چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۰ - ۰۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۰۰۲
دولت

حسن روحانی در محله جماران خانه دارد؟

خانه حسن روحانی در جماران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
شهردار منطقه ۱ تهران درباره خانه منتسب به رئیس جمهور روحانی در منطقه جماران گفت: این ملک شخصی نیست و به نهاد ریاست جمهوری تعلق دارد،

داستان از نامه ای با تیتر «طومار اهالی جماران» شروع شد. مدیر یکی از سایت های خبری، نامه ای را منتشر کرد که در آن خطاب به شهردار تهران آمده بود: «احتراما اینجانبان امضاکنندگان ذیل اهالی محله جماران به عرض می رسانیم که چند وقتی است شخص یا اشخاص نامشخص با ادعای ارتباط با مقام های دولتی مبادرت به ساخت و ساز غیر قانونی در مقیاس وسیع در قسمتی از اراضی بنا شده در یاسر، خ شهید حمید حسنی کیا، اول چوبینه نموده و بدین ترتیب با تخطی از موازین شهرسازی و مقررات شهرداری عملا سبب اضرار به حقوق مادی و معنوی ساکنان محله گردیده و سبب ساز ایجاد جو ناخشنودی در سطح عمومی شده اند. پر واضح است که چنین اقداماتی نه تنها از مصادیق بارز نقض حقوق شهروندیمحسوب و باعث ضایع شدن حقوق حقه ساکنین می گردد بلکه با قواعد و اصول فقه خصوصا قاعده لاضرر در تعارض بوده و امری خلاف قانون و شرع تلقی می گردد. حال با عنایت به مراتب ذکر شده تقاضا داریم دستور فرمایید با قید فوریت به موضوع رسیدگی شده و اقدامات مقتضی جهت توقف عملیات ساختمانی و اعاده وضع به حال قبل معمول گردد».

این خبر بگونه ای منتشر شد که ملک مزبور متعلق به «حسن روحانی» جلوه داده شود:وی در حال ساخت چهارهزار متر بنا بدون اخذ جواز از شهرداری و در زمینی دارای کاربری باغ است، آن هم بدون رعایت ضوابط و مقررات و صد درصد اشغال!

ملک موردنظر کجاست؟

از خیابان یاسر که به طرف مجله جماران بروید، در اواسط خیابان حسنی کیا، کوچه ای است که با در آهنی بزرگی مسدود شده بود. این کوی بخاطر موقعیت استراتژیکش به باغی (عروف به باغ خسروشاهی) منتهی می شد که در اطراف آن دفتر امام (ره) و خانه ایشان قرار داشت. منزل مرحوم هاشمی رفسنجانی، مرحوم آیت الله توسلی و مرحوم سید احمد خمینی نیز در این قرار داشت و در واقع این اشخاص همسایه بودند. ملکی که امروز به نام«خانه حسن روحانی» نامگذاری شده، ملکی مصادره و دارای یک واحد مسکونی بوده که در اول انقلاب در اختیار دادستان کل وقت، سید حسین موسوی تبریزی بود ولی پس از آن به ریاست جمهوری تحویل داده شد. در زمان ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، او به این خانه نقل مکان کرد و در هشت سال ریاست جمهوری اش در این خانه زندگی می کرد.

پس از آن، در دوره دولت محمود احمدی نژاد، مدتی شایع شده بود که احمدی نژاد قرار است به این خانه نقل مکان کند و طبیعتا همسایه های این منزل از این خبر خرسند نبودند. بهر حال احمدی نژاد به این خانه نیامد و از همان سالها این خانه خالی مانده و تقریباً متروکه شده بود.

با این وصف این ملک آنقدر معلوم و معروف است و در جایی قرار گرفته که برخلاف نامه منسوب به اهالی جماران، «شخص یا افراد نامعلوم» نمی توانستند روی آن دست بگذارند یا در آن تغییر و تحولی بدهند!

ملک به روحانی تعلق ميگيرد!

چنانچه چه در توئیت اولیه اشاره مستقیمی به این که این ملک متعلق به کیست، وجود ندارد ولی تلویحا ملک و تخلفش به حسن روحانی نسبت داده می شود. توضیح یکی از اعضای شورای شهر در زیر توئیت اولیه مبنی بر اینکه «این خبر را بررسی کردم. متأسفانه حقیقت دارد!» مورد توجه منتقدان داخلی و خارجی دولت قرار می گیرد و موضوع بازتاب رسانه ای پیدا می کند. همینطور عکس ها و فیلمهایی با عنوان «تخریب خانه حسن روحانی» و «برخورد با فساد از خانه رییس جمهور » پخش می شود که بنظر میرسد هماهنگ با خبر منتشر شده اولیه است.

خانه حسن روحانی در جماران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری روز شنبه ۳۱ خردادماه در بیانیه ای با ذکر نکاتی یادآور شد :«ملک ذکر شده من جمله املاک قدیمی متعلق به نهاد ریاست جمهوری است و ابداً مالکیت شخصی ندارد و در سال های قبل نیز از سوی نهاد ریاست جمهوری مورد استفاده قرار گرفته است. کاربری ملک ذکر شده مسکونی و شخصی نبوده و ساختمانی با کاربری اداری است و انتشار خبر ساخت منزل مسکونی برای رئیس جمهور در عین کذب بودن، یک شیطنت آشکار و کاملا با اغراض مشخص صورت گرفته است.»

«سید حمید موسوی» شهردار منطقه ۱ تهران هم در توضیح حاشیه های به وجود آمده درباره گودبرداری منطقه جماران با تاکید بر اینکه ملک شخصی نیست و به نهاد ریاست جمهوری تعلق دارد، گفت:« مجوز گودبرداری در ملکی متعلق به نهاد ریاست جمهوری در جماران حدود ۶ سال پیش صادر و در نهایت یک گود ۱۴ متری در محوطه آن حفاری شد. اکنون نیز سازنده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است ولی متاسفانه در فضای مجازی اخباری مبنی بر تخریب ملک شخصی رئیس جمهوری منتشر شده است که صحت ندارد.»

عضو شورای شهر تهران هم که در توییتر خبر اولیه را تأیید کرده بود و وعده رسیدگی به این تخلف را داده بود، توضیح می دهد که بنای مورد اشاره متعلق به نهاد ریاست جمهوری است.

این ملک باغ نبوده است!

خبر بعدی در این خصوص این است که اضافه بنای این ملک تخریب شده است. زهرا نژاد بهرام رییس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران در تشریح جزئیات این تخریب توضیح می دهد: در موضوع تخلف صورت گرفته در ملک متعلق به نهاد ریاست جمهوری میتوان گفت بررسی موضوع از چند هفته گذشته در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفت و رئیس شورای شهر تهران نیز بر اخذ مجوزهای لازم جهت فعالیت ساختمانی ملک تاکید کرد که در نهایت با ورود شهردار تهران به موضوع در تاریخ ۲۹ خرداد ماه مجوز فعالیت کارگاهی برای پلاک ذکر شده صادر می شود.

خانه حسن روحانی در جماران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

نژادبهرام با تأکید بر این نکته که در مجوز ساختمانی اضافه طبقه وجود نداشت گفت: بنیاد مسکن بعنوان سازنده ملک به ساخت نیم طبقه اضافه بنا اقدام می کند که به محض اطلاع با حضور مدیران شهرداری منطقه ۱ تهران و آقایان سالاری و علیخانی از اعضای شورای شهر تهران ستون ساخته شده برای احداث طبقه تخریب می شود.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا پلاک ذکر شده رأی باغ داشته است یا خیر گفت: بر خلاف بعضی از مطالب مطرح شده در فضای مجازی باید به این نکته تأکید کنم که پلاک ذکر شده غیر باغ است و رأی غیر باغ دارد. رییس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران با تاکید بر این نکته که مالک طبق پهنه ساختمانی دارای حقوق مکتسبه است، افزود: نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که ملک پیش تر دارای بنا بوده است.

در لایه زیرین داستان چه می گذرد؟

بند پایانی بیانیه روابط عمومی ریاست جمهوری درباره این ملک و اخبار مربوط به آن مهمترین بخش این بیانیه است:« این خبرسازی کذب طبق بعضی قرائن موجود از سوی کسانی صورت گرفته که طی سال های گذشته برنامه ای برای این ملک داشته اند که به علت عدم توفیق در رسیدن به اهدافشان دست به فضاسازی هایی این چنین زده اند.»

با تغییر و تحولاتی که در این ملک صورت گرفته، بنظر میرسد که ریاست جمهوری تصمیم بهره برداری از آنرا دارد که گویا خوشایند بعضی ها نیست! این که خانه معروفی که همه می دانند که «شخصی» نیست، ملک «حسن روحانی» نامیده می شود و اینگونه به سرغت اوج می گیرد، میتواند بازگو کننده دعوایی باشد که از سطح کوچه شروع شده است و به دامان رسانه ها کشانده شده است تا به نتیجه برسد.

mardomsalari.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش