به گزارش عصرایران، از این پس مردم استرالیا میتوانند آزادانه از این پرچم استفاده کنند.
استرالیا با این اقدام یک اختلاف تجاری که جوامع محلی و تیم های ورزشی را از تولید، استفاده و کپی پرچم منع میکرد، حل کرده است.
پرچم بومیان از سال ۱۹۹۵ به عنوان یکی از پرچم های اصلی استرالیا به رسمیت شناخته شد و برفراز ساختمان های ورزشی یا ورزشگاه های رسمی به اهتزاز درآمد.
خبرگزاری فرانسه نوشت: دولت استرالیا در آستانه تعطیلات روز ملی و پس از مذاکره با "هارولد توماس" هنرمند بومی و خالق این پرچم اعلام کرد که پرچم از این پس متعلق به همگان است و میتواند بدون مجوز و پرداخت هزینه کپی رایت از آن یا تصویرش روی پیراهن و زمین های ورزشی، وب سایت ها و آثار هنری استفاده شود.
توماس در باره معامله خود با دولت استرالیا گفت: امیدوارم این اقدام برای همه مردم بومی و شهروندان استرالیا مایه راحتی باشد و از پرچم اصلی، با افتخار و بدون محدودیت استفاده کنند.
او افزود: "سپاسگذارم که هنر من مورد تمجید قرار گرفته و نشانگر قدرت برای بسیاری است".
روزنامه "سیدنی مورنینگ هرالد" در شماره روز سه شنبه خود نوشت: "توماس برای اولین بار پرچم سیاه، زرد و قرمز را برای رهبری تظاهرات در سال ۱۹۷۱ ساختو پس از آن این پرچم به نماد وحدت و غرور بومیان استرالیا تبدیل شد".
این هنرمند گفت: "پرچم نمایانگر تاریخ بی انتهای سرزمین ما و مردم آن است".
دولت ۲۰ میلیون دلار برای حذف مجوزهای حق کپی که در اختیار تعداد کمی از شرکت ها است پرداخت کرده است. باز تولید، تکثیر و استفاده این پرچم از سال ۲۰۱۸ جنجال برانگیز شده است.
یکی از شرکت های غیر بومی در سال ۲۰۱۸ بخشی از حق کپی این پرچم را از خالق آن خریداری کرده و پس از آن برای استفاده این پرچم یا تصویر آن در باشگاه های ورزشی و حتی سازمانهای بهداشتی و دولتی درخواست حق کپی کرد. این موضوع باعث شد تا بسیاری بی خیال استفاده از این پرچم بومی شوند.
"نوا پریس" از بومیان استرالیا و قهرمان سابق المپیک در کنار افراد برجسته دیگر از این جامعه، به رهبری کمپین "پرچم را آزاد کنید" پرداخت.
"کن وایات" وزیر بومیان استرالیا گفت که این پرچم به نمادی ماندگار برای افراد این جامعه تبدیل شده است.
او گفت: "در ۵۰ سال گذشته ما اثر هنری "هارولد توماس" را از آن خود کردیم. ما زیر پرچم بومیان راهپیمایی و تظاهرات کردیم، پشت آن ایستادیم و آن را به عنوان نماد افتخارمان به اهتزار درآوردیم".
وی افزود: اینک یک نهاد مشترک المنافع حق استفاده و چاپ تصویر آن را در اختیار دارد و پرچم متعلق به همه است و هیچ کس نمیتواند این مالکیت را از بین ببرد.
جشن روز استرالیا که با تعطیلی ۲۶ ژانویه (۶ بهمن) مشخص میشود نیز به مسئله ای بحث برانگیز در استرالیا تبدیل شده است زیرا بومیان این تاریخ را نشانه حمله بریتانیا به سرزمین خود میدانند.
در ۲۶ ژانویه ۱۷۸۸ یک ناوگان بریتانیایی به بندر سیدنی رفت تا یک مستعمره ایجاد کند.
بحث هایی در باره تغییر روز ملی استرالیا به تاریخ دیگر وجود دارد.
- 9
- 6