به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری سما، در اعتراض به قوانین لهستان که مانع از استرداد اموال یا اعطای غرامت به بازماندگان هولوکاست میشود، رژیم صهیونیستی یکشنبه سفیر ورشو را احضار کرد.
پارلمان لهستان اخیرا پیش نویس لایحهای را به تصویب رساند که قانون محدودسازی مطالباتی برای استرداد اموال است. مطابق این قانون، ادعاها و شکایات مربوط به استرداد اموال و املاکی که طی جنگ جهانی به تصرف نازیها درآمدند و طی ۳۰ سال گذشته به نتیجهای نرسیده متوقف و بایگانی خواهد شد. همچنین هرگونه فرجام خواهی احکامی که طی ۳۰ سال گذشته صادر شدهاند نیز ممنوع اعلام شده است؛ اقدامی که یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی آن را "لکه ننگ" خواند.
در همین راستا، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد، الون بار، رئیس اداره سیاسی استراتژیک در این وزارتخانه مارک ماگیروفسکی، سفیر لهستان در اراضی اشغالی را احضار کرد.
در این بیانیه آمده است که بار، ناامیدی رژیم صهیونیستی از قانونی که هفته گذشته در پارلمان لهستان تصویب شد، ابراز کرد. قانونی که میتواند تا ۹۰ درصد درخواستهای بازماندگان هولوکاست را در مورد استرداد اموالشان تحت تاثیر قرار دهد.
وی به سفیر لهستان تاکید کرد، "قانون مالکیت" روابط دو طرف را تحت الشعاع قرار خواهد داد و لهستان هنوز زمان دارد تصمیماتی که بیانگر بیاعتنایی این کشور به تعهداتش است را کنار بگذارد.
از سوی دیگر، پاول جابلونسکی، معاون وزیر خارجه لهستان اعلام کرد، این وزارتخانه کاردار رژیم صهیونیستی در ورشو را احضار کرد.
وی افزود، لهستان میخواهد مسائل درمورد این قانون به حالت طبیعی خود بازگردد. این کشور محتوای قانون مالکیت را تشریح خواهد کرد.
جابلونسکی گفت: فکر میکنیم آنچه با آن روبرو هستیم وضعیتی است که برخی از سیاستمداران اسرائیلی برای اهداف سیاسی داخلی از آن سوء استفاده میکنند.
مالکان سابق و فرزندان آنها برای گرفتن غرامت از لهستان از زمان سقوط کمونیسم در سال ۱۹۸۹ در حال مبارزه هستند.
در جریان اشغال لهستان توسط آلمان نازی بین سالهای ۱۹۳۹ و ۱۹۴۵ در جریان جنگ جهانی دوم شش میلیون لهستانی کشته شدند که نیمی از آنها یهودی بودند.
سفیر اسرائیل در آمریکا استعفا داد
ايسنا : سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن ساعاتی بعد از استقبال از ورود روون ریولین، رئیس این رژیم به این شهر، جایی که او قرار است در آنجا به دیدار جو بایدن در کاخ سفید برود، از سمتش استعفا کرد.
به گزارش پایگاه آکسیوس، این تصمیم گلعاد اردان، سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا برای استعفا در حالی مطرح شده که دولت جو بایدن و نفتالی بنت، نخست وزیر جدید این رژیم جویای دیدگاه های یکدیگر به ویژه در قبال مناقشه برانگیزترین موضوعات همچون درگیری میان رژیم صهیونیستی و فلسطین و همینطور ایران هستند.
اردان در توئیتی روز یکشنبه نوشت: من معتقدم این به عهده دولت فعلی است که سفیری را که نماینده سیاسی آن نزد این دولت باشد منصوب کند.
اردان اخیرا جانشین رون درمر، نزدیکترین معتمد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی که مدت هشت سال به عنوان سفیر خدمت کرده و تبدیل به یکی از پر نفوذترین و قدرتمندترین دیپلماهای واشنگتن شد، شده بود.
سفر رئیس رژیم صهیونیستی همچنین یک سفر خداحافظی برای ریولین که دوره هفت سالهاش ماه آینده میلادی پایان مییابد، است. قرار است اسحاق هرتزوگ در تاریخ ۹ ژوئیه رئیس بعدی رژیم صهیونیستی شود.
آکسیوس گزارش کرد، ریولین چند روز پیش با بنت و یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل به منظور هماهنگ ساختن پیام به آمریکا در قبال ایران دیدار کرده بود.
به گفته ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در شهر رم با لاپید دیدار کرد و آنها در این دیدار به بحث درباره ثبات منطقهای پرداختند.
اردان قرار است در ادامه به عنوان سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل خدمت کند.
- 17
- 6