به گزارش خبرگزاری رویترز، انفجار نخست در کنار وزارت که در نزدیکی یک تقاطع شلوغ است، رخ داد و زمانی که آمبولانسها و مردم برای کمک سر رسیدند، انفجار دوم به وقوع پیوست و شمار تلفات و مجروحین را افزایش داد.
موج انفجار، شیشههای ساختمانهای اطراف را شکست و فرشی از خون آسفالت خیابان را پوشاند.
حسن شیخ محمود، رئیسجمهوری سومالی، بامداد یکشنبه، هشتم آبان، پس از بازدید از محل انفجار گفت: «مردم ما قتلعام شدند… مادرانی با فرزند در آغوش، پدرانی بیمار، دانشآموزانی که برای تحصیل فرستاده شده بودند، کاسبانی که برای تأمین خانواده خود کوشش میکردند».
به گفته آقای محمود، شمار قربانیان ممکن است افزایش یابد. او به دولت دستور داده که به مجروحان که حال برخی از آنها وخیم است، رسیدگی کنند.
گرچه رئیسجمهوری، گروه اسلامگرای الشباب را مسئول این حمله معرفی کرد اما هنوز فرد یا سازمانی مسئولیت این انفجار دوگانه را بر عهده نگرفته است.
آقای محمود که سال جاری میلادی به این مقام انتخاب شده، ابراز «اطمینان» کرد که کشورش جنگ علیه افراطیون را با «پیروزی» تمام خواهد کرد.
گروه الشباب بخشهایی نسبتاً پهناور از سومالی را در کنترل دارد. حمله روز شنبه در حالی رخ داد که حکومت مرکزی برای «ریشهکن کردن ترور» در کشور برنامههای جدیدی را در دست تدارک دارد.
الشباب معمولاً از اعلام پذیرش مسئولیت حملاتی که انجام میدهد، خودداری میکند. بسیاری از حملاتی که الشباب مسبب آن بوده، به شدت مرگبار و پرتلفات بوده است.
بمبگذاریهای دوگانه روز شنبه در محلی رخ داد که پنج سال پیش نیز شاهد انفجار مواد تخریبی کارگذاریشده در یک کامیون در بیرون از یک هتل بود. آن حمله بیش از ۵۰۰ کشته بر جای گذاشته بود.
«حرکه الشباب المجاهدین (جنبش جوانان کوشنده) فعالیت خود را از سال ۲۰۰۶ آغاز کرد و در سال ۲۰۱۲ شاخهای از شبکه القاعده شد.
از فردی به نام احمد عمر (ملقب به ابو عبیده) به عنوان رهبر گروه از سال ۲۰۱۴ به بعد نام برده میشود و تصور بر این است که مقر اصلی این گروه، با چند هزار شبهنظامی عضو آن، در حال حاضر شهر جیلیب باشد. مقرهای پیشین گروه در شهرهای کیسمایو و باراول بود.
این گروه غیر از سومالی در کنیا و اتیوپی نیز رشتهعملیاتی مسلحانه و مرگبار انجام داده است.
- 11
- 5