دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۲۸ - ۰۲ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۲۰۷
بین الملل

«ریشی سوناک» نخست‌وزیر انگلیس شد

ریشی سوناک,نخست وزیر انگلیس
پنی موردانت پس از شکست در کسب آرای لازم از رقابت برای رهبری حزب محافظه‌کار و نخست وزیری انگلیس انصراف داد و به این ترتیب ریشی سوناک نخست‌وزیر انگلیس شد.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، رهبر حزب محافظه‌کار انگلیس نیز رسما پیروزی سوناک، وزیر دارایی دولت جانسون و انتخاب وی به عنوان رهبر حزب و نخست‌وزیر انگلیس را اعلام کرد.

موردانت در توییتر گفت: "ریشی از حمایت کامل من برخوردار است. من به کمپینی که برگزار کردیم افتخار می کنم و از همه کسانی که از ما حمایت کردند، سپاسگزارم."

ریشی سوناک، اولین نخست وزیر غیرسفیدپوست بریتانیا، جوانترین نخست وزیر از سال ۱۸۱۲  واحتمالا ثروتمندترین نخست وزیر تاریخ انگلیس است.

برخی گفته‌ها حاکی از آن است که شاه چارلز از ساندرینگام به لندن بازخواهد گشت و  در کاخ باکینگهام خواهد بود. این بدان معناست که او رسما استعفای لیز تراس را دریافت و ریشی سوناک را به عنوان نخست وزیر منصوب می‌کند. با این حال هنوز زمان رسمی برای این امر اعلام نشده است.

ریشی سوناک ۴۲ ساله، نوه مهاجران هندی‌الاصل به عنوان نخستین غیر سفیدپوست، اداره دولت انگلیس را بر عهده گرفت. او به عنوان پنجمین نخست‌وزیر از زمان برگزاری همه‌پرسی بریگزیت در سال ۲۰۱۶ که آغازگر دوره‌ای از آشفتگی‌های اقتصادی و سیاسی بی‌سابقه در انگلیس بود، معرفی شد و احتمالا تلاش تازه‌ای را برای مقابله با تورم ۱۰ درصدی و اعتصاب‌های فراگیر شروع کند.

فارغ‌التحصیل ممتاز آکسفورد و بانکدار جوان

ریشی سوناک در سال ۱۹۸۰ در ساوتهمپتون متولد شد و بزرگترین فرزند از سه فرزند والدین پنجابی تبارش است. پدر سوناک یک پزشک خانواده بود و مادرش داروخانه‌ای را اداره می‌کرد. او در قدیمی‌ترین مدرسه دولتی انگلستان، کالج وینچستر تحصیل کرد. سوناک همواره گفته است که تحصیل در این مدرسه موجب «تحول فکری» او شده و مسیر زندگی‌اش را تغییر داده است.  

ریشی سوناک به تحصیل در رشته فلسفه، سیاست و اقتصاد در کالج لینکلن در دانشگاه آکسفورد ادامه داد و با سطح نمرات عالی فارغ‌التحصیل شد.

سوناک پس از اتمام دوره ام‌بی‌ای (MBA) در دانشگاه استنفورد، جایی که با همسر آینده خود، آکشاتا مورتی آشنا شد، در بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس به عنوان تحلیلگر کار کرد.

او در سال ۲۰۰۶ به صندوق تامین سرمایه تی‌سی‌آی (TCI) پیوست ولی سه سال بعد آن را ترک کرد تا یک صندوق تامین سرمایه جدیدی را تاسیس کند. سوناک سپس وارد عرصه سیاست شد.

از جایگزین محافظه‌کار کهنه‌کار تا صدارت

ریشی سوناک در سال ۲۰۱۴  و یکسال پیش از برگزاری انتخابات سراسری به عنوان نامزد حزب محافظه‌کار در کرسی یورکشایر ریچموند که پیشتر در اختیار ویلیام هیگ، رهبر سابق حزب محافظه کار  بود، انتخاب شد.

بلافاصله پس از ورود او به مجلس عوام اولین مبارزه سیاسی بزرگ زندگی حرفه‌ای او در جریان بریگزیت آغاز شد. سوناک از خروج از اتحادیه اروپا حمایت کرد و مدعی شد که انگلیس در خارج از این بلوک اروپایی «آزادتر و مرفه‌تر» خواهد بود.

ایده مورد حمایت سوناک با استقبال اکثریت مردم مواجه شد و سپس او در ژانویه ۲۰۱۸ به عنوان وزیر جوان در وزارت مسکن به دولت راه یافت.

پس از استعفای ترزا می، او به همراه همکارانش، اولیور داودن و رابرت جنریک، مقاله‌ای در روزنامه تلگراف نوشت و از بوریس جانسون به عنوان تنها کسی که می‌توانست حزب محافظه‌کار را «نجات» دهد، حمایت کرد.

حمایت او بی‌نتیجه نبود، زیرا زمانی که جانسون در ژوئیه ۲۰۱۹ به نخست وزیری رسید، سوناک ترفیع پیدا کرد و وزیر دارایی شد.

دردسرهای همسر ثروتمند

سوناک به دلیل معرفی سریع طرح‌های حمایتی به ارزش میلیاردها پوند برای سرپا نگه داشتن مشاغل در طول قرنطینه ۱۸ ماه محبوب شد. اما طرح او برای افزایش نرخ بیمه با هدف تامین بودجه بیشتر برای تامین اجتماعی، شرکت در جشن تولد نخست وزیر وقت در دوران قرنطینه و سوء‌ظن نسبت به فرار مالیاتی همسرش باعث سقوط محبوبیتش شد.

خانم مورتی دختر میلیاردر هندی، نارایانا مورتی، یکی از بنیانگذاران غول فناوری هند، اینفوسیس (Infosys) است. در ماه آوریل، فاش شد که او با وجود مالکیت ۷۰۰ میلیون پوند از سهام شرکت پدرش، هیچ مالیاتی در انگلیس پرداخت نمی‌کند چرا خود را به عنوان یک فرد غیرمقیم در انگلیس به وزارت دارایی اعلام کرده است.

هرچند این کار غیرقانونی نبود، اما رسانه‌ای شدن آن ریشی سوناک، وزیر دارایی وقت انگلیس را در موقعیت دشواری قرار داد و همسرش را ناگزیر به پرداخت مالیات بر درآمدی کرد که تنها در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۱.۶ میلیون پوند بود.

استعفای سوناک از کابینه بورس جانسون در ماه ژوئیه که در اعتراض به بحران مشروعیت و کارآیی آن رخ داد، سرآغاز خروج وزرا و استعفای جانسون شد.

ریشی سوناک در رقابت برای کسب رهبری حزب محافظه‌کار، در هر یک از پنج دور رای‌گیری پارلمانی پیروز شد تا به همراه لیز تراس به مراحل نهایی راه یابد. اما در رقابت با خانم تراس شکست خورد. اما اکنون بار دیگر این شانس را پیدا کرد تا به بالاترین جایگاه سیاسی ممکن در انگلیس و حزبش برسد.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش