یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۲:۳۲ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۷۴۲۵
دولت

جهانگیری: نشد یکبار خصوصی‌سازی شود و کسی نگوید فساد شده است

اسحاق جهانگیری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: امروز هرکس بخواهد درباره اقتصاد ایران صحبت کند یکی از عیوب آن را دولتی بودن اقتصاد می داند، اما نشده است که یک خصوصی سازی در ایران انجام شود و کسی نگوید فساد شده است.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری طی سخنانی در اختتامیه ششمین همایش شورای انجمن های علمی ایران با بیان اینکه در هر کشوری و نیز در ایران وقتی درک مشتری از مسائل بنیادین پیدا کنیم قدرت و شانس حل آن را بیشتر به دست خواهیم آورد، گفت: گاهی می بینیم یک موضوع بنیادی در طول چندین سال باقی می‌ماند و حل آن دشوارتر شده، چرا که درک مشترکی از آن و رسیدن به یک اشتراک در درک آن و راه کارهایش اختلاف نظر وجود داشته است و از این مسائل در کشور ما کم نیست.

 

وی افزود: شرایط امروز کشور دشوار و خطیر است، در این شرایط باید به درک مشترکی از خود مسئله و اجماع و تفاهم درباره آن مسائل به دست آوریم که به صورت طبیعی در شرایطی که موانع بیشتر می‌شود، سردرگمی و یاس هم بیشتر می‌شود و در این شرایط اگر به این برسیم که جامعه به آن عقلانیت رسیده که به جای سردرگمی و یاس به یک اجماع برسد ستودنی است.

 

جهانگیری تاکید کرد: در زمانی آمریکا پاکستان را تهدید کرد که اگر فلان شرایط در آنجا باقی بماند، تحریم می شود و آن وقت در همان کشور که گروه های متخاصم و افراطی فراوان است، همه این گروه ها زیر یک سقف جمع شدند و علیه دشمن مشترک به تفاهم رسیدند در حالی که اگر شرایط دیگری بود به روی هم اسلحه می کشیدند. این موضوع مهم است که ما هم در شرایط فعلی همه مان زیر یک سقف بنشینیم و برای آینده کشور اجماع کنیم.

 

معاون اول رییس‌جمهوری با بیان اینکه بالابردن سرمایه اجتماعی، اعتماد همگانی و امید به آینده، از جمله اقدامات مهمی است که در انجام آن باید بکوشیم، اظهار کرد: سرمایه اجتماعی مهمترین سرمایه ای است که می‌تواند برای حل مشکلات پیش روی جامعه بسیار اثرگذار باشد. الان هم نقطه کانونی دشمنان این است که کاری کنند مردم ناامید شوند و شکاف بین حکومت و مردم پیش آید. البته که ممکن است خطاهایی در کار باشد ولی بخش عمده ای از این موضوع ناشی از جنگ روانی دشمنان است.

 

جهانگیری با تاکید بر اینکه گفت‌وگوی ملی و توجه به آن از نیازهای امروز ماست، اظهار کرد: هیچ کشور و جامعه ای وقتی از خارج مورد فشار قرار می گیرد، مسائل داخلی اش را بیرون نمی ریزد بلکه به این سمت می رود که چگونه این مشکلات داخلی حل شود. بنابراین به اعتقاد من حل مشکلات داخلی در شرایط فعلی از هر کار دیگری مهمتر است.

 

وی با اشاره به ارتقای سطح استقلال و اقتدار ملی کشور در برابر مسائل جهانی،گفت: در ایام اخیر اجلاس ورشو برگزار می شود و عده ای با کمک اسرائیل و امریکا و عربستان می خواهند ایران را به عنوان کشوری معرفی کنند که همه باید از آن بترسند و ایران هراسی باب شود که البته در دوره ای هم این کار را کرده بودند و شکست خوردند و این بار هم به فضل الهی شکست خوردند و مفتضح شدند اما باید بدانیم که رویکرد عاقلانه و مدبرانه ما در برابر این اقدامات چه باید باشد.

 

جهانگیری یادآور شد: آمریکا به افغانستان حمله کرد و بعد به عراق، اما امروز در هر دو کشور کسانی قدرت را به دست گرفتند که از دوستان ایران هستند. آنان داعش را در منطقه راه انداختند اما کسی که با داعش جنگید دوستان ایران بودند.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: این وقایع حسادت کسانی را برانگیخته تا اقتدار ایران در منطقه را به چالش بکشد که این شرایط نیازمند یک مواجه عاقلانه از سوی ماست تا از کنار آن عبور کنیم، به خصوص که ما با ملتهای مسلمان منطقه هیچ دشمنی نداریم.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور اظهار کرد: امروز هرکس بخواهد درباره اقتصاد ایران صحبت کند یکی از عیوب آن را دولتی بودن اقتصاد می داند اما نشده است که یک خصوصی سازی در ایران انجام شود و کسی نگوید فساد شده است. حتی پیش آمده که یک خصوصی سازی انجام شده و چند سالی هم فلان شرکت دست کسی بوده اما یک انتصابی در انجام شده و باز گفته اند که وای دولت می خواهد آن جا را باز پس بگیرد.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه اتکای کشور به نفت سبب می‌شود که دشمنان هرگاه می خواهند فشاری وارد کنند نفتمان را تحریم کنند، اظهار کرد: از سویی بخش خصوصی هم چندان توانمند نیست و نمی تواند بار اصلی اقتصاد کشور را به دوش کشد و توانمندسازی آن باید یکی از کارهای مهم ما باشد. به هرحال دولت هزینه‌های فراوان بر دوش دارد و درآمدهایش محدود است.

 

جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: بار اصلی توسعه علمی کشور بر عهده مراکز علمی ماست اما نهادهای واسط هم که نقش کانونی در توسعه کشور دارند همان انجمن های علمی کشور هستند و مهم است همه بپذیریم که در تصمیم سازی و تصمیم گیری باید با این کانون ها هم در ارتباط باشیم.

 

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: در شرایط دشوار و خطیری قرار گرفتیم که بر کسی پوشیده نیست و ما به عنوان دولت دستمان رابه سوی همه کسانی که می‌توانند کمکی کنند از جمله انجمن های علمی و عناصر آن دراز کرده ایم.

 

وی در پایان گفت: من از دبیر هیات دولت می خواهم که هر موضوعی در دستور کار قرار می‌گیرد و به انجمن علمی مربوط به آن هم فرستاده شود و نظر تخصصی آن انجمن هم گرفته شود تا این انجمن ها هم با علاقه خود به دولت کمک کنند.

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش