چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴
۱۴:۵۷ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۵۱۰
دولت

استراتژی سکوت دولت در برابر حملات

محافظه‌کاری بلای جان دولت

رحیم ابوالحسنی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

رقبای سیاسی دولت این روزها در تریبون‌های مختلف، سیاست‌های دولت را مورد انتقادها و حتی شماتت سیاسی قرار می‌دهند و درواقع نشان دادن یک روی سکه هر رویداد و تصمیمی به استراتژی مخالفان دولت تبدیل شده است، استراتژی‌ای که در آن نشانی از منافع ملی و دغدغه‌های جامعه وجود ندارد. این نوع انتقاد و برخورد با قوه مجریه درواقع اعتماد مردم به گروه‌های مختلف سیاسی را کاهش خواهد داد و به‌دنبال آن بی‌اعتمادی به برنامه‌ها و تصمیمات دولت را هم در پی خواهد داشت.

 

همه یک انتظار دارند؛ رئیس‌جمهوری یا یک نفر از دولت حرفی بزند و بگوید چه چیزی باعث پیدایش شرایط فعلی شده است. اما همیشه دولت ترجیح داده است که به جای دفاع از عملکرد خود سکوت کند. سکوت آزار دهنده‌ای که حامیان دولت را حتی از خود دور کرده است.

 

این سکوت گویا قرار نیست حالا حالاها شکسته شود به گونه‌ای که روز گذشته اسحاق جهانگیری در واکنش به برخی حملات به دولت آقای روحانی در توئیتر خود نوشت: همه حرف‌هایی که علیه دولت زده می‌شود را می‌توان ظرف ۵ دقیقه جواب داد. وقتی زمان آن برسد حتما جواب خواهیم داد، اما الان شرایط کشور به گونه‌ای است که هیچ موضوعی و هیچ دغدغه‌ای مهم‏تر از اداره کشور و رفع مشکلات زندگی مردم نیست. به همین دلیل ما به خاطر مردم و کشورمان باید برخی از ادعا‌ها را تحمل کنیم.

 

سوال اینجاست زمان پاسخگویی به منتقدان کی است و تا چه زمانی دولت باید سکوت کند. آیا همین سکوت کردن باعث نشده است که منتقدان جسورتر و سرمایه اجتماعی اعتماد خود را نسبت به دولت از دست دهد. آیا همین سکوت باعث نشده است که عملکرد دولت حتی در بخش‌هایی که موفق بوده است نادیده گرفته شود؟ 

 

همه ناگفته‌ها‌ را نمی‌شود گفت

رحیم ابوالحسنی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه مردم نباید در جریان همه مسائل باشند، به «ابتکار» گفت: من موافق نیستم که همه مسائل باید گفته شود. امروز جامعه جهانی به حدی رشد کرده است که اخبار حتی زودتر از داخل به خارج از مرز می‌رسد. ما مسائلی را داریم که مربوط به اصل نظام و حفظ نظام است. شاید دولت آقای روحانی با مشکلاتی روبه رو باشد که اگر دشمن در جریان آن قرار بگیرد از آن به عنوان نقطه ضعف استفاده کرده و در صدد آسیب به نظام باشد، این یک واقعیت است.

 

امکان دارد رفتارها و کنش‌های برخی از افراد که در درون نظام انجام می‌شود، کار نیروهای خودسر باشد. نیروهایی که دارای تقابل فکری و رفتاری هستند. اینجا ما نمی‌توانیم مشکلات درون سیستم را به گونه‌ای بیان کنیم که دشمن خارج از سیستم از آن علیه خودمان استفاده کند.

 

دولت بیش از حد خویشتن‌داری می‌کند

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نگفتن بسیاری از مسائل کاملا درست است، گفت: آنچه که مهم است اینجاست که چه چیزی نباید گفته شود؟ اینکه ما همه مسائل را جزو نگفتی‌ها و مسائل امنیتی قرار بدهیم درست نیست. به نظر من دولت آقای روحانی در اینجا دچار مشکل است. برخی از مسائل وجود دارد که دیگران در جریان هستند اما مردم خودمان در جریان نیستند. اینکه افکار عمومی نباید در جریان برخی مسائل امنیتی قرار بگیرند را قبول دارم اما همه مسائل و مشکلات دولت که امنیتی نیست. رقابت‌های سیاسی که در درون سیستم وجود دارد و مانع از کنش مناسب قوه مجریه می‌شود باید گفته شود و مردم در جریان این موانع در مقابل دولت باشند.

 

به عقیده من دولت آقای روحانی بیش از حد خویشتن‌داری می‌کند. برای مثال، دولت می‌توانست درباره ردیف‌های بودجه اطلاع‌رسانی کند و از افکار عمومی کمک بگیرد. ما می‌بینیم زمانی که کشور دچار مشکل جدی مالی است، بخش اعظمی از بودجه در اختیار سازمان‌هایی قرار می‌گیرد که در دست بخش خصوصی هستند. یعنی که از جیب دولت برای خودشان استفاده می‌کنند. اینجا باید دولت شفاف‌سازی کند و بعد از آن بسیج افکار عمومی شکل بگیرد و با کمک همین افکار عمومی مانع این چنین رفتارهایی شود. شاید دولت‌های قبلی در برخی از سیاست‌ها اشتباه کرده باشند دلیلی ندارد دولت‌های بعدی هم همین روال را ادامه دهند. 

 

ابوالحسنی ناگفته‌ها را به دو دسته تقسیم کرد و افزود: من احساس می‌کنم بخشی از این سکوت کردن‌ها درواقع واهمه‌ای است که دولتمردان دارند به خاطر اینکه می‌خواهند در قدرت باقی بمانند. آنها نمی‌خواهند هزینه داده و بخشی از مشکلات را حل کنند ولو این هزینه حذف خودشان از قدرت باشد. بخش دیگر حوزه امنیتی است که به نظر من آنها نباید گفته شود. درواقع مردم از دولت به این خاطر گله‌مند هستند که هیچ چیزی را به مردم نمی‌گوید درحالی که حق آنهاست در جریان برخی از مسائل باشند. 

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که همین صحبت‌هایی که علیه دولت می‌شود، به نظام خدشه وارد نمی‌کند، گفت: حتما همین‌طور است چراکه نه تنها عملکرد دولت را زیر سوال می‌برد بلکه حتی در روال آن مانع ایجاد می‌کند که در نهایت به کل نظام خدشه وارد می‌کند. دولت باید سنگ‌اندازی‌ها و گروه‌های نفوذی که در اقتصاد کشور وجود دارند و به دولت فشار وارد می‌کنند را معرفی کند و این مسائل را با مردم مطرح کند. درواقع موانع موجود در مسائل اقتصادی کشور را باید به مردم بگویند. گفتن این موانع به مردم باعث می‌شود که آنها این شرایط را راحت‌تر تحمل کنند. 

 

آنچه که باید مورد توجه قرار داد این است که یقینا وجود دستگاه‌های موازی و تاثیرگذار بر سیاست‌های دولت نیز بدون شک گذر از این مسیر را ناممکن می‌کند. دولت هیچ راهی ندارد جز آنکه این سکوت و در خود فرورفتن را بشکند و با القای این واقعیت به جامعه که دولت منفعل نیست و فعال است، موانع پیشِ‌رو و خارج از اراده قوه مجریه را با هماهنگی نهادهای دیگر برطرف کند. دولت باید تلاش کند این باور عمومی نسبت به خود را تغییر دهد.

 

الهام برخوردار

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش