به گزارش فارس، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا یکشنبه گفت که آمریکا نیاز دارد قادر باشد از موضع قدرت علیه چین اقدام کند.
وی که با شبکه خبری «سیانان» مصاحبه میکرد، گفت: «جنبههای خصمانه روابط، فزاینده بوده و قطعا رقابتهایی وجود دارد».
وزیر خارجه آمریکا گفت که مقابله با چالشهای ایجاد شده توسط چین نیازمند آن است که آمریکا به توسعه یک راهبرد فراگیر در هماهنگی با متحدانش بپردازد.
بلینکن در ادامه مصاحبه به چالشها با روسیه نیز اشاره کرد و گفت که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا شفاف بوده که اقدامات روسیه، پیامدهایی برای این کشور به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: «ما در روند تکمیل بازبینی حمله سایبری اخیر به سازمانهای آمریکایی و مداخله در انتخابات هستیم. در ناتو نیز نگرانیهای مشترکی درباره اقدامات روسیه وجود داشته و تعهد مشترکی نیز برای ایستادن در برابر آن وجود دارد».
وزیر خارجه آمریکا درباره خط لوله گازی «نورد استریم ۲» نیز گفت که واشنگتن موضع خود را به متحدان آلمانی گفته و آماده اعمال تحریمهای جدیدی علیه این پروژه است.
بلینکن در پاسخ به سوالی در این باره که آیا آمریکا خود میتواند کاری برای توقف تکمیل این پروژه بزرگ انجام دهد، گفت این به کشورهایی که در حال ساخت آن هستند بستگی دارد».
وی در ادامه به اتحاد آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس در اعمال فشار به چین به دلیل ادعایی نقض حقوق بشر در سینکیانگ پرداخت.
از سوی دیگر روزنامه ساندی تایمز در گرازش امروز خود نوشت که «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس درصدد است با همکاری «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا ائتلافی علیه چین تشکیل دهد.
جانسون در جمع مقامات انگلیسی که بهتازگی توسط پکن مورد تحریم قرار گرفتهاند گفت، در تماس تلفنی روز جمعه با بایدن، افزایش تلاش برای ایجاد ائتلاف جهانی علیه چین را مطرح کرده است.
جانسون در این جمع، با اشاره به طرح اقتصادی بزرگ چین با عنوان «یک کمربند یک جاده»، گفت: «باید برای آن جایگزینی پیدا کنیم تا کشورها بتوانند دست به انتخاب بزنند. غرب باید این کار را انجام دهد».
پکن: آمریکا به دنبال شکاف میان چین و جهان اسلام است
«هووا چونیینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین به تلاش آمریکا برای ایجاد شکاف میان چین و جهان اسلام اشاره کرد.
وی در رشته پیامهایی در توییتر نوشت: «برای بسیاری از مردم مسلمان، آمریکا امنترین کشور برای زندگی در آنجا به شمار نمیآید.»
سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به اقدامات خصمانه اخیر آمریکا علیه پکن گفت: «آشکارا، آنها دنبال هیچ چیزی جز شکست اتحاد، امنیت، ثبات و مهار رشد چین نبوده و دنبال شکاف میان چین و جهان اسلام هستند تا توجهها را از تبعیضها و آزارشان علیه مسلمانان منحرف کنند».
چونیینگ در پیام توییتری دیگری نوشته است: «واضح است برخی در آمریکا و اروپا واقعا اهمیتی برای مسلمانان قائل نیستند. آنها پس از حوادث ۱۱ سپتامبر، به بسیاری از کشورهای مسلمان حمله کرده و به نام مقابله با تروریسم، صد ها مسلمان کشته شده و میلیونها نفر آواره شدند».
این مقام چینی به تبعیضها و آزار مسلمانان در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی نیز اشاره کرد.
سخنگوی وزارت خارجه چین علاقهمندی آمریکا و کشورهای اروپایی به اقلیت اویغورها در منطقه سینکیانگ را جالب دانست این در حالی است که بنا بر گفته چونیینگ، ۵۶ گروه قومیتی دیگر در چین زندگی میکنند.
سخنگوی وزارت خارجه چین اخیرا نیز در کنفرانس خبری گفته بو که موضوع اویغورها، مسئله نژادی، مذهبی یا حقوق بشری نبوده بلکه مبارزه با جدایی طلبی، خشونت و تروریسم است و آمریکا اهمیتی برای موضوع اویغورها قائل نیست بلکه با این دستاویز به دنبال تضعیف امنیت و ثبات چین و آهسته کردن روند توسعه و رشد این کشور است.
- 15
- 5
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۱/۹ - ۱۱:۵۶
Permalink