دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۸ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۷۲۹
بین الملل

بلینکن: اگر جلوی روسیه نایستیم، به همه حمله می‌کند

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا,مقابله با روسیه
وزیر خارجه آمریکا گفت: اگر اجازه دهیم که یک کشور بزرگ‌تر برای یک کشور کوچک‌تر قلدری کرده و به راحتی به آن حمله کرده و اراضی آن را بگیرد، بعد یک فصل مجاز شکار ایجاد می‌شود، آن هم نه فقط در اروپا بلکه در سراسر جهان.

به گزارش ایسنا و به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که در جریان تور آفریقایی سه‌روزه خود به آفریقای جنوبی سفر کرد، گفت: با ملت‌های آفریقایی همچون ابزار پیشرفت ملت‌های دیگر رفتار می‌شود، به جای اینکه آن‌ها نگارندگان سرنوشت خودشان باشند.

واشنگتن به دنبال تقویت روابط در بحبوحه نگرانی فزاینده از نفوذ فزاینده روسیه و چین است.

بلینکن با بیان اینکه گاهی از قاره آفریقا به مثابه سرباز پیاده‌نظام در روابط بین‌الملل استفاده می‌شود، گفت: بارها و بارها به آن‌ها گفته شده تا در رقابت قدرت‌های بزرگ، که از چالش‌های روزمره مردمانشان بسیار دور است، طرفی را انتخاب کنند. اولویت‌های آمریکا برای این قاره، شامل دموکراسی، سرمایه‌گذاری، امنیت، حمایت برای توانبخشی پسا کووید و انرژی پاک است.

قاره آفریقا با انتخابات‌هایی از جمله در کنیا و نیجریه روبروست. بلینکن گفت که واشنگتن با دموکراسی به عنوان «حوزه‌ای که آفریقا در آن مشکلاتی دارد و راه‌حل‌های آن در اختیار ایالات متحده است» برخورد نخواهد کرد، بلکه «چالش‌های مشترک» را برای «مقابله در کنار هم و به عنوان طرف برابر» به رسمیت خواهد شناخت.

او همچنین به مساله فعالیت گروه جنجالی روسی موسوم به واگنر پرداخت که گفته می‌شود در برخی از کشورهای آفریقایی مانند لیبی و طبق برخی گزارش‌ها، در مالی و جمهوری آفریقای مرکزی فعالیت می‌کند.

او این گروه «تحت حمایت کرملین» را به «بهره‌برداری از بی‌ثباتی برای غارت منابع و ارتکاب سوءرفتار با مصونیت» متهم کرد. این در حالیست که دولت روسیه هرگونه ارتباط با این شرکت خصوصی نظامی را رد می‌کند.

آنتونی بلینکن گفت که ایالات متحده «قانون شکنندگی جهان» را راه‌اندازی خواهد کرد که «یک دهه سرمایه‌گذاری برای ترویج جوامع صلح‌آمیزتر، فراگیرتر و انعطاف‌پذیرتر در مکان‌هایی که شرایط برای درگیری آماده است، انجام خواهد داد.» به گفته او، این پروژه به مدت یک دهه در هر سال مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار بودجه می‌گیرد.

پیش از آن، بلینکن و همتای او از آفریقای جنوبی، بر روابط تاریخی میان این دو کشور و بر اهمیت همکاری آن‌ها در زمینه‌هایی مانند تجارت و سرمایه‌گذاری، بهداشت و علم تاکید کردند. مساله جنگ اوکراین هم مورد بحث قرار گرفت.

وزیر خارجه آفریقای جنوبی گفت: ایالات متحده سعی نکرده به آفریقای جنوبی بگوید در رابطه با روابط خود با دیگر قدرت‌های جهانی چه کاری انجام دهد، اما این در حالیست که در خصوص شرکا در اروپا و جاهای دیگر حس قیم‌مآبی و قلدری وجود دارد.

او همچنین از پیش‌نویس لایحه‌ای در کنگره آمریکا که امکان تنبیه کشورهای آفریقایی بابت‌عدم همراهی در خطمشی درگیری اوکراین را فراهم می‌کند و تحت عنوان «قانون مقابله با فعالیت‌های بدنهاد روسیه در آفریقا» شناخته می‌شود، «لایحه‌ای توهین‌آمیز» دانست.

در جریان این صحبت‌ها، وزیر خارجه آمریکا همچنین به استدلال مسکو مبنی بر اینکه تحریم‌های غربی عامل افزایش بهای غلات هستند که روی آفریقا اثر می‌گذارد، اشاره کرده و گفت: حتی پیش از آنکه رئیس جمهور پوتین حمله خود را آغاز کند، ۱۹۳ میلیون نفر در سراسر جهان نیازمند کمک غذایی بشردوستانه بودند. آمریکا از کشورهای آفریقایی که تحت تاثیر این جنگ قرار گرفتند، حمایت می‌کند. بانک جهانی معتقد است که حمله روسیه موجب می‌شود تا به این افراد نیازمند ۴۰ میلیون دیگر افزوده شود. عمدتا در آفریقا.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت، «اگر به روسیه اجازه داده شود تا برای اوکراین قلدری کند و بدون آنکه جلویش گرفته شود حمله کرده و سرزمین‌هایی را بگیرد، بعد از آن فصل مجاز شکار در سراسر جهان ایجاد می‌شود!»

او گفت: اگر اجازه دهیم که یک کشور بزرگ‌تر برای یک کشور کوچک‌تر قلدری کرده و به راحتی به آن حمله کرده و اراضی آن را بگیرد، بعد یک فصل مجاز شکار ایجاد می‌شود، آن هم نه فقط در اروپا بلکه در سراسر جهان. ایالات متحده احساس می‌کند که ایستادگی مقابل روسیه اهمیت دارد، چون تخاصم آن علیه اوکراین، اصول بنیادین این سیستم بین‌المللی را تهدید می‌کند.

در همین حال وزیر خارجه آفریقای جنوبی گفت که هیچکس در کشورش از جنگ در اوکراین حمایت نمی‌کند، اما قوانین بین‌المللی به طور یکسان اعمال نمی‌شود. او گفت: ما باید به همان اندازه نگران اتفاقاتی که برای مردم فلسطین می‌افتد باشیم که برای مردم اوکراین نگران هستیم.

isna.ir
  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش