چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۲۴ - ۰۳ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۲۷۰
بین الملل

سنای آمریکا طرحی برای کنترل سلاح تصویب کرد

طرح سنای آمریکا برای کنترل سلاح,قانون استفاده از اسلحه در آمریکا
با پیوستن ۱۵ سناتور جمهوری‌خواه به ۵۰ دموکرات مجلس سنا، پس از ۳۰ سال طرحی با هدف کنترل مالکیت سلاح در آمریکا به تصویب رسید.

به گزارش ایسنا، این طرح که پاسخی از سوی کنگره به دو کشتار اخیر، یکی در فروشگاهی در شهر بوفالو ایالت نیویورک و دیگری در دبستان راب شهر اووالدی ایالت تگزاس ارزیابی شده، پنجشنبه شب با ۶۵ رای موافق در برابر ۳۳ رای مخالف تصویب شد تا به زودی با تصویب مجلس نمایندگان و امضای جو بایدن به قانونی اجرایی در سراسر آمریکا تبدیل شود.

مصوبه سنا اکنون به مجلس نمایندگان خواهد رفت و انتظار می‌رود با توجه اکثریت دموکرات‌ها در آنجا به راحتی تصویب و راهی کاخ‌سفید شود.

انتظار می‌رود این فرآیند ظرف چند روز آینده کامل شود.

با این حال، طرفداران کنترل سلاح در آمریکا ضمن استقبال از این اقدام فراحزبی سناتورها، محتوای طرح را در برابر مطالبات خود بسیار ناچیز توصیف کرده‌اند.

به گزارش بی.بی.سی برابر این طرح متقاضیان مالکیت سلاح که کمتر از ۲۱ سال سن داشته باشند تنها پس از بررسی جدی سوءپیشینه قادر به خرید اسلحه خواهند بود.

این طرح همچنین ۱۵ میلیارد دلار در اختیار دولت فدرال قرار می‌دهد تا صرف بهبود تدارکات امنیتی مدارس و اجرای برنامه‌های بهداشت روانی شود.

هر دو تیرانداز کشتارهای بوفالو و دبستان راب ۱۸ ساله بودند. یکی از آنها سلاح خود را تنها کمی بعد از جشن تولد ۱۸ سالگی‌اش خریداری کرده بود.

در طرح جدید همچنین منابع مالی برای تشویق ایالت‌ها به اجرایی کردن قانون موسوم به "پرچم قرمز" در نظر گرفته شده است. "پرچم قرمز" به مقام‌های محلی اجازه می‌دهد که سلاح کسانی که "یک تهدید" محسوب می‌شوند را بگیرند.

در طرح مصوب سنا همچنین بندی قرار داده شده که فروش سلاح به مردانی که سابقه محکومیت به جرم آزار شریک جنسی خود را دارند ممنوع می‌شود.

یکی از نکات جالب رای‌گیری پنجشنبه شب در مجلس سنا، پیوستن میچ مک‌کانل، رهبر برجسته جمهوری‌خواهان به دموکرات‌ها بود.

همزمان جان کورنین، سناتور جمهوری خواه تگزاس و یکی از تهیه‌کنندگان این طرح گفته این مصوبه آمریکا را امن‌تر خواهد کرد.

چاک شومر، رهبر اکثریت سنا که دموکرات از ایالت نیویورک است هم گفته: "این التیامی بر همه جنبه‌هایی که خشونت با اسلحه جامعه را تحت تاثیر قرار داده، نیست اما یک گام در مسیر درست است که بسیار با تاخیر برداشته شد".

انجمن سلاح آمریکا - ان آر ای - که بزرگترین لابی‌گر آزادی سلاح در آمریکاست با این طرح سنا مخالفت و از همسویی جمهوری‌خواهان انتقاد کرده است.

همزمان جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، اوایل ماه جاری میلادی این طرح را "گامی در مسیر صحیح" خوانده بود اما تاکید کرده بود که کافی نیست.

او به دنبال بسط این طرح و ممنوع کردن سلاح‌های نیمه‌خودکار و جنگی بود؛ نظیر آنچه در هر دو کشتار بوفالو و دبستان راب مورد استفاده قرار گرفته بود.

بایدن حتی با هدف همراه کردن جمهوری‌خواهان گفته بود که اگر ممنوع کردن فروش این سلاح‌ها مورد وفاق سناتورهای دو حزب نیست، دست کم سن قانونی خرید این نوع سلاح‌ها بالا برده شود.

با این حال، همین که بعد از حدود ۳۰ سال دو حزب جریان اصلی آمریکا برای کنترل سلاح کنار هم ایستاده‌اند کافی بود تا پنجشنبه شب خیلی زود صدر اخبار آمریکا به این مصوبه اختصاص یابد.

آخرین طرح مشابه در سال ۱۹۹۴ مصوب شد که طی آن تولید و ساخت سلاح‌های با خشاب پرظرفیت ممنوع شد اما ۱۰ سال بعد این محدودیت لغو شد.

از طرف دیگر، تصویب این طرح تنها ساعاتی پس از آن صورت گرفت که دادگاه عالی آمریکا طی حکمی تلاش کرد قوانین مالکیت سلاح در آمریکا را بسط دهد و با لغو قانون منع حمل سلاح کمری در ایالت نیویورک، راه را برای به چالش کشیدن قوانین کنترل سلاح در ایالت‌های بزرگی چون کالیفرنیا را هم باز کرد.

قانونی که اخیرا در نیویورک تصویب شده افراد را موظف می‌کند که برای کسب حمل اسلحه پوشیده در اماکن عمومی باید استدلال موجه داشته باشند.

این رای، مهم‌ترین حکم قضایی مربوط به اسلحه در بیش از یک دهه گذشته است که حالا قوانین محدودکننده اسلحه در ایالت‌های دیگر را نیز به خطر می‌اندازد.

قاضی کلرنس توماس، به نمایندگی از اکثریت محافظه‌کار قضات دیوان عالی آمریکا در حکم خود نوشته است آمریکایی‌ها حق دارند از اسلحه کمری معمول در اماکن عمومی و به قصد دفاع از خود استفاده کنند.

حق حمل اسلحه در قانون اساسی آمریکا حق درجه دومی نیست که بتوان آن را مشمول محدودیت‌های بیشتری از سایر حقوق تضمین‌شده در قانون اساسی کرد.

انجمن ملی اسلحه آمریکا از این تصمیم استقبال کرده است.

۳۹۰ میلیون قبضه اسلحه در آمریکا در دست غیرنظامیان است و تنها در سال ۲۰۲۰، ۴۵ هزار نفر از جراحات ناشی از تیراندازی، از جمله خودکشی، جانشان را از دست داده‌اند.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش