دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۰۵۸
دولت

آیت الله مصباح یزدی پیشگام انتقاد از رئیس جمهور شده است

لیدر مخالفان روحانی 

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت,آیت الله مصباح یزدی و حسن روحانی

یک روز پس از آنکه یک رسانه منتسب به اصولگرایان به روحانی توصیه نمود که در این شب ها توبه کند شاید فرصتی نباشد، آیت الله مصباح یزدی پدر معنوی پایداری ها هم در مدرک تحصیلی رئیس جمهور تشکیک کرد.او که روز شنبه نسبت به سخنان رئیس دولت در مورد نحوه حکومت امام علی (ع) انتقاد کرده بود دیروز مجددا به نطق رئیس جمهور اشاره و به وی در مورد تحصیلاتش کنایه زد.ناظران بسیاری افزایش تهاجم به حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات را پیش بینی کرده بودند.

 

با این حال رئیس جمهور در اظهارات اخیر خود در جمع اهالی رسانه از مخالفان خود خواست که لحن خود را تغییر و برادرانه سخن بگویند.اما به نظر می رسد نصیحت رئیس دولت چندان کارگر نیفتاده و اعتراض های سنگین به دولت از سطح چند رسانه معدود بالاتر رفته و به سطح پدران معنوی جبهه های مختلف محافظه کار رفته است.از همین رو است که پیش بینی شده است روز های سختی در انتظار حسن روحانی است.

 

آیت الله مصباح یزدی چه گفته است؟

آیت الله محمد تقی مصباح یزدی رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) دیروز گفته است: «در زمان انقلاب و جمهوری اسلامی ایران کسی که شخصیت برجسته کشور حساب می شود می گوید مشروعیت حکومت علی(ع) به رای مردم بود و جلوتر از آن حق نداشت بر مردم حکومت کند و خود حضرت گفته هرچه مردم بگویند و مردم به هرکس رای بدهند رای امام نیز اینگونه است.»

 

آیت الله مصباح با اشاره به نامه امیرمومنان به مالک اشتر ابراز داشت: «حضرت فرمودند «مسلمانان بعد از پیامبر با هم اختلاف پیدا کرده و نزاع پیدا کردند، هرگز به ذهن من خطور نمی کرد که بعد از پیامبر من را بگذارند و به سراغ کس دیگری بروند، هیچگاه خیال نمی کردم عرب چنین کاری کند، ناگاه دیدم مردم با کسی بیعت کردند» آیا این یعنی علی(ع) فرموده مردم به هرکس رای دهند من هم همان کار را می کنم؟»

 

وی عنوان کرد: «آن فرد این فرمایشات را دیده و چنین سخنی می گوید، واقعا چگونه می شود که گاهی چشمان انسان بر خورشید بسته می شود آفتاب را هم نمی بیند، حضرت می فرماید دیدم که مردم بیعت می کنند اما دست خود را کشیدم و بیعت نکردم تا این که داستان ارتداد پیش آمد و در زمان خلیفه اول گروه گروه از دین برگشتند و رسما اعلام کردند که اسلام را از بین خواهیم برد، از این رو امر دایر شد که اسلام به نابودی برود یا این که حضرت از حق الهی خود صرف نظر کند تا اصل اسلام محفوظ بماند.»

 

ریس موسسه امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که یکی از بدترین ظلم های دشمن این است که به افراد باورانده اند که پست تر و حقیرتر هستند، ابراز داشت: «ظلم دشمن این است که می گویند آموزه های حقوقی و سیاسی که ما القا می کنیم بهتر از دین است و اگر امر دایر به اجرای آموزه های دین و القائات آن ها باشد باید آموزه های آنان را مقدم داشت.»

 

وی عنوان کرد: «متاسفانه در بسیاری از کشورهای اسلامی و تحصیل کرده تحت تاثیر این مسائل واقع می شوند چون تحصیل کردگان آن ها در کشورهای خارجی این موضوعات را آموزش می بینند، در کشور ما بسیاری از کسانی که مقامات برجسته دارند تحصیل کرده های انگلیس و آمریکا هستند، حالا این که دکترا را گرفتند یا خیر نمی دانم اما می گویند در آن تشکیک وجود دارد اما تحصیلات آن ها غالبا در انگلیس و آمریکا بوده و به این موضوع هم افتخار می کنند.»

 

حملاتی که عادی است

براساس خبری که دیروز منتشر شده، آیت‌الله مصباح یزدی چنان ۴ سال اخیر، به دولت و شخص حسن روحانی حمله کرده است، اتفاقی که دیگر به امری معمول و عادی تبدیل شده است.

 

به گزارش «انتخاب»؛ آیت الله مصباح که ریاست موسسه پژوهشی امام خمینی را برعهده دارد، همواره در طول چندین سال اخیر تحصیل برخی از چهره های دولت روحانی و شخص او را در غرب مورد انتقاد شدید قرار داده است.

بار اول خرداد ۱۳۹۳ بود که آیت الله مصباح در کنایه ای مشخص گفت: تحصیل کردگان انگلیس و بعد آمریکا و فرانسه مهمترین انحرافات فرهنگی کشور را رقم زده اند؛ چرا که ساختار فکری آنها به دست آن کشورها ساخته شده است.

وی همچنین در خرداد همان سال با طعنه به روحانی، اظهار کرد: «برخی افراد عمامه به سر که دارای مسئولیت هستند، در واکنش به اجتماع مردم در خصوص بدحجابی و نگرانی علما از وضع دین و فرهنگ و تجمع روحانیت در فیضیه، آن‌ها را کسانی معرفی می‌کنند که اسلام را نشناخته‌اند و آن‌ها را متهم به توهم می‌کنند. باید از وی پرسید مگر خود تو دین‌ات را از کجا یاد گرفته‌ای؛ از فیضیه یا انگلستان؟»

 

مبتکر طرح اعزام طلاب به غرب

شاید کمتر کسی نداند، اما آیت الله مصباح که این روزها روحانی و چهره های برجسته دولت را به خاطر تحصیل در غرب نکوهش می‌کند، خود مبتکر اعزام طلاب به خارج در سال ۱۳۷۲ است. موسسه تحت نظر آیت الله مصباح در اولین مرحله از این اقدام، تعداد ده تن از طلاب موسسه به کشور کانادا و آمریکا عزیمت کردند. 

علی الظاهر دانشگاه مورد علاقه موسسه آیت‌الله مصباح، دانشگاه معتبر و مشهور مک‌گیل 

در کاناداست. آیت‏ الله مصباح یزدى خود نیز در ابتدا با سفر به کانادا و دیدار مستقیم با مسئولین دانشگاه مک‏گیل سعی کرد پلی بین موسسه خود و این دانشگاه کانادایی برقرار کند.

 

تکته قابل توجه اینکه هزینه این اعزام ها و...نه از جیب موسسه امام خمینی که از بودجه فرهنگی کشور می رود. در واقع، موسسه آیت الله مصباح در طول این سال ها همواره از بودجه سالانه کشور بهره مند بوده است.

حجت الاسلام سقای بی ریا و حجت الاسلام آقاتهرانی از جمله شاگردان مشهور آیت الله مصباح هستند که در کانادا و آمریکا تحصیل کرده و حتی «گرین کارت» این کشورها را هم اخذ کرده اند.

 

آقاتهرانی در اردیبهشت ۹۱، در واکنش به انتقادات به ماجرای گرین کارت، گفت: «حضرت آیت‌الله مصباح گفتند بین اصولگراها، جبهه پایداری‌ها را درست‌تر می‌بینم. آن وقت طرف می‌آید می‌گوید فلانی گرین‌کارت دارد، خب! دارد. می‌خواهی چه کارش کنی؟ آیا دعوا سر این است؟ اصلا محل دعوا اینجاست؟ داری مردم را از دعوا منحرف می‌کنی. چرا کسی که آقا درباره‌اش می‌گوید اسلام‌شناس است و بعد از شهید مطهری و علامه طباطبایی، الان چشمم به وجود مبارک ایشان روشن است و جای خالی آنها را ایشان پر کرده است، نظرشان درباره جبهه پایداری این است؟ آن وقت ما می‌آییم و حرف‌هایی می‌زنیم که اینها گم بشود. دعوا این چیزهایی است که دارند می‌گویند؟ عین آمریکایی‌ها.»

 

وی همچنین در آبان ماه سال ۹۰ به داشتن گرین کارت آمریکا اذعان کرده و گفته بود: «باید از افرادی که درباره گرین کارت داشتن من سخن گفتند، پرسید که آیا اصلا کارت باطل شده من را دیده‌اند یا خیر؟ اصلا آنها می‌دانند که من در آمریکا چکار می‌کردم؟ واقعا این افراد از چه چیزی فرار می‌کنند و هدفشان چیست؟!»

 

باتوجه به مسائل پیش گفته، انتقادات به دولت و روحانی بابت تحصیل در غرب چه درست باشد چه نباشد، که از اساس دلیل و برهانی برای نادرست بودن آن وجود ندارد، نباید از لسان چهره ها و گروه هایی بیان شود که خود مبتکر اعزام دانشجو به غربند و بهتر است چهره های برجسته، با دقت بیشتری سخن بگوید.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش