به گزارش ایرنا، حسین ذوالفقاری روز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر در وزارت کشور با اشاره به برخی از محورهای اتفاق افتاده در حوزه امنیت، اظهار کرد: در طول این مدت با توجه به اعتبارات تخصیص داده شده، ۲۲۷ پاسگاه مرزی ایجاد و ۱۰۰۰ کیلومتر جاده مرزی ساخته شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: این طرحها در حال اجرا است و صید ماهی بهشکل ترال متوقف شد و دستورالعملی برای دولت ارسال شد تا منافع مرزنشینان تامین شود.
ذوالفقاری با بیان اینکه با همکاری وزارت کشور و دادگستری ۱۴۰۰نفر از زندانیان ایرانی در سایر کشورها آزاد شدند و به کشور آمدند، گفت: همچنین در پاکسازی مناطق مینگذاری شده، یک میلیون هکتار زمین پاکسازی شد.
وی گفت: لایحه توسعه معیشت مرزنشینان و ساماندهی سوخت مرزی و بازارچه مرزی برای ساماندهی تهیه شد و از محل فروش سوخت مرزی ۲۰ درصد به مرزنشینان تعلق گرفت. همچنین ۱۵ بازارچه برای کولبران تدوین شده که بتوانند از معافیت گمرکی استفاده کنند.
ذوالفقاری عنوان کرد: همچنین لایحه توسعه معیشیت مرزنشینان و ساماندهی سوخت مرزی و بازارچه مرزی برای ساماندهی تهیه شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور خاطرنشان کرد: حوزه پدافند غیرعامل در کشور در حال نهادینه شده است. ۲۵هزار دوره آموزشی برگزار شد و ۵۰۰ مربی در حال آموزش نیرو در این زمینه هستند.
ذوالفقاری گفت: در طول این مدت، ۸ بار آمایش شامل ۸۵۰ هزار تبعه افغانی انجام شد و ۷۴۴۵ پرونده ازدواج زنان ایران با اتباع خارجی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به موضوع سامانه امور مسافربری، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم ایجاد سامانه «Ati» بود که در وزارت کشور تصویب شد و امروز در مرحله واگذاری به مجری است تا اطلاعات مسافرانی که به ایران سفر میکنند در سامانه جهانی ایکائو ثبت شود.
ذوالفقاری گفت: ضرورت یک سامانه کامل که بتواند موارد مربوط به اتباع خارجی را ثبت کند، تکمیل شد و الان مورد بهره برداری دستگاههای همراه است. خدمات رسانی به صورت الکترونیکی شده در کمتر از ۱۰ دقیقه کارت آمایش برای افراد صادر خواهد شد.
وی گفت: برای ورود اتباع غیر مجاز به کشورمان هزینه ورود را کاهش دادیم و به کمتر از نصف تقلیل پیدا کرد که افراد از مسیر غیر قانونی وارد کشور نشوند، ۳۰۰یورو ضمانت برگشت در افغانستان برای برگشت داشتیم که حذف شد.
ذوالفقاری گفت: برای اتباع افغانستانی که غیر قانونی در کشور هستند هم مذاکراتی با دولت افغانستان انجام گرفت که سرشماری کنیم و دولت افغانستان برای این افراد گذرنامه صادر کند و این کار شروع شده و از طریق سفارت افغانستان در حال پیگیری است و نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر در حال حاضر گذرنامه دریافت کردند و جمعیت شناسایی شده بیش ازیک میلیون نفر است.
معاون سیاسی وزیر کشور بیان کرد: همچنان با ورود اتباع غیر قانونی روبرو هستیم و مادر طول ۷سال، ۵ میلیون و ۳۵۲ هزار نفر تردد افراد غیر مجاز افغانستانی را داشتیم و حدود ۲ میلیون ۸۰ هزار نفر خودمعرف بودند که غیر قانونی در کشور بودند و برای سرکشی به کشورشان خودشان را معرفی کردند و ۳ میلیون و ۲۶۶ هزار نفر هم دستگیر شدند و هر روز ما با اتباع غیر مجاز اتباع خارجی مواجهه هستیم.
ذوالفقاری گفت: در سال ۹۲ و ۹۳ دانش آموزان افغانستانی در حال تحصیل در ایران ۳۰۲هزار و ۴۰۷نفر بودند و ۵۲۳ هزار و ۸۴۶ نفر دانش آموز در حال تحصیل هستند.
رئیس ستاد امنیت انتخابات با اشاره به رعایت پروتکلهای بهداشتی در ستادهای انتخاباتی و امنیت انتخابات گفت: در حال تدوین زمینههای امنیت برای مراحل مختلف انتخابات هستیم، این برنامه ریزیها رویکردهای مختلفی را شامل میشود که شامل سه مرحله قبل انتخابات و ایام تبلیغات، روز انتخابات و پس از آن است که به نظر شخصی من رقابت بین نامزدهای انتخابات میتواند برای نشاط مردم کشور و افزایش امنیت انتخابات موثر باشد. معتقدیم که فضای انتخابات باید به سمت رقابت سالم و برنامهای و نه تخریب پیش برود.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با اشاره به دستگیری چند نفر در غرب کشور بیان کرد: افراد دستگیر شده ارتباطی با داعش نداشتند و مرتبط با گروهک تروریستی پژاک بودند. اما تحرکات گروهک های تروریستی به خوبی رصد میشود.
وی درباره طرح تهیه بلیت الکترونیکی در متروی تهران با کارت ملی گفت: متاسفانه این طرح هنوز شروع نشده حاشیههایی را در فضای مجازی به همراه داشته در حالی که ما بلافاصله برای اتباع خارجی و حتی اتباع ایرانی که به هر دلیل مشکلاتی در این حوزه داشتند تدابیری را اتخاذ کردیم.
ذوالفقاری گفت: ما اعلام کردیم که این طرح به مدت دو هفته متوقف شود و برای اتباع خارجی که قانونی هستند کدی صادر شود که مشکلی برای تهیه بلیت نداشته باشند، ولی عدهای به دنبال این هستند که در بستر فضای مجازی در ارتباط با این موضوع حاشیهسازی کنند و عده ای میخواهند این همزیستی مسالمت آمیز را مخدوش کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با بیان اینکه ساماندهی مراسم اربعین به وزارت کشور واگذار شده است، گفت: تا سال ۹۸ روند صعودی زائران را داشتیم و در سال ۹۸ از ایران ۳ میلیون و ۴۰۰هزار نفر زوار به عتبات عالیات را داشتیم و تعدادی هم از زوار خارجی در کشور داشتیم که جمعیت رفت و برگشت ما ۷میلیون و ۶۰۰هزار نفر رسید و به لحاظ ساختاری تفاهم نامه خاص اربعین با عراق را امضا کردیم و ۴۵۰هزار پارکینگ ایجاد شده و کار زیر ساختی را در این زمینه ادامه میدهیم و در هر صورت خود را برای مراسم اربعین آماده میکنیم.
وی با اشاره به نقش مردم در مهار بیماری کرونا در روزهای پایانی سال اظهار کرد: در این روزها نگران بازگشت بیماری هستیم و از مردم میخواهیم همکاریهای لازم را در رعایت دستورالعملها داشته باشند و از سفرهای غیر ضروری خودداری کنند.
ذوالفقاری تصریح کرد: چنانچه هر زمان شاهد افزایش بیماری باشیم، دستورالعملها را افزایش خواهیم داد و محدودیتها را بیشتر خواهیم کرد، ضمن اینکه ورود به شهرهای زرد و نارنجی ممنوع خواهدبود و محدودیتهای شبانه فعلا ادامه دارد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور درباره امنیت تاکسیهای اینترنتی و نظارت بر آنها گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم که اگر امروز را با گذشته در حوزه مسافرکش های شخصی تطبیق دهیم مشاهده میکنیم که در گذشته از نظر امنیتی مشکلات بسیاری وجود داشت. به شکلی که اگر فردی در کنار خیابان برای جابجایی مسافرکش شخصی مقابل او میایستاد شاید اتفاقات ناگواری را در گذشته شاهد بودیم اما با ورود تاکسیهای اینترنتی و ساماندهی افرادی که به عنوان مسافرکشهای شخصی فعالیت میکنند، وضعیت بسیار بهتری رقم خورده و امروز بسیاری از اتفاقات گذشته جلویش گرفته شده است.
وی گفت: بنده هم کلیپی که ظرف روزهای گذشته در فضای مجازی در خصوص سرقت بار و همچنین پلاک سرقتی خودروی یکی از شرکتهای تاکسی اینترنتی منتشر و اعلام شده کسی پاسخگو نیست، دیده ام. در همین راستا موضوع را به واحد رصد خود اعلام کردیم تا جلسه ویژه ای در حوزه بررسی اعتبارسنجی افرادی که میخواهند در این شرکتها فعالیت کنند برگزار شود. بیتردید با گسترش بیرویه این حوزه مخالف هستیم و باید سامانه این شرکتها به پلیس برای تشخیص اصالت خودرو و صلاحیت فردی متصل شود تا این موارد به صورت دقیق بررسی شود. همچنین مسوولیت مدیرعامل و افرادی که در این حوزه فعالیت میکند باید مشخص و ما در این حوزه تصمیم گیری خواهیم کرد و تصمیم نهایی تا پیش از پایان سال انجام خواهد شد.
ذوالفقاری با اشاره به آخرین وضعیت تهیه اطلس امنیتی انتخابات، گفت: شرایط تهیه اطلس امنیتی انتخابات دو بخش دارد، یک بخش معطوف به گذشته است و یک بخش معطوف به شرایط اجتماعی آینده کشور است. بخش گذشته که مشکلی ندارد و در سنوات گذشته نیز بر اساس نقطهگذاریهای که در کشور صورت میگرفته و بر اساس سوابقی که احیانا در برخی حوزهها در جریان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس یا شوراها درگیری یا التهاباتی صورت گرفته بوده تدوین شده است.
معاون امنیتی وزیر کشور گفت: یک بخش معطوف یه شرایط آینده و شکلگیری رقابتهای انتخاباتی است به ویژه که در انتخابات پیش رو قرار است در کنار انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز برگزار شود. بر همین مبنا در حال تدوین اطلس انتخاباتی هستیم که در آن وضعیت حوزههای انتخابیهای که احیانا احتمال درگیری و تنش در آنها وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم.
- 19
- 3