جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۲۲۳۷
بین الملل

کمبود مواد غذایی و قحطی‌های مرگبار در کره شمالی | چرا کره شمالی غذای کافی ندارد؟

وضعیت قحطی و بی غذایی شدید در کره شمالی,اقتصاد کره شمالیکیم جونگ اون در حال بررسی محصول ذرت در سال ۲۰۱۹
کره شمالی از گذشته تا کنون دچار کمبود مواد غذایی و قحطی‌های مرگبار بوده و اخیرا "کیم جونگ اون" رهبر این کشور در مورد بحران شدید غذایی هشدار داده است.

بی بی سی در گزارشی به وضعیت قحطی و بی غذایی شدید در کره شمالی پرداخته و از شرایط سخت مردم برای تهیه غذا می‌گوید. این گزارش با اشاره به سختی کسب اطلاعات در کشورِ منزوی کره شمالی، طوفان و سیل سال‌ گذشته، بسته شدن مرزهای این کشور به دلیل همه‌گیری کرونا، تحریم‌های بین الملل و کمبود امکانات را دلیل بحران غذایی منطقه شمالی شبه جزیره کره می‌داند.

به گزارش عصرایران، با وجود سختی کسب اطلاعات در کره شمالیِ محرمانه و پر رمز و راز، داده‌های موجود حکایت از افزایش قیمت مواد غذایی در این کشور دارند.

چه اتفاقی بر سر قیمت مواد غذایی کره شمالی آمده است؟

یکی از بارزترین دلایل افزایش قیمت مواد غذایی اساسی در کره شمالی کمبود آن است.

براساس داده‌های وب سایت "NK دیلی" به عنوان رسانه مستقر در کره جنوبی که اطلاعاتش را از تماس‌های مردم ساکن یا فراریان کره شمالی جمع آوری می‌کند، قیمت یک کیلو ذرت در دی-بهمن گذشته (فوریه) به شدت افزایش یافت و به ۳۱۳۷ وون (۲ پوند بریتانیا- ۲.۷۶ دلار آمریکا) رسید.

وضعیت قحطی و بی غذایی شدید در کره شمالی,اقتصاد کره شمالیجدول افزایش قیمت ذرت در کره شمالی،منبع: سازمان نظارت بر اقتصاد کره شمالی، "NK دیلی"

براساس وب سایت "آسیا پرس" که از طریق تلفن‌های قاچاق شده با ساکنان کره شمالی ارتباط برقرار کرده، قیمت مواد غذایی در اواسط ماه جاری (ژوئن) مجددا افزایش یافت. این در حالیست که قیمت این کالاها در ماه‌های گذشته تا حدی کاهش یافته بود. 

ذرت در کره شمالی کمتر از برنج محبوب است اما به خاطر قیمت کمترش مورد استفاده گسترده قرار دارد.

قیمت یک کیلو برنج نیز در دسامبر سال ۲۰۲۰ (آذر گذشته)در پیونگ‌یانگ کره شمالی افزایش یافت و اینک به بالاترین میزان خود رسیده است. با این حال روند صعودی قیمت برنج در این کشور بسیار متغیر و پر نوسان بوده است.

"بنیامین سیلبراشتاین" کارشناس امور کره شمالی در این باره می‌گوید: "از آنجا که بسیاری از مردم کره شمالی مواد غذایی و سایر کالاهای ضروری خود را از بازار به دست می آورند، نظارت بر قیمت‌ها در بازار بهترین داده‌ها را در مورد فعالیت‌های اقتصادی مردم نشان می دهد".

وی افزود: دولت سهم ناچیزی از مواد غذایی را در اختیار کارمندان خود یا گروه‌هایی از مردم قرار می‌دهد.

جیره‌های تامین شده دولت برای اکثر خانوارها به ندرت کافی است و ساکنان شهرهای کوچکتر سهم غذایی کمتری را دریافت می‌کنند. این مردم نمی‌توانند به سهم غذایی خود اعتماد کنند در نتیجه بسیاری از آنها برای تهیه کم و کاست خود به بازارهای خیابانی غیر مرسوم رو می‌آورند. 

بدی آب و هوا به محصولات کشاورزی کره شمالی آسیب زده است

"کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی ضمن هشدارهای هفته گذشته خود در باره کمبود مواد غذایی، به تاثیر طوفان‌ و جاری شدن سیل در تخریب محصولات کشاورزی سال گذشته اشاره کرد.

طبق گزارش شعبه پاریس سازمان نظارت بر کشاورزی "GEOGLAM" ،کره شمالی از اواسط فروردین تا اوایل مهر (آوریل تا سپتامبر) گذشته یکی از پر بارانترین دوران خود پس از سال ۱۹۸۱ را گذرانده است.

وضعیت قحطی و بی غذایی شدید در کره شمالی,اقتصاد کره شمالیتصویر ماهوارهای از طوفان "میساک" سال ۲۰۲۰ در منطقه کره شمالی

شبه جزیره کره در سال ۲۰۲۰ بارها طوفانی شد. ۲ طوفان شدید ماه آگوست (مرداد) و سپتامبر (شهریور) سال گذشته خرابی‌های زیادی در این منطقه به بار آوردند. این طوفان‌ها با آغاز برداشت برنج و ذرت همزمان شدند و بخش بزرگی از محصولات کشاورزی در آن زمان را از بین بردند.

 براساس پیش‌بینی‌های احتمالی، غذا از ماه جاری (ژوئن) در کره شمالی کمیاب خواهد شد زیرا ذخیره غذایی دولت این کشور در حال کاهش است و اگر برداشت سال جاری نیز کم باشد شرایط غذایی این کشور بحرانی‌تر خواهد شد. ذخیره غذایی کنونی دولت از پائیز سال گذشته برداشت شده است.

رسانه‌های دولتی کره شمالی در اقدامی نادر پس از طوفان "هاگوپیت" آگوست (تیر و مرداد) گذشته گزارش مفصلی از خسارات در این کشور  ارائه دادند.

بنا بر این گزارش‌ها طوفان هاگوپیت و جاری شدن سیل در تیر و مرداد گذشته موجب تخریب ۴۰ هزار هکتار زمین زراعی و از بین رفتن ۱۶ هزار ۶۸۰ خانه در این کشور شد.

در طوفان‌‌های بعدی رسانه‌های کره شمالی از دادن اطلاعات بیشتر در مورد میزان خسارات و خرابی‌ها اجتناب کردند.

تاثیر این حوادث در کنار ده‌ها سال جنگل زدایی و قطع درختان شرایط بدتری را در بحران‌های زیست محیطی و غذایی به جا گذاشته است. 

کره شمالی پس از بحران اقتصادی دهه ۱۹۹۰ میلادی شاهد قطع گسترده درختان و استفاده از آنها به عنوان سوخت بود. پس از آن و علی رغم کاشت منظم درختان، جنگل زدایی ادامه یافت و باعث شدت گرفتن سیلاب‌ها شد.

براساس گزارش ماه مارس سازمان  "Global Forest Watch" بیش از ۲۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از پوشش درختی کره شمالی از سال ۲۰۱۹ و بیش از ۲۳۳ هزار هکتار از سال ۲۰۰۱ از بین رفته است.

براساس گزارش سایت "۳۸ شمالی"، با وجود بهبود و رشد کره شمالی در مدیریت بلایای طبیعی این کشور همچنان به شکل آزاردهنده و ناخوشایندی در مدیریت بحران های طبیعی ضعیف است. سایت "۳۸ شمالی" به تحلیل و آنالیز وقایع کره شمالی می‌پردازد.

کمبود شدید کود در کره شمالی

یکی از مشکلات کمتر شناخته بخش کشاورزی کره شمالی تهیه کود کافی برای بهبود عملکرد گیاهان و برداشت محصولات است.

وضعیت قحطی و بی غذایی شدید در کره شمالی,اقتصاد کره شمالیکشاورزان کره شمالی در یک کلیپ تلویزیونی بر روی زمین‌های خود کود می‌پاشند- این کشور معمولا اهمیت کود برای کشاورزان را برجسته می‌سازد

کیم جونگ اون در نامه‌ سال ۲۰۱۴ خود خطاب به مقامات بخش کشاورزی تاکید کرد که باید منابع سهل الوصولی از کود را پیدا و تهیه کنند.

او در نامه‌ای منتشر شده در خبرگزاری دولتی "KCNA" کره شمالی نوشت: باید از منابعی مانند فضولات حیوانات، مدفوع انسانی، کمپوست و گل و لای بستر خندق‌ها به عنوان کود استفاده کرد.

کره شمالی در تهیه کود خود کفا نیست و براساس گزارش ماه فوریه ۲۰۲۱ روزنامه "نیکی آسیا" یکی از کارخانه‌های بزرگ و اصلی تولید کود این کشور به دلیل کمبود قطعات یدکی تعطیل شده است.

دلیل تعطیلی این کارخانه بسته شدن مرزهای کره شمالی با چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری در دوران همه‌گیری ۲۰۲۰ کرونا است.

تجارت با تحریم های شدید محدود می‌شود

تحریم‌های اقتصادی بین الملل تجارت کنونی کره شمالی با سایر کشورهای جهان به شدت محدود کرده است.

وضعیت قحطی و بی غذایی شدید در کره شمالی,اقتصاد کره شمالینمودار تجارت کره شمالی با چین در سال ۲۰۲۰ روند کاهشی شدیدی را نشان می‌دهد/ منبع: گمرک چین

براساس اطلاعات رسمی گمرگ چین مجموع صادرات چین به کره شمالی در سال‌های اخیر بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد دلار برآورد شد اما این رقم در سال گذشته به کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار رسید.  

وضعیت قحطی و بی غذایی شدید در کره شمالی,اقتصاد کره شمالیتصویر یک قایق کره شمالی که از منطقه مرزی "داندونگ" چین و کره شمالی گرفته شده است

تصاویر ماهواره‌ای در دو سوی مرز "سینوجو" کره شمالی و "داندونگ" چین کاهش قابل توجه محموله‌های رد و بدل شده در سال جاری را در مقایسه با سال ۲۰۱۹ را نشان می‌دهد.

براساس گزارش مرکز استراتژیک و مطالعات بین الملل " CSIS" شواهد، حکایت از بسته شدن احتمالی این مرز تجاری دارند.

محققان در سپتامبر سال ۲۰۱۹ (شهریور ۱۳۹۸) از نقل و انتقال ۱۰۰ محموله در مناطق گمرکی کره شمالی خبر دادند اما این تعداد در ماه مارس ۲۰۲۱ (اسفند سال ۱۹۹۹) به ۱۵ محموله رسید.

وضعیت قحطی و بی غذایی شدید در کره شمالی,اقتصاد کره شمالیتصاویر ماهواره‌ای ایستگاه قطار "سینوجو" در کره شمالی را نشان می‌دهد/ محققان با کنترل تصاویر ماهواره‌ای تعداد قطارهای ترمینال سینوجو کره شمالی در مارس ۲۰۲۱ را رصد کردند

با این وجود کارشناسان با توجه به افزایش تعداد قطارهای بیشتر در سینوجو کره شمالی از احتمال افزایش تجارت این کشور  در ماه‌های آینده خبر می‌دهند.

از طرفی ناظران کره شمالی  می‌گویند هیچ نشانه‌ای در باره باز شدن مرزها وجود ندارد.

کمک غذایی به کره شمالی مشکل است

براساس قوانین کمک غذایی به کره شمالی در شمار تحریم‌‌های بین الملل قرار ندارد اما کمک به این کشور مشکل است.

چین بزرگترین اهدا کننده غذا به کره شمالی است اما ارسال غذا از چین به کره شمالی پس از شیوع همه‌گیری کرونا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

سازمان ملل می‌گوید بیشتر سازما‌های بین‌المللی که در عرصه رساندن غذا در جهان فعالند، به دلیل محدودیت‌های کرونایی این کشور و دیگر نقاط جهان دشواری‌های بیشتری در کمک به کره شمالی دارند و قادر به اجرای برنامه‌های خود در این کشور نیستند.

"کن لی" از"برنامه جهانی غذا" به عنوان یکی از سازمان‌های زیرمجموعه سازمان ملل در این باره گفت که این نهاد مدتی پیش از شروع همه گیری کرونا نتوانسته وضعیت خانوارهای کره شمالی را بررسی کند.

وی افزود برنامه جهانی غذا با تمام چالش‌ها موفق به توزیع منابع محدودی از مواد غذایی برای تغذیه جمعیتی حدود ۷۳۰ هزار نفر در این کشور شده است.

 براساس گزارش بخش خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد کره شمالی تنها به اندازه ۲ تا ۳ ماه ذخیره غذایی دارد.

اگر این کمبود از طریق واردات، تجارت یا کمک غذایی تامین نشود خانوارهای این کشور دوره ای بسیار سخت و نا به سامان را در اکتبر ۲۰۲۱ (اواخر پائیز) تجربه خواهند کرد.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش