سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۹ - ۰۷ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۰۶۲۴
بین الملل

خشم چین از بودجه نظامی میلیاردی آمریکا / آمریکا واردات از شین جیانگ چین را ممنوع کرد

خشم چین و آمریکا از یکدیگر,روابط چین و آمریکا
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به بودجه هنگفت نظامی آمریکا که بخش قابل ملاحظه‌ای از آن برای مقابله با پکن تخصیص داده شده، به آمریکا هشدار داد که مسئولانه رفتار کند.

به گزارش فارس، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (سه‌شنبه) در واکنش به تصویب نهایی بودجه نظامی هنگفت ۷۶۸ میلیارد دلاری ایالات متحده آمریکا که مبلغ چشمگیری از آن برای مقابله با چین تخصیص داده شده است، از واشنگتن خواست مسئولانه رفتار کند.

شبکه روسی «راشاتودی» امروز (سه‌شنبه) گزارش کرد که رئیس‌جمهور آمریکا قانون مجوز دفاع ملی ۲۰۲۲ (NADD) را روز گذشته (دوشنبه) به امضا درآورد که نشان دهنده با افزایش ۲۵ میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا در مقایسه با پیشنهاد اولیه رئیس‌جمهور ایالات متحده است و در مقایسه با سال گذشته نیز، بودجه نظامی ایالات متحده آمریکا را پنج درصد افزایش داده است.

ر راستای تمرکز نظامی فزاینده دولت بایدن بر چین، بودجه نظامی هنگفت آمریکا برای سال ۲۰۲۲ همچنین شامل تخصیص بودجه ۷.۴ میلیارد دلاری برای «طرح بازدارندگی در اقیانوس آرام» می‌شود که بخشی از آن برای دفاع از تایوان است و این در حالی است که پکن بارها اعلام کرده که تایوان بخشی از قلمرو این کشور است و در خصوص هرگونه مداخله در امور داخلی این جزیره هشدار داده است.

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، لیجیان در کنفرانس خبری خود ضمن انتقاد از تخصیص بودجه‌ علیه چین هشدار داد که این گونه اقدامات واشنگتن، بر همکاری دو کشور تأثیر منفی خواهد گذاشت.

وی تصریح کرد: «من قطعاً با اطلاعات منفی درباره جمهوری خلق چین که در پیش‌نویس بودجه نظامی آمریکا آمده و ایالات متحده از این سند برای دستکاری سیاسی برای تغییر حقایق درباره چین استفاده می‌کند».

این دیپلمات چینی تأکید کرد که واشنگتن باید رفتارهای تبعیض‌آمیز را کنار بگذارد و بر اساس منافع دوجانبه با پکن برخورد کند.

وی ادامه داد: «نیازی به آسیب زدن به روابط چین و آمریکا و  همکاری‌ در حوزه‌های مهم بین چین و ایالات متحده نیست».

ایالات متحده در بودجه نظامی امسال خود، علاوه بر چین، روسیه را نیز هدف گرفته است و ۱۵۰ میلیون دلار برای «همکاری امنیتی بالتیک» تخصیص داده شده است که این بودجه نیز یک پروژه دیگر آمریکا با هدف مقابله با مسکو است و مبلغ چهار میلیارد دلار نیز تحت عنوان «طرح دفاع از اروپا» در نظر گرفته شده است که آمریکا می‌گوید این مبلغ برای تقویت همپیمانان ناتو واشنگتن است.

خبرگزاری آناتولی نیز در این خصوص گزارش کرد که لایحه «قانون اختیار دفاع ملی ۲۰۲۲» در هفتم دسامبر در مجلس نمایندگان آمریکا و در ۱۵ نوامبر در سنای آمریکا به تصویب درآمده بود.

بایدن واردات از شین جیانگ چین را ممنوع کرد/ کار اجباری دلیل خشم آمریکا

جو بایدن واردات کالا از منطقه شین جیانگ چین را به دلیل وجود اردوگاه‌های کار اجباری برای اقلیت‌های مسلمان در این منطقه ممنوع کرد. دولت چین این اتهام را رد می‌کند و آن را نقشه آمریکا برای جلوگیری از توسعه چین دانست.

خشم چین و آمریکا از یکدیگر,روابط چین و آمریکا

به گزرش تجارت‌نیوز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا واردات محصولات از منطقه شین جیانگ چین را ممنوع کرد. این اقدام بایدن واکنشی به اردوگاه‌های کار اجباری در این منطقه بوده است. برنامه جلوگیری از کار اجباری مسلمان‌های اویغوری، بخشی از مبارزه آمریکا علیه رفتار چین در خصوص اقلیت مسلمان اویغوری است. واشنگتن این اعمال چین را نسل‌کشی نامید.

این فرضیه وجود دارد که تمام کالاهایی که از منطقه شین جیانگ چین، جایی که دولت چین اویغوری‌ها و سایر گروه‌های مسلمان را در کمپ‌های بازداشت نگه می‌دارد، با کار اجباری تولید شده‌اند. پس واردات تمامی کالاها از این منطقه تا زمانی خلاف این فرضیه ثابت نشود ممنوع هستند. برخی از کالاها همچون پنبه، گوجه فرنگی و پلی سیلیکون‌های به کار رفته در صنعت پنل‌های خورشیدی برای اعمال این قانون جدید در اولویت هستند.

به نقل از سی‌ان‌ان، چین اما این سوء استفاده‌ها در شین جیانگ را تکذیب می‌کند. شین جیانگ یکی از تولید کننده‌های اصلی پنبه و مواد اولیه به کار رفته در پنل‌های خورشیدی است.

واکنش چین

سفارت چین در واشنگتن می‌گوید، این اتهامات حقیقت ندارند و حقوق بشر در چین را زیر سوال می‌برند. اتهامات آمریکا نقض آشکار قوانین بین المللی و دخالت واضح در امور داخلی چین است. چین به شدت این اتهامات را رد می‌کند و با تشدید این وضعیت واکنش نشان خواهد داد.

وزیر امورخارجه چین روز جمعه در بیانیه‌ای خشم و مخالفت قطعی خود را نسبت به این قانون اعلام کرد و گفت:« ادعای کار اجباری و نسل کشی در شین جیانگ چیزی جز دروغ‌های بی‌رحمانه از سمت نیروهای ضد چینی نیست. آمریکا سعی دارد با انحرافات سیاسی و زورگویی اقتصادی در پوشش حقوق بشر رفاه و ثبات شین جیانگ را زیر سوال ببرد و مانع از توسعه چین شود.»

آمریکا قصد دارد فشارهای بین المللی را علیه چین در خصوص کار اجباری و نقض حقوق بشر افزایش دهد. این قانون نیز پیامی بود علیه نسل کشی و کار بردگان در چین. به گفته یکی از مقامات حالا دیگر مصرف کننده‌های آمریکایی مطمئن هستند که کالایی که مصرف می‌کنند از سوء استفاده‌های وحشتناک چین از مردم تولید نشده است.

در آخرین روزهای ریاست جمهوری ترامپ نیز ممنوعیت واردات پنبه و گوجه فرنگی از شین جیانگ صادر شده بود. اکنون جو بایدن نیز آن را تایید می‌کند.

اداره گمرک و حفاظت از مرزهای آمریکا تخمین زد که در سال گذشته ۹ میلیارد دلار پنبه و ۱۰ میلیارد دلار گوجه فرنگی از چین وارد آمریکا شده است.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
کمونیستهای چین و کره شمالی هنوز اردوگاههای کار اجباری رو به حول و قوه الهی حفظ کردن و هیچوقت راست نمی گویند. مراجعه کنید به کتاب سفرنامه برادران امیدوار و توصیف عده ای از چینی ها.زمانی که هنوز کشور دوست و برادر بعضی ها نبودند چه برسه به الان که پول نفت ایران هم واس اوناست
جالب بود نوع برخورد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش