به گزارش نامه نیوز، المانیتور در گزارشی تحلیلی به بررسی شرایط روحانی در آغاز دور دوم ریاست جمهوری وی پرداخته و نوشته است؛
زمانی که حسن روحانی در سال ۹۲ به ریاست جمهوری ایران انتخاب شد وی یک مربی و حامی داشت: علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور اسبق دو دوره در ایران. در آن زمان علی رغم این حقیقت که روحانی تجربه های بی نظیری در دیپلماسی و امور امنیتی و همچنین تجربه گسترده در پارلمان و به عنوان یک روحانی ارشد داشت رقبای وی اما ادعا می کردند که رئیس جمهور واقعی رفسنجانی است.
اکنون که روحانی دوره دوم ریاست جمهوری خود را آغاز می کند و ایت الله رفسنجانی فوت کرده است، به نظر می رسد که حسن روحانی آماده است تا صفحه جدیدی را که با دوره نخست ریاست جمهوری وی متفاوت است را آغاز کند. دورانی که با دستاوردها، شکست ها و تغییرات دور نخست ریاست جمهوری وی شامل دستیابی به توافق هسته ای با قدرت های جهانی و ظهور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که دشمنی خود را با برجام اعلام کرده است متفاوت است.
اکنون به نظر می رسد که حسن روحانی ظرفیت آن را دارد که تفاوت ها و اختلاف نظرات را زیر چتر جمهوری اسلامی ایران جمع کند. و آنچه که وی در دوران تبلیغات انتخاباتی اش عنوان کرد که جنجال زیادی نیز به همراه داشت را در سخنرانی اش در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری و یا در مراسم تحلیف در پارلمان عنوان نکرد.
در مراسم تحلیف دور دوم ریاست جمهوری حسن روحانی در مجلس ایرانی نمایندگانی از سراسر جهان شاهد سخنرانی و سوگند یاد کردن روحانی بودند. نمایندگانی از حماس، حزب الله و جهاد اسلامی در کنار هیئت هایی از اتحادیه اروپا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورهای غربی. نمایندگان کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل کویت، قطرو عمان، گردهمایی که به وضوح نشان داد که جمهوری اسلامی ایران علی رغم همه تلاش هایی کشورهای رقیب نه تنها منزوی نشده است بلکه در تقابل با اغلب کشورهای جهان نیز قرار ندارد.
سخنرانی روحانی در مراسم روز تحلیف در مجلس ایران در واقع بخش دوم سخنرانی دو روز پیش وی در حضور رهبر ایران و در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری وی بود. محتوای سخنرانی و کلمات مورد استفاده رئیس جمهور نشان می دهد که سخنرانی روز تحلیف با دقت بسیاری نوشته شده بود. سخنرانی دقیق، میانه رو بدون نیش و کنایه به رقبا و یا بالا بردن انتظارات حامیان. روحانی در میانه ذهن ها حرکت کرد، گفت که دستانش را به سمت صلح دراز می کند و مسائل دیگری مانند پاسخ قدرتمند به هرگونه نقض برجام را مطرح کرد.
دوره دوم ریاست جمهوری فرصتی برای حسن روحانی است تا میراث سیاسی را از هاشمی رفسنجانی به ارث ببرد و فراتر از یک بازیگر اصلی که صدایش شنیده می شود دیده شود. برای دستیابی به این موضوع روحانی باید بازی تعادل را به دست بگیرد و اعتماد بیشتری را بدون رد شدن از خطوط قرمز کسب کند.
- 16
- 1
ناشناس
۱۳۹۶/۵/۱۷ - ۱۲:۵۲
Permalink