورزشکاران در روزها و ساعت هایی همه ملت ها را پای صحنه تلویزیون میخ کوب می کنید که این یک قدرت بزرگ است. این حادثه مهمی است که در ساعاتی شما ورزشکاران خیابان را خلوت و یک خانواده و ورزش دوستان را در یک اتاق جمع می کنید و این کار بزرگی است که جمعی را از غصه ها،‌ فکرها و ناراحتی‌ها رها می کنید و چشم آنها به تلاش شما دوخته شده است.

 

وی ادامه داد: گاهی یک گل،‌ صدای شادی را در سراسر شهر و کشور بلند می کند و یک پیروزی در مسابقه دلها را شاد می کند. ما انسانیم و نیاز به شادابی، لبخند و خوشحالی داریم. فکر نکنیم که مردم بدون نشاط،‌خوشحالی و چهره باز می توانند از مشکلات فراوان زندگی عبور کنند.

 

روحانی با اشاره به اینکه گاهی نشاط باعث می شود ساعت ها غم فراموش شود، تاکید کرد: ورزش آرامش آفرین و نشاط آفرین است. خود ورزش آثار فراوان و دیدن مسابقات ورزشی لذت خاص خود را دارد. وقتی خودمان ورزش میکنیم عمدتا جسمی و مقداری روحی است و وقتی به ورزش نگاه می کنیم عمدتا روحی است که روی سلامت جسم هم اثر می گذارد. ورزش از دید ملی و سلامت و امید برای جامعه بسیار اهمیت دارد.

 

روحانی همچنین بیان کرد: مسابقات جهانی، المپیک و پاراالمپیک در گذشته بیشتر مردانه بود و قهرمانان مردان بودند، اما بحمدالله امروز نیم دیگر جامعه ما یعنی بانوان و زنان وارد صحنه ورزش و رقابت شده اند که هم پاسدار فرهنگ ایران و اسلام و هم پاسدار قدرت و توانمندی ملی در صحنه ورزش هستند.

 

رئیس جمهور همچنین به ورزشکاران پاراالمپیکی اشاره کرد و گفت: پاراالمپیکی‌ها یک امتیاز ویژه دارند و اینکه با تلاش و زحمت و رنج بیشتر افتخارات بزرگ ملی را برای ما آفریدند و می آفرینند. زمانی بعضی ها فکر می کردند که اگر جوان را به مسجد و باشگاه دعوت کنند، این دو با هم متضاد و متناقض‌اند که این فکر اشتباهی بود. دین ما هم ورزش و هم باشگاه دارد. دین هم دعا و عبادت دارد و هم ورزش و سلامت جسم.

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: این شما بودید که در وزشگاه ها ثابت کردید،‌ فرهنگ و ایمان همان جاست و در قهرمانی هایتان نام امیرالمومنین و قمر بنی هاشم را بر زبان جاری و در پیشگاه خداوند سجده شکر کردید. شما فرهنگ دینی، اسلامی و معرفت الهی را با ورزش در میدان مسابقات جهانی توام کردید.

 

رئیس جمهور یادآور شد: بعضی‌ها چقدر غصه خوردند و گفتند که در شب عاشورا اگر فوتبال در تهران باشد، چه خواهد شد و در این زمینه مرثیه ها سرودند، ولی شما در همان ورزشگاه با تجلیل از اباعبدالله و خاندان رسالت ثابت کردید، ورزشکاران و ورزش دوستان ما و ‌عاشقان فوتبال یادشان است که تاسوعا و شب عاشوراست و  امام حسین (ع) در عمق جانشان همانند خون جریان دارد.

 

وی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار کرد: ورزش ما، امید، نشاط،‌ فرهنگ و امنیت ملی است و وحدت و انسجام ملی ما در کنار ورزش حاصل می شود. وقتی قرمز و آبی با هم بازی می کنند، دیگر کرد و بلوچ و لر و عرب مطرح نیست. البته این یک مثال است و مسابقات دیگر هم به همین گونه است. چرا که در ورزش وحدت ملی به وجود می آید و خرده فرهنگ ها احساس می کنند زیر چتر فرهنگ ایرانی حضور دارند و ورزش برای ما غرور و وحدت ملی می آفریند.

 

رئیس دولت یازدهم با اشاره به اینکه امسال، سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است یادآور شد: این اقتصاد مقاومتی با ورزش ما هم ارتباط دارد، چرا که بخشی از ورزش ما، اقتصاد ورزشی است و ورزش می تواند توریسم ورزشی را به همراه داشته باشد و بالاتر از اقتصاد با ایران هراسی بجنگد و گفت‌وگوها و تعامل را با جهان به وجود بیاورد.

 

روحانی در پایان گفت: شما در کرمانشاه، دولت آمریکا را شرمنده کردید،‌ به کشتی گیران ویزا دادید و مردم بزرگوار کرمانشاه مهمان نوازی کردند و دنیا هم قضاوت کرد. این عظمت ایران بود. ما در کنار ورزش،‌ تعامل سازنده با جهان، نشاط برای اقتصاد و جاذبه گردشگری هم داریم پس ورزش هم امنیت،‌ وحدت، نشاط و غرور ملی و هم اقتصاد مقاومتی است و می تواند ما را در مسیر توسعه پایدار قرار دهد.

 

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش