به گزارش مهر، حجت الاسلام حسن روحانی دوشنبه شب در جمع نخبگان آذربایجان غربی اظهار داشت: امروز دولت دوازدهم با معضلی بنام فشار ظالمانه از سوی آمریکا مواجه است که مردم ایران را تحت فشار قرار داده است و این موضوع آزمایش تاریخی برای همه ملت است.
وی با بیان اینکه این فشار و توطئه ها علیه ملت ایران است و همه باید در برابر توطئه ها مقاوم باشیم، افزود: من تردیدی ندارم ملت ایران در برابر این توطئه ها نیز همانند آزمایشات تاریخی با سربلندی خارج می شوند چرا که مردم این قدرت را دارند که تهدیدها را تبدیل به فرصت کنند.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه عزم مردم ما عزم راسخی است، تاکید کرد: همه استانها ظرفیت های خوبی دارند به خصوص استانهای مرزی به دلیل مزیت های صادراتی که در شرایط فعلی دارند می توانند در شرایط بهتری تحریم ها را پشت سر بگذارند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه صادرات در کشور جهش فوق العاده ای داشته است، ادامه داد: در طول هفت ماه گذشته صادرات در استانهای خرمشهر و آبادان ۳۰۰ درصد رشد داشته است که نشان دهنده تحرک فوق العاده صادرات در کشور است.
روحانی با بیان اینکه در شرق کشور نیز در بخش راه های خروجی به سمت افغانستان شاهد تراکم زیادی هستیم، گفت: در این بخش نیز آمار و ارقام ها رشد سه برابری را نشان می دهد.
رئیس جمهور با اشاره به موقعیت ویژه و ممتاز استان آذربایجان غربی و هم مرز بودن این استان با سه کشور خارجی از جمله ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان، افزود: سطح روابط ایران با سه کشور سالهاست دوستانه است و باید از این روابط نهایت استفاده را ببریم.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه هم اکنون حجم مبادلات ایران و عراق ۱۲ میلیارد دلار است که در سال آینده در نظر داریم این میزان را به ۲۰ میلیارد دلار افزایش دهیم، گفت: در شرایط تحریم شاهد فشارهای زیادی به مردم هستیم اما در استانهای مرزی این فشارها باید با استفاده از ظرفیت های موجود این استانها کم باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکا به تنهایی توان تحمیل فشار بر تمام کشورها به خصوص کشورهای منطقه را ندارد، خاطرنشان کرد: رابطه ایران با عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان ریشه ای و تاریخی است و کاملا دوستانه است و آمریکا توان تغییر سرنوشت ملت ها و کشورها را ندارد.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه روابط ایران با کشورهای همسایه نسبت قومی، خویشاوندی، فرهنگی، معنوی و تاریخی است، گفت: استانهای مرزی باید از این ظرفیت ها برای کاهش فشار تحریم ها بهره کافی را ببرند.
رئیس جمهور با بیان اینکه این موارد به معنی بی نقص بودن دولت نیست، افزود: هر کجا دولت و ملت با هم بودند توانستند به خوبی مسایل را پشت سر بگذارند چرا که تمام منابع دولت شامل مالیات، نفت و عوارض متعلق به دولت نیست بلکه منابع در دست دولت و متعلق به مردم است.
حجت الاسلام روحانی در بخش دیگری از سخنان خود بهره گیری از ظرفیت های گردشگری را از راه های توسعه کشور نام برد و اظهار داشت: توسعه صنعت گردشگری ضمن ایجاد اشتغال برای مردم منطقه زمینه تعامل فرهنگی بین دولتها را فراهم می کند.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به بخشی از مطالبات نخبگان عنوان کرد: در زمینه احیای دریاچه ارومیه به صراحت اعلام می کنم اگر تلاش دولت یازدهم و دوازدهم نبود امروز یک قطره آب در این دریاچه وجود نداشت و تبدیل به یک نمکزار خطرناک شده بود.
وی با اشاره به عواقب خشک شدن دریاچه ارومیه و تاثیرات منفی آن بر زندگی و معیشت ۱۵ میلیون نفر از مردم منطقه اضافه کرد: درست است دریاچه ارومیه احیا نشده اما به مرحله احیا رسیده است.
در این نشست تعدادی از نخبگان استان به بیان نظرات و مطالبات خود پرداختند.
روحانی: ۴ یا ۵ نوبت کمک جبرانی ۲۰۰ هزار تومانی دولت به خانوادهها/ نمیگذاریم فشار تامین کالاهای اساسی روی مردم باشد
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی امشب در جلسه شورای اداری استان آذربایجان غربی با اشاره به میلاد با سعادت پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص)، سیره کلام و رفتار پیامبر عزیز اسلام و اهل بیت (ع) را برای همه راهنما و الگو دانست و اظهار داشت: پیامبر اسلام(ص) فخر همه بشریت بویژه همه مسلمانان هستند و به وجود ایشان افتخار میکنیم و او بهترین الگو برای زندگی فردی و اجتماعی انسانها هستند.
رئیس جمهور افزود: پیامبر اسلام(ص) حکومتی را در عصر خود در مدینه تشکیل دادند که هنوز هم بشریت آرزو دارد شاهد چنین حکومتی باشد؛ در مدینهی پیامبر(ص) هیچکس دغدغهای نسبت به ظلم و بیعدالتی نداشت و حکومتی مبتنی بر عدل، انصاف، دادگری و همزیستی مسالمتآمیز را برای همه به ارمغان آورد.
روحانی با اشاره به اینکه برخورداری از اندیشه و سلیقه متفاوت موضوعی طبیعی و بدیهی است، تصریح کرد: همانطوری که انسانها در مراتب علم شبیه یکدیگر نیستند، طبیعی است که در فکر، اندیشه و سلیقه نیز یکسان نباشند؛ لذا باید همدیگر را تحمل کرد و این برای اداره جامعه یک موضوع اساسی و پایهای است و لازم است تا آستانه تحمل را بالا ببریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه پیامبر(ص) به انسانها آموختند که همدیگر را تحمل و به عدل و انصاف رفتار کنیم و همه باید تابع قانون باشیم، اضافه کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری وحدت و برادری ضرورت دارد و بدون تردید با یکپارچگی، همدلی و حضور در صحنه میتوانیم در مقابل توطئهها ایستادگی و مقاومت کنیم.
رئیس جمهور با قدردانی از استقبال شکوهمند مردم استان آذربایجان غربی و شهر خوی از کاروان تدبیر و امید، به اهمیت حضور مردم در صحنه های مختلف اشاره کرد و گفت: زمانی که دکتر ظریف در وین در حال مذاکره بود، در همان ایام به اصفهان سفر داشتیم و مردم استقبال تاریخی به عمل آوردند به نحوی که وزیر خارجه آمریکا در جریان مذاکرات خطاب به دکتر ظریف میگوید که استقبال مردم اصفهان از رئیس جمهور ایران را مشاهده کرده و اینگونه حضور مردم در صحنههای مختلف حتی در مذاکرات نیز تأثیرگذار است و نشان میدهد که با اتحاد و یکدلی در کنار هم قرار داریم.
رئیس جمهور اظهار داشت: مردم دلبسته نظام و کشور هستند و علت استقبال آنان از مسئولان هم همین است که این مهم امروز در شهرستان خوی قابل مشاهده بود و رفتار مردم با مسئولان درسآموز است.
روحانی گفت: من همیشه به چهره مردم دقت میکنم چرا که چهره خوشحال یا غمگین آنان آینه عملکرد مسئولان است که باید پیوسته به کسب رضایت آنان دقت کنیم.
وی افزود: در سال ۹۲ با تحریم و محدودیت صادرت نفت یک میلیون بشکهای کشور را اداره کردیم که بعدها مذاکرات با شش کشور بزرگ اتفاق افتاد که دو سفر برخی مقامات کشورهای منطقه مذاکرات را در سال ۹۳ از توافق نهایی بازداشت که ریشه آن به بازی با قیمت نفت باز میگشت که قیمت نفت را از ۱۲۰ دلار به ۳۰ دلار تقلیل داد.
رئیسجمهور اظهار داشت: در سال ۹۴ فشار بزرگی به کشور وارد شد و مشکلات زیادی اتفاق افتاد که بعدها توافقی حاصل شد و تولید نفتمان را دو برابر کردیم که این کار ۸۰۰ میلیون دلار هزینه در برداشت و همه دنیا دچار شگفتی شد که در زمانی کوتاه توانستیم این کار را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در همان سال توطئه بعدی در قالب اوپک و دیگران در قالب کاهش تولید نفت اتفاق افتاد که با دیپلماسی وزارت خارجه و وزارت نفت که کار ارزشمندی بود کشور در این برنامه استثنا شد اما باز هم بعدها توطئه دیگری با تحریمهای جدید بر علیه کشورمان راه انداختند اما به فضل الهی از همه توطئهها با آرامش عبور کردهایم.
روحانی گفت: تلاش دولت و مجاهدات آن سال باعث شد که تلخی آن سال با آن همه توطئه در کام مردم نماند.
وی افزود: دشمن اراده کرده بود تولید نفت ایران را به صفر برساند و قصد داشتند در ۱۳ آبا فشار سختی بیاورند اما نتوانستند و نمیتوانند تولید نفت ما را به صفر برسانند و حتی مجبور شدند برخی کشورها را از خرید نفت ایران معاف کنند چون دشمن نمیتواند آنچه اراده کرده است را اجرایی کند.
رئیسجمهور اظهار داشت: در این جنگ باید عزم و اراده قوی و برنامه داشته باشیم چرا که جنگ بی مشکل نمیشود اما معنیاش آن نیست که دشمنمی تواند بر ما غلبه کند بلکه اگر با هم اتحاد و یکپارچگی در کشور داشته باشیم دشمن را شکست میدهیم و ما میتوانیم دشمن را وادار به شکست کنیم.
وی افزود: امید به آینده باید همیشه وجود داشته باشیم و تردید نکنیم که از مشکلات عبور میکنیم اما باید واقعت ها را هم ببینیم، سختی و گرانی یک طرف قصه است، ما در بسیاری از کالاها از جمله انرژی جزو کشورهای ارزان دنیا هستیم مثلاً گازوئیل و بنزین در ایران حتی از عربستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان ارزانتر است.
رئیسجمهور اظهار داشت: در کالاهای اساسی نیز قیمتها را با دیگر کشورها مقایسه کنیم در مییابیم که عموماً در ردیف کشورهای ارزان قرار داریم اما باز هم همه تلاش دولت این است که در تأمین کالاهای اساسی فشار زیادی روی مردم نباشد.
وی افزود: اگر امنیت ۱۰۰ درصد به ایرانیهای خارج از کشور بدهیم که سرمایه و خودشان حفظ میشود تا برای سرمایه گذاری به کشور بیایند مشتاقانه در ساخت ایران با صدها میلیارد دلار ثروت در آن مشارکت میکنند چون به کشور و شهرهای خود و سرزمینشان علاقهمندند.
روحانی گفت: باید فرصتی فراهم کنیم تا همه مردم چه داخلی و خارجی و چه ایرانی و چه خارجی در اقصی نقاط کشور سرمایهگذاری کنند چون سرمایهگذاری تحولآفرین است.
وی افزود: آذربایجان غربی به عنوان استانی امن با همزیستی مسالمتآمیز اقوام ترک و کرد و مسیحی و مسلمان بستری مناسب برای سرمایهگذاری است و مسئولان این استان در کنار هم کار میکنند که این مهم میتواند بسیار ارزشمند و گرهگشا باشد.
روحانی گفت: باید قدر اسلام، نظام، برادری، رهبری و همدلیها را بدانیم تا بتوانیم در مقابل دشمن بایستیم و بران غلبه کنیم.
وی افزود: امروز در آذربایجان غربی ۵۰۰ پروژه افتتاح شد که این نشان میدهد چقدر میتوان در عرصه سازندگی کشور فعالانه عمل کرد.
رئیسجمهور گفت: باید نعمتهای خداوند را در استانهای مرزی قدر بدانیم و از مرزداران نیز مراقبت کنیم و فرصتهای مرزی را بیشازپیش برای صادرات و اشتغال بهرهبرداری کنیم.
روحانی اظهار داشت: هر کاری دولت انجام داده نسبت به وظیفهاش کمتر است و لطف مردم نسبت به خادمین خود همیشه لطف داشتهاند و انشالله با وحدت و یکپارچگی روزهای سخت را نیز پشت سر خواهیم گذاشت و چندی بعد دوباره جشن بزرگ انقلاب را در ۲۲ بهمن برگزار خواهیم کرد.
وی گفت: در ۴ تا ۵ نوبت در سال باید کمک جبرانی در حدود ۲۰۰ هزار تومان به خانوادهها بدهیم که دولت این کار را در دستور کار دارد.
روحانی: به دشمنان درس عبرت خواهیم داد
حسن روحانی دوشنبه شب در پایان سفر به استان آذربایجان غربی و در نشست خبری با خبرنگاران، ضمن قدردانی از استقبال پرشور و بسیار گرم مردم این استان از کاروان دولت تدبیر و امید، اظهار کرد: در جریان این سفر تصمیمات خوبی برای توسعه و آبادانی استان اتخاذ شده که امیدوارم با کمک یکدیگر بتوانیم همه آنها را محقق سازیم.
رئیس جمهوری افزود: اتصال ارومیه به راهآهن سراسری موضوعی بسیار حائز اهمیت بود و میتواند پایه بسیار بزرگی برای توسعه استان باشد و امیدواریم همه طرحها و پروژههایی که در جریان این سفر به مردم استان وعده دادیم، تا پایان سال ۹۹ اجرایی و عملیاتی شود.
وی با قدردانی از تلاش همه دستگاههای اجرایی، نیروهای مسلح و رسانهها در جریان سفر کاروان تدبیر و امید به استان آذربایجان غربی، گفت: رسانهها مسیر اتصال حکومت و مقامات مختلف به مردم هستند و در این شرایط تاریخی بار مسئولیت رسانهها سنگینتر است.
رئیس جمهور اهمیت وحدت و اتحاد اقوام و مذاهب گوناگون را مورد تأکید قرار داد و گفت: وحدت و اتحاد مثالزدنی ادیان، اقوام و شیعه و سنی در استان آذربایجان غربی بسیار ارزشمند است و میتواند الگو و نمونه باشد.
روحانی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت در خصوص تقویت سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن استان، اظهار کرد: یکی از ظرفیتهای بزرگ استان آذربایجان غربی معادن آن است و در صنعت نیز از توانمندیهای خاصی برخوردار میباشد و از آنجایی که استان مرزی است میتواند تولیدات خود را به راحتی صادر کند.
رئیس جمهور افزود: با وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار گذاشتیم که معادن را با شرایط سهل و آسانی به مردم و بخش خصوصی واگذار نماید و فعال شدن معادن میتواند تحولی در سطح استان ایجاد کند.
وی تصریح کرد: تلاش دولت این است که از ظرفیت استان در زمینه صنعت و معدن به طور کامل استفاده شود و از همه مسئولین دولتی استان میخواهم که سرمایهگذاری بخش خصوصی را در زمینههای مختلف تسهیل کنند.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اقدامات دولت برای ارتقاء شاخصهای توسعه استان، گفت: براساس گزارشی که استاندار ارایه کرده، شاخص استان در برخی از زمینهها بویژه در حوزه بهداشت و درمان به سطح متوسط ارتقاء یافته است و در حوزه گازرسانی نیز با توجه به اقداماتی که انجام شده امید است در سال آینده شاخص استان به حد متوسط برسد.
روحانی ادامه داد: در حوزه گردشگری استان نیز تصمیم گرفته شده، بودجه اضافهتری به استان اختصاص یابد تا جاذبههای فراوانی که استان از آن برخوردار است به خوبی احیاء معرفی شود؛ در سایر زمینهها نیز بدون تردید با پیگیری مسئولان استانی میتوانیم شاهد تحولات مثبت باشیم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش اختیارات استان و تمرکززدایی، تصریح کرد: یکی از تصمیمات مهمی که باید دنبال کنیم این است که استانها از اختیارات بیشتری برخوردار باشند؛ امروز در اینکه استان باید از مزایای مرزها برخوردار باشد، هیچ تردیدی وجود ندارد و دولت برای رونق بازارچههای مرزی آمادگی دارد، تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.
روحانی افزود: هدف دولت این است که مردم بهترین استفاده قانونی و مشروع را از مرز و در مسیر تبادلات با کشورهای همسایه داشته باشند.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه احیاء دریاچه ارومیه، گفت: تثبیت و احیاء دریاچه ارومیه جزو اهداف مهم دولت است و همه باید توجه داشته باشند که اگر اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم نبود، امروز دریاچه ارومیه به طور کامل خشک شده بود و دولت گام بسیار بزرگی در زمینه تثبیت دریاچه ارومیه برداشته است و با اهتمام ویژه قدمهای بعدی را برای احیاء دریاچه انجام خواهد داد.
روحانی خاطرنشان کرد: گردشگری یکی از اولویتهای اصلی برای توسعه استان آذربایجان غربی است و دولت همه توان خود را بکار میگیرد و امیدواریم بخش خصوصی هم مشارکت داشته باشد تا شاهد تحولی در صنعت گردشگری استان باشیم.
- 12
- 1