پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۰۳۹۹
بین الملل

آمریکا ۲۴ فرد و نهاد بلاروسی را تحریم کرد/ موج تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه

الکساندر لوکاشنکو,رئیس جمهور بلاروس
وزارت خزانه داری امریکا اعلام کرد که ایالات متحده تحریم هایی را علیه ۲۴ فرد و نهاد بلاروسی به دنبال عملیات نظامی روسیه در دونباس اعمال کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد:. به عنوان بخشی از پاسخ جدی و گسترده ایالات متحده به تهاجم بیشتر روسیه به اوکراین، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده (OFAC) ۲۴ فرد و نهاد بلاروسی را به دلیل حمایت و تسهیل بلاروس از حمله به اوکراین تحریم می کند.

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین اعلام کرد، ایالات متحده در واکنش به عملیات نظامی روسیه در اوکراین، سرگئی ایوانف، نیکولای پاتروشف، ایگور سچین و فرزندان ارشد آنها را تحریم کرده است.

در این بیانیه آمده است: « روس‌های با نفوذ در حلقه درونی پوتین و در پست‌های قدرت و نخبگان در داخل کشور روسیه هدف تحریم هستند. 

سرگئی اس. ایوانوف مدیر عامل شرکت دولتی معدن الماس آلروسا و عضو هیئت مدیره گازپرومبانک نیز در لیست تحریم های امریکاست. وزارت خزانه داری گفت که آندری پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه و نیکلای پاتروشف، نیز توسط ایالات متحده تحریم شده و دارایی یا منافع وی مسدود شده ، علاوه بر این، ایوان سچین، پسر ایگور سچین، رئیس روسنفت نیز به فهرست تحریم ها اضافه شد.

وزارت بازرگانی هم اعلام کرد که ایالات متحده تحریم صادراتی را علیه بخش های هوافضا و دریایی روسیه به دلیل عملیات نظامی در اوکراین اعمال می کند.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است:  امروز، وزارت بازرگانی ایالات متحده، از طریق دفتر صنعت و امنیت خود، به تهاجم بیشتر روسیه به اوکراین با اجرای یک سری کنترل‌های سختگیرانه صادراتی پاسخ داد که دسترسی روسیه به فناوری‌ها را به شدت محدود می‌کند... این کنترل‌ها عمدتاً دفاع روسیه را هدف قرار می‌دهند.

وزارت بازرگانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که بخش‌های هوافضا و دریانوردی دسترسی روسیه به ورودی‌های فناوری حیاتی را قطع می‌کند، بخش‌های کلیدی پایگاه صنعتی‌اش را از بین می‌برد و جاه‌طلبی‌های استراتژیک آن برای اعمال نفوذ در صحنه جهانی را تضعیف می‌کند.»

این وزارتخانه افزود: از این پس مسکو از خرید مجموعه ای از اقلام با فناوری پیشرفته از جمله نیمه هادی ها، رایانه ها، مخابرات، تجهیزات امنیت اطلاعات، لیزرها و حسگرها منع خواهد شد.

***

ژاپن تحریم های بیشتری علیه روسیه اعمال می کند

فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن که در واکنش به برسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک توسط روسیه تحریم هایی علیه این کشور اعمال کرده بود، گفت که توکیو بخاطر اقدام نظامی مسکو علیه کی یف تحریم‌های بیشتری علیه مسکو وضع می کند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کیودو، کیشیدا روز جمعه با اعلام این‌که ژاپن بخاطر حمله روسیه به اوکراین تحریم های بیشتری علیه مسکو اعمال خواهد کرد، به کشورهای تحریم کننده روسیه پیوست. 

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که بسته جدید تحریم ها شامل کنترل صادرات بر نیمه هادی ها و سایر محصولات، مسدود کردن دارایی های موسسات مالی روسیه و تعلیق صدور روادید برای برخی افراد و نهادهای روسی است.

***

دور دوم تحریم های کانادا علیه روسیه

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا گفت، با تایید عملیات نظامی در دونباس توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، کانادا دور دوم تحریم ها را علیه مسکو اعمال می کند.

ترودو در یک کنفرانس خبری در اتاوا گفت: "ما در حال اعمال تحریم های شدیدتر هستیم. این تحریم ها ۵۸ فرد و نهاد از جمله اعضای نخبگان روسیه و اعضای خانواده آنها را هدف قرار خواهند داد."

نخست وزیر کانادا گفت، کانادا تمام مجوزهای صادراتی روسیه را گرفته و مجوزهای موجود را به عنوان بخشی از بسته تحریمی بر سر اوکراین لغو می کند. ما بلافاصله همه مجوزهای صادراتی روسیه را ضبط می کنیم و مجوزهای موجود را لغو می کنیم.

***

موج تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه

استرالیا، تایوان، فرانسه و اتحادیه اروپا هم در اقدامی به وضع تحریم‌ها علیه روسیه بابت حمله به اوکراین دست زده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، استرالیا امروز (جمعه) تحریم‌های بیشتری را علیه روسیه وضع کرد که شامل یکسری از شهروندان نخبه و قانونگذاران می‌شود و گفته که غیرقابل قبول است که چین محدودیت‌های تجاری را با مسکو آن هم در زمانیکه به اوکراین یورش برده، تسهیل کرده است.

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا در یک نشست خبری گفت: ما با شرکای خود برای اعمال موج جدیدی از تحریم‌ها علیه روسیه همکاری می‌کنیم تا فشارها بر این کشور تشدید شود. این تحریم‌های جدید علیه اولیگارش‌های روسی است که قوای مالی آنها برای مسکو مهم است و همچنین ۳۰۰ نفر دیگر از اعضای پارلمان روسی نیز در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند که به استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک در استان دونباس رای دادند.

موریسون همچنین از فقدان واکنشی قوی و قاطع از سوی چین انتقاد کرد که یکسری از محدودیت‌های تجاری را با مسکو تسهیل کرده است.

نیوزیلند نیز تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده که شامل ممنوعیت سفر به روسیه و ممنوعیت تجارت کالا با ارتش این کشور می‌شود.

در این میان، وزارت امور خارجه تایوان نیز اعلام کرد، تایپه نیز به جمع تحریم کنندگان بین‌المللی روسیه می‌پیوندد و در بیانیه‌ای گفت: دولت به شدت متاسف است که روسیه به جای حل مناقشات از طریق گفت‌وگوهای صلح آمیز دیپلماتیک راه نظامی و حمله با زور را در پیش گرفته و دیگران را می‌آزارد. دولت تایوان با هدف واداشتن روسیه به توقف حمله نظامی علیه اوکراین و انتخاب گفت‌وگوهای صلح آمیز میان تمامی طرف‌های درگیر اعلام می‌کند که به تحریم‌های بین‌المللی اقتصادی علیه مسکو ملحق می‌شود.

همچنین شارل میشل، رئیس شورای اروپایی نیز امروز اعلام کرد: اتحادیه اروپا تصمیم سیاسی برای وضع تحریم علیه روسیه بابت حمله به اوکراین اتخاذ کرده است.

وی در نشست فوق‌العاده اتحادیه اروپا گفت: ما یک تصمیم سیاسی برای افزودن به بسته تحریمی خود گرفته‌ایم که می‌تواند برای رژیم روسیه دردناک و طاقت فرسا باشد. ما همچنین درباره حمایت از مردم و دولت اوکراین برای بسیج ظرفیت مالی و حمایت بشردوستانه صحبت کردیم.

اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی نیز امروز گفت: تحریم‌های جدید علیه روسیه ۷۰ درصد از بخش بانکداری این کشور و شرکت‌های کلیدی دولتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و روسیه را از دسترسی به فناوری‌های مدرن محروم می‌کند.

رئیس کمیسیون اروپا در نشست فوق‌العاده اتحادیه اروپا ادامه داد: نخست، این بسته شامل تحریم‌های مالی است که دسترسی روسیه را به مهمترین بازارهای سرمایه قطع می‌کند. ما اکنون ۷۰ درصد از بازار بانکی روسیه را هدف قرار داده‌ایم. همچنین، شرکت‌های دولتی کلیدی از جمله در زمینه دفاعی نیز هدف قرار می‌گیرند. این تحریم‌ها هزینه‌های استقراض و تورم در روسیه را افزایش می‌دهد و به تدریج پایه صنعتی روسیه را منهدم می‌کند. همچنین این تحریم‌ها روسیه را از دسترسی به فناوری‌های حیاتی از جمله میکروچیپ‌ها محروم می‌کند.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز امروز اعلام کرد که دولتش تحریم‌هایی را علیه روسیه جدا از آنچه که اتحادیه اروپا وضع کرده، اعمال می‌کند و به زودی طیف این تحریم‌ها اعلام می‌شود.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش