به گزارش فارس، علی یونسی دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی در میزگرد بحرانهای پیش روی ایران در سالن همایش های پیام به تحلیل خود از جوامع امروز ایران پرداخت و اظهار داشت: جامعه ما آسیب پذیر شده و با کمترین محرک برآشفته می شود.
وی افزود: مشکلات اخیر سبب تهدید پذیر تر شدن جامعه نسبت به گذشته شده است و متاسفانه جامعه تصمیم گیر و تصمیم ساز کشور نیز گرفتار این وضعیت است.
یونسی با طرح این پرسش که چرا جامعه ما چنین وضعیتی پیدا کرده تصریح کرد: جامعه از این نظر آسیب پذیر شده که بخشی از جامعه ما با کمترین تحریکی به اشفتگی می رسد یکی از دلایل آنها ناامنی فکری مردم است.
دستیار ویژه رییس جمهور در اقوام و اقلیت های دینی گفت: بی اعتمادی عمیق ریشه دار و تاریخی دولت (حاکمیت) و ملت وجود دارد و این بی اعتمادی تاریخی میان مردم و مدیرانشان موضوع جدیدی نیست ولی در سالهای اخیر با افزایش روبرو بوده است.
به گفته وزیر اسبق اطلاعات تجزیه و شکست در ایران در زمان های، قاجاریه و پهلوی بی اعتمادی ریشه داری را شکل داده که گریز از آن آسان نیست.
وی تاکید کرد: امروز با یک شایعه می توان مسئولان و تصمیم گیران کشور را وادار کرد که یک تصمیم را بگیرد یا نگیرند در این شرایط جامعه به سرعت در حالت التهاب قرار می گیرد.
یونسی ادامه داد: مدیران این جامعه نیز نمی توانند خارج از این پارادایم تصمیم گیری کنند چرا که آنها نیز برآیند این جامعه هستند یعنی در گذشته سیر می کنند
وی به تصمیمات در خصوص دریاچه خزر اشاره و تصریح کرد: پنج کشور ساحلی دریای خزر برای تعیین بخشی از رژیم حقوقی این دریا دور هم جمع شدند و تا این مسئله مطرح می شود عده ای می گویند مسئولان مملکت کشور را فروختند و فضا رابه سمتی می برند که مسئولان کشور گرفتار این وضعیت می شوند.
به اعتقاد دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی، علت این پیش داوری ها از سوی جامعه این است که مردم ما در گذشته زندگی می کنند و چون در گذشته به طور خاص در زمان قاجار، ایران به دلیل شکست از روسیه تزاری بخشی از کشور را از دست داد و این حادثه هنوز در ذهن ایرانیان باقی مانده است.
یونسی ادامه داد: در زمان مشروطه نیز اتفاقاتی افتاد که این باور در ذهن مردم ایران ایجاد شد که تمامی مشکلات و بدبختی ها تقصیر روسیه و انگلستان بوده و مدیران ما نیز ابزار دست این استعمارگران هستند.
به باور این فعال سیاسی اصلاح طلب، این دیدگاه به نوعی توهم توطئه است که حتی در اذهان گروهی که ادعا می کنند اعتقادی به این بحث ها ندارند نیز وجود دارد.
وی به گستردگی فضای مجازی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: این امکانات در کشور موجب شده تا شایعات به راحتی در کشور منتشر شود و وقتی این شایعات به توهمات گذشته پیوند می خورد موجب این می شود که مسئولان کشور به خیانت متهم شدند.
یونسی به تجمعات روحانیون در قم و طرح برخی شعارهایی حاشیه دار اشاره و تصریح کرد: چرا هر حادثه عادی که در کشور می افتد به سرعت نظام مورد اتهام قرار می گیرد؟
وی ادامه داد: جامعه روشن فکری و احزاب باید تلاش کنند و خود را از این پیش داوری ها خلاص کنند و جامعه را به سمت واقعیت های حاضر سوق دهند. مردم باید احساس کنند که دولت در تلاش است تا رفاه عمومی را برای مردم فراهم کنند.
یونسی تاکید کرد: دولت ها باید دنیا مردم را آباد کنند وقتی که ما به فکر درست کردن بهشت مردم هستیم دنیا مردم را به جهنم تبدیل کردهایم.
- 10
- 5