شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۲۵ - ۲۱ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۰۱۱
بین الملل

«به پوتین بگویید نه» | «علی‌خان اسماعیل‌اف» نخست‌وزیر قزاقستان شد

دخالت روسیه در اوکراین و قزاقستان, دخالت روسیه و جمهوری‌های اقماری‌اش

به گزارش خبرگزاری ها،  گروهی از اوکراینی‌ها با در دست داشتن پلاکاردهایی و پرچم اوکراین و قزاقستان، در همراهی و همدردی با معترضان قزاقستانی که روی آنها نوشته شده بود «به پوتین بگویید نه»، تجمعی برگزار کردند. 

این اقدام همچنین در برخی کشورها، نسبت به دخالت روسیه و جمهوری‌های اقماری‌اش صورت گرفته و خواستار خروج این نیروهای مداخله‌جو از قزاقستان شده‌اند.

سازمان دهندگان جنبش مقاومت در برابر تسلیم و سازمان عمومی مردم آزاد، و همچنین شرکت کنندگان این تجمع، می‌گویند که هدف اصلی جلب توجه به اقدامات روسیه در اوکراین و قزاقستان و درخواست از جامعه جهانی برای حفظ نظم جوامع و احترام به استقلال کشورهایشان است.

همراه با کی‌یف، رویدادهای مشابهی قرار است در ۲۰ شهر اوکراین و همچنین در دیگر کشورها، به ویژه در ایالات متحده برگزار شود.

ولادیمیر پوتین در کنفرانس اتحادیه کشورهای مشترک المنافع گفت که سازمان پیمان امنیت جمعی توانست تصمیمات سریع و هماهنگ اتخاذ کند تا از سقوط دولت قزاقستان جلوگیری شود. وی در ادامه این سخنرانی گفت ما نشان دادیم که اجازه نمی‌دهیم شرایط در "داخل کشور" متزلزل شود و سناریوی «انقلاب‌های رنگی» در کشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق اجرا گردد.

 «علی‌خان اسماعیل‌اف» نخست‌وزیر قزاقستان شد

رئیس‌جمهوری قزاقستان، نخست‌وزیر جدید این کشور را منصوب کرد.

دخالت روسیه در اوکراین و قزاقستان, دخالت روسیه و جمهوری‌های اقماری‌اش

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «قاسم جومارت توکایف» رئیس‌جمهوری قزاقستان، «علی‌خان اسماعیل‌اف» که در پی ناآرامی‌های اخیر در این کشور به عنوان نخست‌وزیر موقت تعیین شده بود را به سمت رئیس‌ کابینه منصوب کرد.

توکایف هفته گذشته و در پی تشدید اعتراض‌های مردمی به افزایش قیمت سوخت در این کشور، دولت را برکنار کرد.

رئیس‌جمهوری قزاقستان همچنین روز گذشته -دوشنبه- ادعا کرد که شبه‌نظامیان خارجی که از افغانستان و خاورمیانه همچنین دیگر کشورهای آسیای میانه وارد قزاقستان شده‌اند، در شورش‌های مرگبار اخیر مشارکت داشته‌اند.

وی پس از گفت‌وگو با «شارل میشل» رئیس شورای اروپا که به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، اعتراضات هفته گذشته در این کشور را اقدامی «تروریستی» توصیف کرده و گفت: «من شک ندارم که این یک حمله تروریستی است. اقدامی سازمان‌یافته و از قبل آماده شده علیه قزاقستان با مشارکت شبه‌نظامیان خارجی از کشورهای آسیای مرکزی از جمله افغانستان. ستیزه‌جویان خاورمیانه نیز در این حمله شرکت داشتند».

توکایف تخمین زد که حدود هزار و ۳۰۰ کسب و کار در جریان این شورش‌ها از جمله حمله به «۱۰۰ بانک و مرکز خرید» آسیب دیده باشند و افزود که در این مدت حدود ۵۰۰ خودروی پلیس نیز به آتش کشیده شده‌اند.

پکن: آماده کمک به قزاقستان هستیم/ نظربایف در چین نیست

 وزارت خارجه چین ضمن تاکید بر آمادگی پکن برای کمک به قزاقستان در حد توان خود، گزارش های حاکی از اقامت رئیس جمهوری سابق این کشور در چین را بی پایه و اساس خواند.

دخالت روسیه در اوکراین و قزاقستان, دخالت روسیه و جمهوری‌های اقماری‌اش

به گزارش شفقنا به نقل از شبکه خبری «آر تی عربی» روسیه، وزارت امور خارجه چین امروز (سه شنبه) با صدور بیانیه ای، اعلام کرد که این کشور در حد توان خود و بنا بر تمایل طرف مقابل، آماده کمک به قزاقستان است.

در بیانیه این وزارتخانه در این باره آمده است: چین و قزاقستان دو همسایه دوست و دو شریک راهبردی همیشگی هستند؛ چین همکاری نزدیک با قزاقستان را حفظ می کند و بنا بر تمایل طرف قزاقستانی و در حد توانایی های خود نیز کمک خواهد کرد.

وزارت خارجه چین در بیانیه خود همچنین تاکید کرد که پکن رویکردی سازنده در قبال اقدامات مقامات قزاقستان برای کمک به بازگرداندن آرامش، توسعه اقتصادی و بهبود زندگی ساکنان این کشور در پیش می گیرد.

وزارت خارجه چین با این حال به طور مستقیم به پرسش خبرنگاران در مورد این که پکن آماده ارائه چه نوع کمکی به قزاقستان است و آیا در صورت لزوم آماده اعزام نیروهای حافظ صلح به این کشور می باشد، پاسخ نداد.

بنا بر گزارش خبرگزاری «نووستی» روسیه، این وزارتخانه همچنین خاطر نشان ساخت که گزارش های حاکی از حضور «نورسلطان نظربایف»، رئیس جمهوری پیشین قزاقستان در چین، دروغین و بی پایه و اساس هستند.

وزارت خارجه چین در این باره عنوان کرد: این اطلاعات کاملا نادرست هستند و ملاحظه کردیم که منشی مطبوعاتی رئیس جمهوری سابق قزاقستان گفت که نظربایف در حال حاضر در نورسلطان، پایتخت این کشور حضور دارد.

این در حالی است که در این اواخر شایعاتی مبنی بر سفر هوایی نظربایف به چین در رسانه های مختلف منتشر شده بود با این حال سرویس مطبوعاتی رئیس جمهوری سابق قزاقستان تاکید کرد که وی در شهر نورسلطان حضور دارد و از همه ساکنان کشورش خواسته تا برای غلبه بر چالش های کنونی و اطمینان از امنیت کشور، از «قاسم جومارت توکایف»، رئیس جمهوری کنونی پشتیبانی کنند.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش