شایعه؛ این مهمترین کلمهای است که این روزها حولوحوش اتفاقات دولت وجود دارد. فردای انتخاب پیروزی حسن روحانی بهعنوان رئیسجمهور دولت دوازدهم، شایعه ورود و خروج افراد کابینه قوت بیشتری گرفت و همچنان که او مراسم تنفیذ و تحلیف خود را هم انجام داده است، باز این شایعهها ادامه دارد.
اما این روزها همین شایعه گریبان تیم رسانهای دولت را هم گرفته است. تیمی که اتفاقا یکی از وظایفش اطلاعرسانی دقیق و بهموقع برای جلوگیری از پخش شایعات است. اتفاقی که تا به امروز پاشنه آشیل دولت دوازدهم بوده است.
روز گذشته شایعهای منتشر شد مبنی بر اینکه حسن روحانی قرار است وظیفه سخنگویی دولت را به «معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی رئیسجمهور» اضافه کند و همچنین گفته شده است قرار است «رضا صالحیامیری»، وزیر ارشاد دولت یازدهم را به این سمت بگمارد. هماکنون «پرویز اسماعیلی» این معاونت را بر عهده دارد.عملکرد او البته مورد انتقاد بوده و حتی گاهی صدای دولتیها را هم در آورده است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در دولت یازدهم در جلسه رفع موانع تولید گفته بود: «متأسفانه گاهی اطلاعرسانی درباره کارهای سازنده و خوبی که انجام میدهیم، آنطور که باید صورت نمیگیرد و در مقابل، برخی افراد و رسانهها، ضعفهای دولت را برجسته کرده و به صورت چندبرابر جلوه میدهند که لازم است در این خصوص دقت و تمرکز بیشتری به خرج دهیم تا مردم از اقدامات مثبت و سازنده دولت آگاه شوند». مجید انصاری معاون حقوقی رئیسجمهور هم سال گذشته گفته بود که متأسفانه به دلیل ضعف تیم رسانهای آقای روحانی، برخی تصور میکنند دولت تدبیر و امید هیچ دستاوردی نداشته است.
اردیبهشتماه هم که زمان تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری بود، بیشترین زمان سخنرانیهای حسن روحانی به بیان عملکرد چهارساله دولتش سپری میشد که ضعف تیم رسانهای او را در بیاننکردن دستاوردهای دولت نشان میداد. این در حالی بود که رسانه ملی نیز در چهار سال دولت یازدهم روی خوشی به دولت روحانی نشان نمیداد تا جایی که مجید انصاری در انتقادی گفته بود: «صداوسیما رویکردش نسبت به خدمات دولت تخریبی و کاملا متفاوت بوده است.
فکر نمیکنم بعد از انقلاب اسلامی دولتی به اندازه دولت یازدهم مورد کملطفی رسانه ملی قرار گرفته باشد».عملکرد رسانه ملی هم باعث شده بود که سخنگوی دولت یازدهم بارها از آنها انتقاد کند. باید دید آیا روحانی علاوه بر تغییر برخی وزرا، سخنگوی خود را نیز تغییر خواهد داد؟ شاید او میخواهد با اضافهکردن مسئولیت سخنگویی به تیم رسانهای خود، پاسخگویی آنها را هم افزایش دهد.
پرویز اسماعیلی کیست؟
معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی رئیسجمهور حال حاضر دولت حسن روحانی، در رشته مهندسی الکترونیک تحصیل کرده است، خبرنگاری را با روزنامه «انتخاب» که از رسانههای جناح راستمیانه دهه ٧٠ محسوب میشد، شروع کرد. پرویز اسماعیلی در دهه ٨٠ دبیری سیاسی روزنامه «جام جم» و سپس مدیرمسئولی خبرگزاری «مهر» را بر عهده گرفت.
دبیرکلی انجمن روزنامهنگاران مسلمان، مدیر مسئولی روزنامههای جوان و تهرانتایمز نیز از دیگر فعالیتهای رسانهای او است. اسماعیلی در انتخابات ریاستجمهوری سال ٩٢ سخنگوی ستاد انتخاباتی رقیب اصلی حسن روحانی، یعنی محمدباقر قالیباف شهردار تهران، بود. او برادر محسن اسماعیلی، عضو حقوقدان شورای نگهبان است.
- 10
- 6