دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۳۷ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۳۹۰۲
دولت

وزارت کشور:

ادعای جمعیت ۸ میلیون نفری در امر کولبری غیرصحیح و غیر علمی است

وزارت کشور,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
بر اساس مفاد آئین نامه ساماندهی مبادله در بازارچه‌های غیر رسمی موقت مرزی ساکنین روستا‌ها تا شعاع ۲۰ کیلومتری از نوار مرز در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه و روستا‌های شعاع ۵۰ کیلومتری در استان سیستان و بلوچستان مشمول آین آئین نامه هستند.

به گزارش ایلنا، در پی انتشار خبری در یکی از رسانه‌ها با ادعای بیکاری ۸ میلیون کولبر، معاونت امنیتی و انتظامی وزارت کشور توضیحاتی را ارائه کرد. در این جوابیه آمده است:

 

با توجه به ضرورت ساماندهی مبادله کالا در بازارچه‌های موقت مرزی (موسوم به معابر کولبری) به دلیل ایرادات دستگاه‌های نظارتی و بازرسی از روند و شیوه فعالیت معابر موصوف و فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در رابطه با مبارزه با قاچاق کالا و هم چنین سیاست‌های راهبردی دولت در امر بهبود وضعیت معیشتی مرزنشینان به ویژه در استان‌های غرب و جنوب شرق کشور، آئین نامه "ساماندهی مبادله کالا در بازارچه‌های غیررسمی موقت مرزی "، براساس همکاری و هماهنگی دستگاه‌ها و بنا به پیشنهاد مشترک وزارت صنعت، معدن وتجارت، گمرک ایران، ستاد مبارزه باقاچاق کالا و ارز و این وزارت در سال گذشته در راستای افزایش تقویت بنیه اقتصادی مرزنشینان، کنترل و کاهش زمینه‌های ورود کالا‌های غیرضرور و غیراستاندارد، حفظ شان و کرامت انسانی کولبران و تثبیت و پایداری جمعیت مرزنشینان با روش استقرار دستگاه‌های اقتصادی و گمرکی در بازارچه‌های موصوف، تدوین و درنهایت منجر به تصویب نامه مورخ ۷-۵-۹۶ هیات محترم وزیران گردید. با توجه به مشکلات فرآروی اجرای آئین نامه موصوف و حسب بازدید‌های میدانی به عمل آمده و طرح موضوع در جلسات کمیته نظارت بر دستور العمل اجرایی آئین نامه یادشده به منظور رفع موانع و مشکلات اجرای کامل تصویب نامه و نیز افزایش بینه اقتصادی مشمولین طرح، با همکاری دستگاه‌ها وسازمان‌های اجرایی مرتبط برخی از مفاد آئین نامه موصوف بازنگری و در جلسه تاریخ ۹-۳-۹۷ هیات محترم وزیران مصوب گردید. از جمله مهم‌ترین امتیاز‌های اصلاحیه تصویب نامه و شرایط مترتب بر آن از این قرار است:

 

* سقف کلی میزان تخفیف سود بازرگانی در آئین نامه اولیه به میزان ۹ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده بود که با توجه به جمعیت مشمول طرح (حدود ۴۷۰ هزار نفر-۱۳۲ هزار خانوار)، تخفیف سود بازرگانی در اصلاحیه به میزان ۴۲ هزار میلیارد ریال به صورت سالانه افزایش و به همین تناسب سود بازرگانی برای مرزنشینان ماهانه به مقدار ۷ میلیون ریال تعیین و برای هر خانوار به مقدار ۲۸ میلیون ریال تعیین شده است.

 

*به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و افزایش درآمد‌های حاصله برای خانوار‌ها و تجار و بازرگانان، عبور (ترانزیت) اقلام کالا‌های مورد نیاز مرزنشینان از سایر مبادی و نیز بازارچه‌های مرزی و گمرکات مجاز است.

 

* جهت ایجاد زمینه‌های اشتغال مولد، زود بازده و پایدار در مناطق مرزی مشمول طرح، در اصلاحیه مربوطه کار گروهی به مسئولیت سازمان توسعه تجارت ایران و با عضویت دستگاه‌ها و سازمان‌های اقتصادی و بازرگانی از جمله جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و... به منظور تدوین برنامه‌های جامع و مورد نیاز و جایگزین پیش بینی شده است.

 

* عملیاتی نمودن و فعال سازی مناطق ویژه اقتصادی مصوب و دارای مجوز شامل بر مناطق ویژه اقتصادی بانه و مریوان در استان کردستان، قصر شیرین و اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه و سیستان و میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان به عنوان یک راهبردی اصلی در توسعه اقتصادی مناطق مرزی در اصلاحیه منظور شده است.

 

* به منظور توسعه گردشگری و فعالیت مناسب واحد‌ها و اصناف در شهرستان‌های مشمول طرح، امکان عمده فروشی، حمل و خروج تجمیعی و تجاری کالا‌های وارداتی مشمول در اصلاحیه آئین نامه به سایر نقاط کشور ممنوع شده است.

 

* تازمان استقرار کامل نمایندگی سازمان ملی استاندارد و سایر سازمان‌های مجوز دهنده بهداشتی، ایمنی و قرنطینه‌ای مورد نیاز در شهرستان‌های مشمول اجرای آئین نامه و در جهت تسهیل در ورود اقلام قابل ورود توسط تجار و بازرگانان و استمرار فعالیت مرزنشینان در بازارچه‌ها، رعایت ضوابط استاندارد‌های، بهداشتی و قرنطینه‌ای کالا‌های وارداتی در سطح عرضه و بازار توسط سازمان یادشده انجام می‌پذیرد.

 

*بعلاوه آئین نامه ساماندهی مبادله در بازارچه‌های موقت مرزی، صرفاً ساکنین روستا‌های شعاع ۲۰ کیلومتری مرزی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه و ساکنین روستا‌های شعاع ۵۰ کیلومتری در استان سیستان و بلوچستان را در بر می‌گیرد.

 

گفتنی است، ادعای جمعیت ۸ میلیون نفری در امر کولبری قطعاً غیر صحیح و غیر علمی است و با مرور سطحی نتایج سرشماری نفوس و مسکن کشوردر چند استان موضوع این شرایط، بطلان آن آشکار می‌شود.

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش