به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا شنبه در پیامی توییتری نوشت: ما تحریمهای جمهوری خلق چین علیه دو عضو مستقل و دو حزبی کمیسیون آزادی مذاهب بینالمللی ایالات متحده را محکوم میکنیم. تلاش پکن برای خاموش کردن انتقاد از نقض حقوق بشری جدی در سینکیانگ تنها به رشد موشکافی بینالمللی کمک میکند.
روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا نام چهار شهروند چینی و یک سازمان را به لیست تحریمهایی بر سر نقضهای ادعایی حقوق بشری و آنچه آنها آزار اقلیت اویغورها در سینکیانگ خواندند، افزودند. پکن با تحریم ۱۰ مقام اروپایی و چهار سازمان واکنش نشان داد.
آمریکا، کانادا و انگلیس هم بعدا به تحریمها علیه چین پیوستند. در واکنش به آن، چین رئیس کمیسیون آزادی مذاهب بینالمللی آمریکا، معاون آن و یک عضو پارلمان کانادا را تحریم کرد. وزارت خارجه چین شنبه در پیامی تحریمهای غرب را بر پایه شایعات و اطلاعات نادرست دانست.
در همین حال وزرای خارجه چندین کشور اروپایی از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا و فنلاند سفیران چین را بر سر مساله تحریمهای سینکیانگ احضار کردهاند.
محکوم کردن سرکوب معترضان در میانمار
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا همچنین واکنش روز شنبه نیروهای امنیتی میانمار به اعتراضات ضد دولتی را که دهها کشته بر جای گذاشت، محکوم کرد.
بلینکن در پیامی توییتری نوشت: ما از خونریزی نیروهای امنیتی برمه (میانمار) که نشان میدهد خونتا جان مردم را در راستای حفظ گروهی اندک فدا میکند، وحشتزده شدیم. من عمیقا با خانواده این قربانیان همدردی میکنم. مردم شجاع برمه سلطه رعب و وحشت این ارتش را رد میکنند.
پیشتر هیات سازمان ملل متحد در میانمار سرکوب معترضان در روز شنبه را محکوم کرد و آن را خونینترین روز از زمان کودتای اول فوریه توصیف کرد.
بلینکن:دولت بولیوی باید مقامات سابق را آزاد کند
وزیر امور خارجه آمریکا از نشانههای فزایندهای رفتار ضد دموکراتیک و سیاسی سازی سیستم حقوقی در بولیوی ابراز نگرانی کرد.
به گزارش صداوسیما، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در صفحه خود در توئیتر نوشت: ما به خاطر نشانههای فزایندهای از رفتار ضد دموکراتیک و سیاسی سازی سیستم حقوقی در بولیوی نگران هستیم. دولت بولیوی باید مقامات سابق را که قبل از تحقیق مستقل و شفاف حقوق بشری و دادرسی بازداشت شده اند، آزاد کند.
پس از شکلگیری شبه کودتا در بولیوی که منجر به استعفای اوو مورالس و برخی وزیران کابنیه او شد، مورالس به همران برخی اعضای دولت وقت وی به مکزیک پناهنده شدند. بیش از ۲۰ مقام دولت اوو مورالس رئیس جمهوری مستعفی بولیوی نیز به سفارت مکزیک در لاپاز پناه برده اند که گفته میشود پنج نفر از آنها تحت تعقیب هستند. روابط بولیوی- مکزیک از زمان عزیمت اوو مورالس به مکزیکوسیتی تیره و تار شده است. دولت موقت بولیوی همچنین اعلام کرده که در دادگاه لاهه از «اوو مورالس» رییس جمهوری به دلیل ارتکاب «جنایت علیه بشریت» شکایت خواهد کرد.
در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی که در دور نخست آن مورالس رئیسجمهوری وقت پیروز شده بود، تظاهرات اعتراضآمیز و اعتصابهای گستردهای در این کشور آغاز شد. سناتور «جنینه آنیِس»، بعد از کنارهگیری مورالس از مقام خود و پناهنده شدن به مکزیک، خود را رئیس جمهوری موقت بولیوی اعلام کرد.
اقتصاد بولیوی به دنبال بحران سیاسی و ناآرامیهای اخیر با زیان میلیارد دلاری روبرو شده به گونهای که طبق اعلام اتاق صنایع ملی بولیوی، بخش صنایع و تجارت متحمل دستکم ۱.۱ میلیارد دلار زیان شده است.
- 12
- 2