به گزارش اسپوتنیک، روزنامه نیکی گزارش داد که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ژاپن را ترک کرد.
پلوسی و هیئتی از کنگره در آخرین مرحله از سفر آسیایی خود در ژاپن بودند. توکیو، یکی از نزدیک ترین متحدان واشنگتن، به طور فزایندهای نسبت به قدرت رو به رشد چین در اقیانوس هند و اقیانوس آرام و احتمال اینکه پکن بتواند اقدام نظامی انجام دهد، نگران شده است.
پلوسی پس از دیدار با نخست وزیر ژاپن فومیو کیشیدا در یک کنفرانس خبری گفت: ما از ابتدا گفتهایم که هدف ما تغییر وضعیت موجود در تایوان یا منطقه نیست.
وی افزود: دولت چین از این که دوستی ما با تایوان قوی است خشنود نیست. هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در مجلس و سنا، حامی قاطع صلح و وضعیت موجود در تایوان هستند.
پلوسی بعد از ظهر جمعه ژاپن را ترک کرد تا به ایالات متحده بازگردد. پلوسی پس از دیدار با کیشیدا گفت که آنها برای حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان، یک مسیر کلیدی کشتیرانی، با یکدیگر همکاری خواهند کرد - دیدگاهی که توسط رام امانوئل سفیر ایالات متحده نیز تکرار شد.
وی در بیانیهای گفت: واضح است که ائتلاف ایالات متحده و ژاپن برای دفاع از منافع و ارزش های ما، محکم خواهد بود.
تنش ها بین ژاپن و چین نیز روز پنجشنبه زمانی افزایش یافت که چین اعلام کرد نشست وزیران خارجه دو کشور که قرار بود در حاشیه نشست آسه آن در کامبوج برگزار شود، به دلیل نارضایتی این کشور از یک توافق لغو شده است.
وزارت امور خارجه چین روز جمعه اعلام کرد که چین سفیر ژاپن در پکن را احضار کرده است تا به دلیل مشارکت این کشور در بیانیه "اشتباه" گروه ۷ اظهارات جدی ارائه کند.
بلینکن: آمریکا به سیاست"چین واحد" پایبند است
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: هیچ چیزی در مورد سیاست"چین واحد" ما که بر اساس قانون روابط تایوان، سه بیانیه و شش تضمین هدایت میشود، تغییر نکرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در نشست آسهآن تاکید کرد که ایالات متحده از استقلال تایوان حمایت نمیکند.
او گفت: ایالات متحده خواهان حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین تایوان و چین است، نه با زور.
بلینکن گفت که فرود موشکهای چینی در مناطق انحصاری اقتصادی ژاپن "تشدید قابل توجه بحران" است.
وی افزود: ایالات متحده در هرکجا که قوانین بینالمللی اجازه دهد، پرواز و دریانوردی خواهد کرد؛ ترانزیت دریایی از طریق تنگه تایوان ادامه خواهد داشت.
بلینکن گفت که آمریکا "به دنبال ایجاد بحران نیست و نخواهد بود" اما حمایت واشنگتن از متحدان خود در منطقه را تضمین میکند.
وزیر خارجه آمریکا معتقد است واکنش نظامی چین به سفر پلوسی ممکن است «منطقه را بیثباتتر کند». او واکنش نظامی چین به سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان را "واکنش بیش از حد" دانسته و گفته است که اقدامات پکن "توجیهی ندارد".
در مورد وضعیت میانمار، بلینکن خواستار دسترسی بشردوستانه به کشوری شد که از سال گذشته توسط حکومت نظامی اداره میشود.
او همچنین خواستار حمایت جهانی در برابر تایید انتخابات برنامه ریزی شده توسط حکومت نظامی در سال آینده شد. وی افزود: این انتخابات در شرایط کنونی منصفانه و آزاد نخواهد بود.
- 16
- 5