جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۰۳ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۱۵۳۲
بین الملل

«اولاف شولتز» رسماً صدراعظم آلمان شد/ آغاز دوران بازنشستگی مرکل

"اولاف شولتز" امروز با رأی اکثریت پارلمان رسماً به‌عنوان صدراعظم جدید آلمان انتخاب شد و ائتلاف سه‌گانه احزاب سوسیال دموکرات، سبزها و لیبرال دموکرات برای اولین بار در تاریخچه جمهوری فدرال آلمان تشکیل شد.

به گزارش تسنیم به نقل از رسانه‌های آلمانی، "آنگلا مرکل"، امروز (چهارشنبه) بعد از بیش از ۱۶ سال و حدود ۵۸۶۰ روز از سمت صدر اعظمی آلمان کناره گیری می کند.

اولاف شواتز در پارلمان آلمان با رای اکثریت نمایندگان به عنوان صدر اعظم جدید آلمان انتخاب شد و کابینه موسوم به آمپل (متشکل از احزاب سوسیال دموکرات، سبزها و لیبرال دموکرات ها) بر سر کار آمد.

دقایقی پیش باربل بس، رئیس پارلمان آلمان اعلام کرد که در رای گیری پارلمان ۳۹۵ نماینده به شولتز رای دادند. ۳۰۳ نفر هم رای مخالف و ۶ نفر هم رای ممتنع دادند.

اولاف شواتز به عنوان چهارمین صدر اعظم سوسیال دموکرات در تاریخچه جمهوری فدرال آلمان انتخاب شد.

به این ترتیب برای اولین بار از سال ۲۰۰۵ یک صدر اعظم از حزب سوسیال دموکرات قدرت را در دست گرفته و برای اولین بار در تاریخچه جمهوری فدرال آلمان ائتلافی متشکل از این احزاب سه گانه موسوم به چراغ راهنمایی شکل گرفت.

احزاب آمپل حدود ۴۱۹ کرسی در پارلمان جدید آلمان را در اختیار دارند.

۱۶ وزیر جدید کابینه دولت فدرال آلمان هم در پارلمان سوگند یاد می کنند.

به این ترتیب دولت جدید آلمان رسما سکان رهبری این کشور را بر عهده می گیرد. از زمان انتخابات پارلمانی آلمان تا سوگند کابینه جدید دولت ائتلافی حدود ۷۳ روز گذشته است و این زمان بسیار کمتر از زمانی است که دولت قبلی در آلمان روی کار آمد. بعد از انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۷ حدود ۱۷۱ روز طول کشید تا دولت جدید آلمان بر سر کار آمد.

کابینه جدید آلمان را چه کسانی تشکیل می‌دهند؟

کابینه جدید آلمان جوان تر و شده و حضور زنان هم در آن بیشتر شده است.

در دولت ائتلافی جدید آلمان رابرت هابک از حزب سبزها، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد و حفاظت از اقلیم می‌شود. هابک متولد ۱۹۶۹ در شهر لوبک است و از سال ۲۰۱۸ یکی از دو رهبر حزب سبزها است.

آلنالنا شارلوته آلما بائربوک متولد سال ۱۹۸۰ در هانوفر است. او ریاست وزارت خارجه آلمان را برعهده می‌گیرد. بائربوک از سال ۲۰۰۵ عضو حزب سبزها و از سال ۲۰۱۸ یکی از دو رهبر حزب شده است. وی از سال ۲۰۱۳ عضو پارلمان است. وی تحصیل‌کرده علوم سیاسی در آلمان و اقتصاد و حقوق بین‌الملل در بریتانیا است.

کریستیان ولفگانگ لیندنر متولد سال ۱۹۷۹ و رهبر حزب دموکرات‌‌های آزاد وزارت دارایی را برعهده می‌گیرد. وی از سال ۲۰۰۹ نماینده پارلمان آلمان است و از سال ۲۰۱۳ هدایت حزب را به دست گرفته است. وی افسر رزرو نیروی هوایی آلمان و تحصیل‌کرده علوم سیاسی، حقوق بین‌الملل و فلسفه در دانشگاه بن بوده است.

نانسی فیزر متولد سال ۱۹۷۰ در بادزودن به عنوان اولین زن ریاست وزارت کشور را برعهده می‌گیرد. وی از سال ۱۹۸۸ عضو و از سال ۲۰۱۹ رهبر حزب سوسیال دمکرات در ایالت هسن است. فیزر از سال ۲۰۰۳ نماینده پارلمان در این ایالت است. وی تحصیل‌کرده رشته حقوق است و از سال ۲۰۰۰ به عنوان وکیل در فرانکفورت کار می‌کند.

کارل لاوترباخ متولد سال ۱۹۶۳ در شهر دورن است. او ریاست وزارت بهداشت را برعهده می‌گیرد. لاوترباخ از سال ۲۰۰۱ عضو حزب سوسیال دمکرات است و از سال ۲۰۰۵ نماینده پارلمان آلمان.

کریستینه لامبرشت متولد سال ۱۹۶۵ در شهر مانهایم است. وی وزارت دفاع را برعهده می‌گیرد. لامبرشت در کابینه مرکل وزارت‌خانه‌های دادگستری و همچنین وزارتخانه خانواده، زنان، جوانان و سالمندان را نیز برعهده داشته است. وی از سال ۱۹۸۲ عضو حزب سوسیال دموکرات شد و در سال ۱۹۹۸ به پارلمان راه یافت. لامبرشت تحصیل‌کرده رشته حقوق است و به عنوان استاد و وکیل نیز کار کرده است.

مارکو بوش‌مان متولد سال ۱۹۷۷ در شهر گلزن‌کیرشن است. وی وزارت دادگستری را برعهده می‌گیرد. او از سال ۱۹۹۴ عضو حزب دمکرات آزاد و در سال ۲۰۱۲ دبیر کل حزب بوده است. بوش‌مان در سال ۲۰۰۹ وارد پارلمان آلمان شده است. او تحصیل‌کرده رشته حقوق در دانشگاه بن است و دوره دکترا را در دانشگاه شهر کلن گذرانده است. بوش‌مان تا سال ۲۰۰۹ به‌عنوان وکیل نیز کار می‌کرده است.

آنه اشپیگل متولد سال ۱۹۸۰ در شهر لایمن است و وزارت خانواده، سالمندان، زنان و جوانان را برعهده می‌گیرد. او از سال ۱۹۹۹ رهبر سازمان جوانان حزب سبزها در ایالت رایلند فالتس بود و در همین ایالت از سال ۲۰۱۶ وزارت خانواده، سالمندان، زنان و جوانان را برعهده داشت. اشپیگل تحصیل‌کرده رشته‌های علوم سیاسی، فلسفه و روانشناسی از دانشگاه دارمشتات است.

هوبرتوس هایل متولد ۱۹۷۲ در شهر هیلدس‌هایم، وزارت کار و امور اجتماعی را برعهده می‌گیرد. او از سال ۱۹۸۸ عضو حزب سوسیال دموکرات است. هایل در سال ۱۹۹۸ نماینده پارلمان آلمان شد و از سال ۲۰۱۸ وزیر کار و امور اجتماعی در کابینه آنگلا مرکل بوده است. او تحصیل‌کرده علوم سیاسی و جامعه شناسی در دانشگا‌ه‌های پوتسدام و هاگن است.

اشتفی لمکه متولد ۱۹۶۸ در داسائو است. او وزارت حفاظت از محیط زیست، امنیت هسته‌ای و حمایت از مصرف‌کنندگان را برعهده می‌گیرد. او در سال ۱۹۸۹ از بنیانگذاران حزب سبزها در آلمان شرقی بوده و از سال ۱۹۹۴ عضو پارلمان آلمان است. لمکه تحصیل‌کرده رشته کشاورزی در دانشگاه برلین است.

سم اوزدمیر متولد ۱۹۶۵ در اوراخ و خانواده‌اش از اقلیت قومی چرکس‌های ترکیه هستند که در سال ۱۹۶۳ به آلمان مهاجرت کردند. اوزدمیر وزارت کشاورزی را برعهده می‌گیرد. او در سال ۱۹۸۱ عضو حزب سبزها و از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ به همراه کاترین گورینگ اکهارد رهبر حزب شد. از سال ۱۹۹۴ عضو پارلمان آلمان و از سال ۲۰۰۴ عضو پارلمان اروپا بوده است. او تحصیل‌کرده رشته آموزش علوم اجتماعی در رویتلینگن است.

بتینا اشتارک واتزینگر متولد ۱۹۶۸ در شهر فرانکفورت است. او وزارت آموزش و تحقیقات را برعهده می‌گیرد. اشتارک واتزینگر از سال ۲۰۰۴ عضو حزب دمکرات‌ آزاد است، از سال ۲۰۱۱ عضو رهبری حزب در ایالت هسن و از سال ۲۰۱۷ نماینده پارلمان آلمان است. او تحصیل‌کرده رشته اقتصاد از دانشگاه ماینس و روانشناسی لندن است و از سال ۲۰۱۳ در انستیتوی تحقیقات بازار سرمایه در دانشگاه فرانکفورت فعال بوده است.

فولکر ویسینگ متولد سال ۱۹۷۰ در لنداو است. او وزارت راه و ترابری و دیجیتال را برعهده می‌گیرد. ویسینگ از سال ۱۹۹۸ عضو حزب دموکرات‌های آزاد است و از سال ۲۰۱۱ رهبر این حزب در ایالت راینلند فالتس بوده است. او دارای تحصیلات در رشته حقوق در دانشگاه‌های زارلند و فرایبورگ است و دکتری حقوق را در سال ۱۹۹۷ از دانشگاه مونتسر گرفته است. او سال ۲۰۰۱ قاضی دادگاه شد.

سونیا (Svenja) شولتزه متولد سال ۱۹۶۸ در دوسلدورف است. او هدایت وزارت توسعه و همکاری‌های اقتصادی را برعهده می‌گیرد. شولتزه در کابینه آنگلا مرکل وزارت حفاظت از محیط زیست، امنیت هسته‌ای و حمایت از مصرف‌کنندگان را برعهده داشت. او از سال ۱۹۸۸ عضو حزب سوسیال دموکرات است. شولتزه از رهبران تشکیلات دانشجویی بوده و تا سال ۲۰۱۸ نیز نماینده مجلس ایالتی. او تحصیل‌کرده علوم سیاسی و زبان و ادبیات آلمانی است.

کلارا گیویتز متولد ۱۹۷۶ در پتسدام است. او ریاست وزارت مسکن را برعهده می‌گیرد. گیویتز در سن ۱۶ سالگی و در سال ۱۹۹۲ به عضویت حزب سوسیال دموکرات درآمد. از سال ۲۰۰۸ تا سال ۲۰۱۳ عضو رهبری سوسیال دموکرات‌ها و نماینده مجلس در ایالت براندنبورگ بود. او تحصیل‌کرده رشته علوم سیاسی از دانشگاه پتسدام است.

ولفگانگ اشمیت متولد ۱۹۷۰ در هامبورگ است. او وزیر ماموریت‌های ویژه و رئیس تشکیلات صدر اعظمی خواهد شد. او فرد مورد اعتماد صدر‌اعظم است و از سال ۲۰۰۵ رئیس دفتر اولاف شولتس در سمت‌های دبیر کل حزب سوسیال دموکرات بوده، نماینده مجلس و وزیر دارایی بوده است. اشمیت مرد "پشت پرده" محسوب می‌شود و تحصیل‌کرده رشته حقوق در دانشگاه‌های هامبورگ و بیلبائو اسپانیا است.

کلاودیا روت متولد ۱۹۵۵ در اولم است. او وزارت فرهنگ و رسانه را برعهده می‌گیرد. روت از سال ۱۹۸۷ عضو حزب سبزها است. او دو بار رهبر حزب شده، از سال ۱۹۹۸ عضو پارلمان و از سال ۲۰۱۳ معاون رئیس پارلمان آلمان است. کلاودیا روت تحصیل‌کرده رشته تئاتر، تاریخ، زبان و ادبیات آلمانی در دانشگاه مونیخ است.

دولت جدید آلمان در روزهای آینده بسیار پر کار خواهد بود. برای روزهای پنج شنبه و جمعه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا یک نشست دیجیتال دموکراسی را برنامه ریزی کرده است که در آنجا صدر اعظم جدید آلمان به صورت مجازی برای اولین بار با رئیس جمهور آمریکا دیدار خواهد کرد.

آنالنا بائر بوک، وزیر امور خارجه جدید آلمان هم عصر امروز روانه پاریس می شود و از آن جا به بروکسل و ورشو خواهد رفت.

"آنگلا مرکل"، صدر اعظم پیشین آلمان هم از امروز دوران بازنشستگی خود را آغاز می کند.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش