جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۱۰ - ۱۹ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۱۶۵
دولت

جهانگیری: آیت‌الله هاشمی بعد ۸۸ مانع حذف اصلاح‌طلبان شد/ هاشمی همواره خود را در معرض رای مردم قرار می‌داد

اسحاق جهانگیری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: از رویکردهای اصلی آیت‌الله هاشمی این بود که علیرغم حضور در بالاترین مسئولیت‌هایی که مورد نقد مردم قرار می‌گرفت همواره خود را در معرض رای مردم قرار می‌داد زیرا فکر می‌کرد با رای مردم بهتر می‌تواند عمل کند.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز در نخستین کنگره سالگرد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: قبل از هر چیز این غم جانکاه و مصیبت بزرگ را به همه بزرگواران، بیت آیت‌الله هاشمی و همسر عزیز و فداکارشان، فرزندان و اخوان عزیزشان تسلیت عرض کنم.

 

هاشمی برجسته‌ترین روحانی و سیاستمدار و مدیر برجسته معاصر است

 

وی ادامه داد: این کنفرانس که برای سالگرد مرحوم آیت‌الله هاشمی برگزار شده، فرصتی برای بازخوانی مردی است که در سخت‌ترین مقاطع مبارزه سیاسی، استقرار جمهوری اسلامی و پیشرفت نظام، حضوری برجسته و حتی در برخی از مقاطع منحصر به فرد داشته است.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه هر منصفی که به تاریخ ایران بنگرد، از سال‌های دور تا آخرین لحظات حیات آیت‌الله هاشمی، نام ایشان را در میان فعال‌ترین و تاثیرگذارترین روحانیون، مبارزان، سیاستمداران، روحانیون، نذسزلت و... مثال می‌زند، اظهار داشت: اگر می‌خواهیم پنج روحانی، سیاستمدار و مدیر برجسته را نام ببریم، حتما آیت‌الله هاشمی برجسته‌ترین است.

 

هاشمی در میانه انقلاب، اصلاحات و اعتدال بود

جهانگیری افزود: در هیچ صحنه‌ای از مبارزات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، سازنندگی، اصلاحات و اعتدال را نمی‌توان یافت که هاشمی در میانه آن نباشد. این وسعت حضور و قدرت تجزیه و تحلیل مطالب از سوی دیگر، به آیت‌الله تفکر چند بعدی و مدیریتی همه جانبه داده بود.

 

وی با باین اینکنه آیت‌الله هاشمی از نظر معرفتی، عالمی روشن‌بین بود و قرآن در کانون فهم او قرار داشت، تصریح کرد: آیت‌الله هاشمی هیچ از آموختن و تدبر در آموزه‌های دینی غافل نبود. او تا روزهای پایانی حیات، گروهی داشت که به صورت منظم در مسائل قرآن تحقیق می‌کرد که بخشی از آنها منتشر شده است.

 

آیت‌الله هاشمی برای توسعه ایران الگوی خود را امیرکبیر قرار داد

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی به لحاظ فرهنگی ایران را عمیقا می‌شناخت و در اندیشه به فکر توسعه ایران بود، خاطرنشان کرد: آیت‌الله هاشمی برای توسعه ایران الگوی خود را امیرکبیر قرار داد. امیرکبیر در قبل از پیروزی انقلاب برای آیت‌الله هاشمی به عنوان کسی که به سازندگی ایران پرداخت، سرمشق شد و کتاب امیرکبیر را نوشت.

 

جهانگیری اضافه کرد: ارتباطات و مطالعاتش به گونه‌ای بود که وجب به وجب ایران را می‌شناخت و جزء به جزء فرهنگ ایران را آشنایی داشت.

 

هاشمی آرمانگرای واقع‌بین بود

وی با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی از لحاظ سیاسی آرمانگرای واقع‌بین بود، ابراز داشت: ایشان آرمان‌های بزرگی برای ایران تصور کرده بود ولی در عین حال، واقع بین بود. انقلابی جامع‌نگر بود. تا مرز شهادت رفت ولی لحظه‌ای تردید در راه مبارزه نداشت ولی در عین حال، همه حرکاتش از جامعیت برخودار بود.

 

معاون اول رئیس‌جمهور یادآور شد: آیت‌الله استراتژیستی توسعه‌گرا بود. او در دولت، مجلس، مدیریت جنگ، پیشبرد صلح، توسعه روابط بین‌المللی و منطقه‌ای، اصلاحات و اعتدال نقش کارسازی داشت.

 

مجلس در زمان هاشمی در راس امور بود

جهانگیری با بیان اینکه در اوایل انقلاب که لازم بود نهادهای انقلابی شکل بگیرد، آیت‌الله هاشمی در هر کجا که حضور یافت، آن نهاد هم توسعه یافت، بیان کرد: ایشان وقتی به مجلس رفت، مجلس در راس امور قرار گرفت. وقتی به دولت رفت، دولت در خط مقدم سازندگی و توسعه کشور قرار داشت.وقتی به مدیریت جنگ رسید، گره‌گشای جنگ شد و وقتی نیاز بود صلح را پیش ببرد به امام گفت اجازه بدهید من قطعنامه و صلح را اعلام کنم، آنگاه شما مرا به خاطر عدم مدیریت درست جنگ محاکمه کنید.

 

وی با تاکید بر اینکه آیت‌الله هاشمی مسائل منطقه‌ای را به بهترین نحو ممکن حل کرد، بیان کرد: در دوران آیت‌الله هاشمی در ریاست جمهوری بهترین روابط را با کشورهای عربی داشتیم که با تدبیر ایشان بود. با تدبیر ایشان در همین سالن کنفرانس اسلامی با حضور همه سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

 

هاشمی خود را همواره در معرض رای مردم قرار می‌داد

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی سیاستمداری مبتنی بر مردم بود، گفت: ایشان بر انتخابات باور داشت و تاکید بر انتخاباتی آزادی داشت که حقوق مردم رعایت شود و از انتخابات با مشارکت بالا صحبت می‌کرد. از رویکردهای اصلی ایشان این بود که علیرغم حضور در بالاترین مسئولیت‌هایی که مورد نقد مردم قرار می‌گرفت همواره خود را در معرض رای مردم قرار می‌داد زیرا فکر می‌کرد با رای مردم بهتر می‌تواند عمل کند.

 

هاشمی بدون عافیت‌طلبی، رئیس‌جمهور درست کرد

جهانگیری با اشاره به ردصلاحیت آیت‌الله هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ اظهار داشت: در انتخابات سال ۹۲ به صحنه آمد ولی ناباورانه ردصلاحیت شد. فکر می‌کردند با رد صلاحیت او صحنه را ترک می‌کند ولی او قهر نکرد و عافیت‌طلبی نکرد ولی ایشان با تدبیر، رئیس‌جمهور درست کرد. من آن زمان رئیس ستاد ایشان بود. در همان موقع نزد ایشان رسیدیم و گفتم تکلیف چیست؟ گفت فلانی من همان هاشمی دیروز هستم با کمترین تغییر. با همان نزدیکی با رهبری. ستادها را جمع کنید. حتی اعتراض هم نکرد. ایشان تدبیر کرد و آقای روحانی را رئیس‌جمهور کرد.

 

وی افزود: ایشان برای انتخابات مجلس ۹۴ و انتخابات خبرگان و آن رای عظمیی که مردم به ایشان دادند، فکر کرده بود. برای انتخابات ۹۶ از اوایل ۹۵ فکر و برنامه‌ریزی می‌کرد و من حداقل سه بار با ایشان صحبت کردم و چه اصراری که آقای روحانی در انتخابات ۹۶ کاندیدا شوند.

 

مردم با رای بالا به آیت‌الله هاشمی نشان دادند همچنان ایشان را قبول دارند

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه با رای بالایی که مردم در انتخابات مجلس خبرگان به آیت‌الله هاشمی دادند همه دیدند که مردم همچنان ایشان را قبول دارند، تصریح کرد: در مراسم بدرقه موج عظیمی او را بدرقه کردند.

 

جهانگیری با بیان اینکه آقای هاشمی نظریه توسعه داشت و برای تکنوکرات‌ها یک الگو و سرمشق بود، خاطرنشان کرد: آیت‌الله هاشمی مفهوم توسعه را می‌فهمید. فن‌سالاران زیادی دور آیت‌الله هاشمی جمع شدند. آقای هاشمی اقتصاد را اینگونه می‌دید که هم باید به روستاها رسیدگی کرد و هم کارهای بزرگ انجام داد.

 

بعد از خطبه هاشمی درباره مترو، کسی جرات نکرد حرفی بزند

وی با اشاره به وضعیت کشور در زمان جنگ ابراز داشت: در زمان جنگ یک میلیارد دلار برای اداره کشور بود. در آن دوران سخت، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به دنبال ساخت مترو بود. نمایندگان مجلس پیش او رفتند. گفتند مشکلات زیاد است، وقت مترو نیست.

 

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: ایشان سعی کرد ما را قانع کند و در خطبه نمازجمعه درخصوص مترو صحبت کرد و بعد از خطبه کسی جرات نکرد حرفی بزند.

 

آیت‌الله هاشمی مشاوری صادق برای امام و رهبری بود

جهانگیری با بیان اینکه کارهای بزرگی برای کشور انجام داد، عنوان کرد: طرح‌های بزرگ ما از سد و فولاد گرفته تا پروژه‌های عظیم در زمان مدیریت آیت‌الله هاشمی راه‌اندازی شد. ایشان مشاوری صادق برای امام و رهبری بودند و تا آخرین لحظات از ستون اصلی انقلاب دفاع کردند و اصرار داشتند از انقلاب باید دفاع کرد.

 

وی با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی سند هویت انقلاب است، یادآور شد: نمی‌توان از او گذشت. آیت‌الله هاشمی رفسجانی مرد عبور از بحران بود. هاشمی مرد صبر و امید بود. کسی او را ناامید ندید و برای روزهای سخت برنامه داشت. مرد مدارا و تدبیر بود و همیشه در میانه میدان بود.

 

آیت‌الله هاشمی بعد ۸۸ مانع حذف اصلاح‌طلبان شد

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید اینکه امروز ایران پیش از همیشه به اندیشه و مشی ‌آیت‌الله هاشمی رفسنجانی احتیاج دارد، بیان کرد: مشی که به اعتدال فکر می‌کند، مشی که برای جلوگیری از فرسایش کشور برنامه داشته باشد و مشی که از حذف نیروهای انسانی کشور ممانعت می‌کرد.

 

جهانگیری اضافه کرد: آیت‌الله هاشمی از هیچ تهمتی هراس نداشت. شجاعانه وارد میدان می‌شد. وقتی اصلاح‌طلبان فکر می‌کردند برای حذف رقیب، هاشمی مانع است، با آن مخالف کردند. بعد ۸۸ نیز مانع حذف اصلاح‌طلبان شد و ایستاد. بعد ۸۸ با ایشان صحبت می‌کردم. ایشان گفت می‌خواهند جریان قوی از انقلاب حذف کنند اما من ایستادم و نمی‌گذارم.

 

 

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش