چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۸ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۱۰۱۹
دولت

واکنش روحانی به رد درخواست آمریکا در دادگاه لاهه: با چند دیپلمات به جنگ با آمریکا می رویم

حجت الاسلام حسن روحانی, پیروزی ایران در دیوان بین‌المللی لاهه برابر آمریکا
رییس جمهور گفت: عملی نکردن حکم دادگاه لاهه یک تخلف دیگر آمریکا در عرصه بین‌المللی است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام حسن روحانی در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت صمت با اشاره به پیروزی ایران در دیوان بین‌المللی لاهه برابر آمریکا، اظهار کرد: در دادگاه بین‌المللی لاهه یک رای بسیار موفقی گرفتیم برخلاف اینکه آنان هزاران حقوقدان قوی را استخدام کرده‌اند و آن این بود که آمریکا باید همه تحریم‌های انسانی علیه ایران را بلادرنگ رفع کند و همه ۱۱ قاضی عالی‌رتبه به اتفاق آراء آمریکا را محکوم کردند. البته آمریکا این حکم را عملی نکرد ولی این هم یک تخلف دیگر در عرصه بین‌المللی برای آمریکاست.

رییس جمهور یادآور شد: یک بار مرحوم دکتر مصدق به  این دادگاه رفت و در تاریخ ما ماندگار شد. در این دولت چندین نوبت ما به دادگاه بین المللی رفتیم و بحمدالله تا امروز در همه مراحل پیروز بودیم. البته دعوای اصلی ماهوی راجع به این پرونده هنوز در آینده است.

وی افزود: آمریکایی‌ها در این مرحله خیلی تلاش کردند که بگویند دادگاه لاهه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد اما دیروز این اتفاق افتاد و حکم هم صادر شد و من این موفقیت را به ملت بزرگ ایران تبریک می‌گویم.

روحانی با اشاره به طرح دولت برای رساندن آب خلیج فارس به مشهد تاکید کرد: مقدمات کار طرح انتقال آب خلیج فارس به خراسان جنوبی، خراسان رضوی و مشهد باید هر چه سریعتر شروع شود.

رییس جمهور یادآور شد: دولت در صدد است مقدمات انتقال آب خلیج فارس به سیرجان، یزد و اصفهان را از طریق یک طرح دیگر انجام دهد که این دو طرح تحول بسیار زیادی در صنعت، معدن و اشتغال و آبادانی شرق کشور خواهد داشت.

روحانی گفت: دولت دو طرح بزرگ آبرسانی را در شرق و غرب کشور انجام داده است که براساس آن میلیاردها متر مکعب آب در غرب کشور استحصال شده و غرب کشور را از لحاظ کشاورزی و باغداری احیا خواهد کرد.

 رییس جمهور ادامه داد: در شرق کشور نیز برای این کویر خشک؛ کار بزرگی در فاز اول انجام شده و آن انتقال آب از سیرجان است و امیدواریم فازهای بعدی آن با سرعت اجرا شود.

وی با اشاره به اهمیت فولاد، نساجی و پتروشیمی برای کشور گفت: در زمینه معادن این بحث وجود داشت که از معادن سنگ را استخراج کنیم در کنار آب ببریم یا آب را استحصال بکنیم در خدمت معدن ببریم، همیشه این موضوع محل بحث بود.  روشن بود که اگر آب را از دریا شیرین کنیم و کنار معدن ببریم به صرفه تر است.

روحانی گفت: شرق کشور از لحاظ امنیت ملی برای ما بسیار مهم است، ایران را در نظر بگیرید کفه شرق و غرب مساوی نیست و کفه غرب بالاست و کفه شرق پایین تر است. به دلیل اینکه در منطقه غرب ایران آب و زمین مناسب کشاورزی هست. در شرق هم زمین مناسب و معادن وجود دارد اما مشکل عمده آب است.

رییس جمهور یادآور شد: در این زمینه کار بزرگی در دولت تدبیر و امید انجام گرفت و آب از خلیج فارس به سیرجان منتقل شد که فاز اول بود. در مراحل بعدی دو طرح مهم وجود دارد که یک مسیر که آب را به خراسان جنوبی، خراسان رضوی و مشهد و طرح دیگری آب را به یزد و اصفهان می‌رسانند.

وی با بیان اینکه دولت ضمن کارهای مهمی که انجام می‌دهد ریل را برای دولت بعد آماده می‌کند، اظهار کرد: همه سرمایه‌گذاری و طرح‌ها را برای انتقال آب انجام می‌دهیم و تکمیل آن با دولت بعدی است. در دولت تدبیر و امید کار بزرگی در اکتشاف معادن انجام شد و اکتشاف نسبت به قبل چندین برابر شد به طوری که در طول این هفت سال ۲۶ برابر قبل اکتشاف معدن را انجام شده است.

روحانی تاکید کرد: پنج میلیارد تن سنگ آهن داریم که می‌توانیم آن را تبدیل به فولاد کنیم، ایران دهمین کشور دنیا در تولید فولاد است. ما وارد کننده فولاد بودیم وامروز صادرکننده فولاد هستیم.

رییس جمهور با بیان اینکه رشد ما در بعضی از موارد نسبت به سال ۹۲ صد در صد شده، ادامه داد: البته در برخی موارد نسبت به سال ۹۲، ۳۷ درصد شده است ولی تحول بسیار بزرگی در این ۷ سال به وجود آمده است. برای مثال تولید فولاد خام در سال ۹۲، ۱۵ میلیون تن بوده و در سال جاری ۲۶ میلیون تن شده است و ظرفیت ما در فولاد حدود ۳۸ میلیون تن شده است.

وی افزود: در محصولات مختلف فولادی تولید در سال ۹۲، ۱۶ میلیون تن بوده و در سال گذشته ۲۳ میلیون تن شده است. ضمن اینکه از لحاظ ظرفیت ۵۶ میلیون تن ظرفیت ایجاد شده است این  کار بزرگی است و نشان می‌دهد در صنایع و فولاد و مس شرایط ما بسیار خوب است و پیشرفت داشتیم.

روحانی با تاکید بر اینکه عمده طرح‌هایی که امروز افتتاح شد در سال ۹۷ و ۹۸ انجام گرفته است، یادآور شد: یعنی درست در جنگ اقتصادی ما توانستیم این پروژه های بزرگ و طرح‌های بزرگ به افتتاح برسانیم. امسال تاکنون ۳۰ طرح بزرگ صنعت و معدن افتتاح شده و باز هم طرح‌های بسیار بزرگی داریم که تا پایان سال می‌توانیم به افتتاح برسانیم.

رییس جمهور افزود: این به معنای آن است که ملت ما با نشاط  و زنده است و تحریم نتوانسته تاثیر بگذارد اگر چه رنج فراوانی برای مردم ما ایجاد کرده و مشکلات فراوانی را برای ما به وجود آورده است، اما سد راه ما نشده است.

وی با اشاره به برپانشدن راهپیمایی ۲۲ بهمن، تصریح کرد: اگر بیماری کرونا اجازه می‌داد دهه فجر باشکوهی از سوی مردم برگزار می‌شد و اگر مردم حضور داشتند همان لعنت و نفرین را بر آنهایی می فرستادند که مردم را در فشار گذاشتند و سه سال جنگ اقتصادی علیه ما ایجاد کردند.

روحانی تاکید کرد: آنها می‌خواستند انقلاب ما پیروز نشود و استقرار پیدا نکند اما موفق نشدند و این آخرین تلاش آنها بود و به موفقیت نرسیدند و ملت ما به این موفقیت بزرگ دست پیدا کردند.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش