به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان صبح امروز در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی کارگر در حرم امام خمینی (ره) برگزار شد،گفت:امروز روزی است که ما و کارگران شجاع، غیور و سختکوش پیمان میبندیم که برای عظمت بیشتر ایران و ایرانی بودنمان و همچنین برای پیشرفت کشور تلاشی مضاعف کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید در مسأله کار و اشتغال و زندگی کارگران واقعیات را ببینیم خاطرنشان کرد: اگر امروز کسی مدعی است که کارگران عزیزمان مشکلی ندارند واقعیت زندگی آنها را نمیدانند.
رییس جمهوری گفت: متأسفانه سالها در زمینه بهبود زندگی کارگران تلاش لازم انجام نشد. در هشت سال پیش از سال ۹۲ مشاهده میکنیم که فقط ۴۶ هزار اشتغال خالص ایجاد گردید.
روحانی با بیان اینکه برای بهبود وضعیت کارگران دو راه بیشتر وجود ندارد، تأکید کرد: راه نخست برای بهبود وضعیت مسیر شعار و وعده است. در این راه باید به صورت مداوم شعار و به مردم وعده بدهیم که فردا چنین و چنان خواهیم کرد. راه دوم، راه دیدن واقعیات،طراحی در برنامهریزی برای بهبود و پیشرفت زندگی مردم به ویژه کارگران است.
وی تصریح کرد: نخستین کاری که باید در کشور انجام شود این است که فضای کار افزایش یابد و مطالبه برای به کار گرفتن کارگر بیشتر شود. شایسته نیست کارگران برای انتخاب شغل خود آزادی نداشته باشند و مجبور باشند که کاری را با شرایط سخت و حقوق اندک بپذیرند. چرا که نخستین مرحله آزادی که ما از آن سخن میگوییم آزادی در انتخاب راه و مسیر، نوع شغل و متناسب بودن شغل با حقوق دریافتی و منصفانه بودن دستمزد است.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: من از کارگران میپرسم که آیا امروز در مقایسه با سال ۹۱ فعالیت کارگاهها، بنگاههای اقتصادی، کارخانههای متعدد و مزارع بیشتر شده یا این کارگاهها در مسیر بسته شدن و بیکار شدن کارگران حرکت کردهاند.
روحانی با اشاره به افزایش تولید گندم در کشور طی سالهای اخیر ادامه داد: من از کارگران میپرسم که آیا امروز مزارع سرزمین ما گندم بیشتری در اختیار مردم قرار میدهند یا هنوز برای واردات گندم ما نیازمند واردات از خارج هستیم.
وی با اشاره به توصیه رهبری مبنی بر اینکه نگاه مسئولان باید به سمت بیرون از کشور نباشد، خاطرنشان کرد: من از کارگران میپرسم که در سالهای ۹۰ تا ۹۱ برای نان سفرهمان نگاهمان به بیرون بود یا نه؛ ما در سال ۹۰ و ۹۱ چند میلیون گندم وارد کردیم؟. در سال ۹۵ وضعیت چگونه بود؟؛ آیا در سال ۹۵ ما همچنان وارد کننده گندم بودیم یا به خودکفایی در این زمینه رسیدیم و گندم را صادر کردیم.
وی با بیان اینکه آرزوی ملت این بود که روزی صادرکننده گندم باشیم، افزود: ما امروز ۳ میلیون تن گندم به خارج از کشور صادر میکنیم و این افتخار در سایه تلاشهای کشاورزان عزیز و کارگران تحقق یافته است.
رییس جمهوری کشورمان همچنین با اشاره به افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس و خودکفایی کشور در زمینه بنزین خاطرنشان کرد: از کارگران میپرسم که آیا از دیروز با افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس ما در مسیر خودکفایی بنزین قرار گرفتیم یا همچنان واردکننده آن هستیم؟ آیا برای ما افتخار است که از خارج بنزین وارد کنیم یا خودمان با تلاش کارگران خود آن را در داخل تولید کنیم؟
روحانی گفت: آنها که شعار میدهند باید امروز واقعیتهای کشور را ببینند و بدانند که امروز با وجود تقلیل قیمت نفت به یک سوم و یک چهارم سال ۹۱ آیا نباید افتخار کنیم که تبدیل به صادرکننده گازوییل شدهایم؟
وی با بیان اینکه چنانکه بخواهیم کشور در مسیر پیشرفت و عظمت قرار بگیرد باید به شعارها و وعدههای خود عمل کنیم، اظهار کرد: دولت یازدهم به وعدههای خود عمل کرده و با این عمل خود به کارگران نشان داده که شرایط بهتر برای زندگی امکانپذیر است.
روحانی با بیان اینکه در دولت یازدهم ۲ میلیون شغل جدید برای جوانان و میانسالان ایجاد شد، خاطرنشان کرد: با این وجود غصه ما در اشتغال هنوز تمام نشده است. گرچه ۲ میلیون نفر سر کار رفتهاند اما بیش از ۳ میلیون نفر هنوز بیکار هستند و درد و رنج آنان باید خواب را از ما و سایر مسئولان بگیرد.
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت در زمینه فعالسازی بنگاههای نیمه فعال، با بیان اینکه ایجاد اشتغال به معنای آن است که بنگاههای خوابیده و نیمه فعال را فعال کنیم، تصریح کرد: در سال ۹۵، ۲۴ هزار واحد نیمه فعال از سوی دولت وادار به حرکت شدند. با این وجود هنوز دهها هزار واحد غیرفعال و نیمه فعال وجود دارد.
روحانی در ادامه صحبتهای خود با تأکید بر لزوم حفظ حقوق و احترام کارگران گفت: باید برای فعالسازی واحدهای نیمه فعال سرمایه لازم جذب کنیم و به کارگران احترام بگذاریم.
وی با طرح این پرسش که آیا در دولت یازدهم سالی وجود داشته که حقوق کارگران و کارمندان کمتر از میزان نرخ تورم افزایش یابد، گفت: در سالهای پیش زمانی که تورم ۳۵ یا ۲۵ درصد بود میزان افزایش حقوق کارگران ۱۵ درصد بود اما در دولت یازدهم حقوق کارگران همواره بیشتر از نرخ تورم افزایش یافته است.
رییس جمهوری کشورمان با بیان اینکه دولت یازدهم در گام نخست تلاش کرد تا تورم را مهار کند، اظهار کرد: کارگران، حقوقبگیران و اقشار پایین جامعه کسانی هستند که بیش از دیگران از افزایش نرخ تورم ضرر میکنند و زندگیشان نابود میشود. در همین زمینه به کارگران اعلام میکنم که نرخ تورم مواد خوراکی که در مرداد ۹۲، ۵۱ درصد بود در اسفند ۹۵ نسبت به دوزاده ماه پیش از آن به ۷ درصد کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا، روحانی در بخشهای دیگری از صحبتهای خود با طرح این پرسش که چرا آنهایی که امروز شعار میدهند دیروز ساکت بودند و حرف نمیزدند، گفت: امروز دولت یازدهم اینترنت را به خانههای مردم برد و زنان خانهدار از داخل خانه با ابزارهای جدید مشغول به کار شدند. روستاییان نیز امروز با بهرهگیری از اینترنت میتوانند گردشگران خارجی را به روستای خود دعوت کنند.
وی تصریح کرد: آنهایی که میخواستند همه ابزارهای ارتباطی را قطع کنند امروز باید پاسخ دهند. دولت یازدهم در برابر تمام قدرتهای بزرگ در کشور که میخواستند وسایل ارتباطی را خاموش کنند، ایستادگی کرد.
رییس جمهوری اظهار کرد: آیا دیروز که رشد اقتصادی کشور منفی ۶.۸ درصد بود وضع مردم بهتر بود یا امروز که این نرخ به بیش از ۸ درصد رسیده است؟؛ آیا رشد منفی خوشحال کننده است یا رشد مثبت؟
روحانی همچنین با اشاره به خودکفایی کشور در زمینه تولید گاز طی سالهای اخیر خاطرنشان کرد: در زمستان سال ۹۰ همسایه ما گاز را بر ما قطع کرد و ما مجبور شدیم که برای سرد نماندن خانه روستاییان، گاز را ۹ برابر قیمت خریداری کنیم. این اتفاق در سال قبل نیز افتاد و همان کشور به امید بالا بردن قیمت گاز را قطع کرد اما مردم ما توانستند با تولید داخل زندگی خود را در زمستان سرد ادامه دهند. آن کشور نیز پس از ۱۵ روز مجدداً گاز را وصل نمود. در این شرایط باید پاسخ داده شود که آیا عزت امروز بهتر است یا شرایط دیروز.
وی با تأکید بر اینکه همه نگاه و کوشش دولت برای رفاه کارگران است گفت: من از روز نخست با آقای ربیعی که زندگی کارگری داشته و مشکلات آنها را میداند دستور دادم که باید کاری کند که حقوق کارگران و مستمریبگیران هرساله بالاتر از نرخ تورم قرار بگیرد. من همچنین در پایان سال نخست دولت به او گفتم که به هر قیمتی شده باید برای خانوادههای دارای دو معلول مسکن تأمین کند.
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به تحقق وعده تأمین مسکن برای خانوادههای دارای دو معلول افزود: زمانی که آقای ربیعی به من خبر تحقق این وعده را داد شکر خدای را به جای آوردم و به او گفتم که از امروز باید به فکر تأمین مسکن برای خانوادههای دارای یک معلول باشند.
روحانی با بیان اینکه ما دولت شعار،سخن و گفتار نبودیم بلکه دولت عمل و کردار هستیم، به دستور خود برای استرداد لایحه قانون کار از مجلس اشاره و خاطرنشان کرد: دولت لایحه قانون کار که از سوی دولت پیشین به مجلس داده بود را پس خواهد گرفت چرا که رفاه و حقوق کارگران برای دولت از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با تأکید بر اینکه دولت منافع و امنیت شغلی کارگران را مورد نظر و تأکید خود قرار میدهد، گفت: زمانی که روحانی سخن از امنیت بر زبان میآورد بدانید که منظورش امنیت شغلی است. چرا که معتقد است بدترین ناامنی امنیت شغلی است. باید تلاش کنیم که زندگی کارگران کشور را در مسیری صحیح قرار دهیم.
رییس جمهوری در ادامه صحبتهای خود با تأکید بر لزوم افزایش صادرات در کشور اظهار کرد: کارگران افتخار اقتصاد، ملت ایران و جهان اسلام هستند و زمانی که محصول کار آنها به دنیا صادر شود، عزت و لذتشان بیشتر خواهد شد. کارگران فقط حقوق نمیخواهند بلکه میخواهند محصول کار دست و فکرشان در سطح دنیا مورد استفاده قرار گیرد و زیر اجناس موجود در بازارهای جهانی عبارت «ساخت ایران» حک شده باشد.
روحانی با بیان اینکه دولت تلاش میکند که راه را برای صادرات فراهم نماید، افزود: افتخار کار و کارگر در صادرات است. در همین زمینه امروز بازار کشورهای شمالی آنچنان آماده جذب محصولات ایرانی است. ما در زمینه تولید برای صادراتمان با مشکل مواجه هستیم.
این کاندیدای ریاست جمهوری در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ماه جاری تأکید کرد: ۲۹ اردیبهشت امتحان بزرگ و روز سرنوشتساز ایران است و مردم باید میان عمل و وعده یکی را انتخاب کنند.
روحانی خاطرنشان کرد: ما در خرداد ۹۲ وعده دادیم، آمدیم و ایران را آبادتر و آزادتر و پیشرفتهتر کردیم همچنین زنجیرههای تحریم را باز کردیم و امروز نیز میخواهیم با مردان و زنان کارگر برای ۲۹ اردیبهشت پیمان ببندیم.
وی در پایان با بیان اینکه دولت یازدهم فرصت کار برای کارگران زن را فراهم کرد و آنها را از حقوقی برابر نسبت به مردان برخوردار نمود، اظهار کرد: ۲۹ اردیبهشت روز تصمیم ملت برای سرنوشت ایران عزیز خواهد بود.
- 14
- 2