چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۴۴ - ۲۲ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۲۱۲۹
بین الملل

راه‌هایی برای به‌دست‌آوردن دلار؛

جاه‌طلبی‌های نظامی یک دیکتاتور؛ تقلا برای به‌دست‌آوردن دلار

رهبر کره شمالی,اقدامات جاه طلبانه رهبر کره شمالی
در‌حال‌حاضر این رهبر ۳۸‌ساله، در تقلا برای به‌دست‌آوردن دلار و سایر ارزهای جهان است و البته به گزارش نیویو‌رک‌تایمز هدف او «‌نه فقط برای تأمین غذای مردمش، بلکه برای تأمین مالی جاه‌طلبی‌های نظامی» است.

به گزارش شرق،همین چند هفته پیش بود که رسانه‌های جهان براساس عکس‌هایی که منتشر شده بود، از وجود گوشی‌های موبایل جدید در کره شمالی خبر دادند. این گوشی‌ها که توسط طبقه‌ای خاص در این کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، جزء گوشی‌هایی بود که در چین طرفداران زیادی دارد.

حالا نیویورک‌تایمز گزارشی منتشر کرده که به یک دغدغه رهبر کره شمالی اشاره می‌کند؛ دغدغه داشتن دلار و پول خارجی. دغدغه‌ای که از نظر تحلیلگران سیاسی می‌تواند اسباب نگرانی را فراهم کند. هرچند اطلاعات دقیقی درباره این کشور وجود ندارد‌ اما به نظر می‌رسد با توجه به تحریم‌ها و همچنین اتفاقات پس از شیوع کرونا، وضعیت اقتصادی این کشور برای تأمین مایحتاج نظامی آن مناسب نباشد. در‌ واقع هرچقدر هم کیم جونگ اون در تأمین و تقویت ارتش موفق بوده، به نظر می‌رسد چندان در بهبود اقتصاد موفقیتی به دست نیاورده است.

در‌حال‌حاضر این رهبر ۳۸‌ساله، در تقلا برای به‌دست‌آوردن دلار و سایر ارزهای جهان است و البته به گزارش نیویو‌رک‌تایمز هدف او «‌نه فقط برای تأمین غذای مردمش، بلکه برای تأمین مالی جاه‌طلبی‌های نظامی» است. در این راستا پیونگ‌یانگ به قاچاق زغال‌سنگ و سرقت ارزهای دیجیتال روی آورده است.

البته تمام تلاشش را هم کرده تا بتواند از طبقه مرفه پول به دست بیاورد: فروش گوشی‌های هوشمند،کالاهای وارداتی و جذب کمک‌ برای اثبات وفاداری که البته در ازای آن به این افراد امتیازات سیاسی پرداخته شده است. حتی در فروشگاه‌های دولتی در کره شمالی مشتریان می‌توانند از دلار آمریکا برای پرداخت قیمت کالاهایی مانند نودل، عطر و پوشک و شامپوهای خارجی استفاده کنند‌ و البته مابقی پولشان با وون کره شمالی دریافت می‌شود.

حتی برای جذب مشتریان دارای پس‌اندازهای خارجی، فروشگاه‌های بزرگ پر از کالاهای وارداتی، از جمله ساعت‌های مچی رولکس و تیسوت، دوربین‌های دیجیتال سونی و کانن و همچنین لوازم آرایشی مارک دیور و لانکوم هستند ؛ همه اقلام لوکسی که تحریم جهانی شده‌اند اما به طریقی در این کشور یافت می‌شود.

البته اینکه چه کسانی می‌توانند این خریدها را انجام دهند و این افراد از کجا دلار به دست آورده‌اند، سؤالاتی است که نیویورک‌تایمز جواب نداده است.

البته اشاره کرده که این کشور استفاده از دلار آمریکا در بازارهای غیردولتی را ممنوع می‌کند؛ به‌طوری‌که مردم ناگزیرند هرگونه دارایی خود را تبدیل به ارز وطنی کنند ‌یا پس‌اندازهای دلاری خود را در بانک‌های تحت نظر دولت پس‌انداز کنند. هرگونه سرپیچی نیز با مجازات‌های شدیدی روبه‌رو می‌شود.

مثلا یک صراف بدون مجوز در کره شمالی به دلیل اخلال در نرخ ارز اعدام شد. از نظر نیویورک‌تایمز، این دلارها و مبالغی که دریافت می‌شود، می‌تواند به رهبر کره شمالی ‌برای گسترش تسلیحات و توانمندی‌ نظامی و ارتشی این کشور کمک کند و او را به موفقیت‌هایی مانند آزمایش یک موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید نزدیک کند؛ چراکه کره شمالی به شکل سریع و حتی روزانه به پرتاب‌های موشک مبادرت می‌کند و بی‌توجه به هشدارهای کشورهای دیگر قدم‌هایی برای آزمایش‌های هسته‌ای جدید دیگری پس از پنج سال برداشته است. طبق تحقیق این آزمایش‌ها چند‌صد میلیارد دلار در ‌این سال‌ها هزینه داشته است. در این گزارش نیویورک‌تایمز به برخی وعده‌های کیم جونگ اون اشاره کرده که هرگز عملی نشد‌؛ مانند بهبود وضعیت اقتصادی.

او در اولین سخنرانی خود در سال ۲۰۱۲ به مردم کشورش گفت که دیگر نیازی نیست «کمربندهایشان را محکم‌تر کنند»؛ از وعده‌هایی که خاندانش قبل‌تر هم داده بود و البته عملی نشده بود.

او اصلاحاتی را ارائه کرد از جمله استقلال بیشتر کارخانه‌ها و مزارع و افتتاح بازارهای بیشتری به‌عنوان مکمل سیستم جیره‌بندی. این سیستم در دهه ۹۰ میلادی فروپاشید و به یک قحطی گسترده کمک کرد. او قول برچیدن فساد و پارتی‌بازی و همین‌طور افتتاح مجموعه‌ای از مناطق آزاد اقتصادی با حضور سرمایه‌گذاران خارجی را نیز داد.

البته در‌حال‌حاضر ابعاد برنامه‌های اقتصادی او سبب شد برخی مناظر زیبا در پایتخت کشورش «پیونگ‌یانگ» به نمایش درآید، مانند قفسه‌های پر از کالاهای خارجی و تولیدات داخلی سوپرمارکت‌ها و شهری پر از برج‌های آپارتمانی بلند و تازه‌ساز و حتی تغییر رنگ و مرمت ساختمان‌های قدیمی با رنگ‌های زیبا و درخشان. حتی در این شهر ترمینال جدیدی در فرودگاه بین‌المللی افتتاح شد و بازسازی ایستگاه‌های مترو و ساخت پارک‌های تفریحی جدیدی نیز اجرائی شد. حتی وعده داده شد تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۵۰ هزار خانه جدید در پایتخت ساخته و به اعضای حزب داده شود.

البته آن آپارتمان‌های خاص و مجلل فقط به اعضای رده‌بالای حزب به پاس حمایت و حفظ وفاداری‌شان تعلق می‌گیرد. هرچند این اتفاق در شهرهای دیگر رخ نداد و همه چیز فقط در پایتخت به‌عنوان یک شهر نمونه توسعه متمرکز شد.

البته سال گذشته میلادی، سال خوبی نبود و رهبر کره شمالی برای یک بحران غذایی هشدار داد و به مردم گفته شد که «کمربندهایشان را محکم‌تر کنند». نیویورک‌تایمز سعی کرده به این سؤال جواب دهد که «پول از کجا می‌آید؟»، به‌خصوص «پول نقد!». البته نتوانسته است جواب دقیقی بدهد.

آن‌طو‌رکه «کیم جونگ اون» به پارلمان کشورش گفت‌: «‌مهم‌ترین وظیفه دولت برآوردن نیازهای زندگی مردم است». اما تحلیل‌ها حکایت از آن دارد که گزینه‌های کیم جونگ اون در‌حال تحلیل‌رفتن هستند. باوجود قاچاق زغال سنگ، فروش حقوق شیلات، سرقت رمز‌ارزها و دیگر فعالیت‌های غیرقانونی، تخمین‌های بین‌المللی حکایت از آن دارد که کسری تجاری کره شمالی ممکن است همچنان حداقل به ۱.۹ میلیارد دلار برسد.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش