شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۴۱ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۰۱۴
دولت

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به سخنان نبویان

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت,بهرام قاسمی
سخنگوی وزارت امور خارجه، سیاست وزارت امورخارجه را در مواجهه با بی اخلاقی ها، صبر و مدارا توصیف کرد و در عین حال گفت:اگر اظهارات نبویان صحت داشته باشد حتما کار قضایی خواهیم کرد و با جدیت پیگیری می کنیم.

به گزارش ایرنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه در نشست خبری خود و درپاسخ به سوالی در خصوص اتهامات اخیر سید محمود نبویان عضو جبهه پایداری نسبت به دستگاه دیپلماسی افزود: من نمی دانم که این شخص کیست و فرصت نکردم که ببینم چه گفته است اما آنچه در کلیت دیدم موضوعی بود که باید به آن می خندیدیم.

 

وی ادامه داد: موضوع خنده دار و عجیبی است. امیدوارم چنین چیزی وجود نداشته باشد و یک ایرانی آنقدر درایت و درک داشته باشد که این گونه بی پروا، ناروا، دورغ و نادرست سخن نگوید.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه این حرف بسیار ناپسند و غلط است، گفت: من نمی فهمم این سخنان را بر چه اساس و بر مبنای کدام اصول دینی و اخلاقی می توان مطرح کرد؟ تنها می توانم فکر کنم که شاید این صحبت ها، صحبت هایی است که از درون موساد و یا سیا شنیده و یا مطرح می شود.

 

قاسمی تصریح کرد: من نمی توانم باور کنم که در ایران عزیز، کسی بتواند در این حد، سخن غلط و دروغ را به این شکل مطرح و اتهاماتی وارد کند.

 

قاسمی با بیان این که سیاست ما در وزارت امور خارجه برخلاف همه بی اخلاقی هایی که در چند سال اخیر علیه این دستگاه وجود داشت، سیاست صبر و مدارا بود، یادآور شد: هرگز فکر نکردیم که به سیستم قضایی مراجعه کنیم و سعی کردیم با توضیح و سخن موضوع را حل و فصل کنیم.

 

وی تصریح کرد: اگر این سخن درست باشد، حتما کار قضایی خواهیم کرد و موضوع را با جدیت پیگیری می کنیم. این سخن، سخن تلخ و ناروایی است که نمی توان از کنار آن به راحتی عبور کرد و در روز روشن و در برابر ملت چنین اتهاماتی را علیه مسئولین که زندگی، کار و حیثیتشان را برای منافع ملی گذاشته اند، مطرح کنند.

 

اقدام مقتضی در صورت قانونی شدن تحریم
به گزارش ایرنا قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره تصویب احتمالی طرح افزایش های تحریم های ایران در کنگره و اینکه آیا این تلاشها با برجام تضاد ندارد؟ گفت: اگر این لایحه در نهایت به قانون تبدیل شد، ما تصمیمات و اقدامات خود را براساس تفاسیر و چارچوب‌هایمان اعلام می کنیم و تصمیم مقتضی را اتخاذ می کنیم.


سیاست خارجی یک بعدی نداشته و نخواهیم داشت
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال درخصوص اولویت های دستگاه دیپلماسی در دولت دوازدهم و اینکه در دولت یازدهم عمده روابط با کشورهای غربی بوده است، گفت: هرگز توسعه روابط با کشورهای همسایه در این سال ها مغفول نبود. اگر روابط ما با کشورهای جهان و سفرها را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می شویم با همه نقاط دنیا در آمد و شد بودیم و توافقاتی داشته ایم. ما سیاست خارجی یک بعدی نداشته و نخواهیم داشت.


قاسمی با تاکید بر اینکه توسعه روابط با همسایگان یک اصل جدی برای ما است که در دولت دوازدهم بیشتر به آن توجه خواهد شد، افزود: ما تنها معطوف به برجام نبودیم. با این حال برجام و آثار برجام، نوع مذاکرات و میزانی که برای آن صرف شده، موجب شده تا این مساله بیش از اندازه دیده شود.


وی درعین حال گفت:البته این یک کار تاریخی بود و امیدوارم با این روش به سایر مسائل ورود کرده و بتوانیم منافع بیشتری را نصیب کشور بکنیم.


وزارت خارجه در یک شکل و قالب متوقف نمی ماند/تاکید بر عملی ساختن اقتصاد مقاومتی
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییرات ساختاری در وزارت امورخارجه گفت: وزارت امور خارجه دستگاهی نیست که در یک شکل و قالب خاص متوقف بماند و در بسیاری از کشورهای جهان می تواند این طور باشد. بسیاری از مسائل حوزه سیاست خارجی لحظه ای است و تصمیم گیری ها می تواند به روز و آنی باشد.


قاسمی خاطرنشان کرد: همواره بحث کارآمدی و بهبودی کارایی می تواند مد نظر باشد یا اولویت ها از بخشی به بخش دیگری منتقل شود.


وی اضافه کرد:آنچه یک نماینده مطرح کرده است، من آگاهی کاملی ندارم ولی مصاحبه آن نماینده با تعاریف وزارت خارجه و کار حرفه ای که صورت می گیرد، منافات دارد.


این مقام عالیرتبه وزارت امور خارجه اضافه کرد: یکی از دوستان با این نماینده صحبت کرد و ایشان این مصاحبه را تکذیب کرد. با این وجود ما با تغییر مشکلی نداریم و اگر در این تغییرات، نیاز به مجوزهای سازمان امور استخدامی باشد، به این دستگاه رجوع خواهیم کرد. با این حال، اگر فکر کنیم ساختارهایمان را به کلی تغییر دهیم درست نیست هرچند ممکن است تغییراتی در برخی بخش‌ها صورت بگیرد.


قاسمی خاطرنشان کرد: همچنین یکی از تاکیدات دکتر ظریف، بهبود کارایی و عملی ساختن اقتصاد مقاومتی است.

 

گروه مخالف ترکیه در ایران نداریم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص طرح مسائل واتهاماتی از سوی ترک ها مبنی بر حضور عناصر پ.ک.ک. در ایران گفت: این اظهار نظرها فرافکنی وگفتار کذب است و حرف جدیدی نیست. ما در خاک خودمان هیچ گروه تروریستی وخشن را که بخواهد علیه همسایگان مان اقدام کند، نداریم.


قاسمی تاکید کرد: هیچ گروه مخالف ترکیه در ایران حضور ندارد و این خبرها فضا سازی رسانه ای با اهداف مشخص در برهه کنونی است.


حوادث بحرین نقض حقوق بشر است/در امور داخلی دخالت نمی کنیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درخصوص واکنش وزارت امور خارحه به هتک حرمت شیخ عیسی قاسم گفت: ما در رابطه با سایر کشورها و همسایگان، از اصل عدم مداخله در امور داخلی پیروی کرده و می کنیم.
قاسمی خاطرنشان کرد: آنچه در حوادث اخیر بحرین شاهد بودیم بسیار تلخ ونقض حقوق بشر است. متاسفانه این گونه اقدامات بعد از اجلاس ریاض رخ داد و همزمانی این اتفاقات قابل توجه و اعتنا است.


وی با بیان اینکه این اتفاقات محکوم و قابل سرزنش است، گفت:توصیه ما به دولت بحرین خویشتنداری و احترام به عقاید دیگران و دست کشیدن از ایجاد مزاحمت برای شهروندان خود است.


سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: سرکوب و متصل کردن مخالفین به خارج از مرزها می تواند در یک ظرف زمانی پاسخگو باشد ولی در جایی این مسائل فوران می کند و مشکلات بیشتر می شود.


سلاح و زرادخانه حرف اول را نمی زند/ناتوانی عربستان در یمن
قاسمی در رابطه با خرید سنگین تسلیحاتی عربستان از آمریکا عنوان کرد:ریاض فکر می کند نیازمند قدرت های فرامنطقه ای است و می تواند با سلاح و پول امنیت را خریداری کند در صورتی که تاریخ نشان می دهد امنیت خریدنی نیست.


وی ادامه داد: از سوی دیگر در یک کشور دیگر، شعار پول اول را انتخاب کرده و برای پول هر اقدامی را انحام می دهد و دموکراسی و حقوق بشر و سایر ادعاهای دیگر را مورد توجه قرار نمی دهد.آنها می گویند ما هزاران نفر را به کشتن می دهیم تا چند جوان بتوانند شاغل شوند.


به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه از هر زاویه ای که به این مساله نگریسته شود، وضعیت دشواری است که می تواند موجب ذهنیت غلطی شود که فکر کنند با سلاح می توان به همه چیز رسید در حالی که تاریخ نشان داده سلاح و زرادخانه حرف اول را نمی زند؛ نمونه این مساله را می توان در ناتوانی عربستان در برابر یمن دید.

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش