جمعه ۱۶ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۱۶ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۰۱۲
دولت

دست بسته اصلاح‌طلبان در دولت/ هیچ وزیر اصلاح‌طلبی حضور ندارد

اصلاحات,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

اگر نگاهی به کابینه دوازدهم دولت حسن روحانی بیاندازیم متوجه می‌شویم که وزرای اصلاح‌طلب و با گرایش اصلاح‌طلبی نسبت به دولت یازدهم خیلی کم شده است و جریان اصلاح‌طلب نقشی بسیار کمرنگ در دولت دوازدهم دارد. جای خالی حامیان دیروز روحانی در کابینه امروز او کاملا مشهود است. جریان اصلاح‌طلب که اکنون مورد هجمه جریان‌ها و افراد مختلف قرار گرفته است آیا در کابینه دوازدهم سهمی داشته است؟

 

آقای روحانی چقدر توانسته است کابینه را در چارچوب وعده‌هایی که در زمان انتخابات داده به کار ببندد. اگر وزرای اصلاح‌طلب در کابینه دوازدهم حضور دارند تا چه اندازه توانسته‌اند در چارچوب جریان حرکت کنند و مدافع جریان اصلاح‌طلب در ساختار دولت باشند. این افراد چقدر بر میثاق جریان اصلاح‌طلبی پایدار ماندند؟ فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در این باره نظرات متفاوتی دارند.

 

در کابینه دوازدهمهیچ وزیر اصلاح‌طلبی حضور ندارد

سید رحیم ابوالحسنی، فعال سیاسی ورئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ وزیر اصلاح‌طلبی در کابینه دوازدهم حضور ندارد، به «ابتکار» گفت: اگر این افراد از سوی احزاب اصلاح‌طلب معرفی شده باشند بله ما می‌توانیم بگوییم جریان اصلاح‌طلب تا چه اندازه از عملکرد آنها راضی بوده است. اما زمانی که فقط آقای ربیعی در دولت یازدهم و یک مدت کوتاهی در دولت دوازدهم مشغول بود ما وزیر اصلاح‌طلبی را در کابینه دوازدهم نداشته‌ایم، چگونه می‌توانیم در مورد عملکرد آنها اظهار نظر کنیم. 

 

وی گفت: اگر اصلاح‌طلبی را به این معنا در نظر بگیریم که راست سنتی نباشند، می‌توان آنها را اصلاح‌طلب نامید. من معتقدم که کابینه آقای روحانی اصلا اصلاح‌طلب نبود، چون احزاب و جریان اصلاح‌طلب آنها را معرفی نکردند. باید توجه داشت که جریان اصلاحات برخی از وزرا را قبول داشتند و این به معنای اصلاح‌طلب بودن آنها نیست. افرادی مانند آقای محمدجواد ظریف، وزیر خارجه که اصلاح‌طلبان ایشان را در هر دو دولت قبول داشتند.

 

این فعال سیاسی در ادامه افزود: تنها وزیر دولت دوازدهم که اصلاح‌طلب بود آقای ربیعی وزیر کار بود که ایشان نیز به خاطر انتقاداتی که نسبت به عملکرد ایشان وارد بود از دولت کنار گذاشته شد. از نظر من وزیری اصلاح‌طلب است که احزاب اصلاحات آن را معرفی کرده باشند و مسئولیت آن را بپذیرند. 

 

ابوالحسنی تصریح کرد: تعریف احزاب اصلاح‌طلب برای ما روشن است آنهایی که عضو شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان هستند. 

 

رئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی، خاطر نشان کرد: برخی از وزرا گزینه جریان راست بودند و عده‌ای هم گزینه جریان «اعتدال و توسعه» و تعدادی هم گزینه خود آقای روحانی بودند. بنابراین نمی‌توان گفت این وزرا، گزینه اصلاح‌طلبان بوده‌اند. ما در کابینه دوازدهم آقای روحانی وزیری نداشتیم بنابراین مسئولیتی هم در قبال آنها نداریم. من معتقدم آقای روحانی یک گردش به سمت جریان متمایل به راست انجام داده است. البته ما از انتخاب خود پشیمان نیستیم چون چاره‌ای نداشتیم. باید توجه داشت آقای روحانی گزینه ما نبود مورد حمایت ما بود. هر چند ایشان بی‌وفایی کردند و صحبت‌های ایام انتخابات را به کل فراموش کرده‌اند. به نظر من آقای روحانی از جریان اصلاحات بسیار فاصله گرفته است. 

 

وزرای اصلاح‌طلب تغییر رویکرد نداده‌اند، دولت تغییر کرده است 

عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان اما نظر دیگری دارد او معتقد است جریان اصلاحات در کابینه دوازدهم وزرای توانایی دارد، او اظهار کرد: نمی‌توان گفت ما اصلا در کابینه دوازدهم وزیر اصلاح‌طلب نداریم آقای زنگنه و حجتی و شریعتمداری اصلاح‌طلب هستند و همان رویکرد اصلاح‌طلبی را دارند. اما باید به یک نکته توجه کنیم که افراد در کابینه‌های مختلف ممکن است کارآمدی و کارکرد متفاوت داشته باشند. آنها عناصر بالادستی خود و هماهنگ بودن را در نظر دارند و با توجه به این شرایط تصمیم می‌گیرند. 

 

عبدالله ناصری تصریح کرد: ما وزرایی داریم که در زمان رئیس دولت اصلاحات وزیر بودند اما الان دیگر آن افراد سابق نیستند. که دلیل آن دو عامل است یکی اینکه آقای روحانی مانند رئیس دولت اصلاحات نیست. علت دوم، اینکه بعد از دولت احمدی‌نژاد اینها وارد یک ساختار جدید شدند از جمله وجود نهادهای موازی بسیار زیاد در این دولت است. نکته دیگر اینکه قدرت اجرایی دولت فعلی مانند زمان رئیس اصلاحات نیست و طبیعتا این انتظار را هم نمی‌توان داشت این افراد که در آن زمان در کابینه بودند الان هم همان درخشش و کارکرد را داشته باشند.

 

وی افزود: به نظر من وزرا هیچکدام تغییر نکردند برای مثال آقای دکتر غلامی اصلاح‌طلب در دوره اصلاحات رئیس دانشگاه همدان بود و در حال حاضر وزیر علوم و کاملا اصلاح‌طلب، اما وزارتی که ایشان تحویل گرفته‌اند نسبت به دوره اصلاحات نیست و بخش اعظمی از اختیارات و منابع مالی در دوره احمدی‌نژاد به جاهای دیگر منتقل شده است. آقای غلامی همان آقای غلامی چند سال پیش است اما ابزار آن دوره را در اختیار ندارد. این وزرا همان وزرای چند سال پیش هستند ولی واقعیت این است که به هر صورت انسجام و نظم داخلی کابینه و هیئت وزیران در دولت آقای روحانی مانند زمان رئیس دولت اصلاحات و مرحوم آیت‌الله هاشمی نیست، این خودش سبب افت کاری می‌شود. به علاوه اینکه برخی شیوه‌ای در پیش گرفته‌اند و آن تضعیف دولت است و باید گفت شرایط حال حاضر آقای روحانی بسیار سخت‌تر از شرایط آن زمان است. 

 

او در واکنش به این سخنان که گفته می‌شود وزرای اصلاح‌طلب در کابینه دوازدهم حضور ندارند، گفت: نه اصلا اینگونه نیست ما افراد زیادی را در دولت داریم که اصلاح‌طلب هستند و هیچ گاه هویت اصلاح‌طلبی خودشان را کنار نگذاشتند. آقای زنگنه و آقای غلامی اصلاح‌طلب هستند ولی این را باید در نظر بگیریم که بالاخره این افراد وزرای آقای روحانی هستند که ایشان یک اصلاح‌طلب تمام عیار نیست. این افراد وزرای دولت روحانی هستند و مجبورند به گونه‌ای عمل کنند که آقای روحانی و تیم ایشان می‌پذیرند. 

 

مشکلات باعث شده عملکرد وزرا دیده نشود 

داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه شرایط موجود باعث شده است عملکرد وزرای اصلاح‌طلب به خوبی دیده نشود، گفت: وجود وزرای اصلاح‌طلب در دولت حسن روحانی بسیار مهم بود و نباید کسی تردیدی داشته باشد. اما چیزی که در حال حاضر مطرح است این است که مسائل و مشکلاتی در کشور وجود دارد که اینها باعث شده است تا عملکرد وزرای اصلاح‌طلب به خوبی دیده نشود و در مجموع عملکرد مجموعه دولت هم به خوبی دیده نشود. قنبری افزود: دولت در یک بحرانی گرفتار شده است که در مجموع ابتکار عمل از آن گرفته شده است. 

 

نباید فراموش کنیم که بهترین کارنامه دولت در واقع متعلق به وزرای اصلاح‌طلب است. آنها در واقع جزو ژنرال‌های کابینه محسوب می‌شوند. آنها تجربه کاری داشتند و عملکرد قابل قبولی ارائه دادند. به لحاظ مدیریتی فرصت‌ها هدر داده نشد بلکه شرایط خارجی و کارشکنی‌های دلواپسان داخل باعث شد خیلی عملکرد آنها دیده نشود.

 

الهام برخوردار

 

ebtekarnews.com
  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش